We beleefden de mooiste reis die we ooit maakten. Vanaf de eerste communicatie verliep alles zo vlot en had Joanna oor naar de (vele) vragen die ik had. We zijn heel enthousiast over het diverse r... Leggi di più
Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt met Matoke Tours in Madagaskar. Werkelijk alles klopte perfect. Van de heenvlucht to en met de terugvluchten was alles tot in de puntjes geregeld. Hartelijk... Leggi di più
Fantastische reis gemaakt naar Namibië. Vooraf heel prettig contact gehad met Natasja en geheel op maat onze reis kunnen plannen. Te plaatste was ook alles tot in de puntjes geregeld, lokale gids die... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Het contact met Iris van Matoke was steeds prettig en ze heeft een mooie reis voor ons gemaakt. Wij hebben een onvergetelijke reis gehad dankzij de goed organisatie van Matoke. Alles was tot in de pun... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
Matoke Tours raakt reizigers in het hart met de mooiste reizen door het oosten en zuiden van Afrika.
Julianaplein 17, 5211 BA, 's-Hertogenbosch, Paesi Bassi
- 0736123364
- paul@matoketours.nl
- www.matoketours.nl
Non risultano inviti alla recensione recenti
Walvissen/ Piraten privéreis
Mijn vriendin en ik zijn net terug van een privereis in Madagaskar. Wat een avontuur, wat een ervaring en wat een verrijking van ons leven.
We hebben de Walvissen/ Piratenreis gedaan.
Ongelooflijk veel mooie dingen gezien en meegemaakt en Matoke heeft alles tot in de puntjes georganiseerd. Super mooie accommodaties, fantastische en vriendelijke gidsen en onze chauffeur Faly is the best!!
2 dagen voor we naar I'll Saint Marie zouden gaan werden we gebeld dat door ruige zee de boot niet ging. Even paniek omdat we bang waren dat dit laatste stuk van onze reis niet door zou gaan maar we kregen gelijk 2 opties aangeboden en uiteindelijk 2 dagen later alsnog naar I'll Saint Marie .
Matoke, super bedankt voor deze fantastische en onvergetelijke reis!!!
Groet Sandra en Rebecca.
Een topvakantie in Namibië gehad
Een topvakantie in Namibië gehad! Paula heeft voor ons echt een mooie en evenwichtige rondreis samengesteld. Mooie accomodaties en reisdagen die echt prima te doen waren! Zelf rijden in Namibie is al een ervaring op zich😄 een onvergetelijke reis die we niet hadden willen missen! Dank je wel Matoke en met name Paula voor het prettige contact!
2 weken Tanzania/Zanzibar
Wij zijn in augustus 2 weken naar Tanzania/Zanzibar geweest. Wat een fantastische reis! Perfect verzorgd! Of op zijn Swahili's: Hakuna Matata (no worries). Wij hadden gekozen voor semi-luxe accomodaties en dat was meer dan voldoende. Privé Jeep met gids was super relaxed; we hebben veel gezien maar ook geleerd over de stammen, gebruiken, levenswijze etc. 6,5 Dag Safari is erg intensief dus het was erg fijn om op Zanzibar een paar dagen uit te rusten. Zanzibar is niet echt mooi, er is niet super veel te doen maar voor wat wij wilden was het perfect. Bedankt Matoke Tours!
Tanzania met het gezin
In augustus met het het gezin (2 volwassen en 3 tieners) een prachtige reis door Tanzania gemaakt. De reis was mooi opgebouwd en goed georganiseerd. Ook de begeleiding tijdens de reis was perfect. Onze terug vlucht had een vertraging van 24 uur. Dit is snel en goed opgepakt, binnen een half uur stond er een taxi klaar en was het hotel met dagkamer voor de volgende dag geregeld!
