Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt met Matoke Tours in Madagaskar. Werkelijk alles klopte perfect. Van de heenvlucht to en met de terugvluchten was alles tot in de puntjes geregeld. Hartelijk... Leggi di più
Fantastische reis gemaakt naar Namibië. Vooraf heel prettig contact gehad met Natasja en geheel op maat onze reis kunnen plannen. Te plaatste was ook alles tot in de puntjes geregeld, lokale gids die... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Het contact met Iris van Matoke was steeds prettig en ze heeft een mooie reis voor ons gemaakt. Wij hebben een onvergetelijke reis gehad dankzij de goed organisatie van Matoke. Alles was tot in de pun... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Rondreis Madagascar: Zuid en west avontuurlijk (23 dagen) Dit was een reis die nog lang in ons geheugen gegrift zal staan. De kennismaking met de Afrikaanse cultuur van heel kort bij. D... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
Matoke Tours raakt reizigers in het hart met de mooiste reizen door het oosten en zuiden van Afrika.
Julianaplein 17, 5211 BA, 's-Hertogenbosch, Paesi Bassi
- 0736123364
- paul@matoketours.nl
- www.matoketours.nl
Non risultano inviti alla recensione recenti
Hakuna Matata
We hebben een fantastische Safari reis gehad in Tanzania.
We hebben gekozen voor een tien daagse safari die ons tot in noordelijk Serengeti bracht. Daar hebben we 2 maal getuige mogen zijn van een crossing over de Mara rivier van een heel grote groep Gnoes en Zebra's.
Verder hebben we de Big Five kunnen spotten. Dit allemaal dank zij onze Driver 'Emil'. Hij heeft er voor gezorgd dat dit een Top vakantie was.
Als je een reis overweegt naar Tanzania met Matoke Tours, kunnen we heel erg onze Driver 'Emil' aanbevelen. Hij heeft deze reis naar een hoger niveau gebracht.
Hij is een uitmuntend spotter en fantastische reisgids.
Privéreis naar Namibië
In augustus zijn we met Matoke naar Namibië gereisd. We hebben al veel gereisd, met diverse reisorganisaties maar dit was ons beste ervaring. De communicatie met Matoke, het reisprogramma, de accomodaties, de services, ook ter plaatse door de lokale reisagent waren er echt top! We zijn maximaal ontzorgd en hebben daardoor nog meer kunnen genieten van dit prachtige land en de indrukwekkende ontmoetingen met mens en natuur.
Matoke Tours
Matoke Tours, de complete reisspecialist voor Afrika
Na goed 40 jaar wilde ik graag terug naar Zambia, waar ik ooit een jaar werkte. Ook om mijn dochter te laten zien waar ik ruim voor haar geboorte werkte. Daarbij had ik wel een dilemma: zij heeft een ernstige notenallergie, dat is redelijk weinig bekend in Zambia. Aardnoten en pinda olie komen voor in het Zambiaanse menu. Bovendien verblijf je regelmatig op grote afstand van artsen en ziekenhuizen mocht het toch mis gaan.
Daarom enkele reisbureaus gevraagd of zij een reis voor ons konden regelen. Sommigen gaven duidelijk aan dat ze dat niet zouden kunnen. Matoke vertelde dat ze ervaring met allergieën van reizegers hadden. In de voorbereiding met Matoke erg vel aandacht gevraagd en gekregen en gezamenlijk informatie voor de verblijven daar opgesteld. Zij zochten uit hoe ver elk verblijf van een arts of kliniek was. Het garandeerde de professionaliteit van (medewerkers van) de lodges, camps en het hotel waar we in verbleven.
In de praktijk klopte dat ook: op elke locatie werd er voor gezorgd dat er geen noten in de buurt van het eten van mijn dochter kwamen. Dat niet alleen, zonder er zelf naar te vragen werd ons vooraf verteld dat de staf zich volledig bewust was van haar allergie, en van de maatregelen die genomen moesten worden om risico’s te vermijden. Hulde voor Matoke en zijn Zambiaanse partners!
Door onvoorziene omstandigheden moesten we onze reis toch afbreken. Ook hier zeer klantgerichte en professionele ondersteuning van de mensen van Matoke, van de Zambiaanse partner en van de medewerkers van het hotel waar we in verbleven. Dus met steun veilig en wel weer terug naar Nederland. Voor degene die zich afvraagt of Zambia, en de gekozen locaties de moeite waard zijn: dat beschrijf ik in een andere review (het antwoord is overigens volmondig ja!).
Johan Vermeer
Rondreis met gezin door Oeganda
We hebben een fantastische (privé)rondreis van 18 dagen door Uganda gehad met onze gezin (kinderen 16, 13 en 11 jaar). We hebben fantastische safari's meegemaakt zowel over land als over water en zelfs op de mountainbike. Op elke plek waar we kwamen was het weer een verrassing. De accommodaties waren allemaal erg goed.
We hebben veel meegemaakt en ervaren. Een vakantie die we niet snel zullen vergeten!
Het contact vooraf aan de reis hebben we als heel persoonlijk en prettig ervaren. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en het programma werd op basis daarvan mooi uitgewerkt. Ter plekke klopte alles; alles was perfect geregeld en verzorgd.
We hadden twee weken dezelfde gids/chauffeur. Kassim was buiten een goede chauffeur, een heel prettig persoon om mee op te trekken. Hij gaf veel informatie en zorgde dat alles goed verliep. Dit gaf veel vertrouwen! Kassim wist een goede balans te vinden tussen betrokkenheid en bescheidenheid en ging ontzettend leuk om met onze kinderen!
Rondreis Uganda met Matoke tours
We hebben een 17 daagse rondreis gemaakt met Matoke tours door Uganda. Start Entebbe, kennis gemaakt met onze gids George. Highlights; Naar Murchison falls, Kibale Forest ( chimps!), Queen Elizabeth park (Predator trekking), Bwindi forest (Gorillas), en naar de Ubuntu school in Matolere. De lodges waren goed tot uitstekend, heel veel bijzondere dieren (heel veel vogels, antilopen, leeuwen, giraffen, nijlpaarden, buffels, heel veel olifanten en zelfs luipaarden gezien) en landschappen gezien. We zijn zeer tevreden met de organisatie en vooral met onze gids en chauffeur George. Uganda is een heel mooi maar ook heel erg arm land. Het is een voorrecht om het land en de dieren te zien, die waarschijnlijk door de lokale bevolking nooit bezien worden. Anderzijds wordt de natuur en de bijzondere dieren behouden door het (eco) toerisme. We zijn blij dat we ook kennis hebben gemaakt met de lokale bevolking en hebben kunnen bijdragen aan het sponsorprogramma en de bouw van de school Ubuntu. Uganda is geen gewone vakantie maar een levenservaring!”
Wakozee !

Madagaskar avontuur en natuur
Madagaskar, een fantastisch land met prachtige natuur, unieke dieren en hartelijke bevolking. Nog niet erg toeristisch, maar daarom misschien ook nog echt authentiek. Matoke Tours heeft voor ons een mooie reis uitgestippeld en de gidsen hebben ons al het moois getoond. Ook de lokale gidsen hebben voor ons echt iets toegevoegd. Veel geleerd en veel gezien wat je anders ontgaat. De hotels en lodges waren allemaal goed gekozen en soms een dikke 10. Blij dat we ook het noorden van het land hebben gezien en ervaren. De vindingrijkheid van de Malagasi hebben we daar ervaren toen we op vlotten de rivier over werden gevaren omdat de bruggen de cycloon niet hadden kunnen weerstaan. Avontuur en genieten gaan hand in hand in dit prachtige land.

Mooi programma perfect georganiseerd
Mooi programma perfect georganiseerd. Vriendelijke man en hij wist veel over de cultuur en natuur van het land. Had al 14 jaar ervaring.
Een locatie had geen muskietennetten nl. Observatory waar we veel last hadden van muskieten.
We hebben genoten van alle Parken en activiteiten die we gedaan hebben. Een aanrader voor iedereen.

Fantastische ervaring in Malawi en Zambia
We zijn net terug van een prachtige reis door Malawi en Zambia. Jan (Matoke)had snel door wat onze wensen waren, zo stond onze reis al na enkele telefoontjes en mails op punt. Ook nadat Ethiopian Airways wat roet in het eten kwam gooien, waardoor we een dag langer in South Luangwa moesten blijven ( helemaal geen straf) werd snel geregeld. De organisatie ter plaatse was perfect. Goed en stipt transport met uiterst behulpzame en veilige chauffeur.
De lodges waren steeds kleinschalig. De plaatselijke gidsen zijn zeer goed, zowel in Malawi als in Zambia. Het voorstel om eerst Malawi en dan pas Zambia te bezoeken is ideaal. De parken in Malawi zijn veel kleiner en nog niet zo matuur. Twintig jaar geleden zat er geen wild meer. Nu toch ook veel gezien, waaronder veel leeuwen en hyena's in Majete. Ook andere katten zoals Genet en Civet hebben we verschillende malen gespot.
Het Malawimeer was buiten zijn oevers getreden. Hierdoor was het strand aan Eagles Nest heel wat kleiner geworden. Dit hotel ziet er zeer mooi uit, maar de kamers zijn behoorlijk basic, net zoals de maaltijden.
South Luangwa behoort tot de absolute top. We hebben onder andere verschillende luipaarden, wilde honden en uiteraard leeuwen gespot. Een groep olifanten die de rivier oversteken is zeer spectaculair.
Kortom een fantastische ervaring.
Madagascar..
Madagascar... het eiland van de maki, kameleons, vanille...
Na het beleven van een prachtige trip georganiseerd door Matoke Tours betekent Madagascar zoveel meer voor ons.
Wat een avontuur, een mix van culturen. Soms waan je je in Azië of Zuid-Amerika, en even later ben je weer in Afrika.
We hebben genoten van de prachtige natuur, de bijzondere dieren, het exotische fruit, het lekkere eten en de gastvrije, vriendelijke bevolking die bovendien ook heel creatief is. Het miniatuurfietsje dat met allerlei recyclagemateriaal met veel zorg werd geknutseld, is ons mooiste souvenir ooit.
Hoewel we al verschillende continenten hebben bezocht, heeft Madagascar een diepe indruk op ons nagelaten, waar we dagelijks aan terugdenken. De reis was prima georganiseerd: gezellige kleinschalige lodges, waar we telkens met open armen werden ontvangen. Ook onze 'tentovernachting ' in Isalo NP was een onvergetelijk moment.
De lokale gidsen en onze chauffeur/ gids Eric hebben van deze reis iets unieks gemaakt.
Gezien de grootte van het eiland hadden we tijd te kort. Ondertussen maken we terug plannen om Madagascar verder te ontdekken.
Bedankt aan iedereen voor deze bijzondere beleving! Madagascar... uit liefde voor Africa !
An en Ilse”