Madagaskar met het gezin
Madagaskar is een uniek land met hele vriendelijke authentieke mensen, prachtige afwisselende natuur en kleurrijke dorpjes. De witte zandstranden zijn schoon en je kunt genieten van de lokale vissers in de ochtend. Met het weinige wat de mensen hebben maken ze er het beste van. Er ligt weinig troep langs de weg, we hebben geen wapens gezien en ons als gezin altijd veilig en welkom gevoeld. De wegen zijn wel een uitdaging, je kunt niet harder dan 25 km per uur maar genoeg te zien en beleven onderweg! Er stond bij elke uitstap iemand van Matoke op ons te wachten en we werden goed begeleid tijdens de reis, met ervaren chauffeurs. Zonder hen hadden we 2x zo lang nodig gehad om alles te ervaren en te zien, echt knap! We hebben genoten!
Madagascar & Kenia
Wij hebben deze zomervakantie een prachtige rondreis door Madagascar gemaakt met onze 12-jarige dochter en aansluitend gingen we in Kenia (Masai Mara) op safari.
Vooraf zijn we super goed en vriendelijk geholpen door o.a. Coen en Nathalie en is onze reis in samenspraak met ons afgestemd.
Leuke en afwisselende accommodaties met super vriendelijk personeel. We hebben prachtige excursies gemaakt in Madagascar; het is een veelzijdige land. We hebben mooie wandelingen gemaakt door het regenwoud, over het platteland en door verschillende nationale parken. We hebben genoten van al het moois aan flora en fauna. De (goed Engels sprekende) gidsen met de spotters hebben ons zoveel moois kunnen laten zien, zoals verschillende kameleons, ringstaartmaki’s, sifaka’s, vlinders en vogels en zoveel verschillende endemische planten. We hebben genoten van de gesprekken met onze chauffeur, Rado. We hebben veel geleerd van mensen en over de lokale cultuur. We hebben overal lekker gegeten. We zijn aangenaam verrast door de vriendelijke lokale bevolking. Hebben ons geen enkele keer onveilig gevoeld. En wat een mooie landschappen. Niets gelogen aan het feit dat dit elke twee uur zou veranderen. Foto’s maken gaat eigenlijk automatisch. We hebben oprecht genoten! Uiteraard heeft de armoede ons ook geraakt. Maar dat de bevolking toch zo blijft lachen, vinden wij bijzonder.
In Madagascar eindigde onze reis aan het strand. Even een paar dagen relaxen en al het moois op ons laten inwerken.
Daarna op safari in Kenia. Hier hebben we ook genoten van de prachtige wilde dieren in de Masai Mara. O.a. leeuwen, olifanten, zebra’s en de grote trek van de gnoes. Wat bijzonder! We hebben in twee lodges overnacht. Prachtig. Wakker worden met verschillende geluiden van dieren, zoals van de nijlpaarden, leeuwen en hyena’s.
Ook hier genoten van onze chauffeur, David. Het personeel van de lodges was ook super vriendelijk. Mooie gesprekken gevoerd en geleerd over de cultuur.
We kunnen terugkijken op een prachtige vakantie in twee totaal verschillende Afrikaanse landen.
Bedankt voor jullie hulp in het samenstellen van deze reizen! En Coen, super aardig dat je nog belde zo vlak voor vertrek! Dit hebben wij echt gewaardeerd.
Leuke tip trouwens om een polaroidcamera mee te nemen. Onze dochter heeft hier veel plezier mee gehad, om foto’s te maken en weg te geven aan de lokale bevolking.
Matoke zeer hulpvaardige reisorganisatie
Nathalie van Matoke heeft ons snel en adequaat geholpen aan een passende reis en op het moment dat we ergens een aanpassing nodig hadden werd zeer snel gereageerd door zowel Matoke als de partnerorganisatie in Madagascar.
Eén reisdag vond ik echt te lang, maar na de vakantie werden we door Nathalie gebeld om te vragen naar onze ervaringen en ik heb begrepen dat er al gekeken wordt om dit aan te passen in het programma.
Kilimanjaro & Zanzibar
Dankzij Matoke Tours een fantastische ervaring gehad in Tanzania en meer specifiek op de Kilimanjaro en Zanzibar. Wat een heerlijk gevoel om te kunnen vertrouwen op een organisatie die je trip écht van a tot z organiseert en die zorgt voor het boeken van goede lokale organisaties, mooie hotels en ook nog eens bijdraagt aan het welzijn van de mensen daar. Wij hebben voortdurend een heel fijn contact gehad met Jan, hij stond steeds voor ons klaar als we ergens toch nog vragen over hadden. Dankzij Jan hadden we het gevoel goed voorbereid te zijn op al het moois wat we uiteindelijk hebben mogen meemaken. Ik zou zeker weer opnieuw bij Matoke Tours boeken en het iedereen aanraden!!
Prachtige reis doorheen Uganda
Prachtige reis doorheen Uganda, vlot georganiseerd. Gids/Chauffeur veilig rijgedrag, geen ogenblik ongemakkelijk gevoeld. Uitstekende en gevarieerde lodges met overal behulpzaam, vriendelijk personeel. Gorilla/chimpansee trackings zijn meer dan de moeite waard en gaven ons een unieke ervaring. Tweede keer dat we Matoke onder de arm nemen en 2x heel tevreden.
Oeganda actief - 20 dagen Geweldig
Matoke heeft samen met ons een 20-daags programma Oeganda actief samengesteld. Met deze reis is een 20-jarige oude wens in vervulling gegaan. Oeganda is een bestemming voor actieve mensen en is een geweldige bestemming. De deskundigheid en vriendelijkheid van alle medewerkers zowel eigen Matoke personeel als ingehuurde gidsen, dragers etc. is van een zeer hoog niveau. Ook de lodges waar we overnacht hebben, hadden allen een eigen identiteit, maar met als overeenkomst dat duurzaamheid zeer hoog in het vaandel stond. Daar kan Nederland nog iets van leren. Kortom een magnifieke reis die door Matoke perfect was georganiseerd en opgesteld.
Rwanda-reis bijna de mist in
Ik had geen superervaring met Matoke tours. We boekten een self-drive vakantie in Rwanda. Jammer genoeg was de auto die we kregen absoluut niet in orde. En er waren ook enkele andere problemen, vooral door miscommunicatie tussen hun lokale operator en de voorzieningen ter plekke. Daaruit bleek dat er door Matoke in Rwanda weinig ervaring is met self-drives. Nadien was er wel een open dialoog met Matoke waardoor duidelijk is dat ze geven om hun klanten. En ze stoppen nu met self-drives in Rwanda. Wat op zich jammer is: het is een erg mooi land om zelf in rond te rijden, zeker als je wil afwijken van de -in dit geval letterlijk- geplaveide wegen. Met de gidsenwagens kom je waarschijnlijk niet in de onherbergzame streken en vergeten dorpjes waar wij gepasseerd zijn.
Gelukkig hadden wij zowel heel wat Afrika-ervaring (Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Madagaskar, Algerije, ...) als 4x4-ervaring, waardoor we de gebreken aan de wagen meestal zelf konden repareren. En we vrij kalm bleven als er een boeking niet 100% klopte. Al bij al blij dat we het land gezien hebben en de gekozen hotels waren top.

Risposta di Matoke Tours
Oeganda met Matoke Tours
Wat een geweldige reis hebben wij gehad!
Oeganda, het land wat zooo divers is, wat zo groen en waterrijk is, maar waar je ook de meest prachtige safari's kunt maken. Het had voor ons ALLES!
We hebben enorm genoten van alle onderdelen van onze reis, de lodges die we hadden geselecteerd, safari's per jeep, per boot, maar ook lopend. Een kijkje bij de lokale bevolking: het was uniek.
Matoke Tours, dankjewel voor de geweldige organisatie, de super goede en leuke gids ter plaatse (Sam, you are the best)!
Top reis in Namibië met gezin
Wat was het een fan-tas-tische reis in Namibië!!
Onze kinderen van 7 en 5 hebben ook heel erg genoten ondanks dat er toch regelmatig wat flinke afstanden overbrugt moesten worden. De accommodaties zijn erg gevarieerd en stuk voor stuk bijzonder. De mensen zijn vriendelijk, netjes, behulpzaam, lief en geven je een welkom en warm gevoel. Ook het eten is uitmuntend, onze kinderen zijn erg makkelijk met eten maar ook voor de lastige eters is er volop keus (en dan niet eens ongezond). Matoke is zeer behulpzaam en houden vinger aan de pols na boeken van de reis, erg fijn en betrokken!
Kortom: Matoke en hun partners in Namibië hebben het top geregeld!
Oeganda ... een onvergetelijke ervaring !
Na wat herplannen omwille van Covid, maakten we in juli onze langverwachte reis naar Uganda.
Dat betekende voor ons een eerste kennismaking, zowel met het land als met Matoke Tours.
Van in het begin werden we tijdens de planning vakkundig en met kennis van zaken begeleid.
Dat hielp ons zeer zeker om een persoonlijke toets te geven aan onze trip. Onze dank daarvoor aan Celia.
We vertrokken met hoge verwachtingen. Daaraan werd meer dan voldaan.
We keerden terug met ongekende ervaringen, gewaarwordingen en herinneringen.
Momenten van stilte en – soms – emoties, maar ook momenten van vreugde, verbazing en verrassing.
Onze gids, George, loodste ons met enthousiasme, humor en ernst – waar nodig - van bestemming tot bestemming, van hoogtepunt tot hoogtepunt.
Met steeds onze veiligheid en persoonlijk welzijn in acht.
Hij streefde er ook altijd naar om ons naar de betere “opties” te (bege)leiden.
De woeste schoonheid van Murchison falls sloeg ons met verstomming.
Bij de chimpansees was het bij wijlen druk.
Maar onze ranger probeerde ons steeds uit de drukte en in de buurt van de chimps te houden.
Een huzarenstukje …
Bij de gorilla’s verdween alle gevoel van tijd en vielen onze monden open …
Zo indrukwekkend, zo dicht bij.
Een herinnering voor het leven.
De tocht was niet te lang, maar geregeld zeer lastig.
Gelukkig hadden we naast bekwame rangers ook behulpzame porters mee.
De leuke boottocht op het Kazinga-kanaal werd overgoten met een veelheid en variatie aan dieren.
Hoogst genietbaar en opnieuw indrukwekkend.
Zeker mee een hoogtepunt
Murchison Falls National Park leverde de grootste oogst aan wild.
Queen Elizabeth National Park dan weer iets minder.
Het “gecontroleerde” afbranden van de steppe gooide letterlijk en figuurlijk roet in het eten in Ishasha.
Zo “gecontroleerd” leek ons dat niet.
Ook hier was onze veiligheid de grootste prioriteit.
De bezoekjes aan een tweetal communities met schooltjes waren zeker ook oog-openend.
De creativiteit en vindingrijkheid van de bevolking is opvallend.
Onze tocht bracht ons naar verschillende plaatsen en lodges.
Een keer iets minder een keer iets meer.
Maar zeer leuk, met vriendelijke mensen en geregeld lekker eten.
Bij de afsluiter in ViaVia Guesthouse hadden we het genoegen kennis te maken met Wim, de eigenaar van Matoke Tours, en Lobke, de eigenares van het guesthouse.
We blikken nu al met heimwee terug op onze reis.
Maar met een koffer vol herinneringen en ervaringen.
Met dank aan Matoke Tours en iedereen daar die een steentje bijdroeg aan onze fantastische reis.
En met speciale dank aan George, onze gids, die heel snel deel van ons team, een stukje familie werd.
Terry, Ludo, Erna en Annemie
Prima advies
Prima advies. Reis was foutloos geregeld, accommodaties zeer sfeervol en de driver/gids Gerald was fantastisch!
Namibië familie self-drive met kind van 4 jaar
Bij Matoke hebben wij de familie rondreis naar Namibië geboekt. Onze wensen waren perfect vertaald in een mooi reisvoorstel, want een reis met een 4 jarig kind heeft ook de nodige rustmomenten en diversiteit nodig. Wat een belevenis voor ons allemaal! We hebben veel wilde dieren gezien en heel veel verschillende landschappen. Van woestijn wandelingen tot boottochten op de Atlantische Oceaan. Overal heerlijk (en eerlijk!) gegeten en de service gerichtheid en vriendelijkheid van de locale bevolking is bewonderenswaardig! Met een 4x4 meer dan 3000 km probleemloos gereden op een goed begaanbaar en duidelijk wegennetwerk van gravelwegen. En bij alle accomodaties een zwembad (zelfs in de droogste woestijnen!). Natuurlijk is Namibië een avontuurlijke bestemming en moet je goed voorbereid op pad, maar beslist een aanrader voor een reis met kleine kinderen naar Afrika!
Aanrader!
Voor onze huwelijksreis 2-3 maanden van tevoren een privé reis naar Madagaskar geboekt. De reis was tot in de puntjes verzorgd, de chauffeur en gidsen erg vriendelijk en de verblijven van de middenklasse schoon en comfortabel. Zelfs in Madagaskar konden we nog contact opnemen met Matoke als wij vragen hadden en achteraf werd er ook tijd genomen om naar onze verhalen en feedback te luisteren. Zonder Matoke zouden wij het niet zo erg naar onze zin hebben gehad.
Een fantastische rondreis door Oeganda
We hebben een fantastische rondreis door Oeganda gemaakt. Vooraf hebben we goed advies gekregen over de mogelijkheden. Het kantoor van Matoke Tours was goed bereikbaar en de medewerkers dachten goed mee. De reis was een geweldige ervaring. De auto was comfortabel.
De chauffeur reed veilig en wist heel veel over het land en de dieren te vertellen. Zijn naam is Kazooza Musa Hamid, een aanrader om naar hem te vragen als je een chauffeur wilt.
De lodges waren uitstekend. Vriendelijk personeel, schone cottages en zeer goede maaltijden.
We waren in de regentijd en hebben op twee dagen overdag regen gehad, maar toen hadden we toevallig een langere autorit.
Het land is, zeker in deze periode, groen. We hebben prachtige vergezichten gezien, een grote verscheidenheid aan vogels (die onze chauffeur allemaal kon benoemen) en heel veel wilde dieren. Met als bijzondere hoogtepunten leeuwen, luipaard, chimpansees en de gorilla's.
Zowel de reisorganisatie als de reis is een aanrader.
Greet en Ada
de service is top!
de service is top!
zelfs op de bestemming wordt er direct gehoor gegeven vanuit Matoke.
Matoke is aan te bevelen als je een onvergetelijk vakantie wilt hebben
Kenia feb/maart 2023
Wij, als onervaren reizigers, hebben Matoke benaderd voor het organiseren van een reis naar Kenia. Hierbij hoopten we op ontspanning en gave activiteiten in de vorm van prachtige safari's. Nou, dit hebben we gehad! Het contact met Nathalie vooraf was erg prettig, veel aandacht voor onze voorkeuren en ondanks dat we het reisvoorstel enkele keren aangepast wilden hebben was dit nooit een probleem en kregen we snel een nieuw voorstel. Hierbij waren extra mogelijkheden voor excursies gevoegd waar we voor konden kiezen, alle prijzen direct zichtbaar. De 14-daagse reis was fantastisch, alles was perfect geregeld en we zijn volledig ontzorgd. Fantastische safaris door drie parken met een goede jeep en een enthousiaste/kundige gids. De transfers tussendoor waren goed geregeld. In Nairobi zeer fijn contact gehad met de locale Matoke medewerker, Olaf. Eenmaal kwam de taxi niet opdagen, maar na een kort telefoontje met Olaf was dit binnen enkele minuten opgelost. Wij hebben dan ook niets dan lof voor Matoke, hartelijk dank voor het verzorgen van onze reis, we voelden ons veilig en hebben enorm genoten van de safari's en van de accomodaties waar we mochten verblijven.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.