Schitterende reis in Tanzania
Terug van een schitterende reis in Tanzania. Alles was tot in de puntjes verzorgd door Makote tours. Top lokatie in Zanzibar, bezoek aan de Masai was een geweldige ervaring. Daarna zijn we op safari gegaan onder begeleiding van een hele leuke gids, met veel kennis en humor. Het was een zeer afwisselende reis. Het land is adembenemend mooi en de bevolking heel gastvrij.

Topvakantie in Namibië
Onze (actieve) vakantie in Namibië was kort gezegd top. De warme en persoonlijke ontvangst bij Büllsport Farm (Naukluftberge) een heerlijke start, met ook nog de prachtige Quivertree Trail (bergzebra's!) en het paardrijden. De duinen van Sossusvlei (Namib) blijken onbeschrijfelijk mooi. Het kayakken aan de kust bij Walvisbay, te midden van ontelbare jonge speelse zeeleeuwen, was buitengewoon leuk, je weet niet wat je overkomt. De woestijn nabij Swakopmund is (met goede gids) een gebied vol verrassingen, zoals de Namib Dune gekko en prachtige Namaqua kameleons. Het landschap, de woestijnolifanten en (zeer oude) rotstekeningen in Twyfelfontein waren weer een ander hoofdstuk, en ook prachtig. Het verblijf in Palmwag/Etendeka Mountain Camp vonden we geweldig. Het rotsachtige landschap is er schitterend en je slaapt in je tentje met de geluiden van de natuur om je heen. Leuk! Op de valreep kwamen we hier nog giraffes tegen. Absoluut hoogtepunt was echter de Toktokkie Trail (3 dagen) in het NamibRand Nature Reserve: een once in a lifetime ervaring! De omgeving is adembenemend en de woestijn blijkt vol (sporen van) leven. Het slapen in het (lett.) '2 billion star'-hotel, de sterrenhemel, met onze 'suite' (twee stretchers) in de duinen, onvergetelijk. We hebben de Melkweg nog nooit zo fantastisch mooi gezien. Wat een gebied en wat een natuur!”

Risposta di Matoke Tours
Namibie is een prachtig land en alles…
Namibie is een prachtig land en alles was perfect geregeld !
Zambia als vakantieland
Medio april 2024 met 2 stellen via Matoke een reis gemaakt naar Zambia. Om te voorkomen dat deze review te lang gaat worden wil ik trachten deze reis in een paar zinnen samen te vatten. Een schitterende reis, Zambia is qua natuur een van de mooiste landen in Afrika, zeker in de periode waarin wij het land bezochten ( eind van het regen seizoen). Al je naar Afrika gaat om veel wild te spotten kun je beter naar Kenia gaan, maar als je kiest voor indrukwekkende natuur dan is Zambia een land waar je zeker geweest moet zijn. De begeleiding in het voortraject door Matoke was top ( bedankt hiervoor Jan) ook de begeleiding en verzorging ter plaatse was prima geregeld. Al met al een onvergetelijke reis !!!!

Risposta di Matoke Tours
Matoke - de expert om jouw reis samen te stellen
Matoke is een organisatie die luistert naar de klant waardoor je een onvergetelijke reis beleeft. Met 6 personen (wij en 2 kinderen met partner) hebben wij de reis van ons leven beleeft naar Tanzania (Tarangire-Serengeti-Ngorogoro) en Zanzibar omdat alles tot in de puntjes geregeld was. Zelfs het weer (midden in het regenseizoen) vonden wij een pluspunt omdat alles groen is en je veel persoonlijke aandacht krijgt omdat het overal redelijk rustig is. (regen valt meestal 's-nachts). Onze fantastische gids Adrian maakte de reis heel bijzonder met zijn kennis van de natuur, haviksogen om dieren te spotten en zijn geweldig vriendelijke omgang. In alle opzichten een geweldig mens. Team Matoke , bedankt voor deze geweldige reis !
Matoke Tours heeft onze wensen feilloos aangevoeld en uitgewerkt.
"Het is een droom reis geworden mede door de uitstekende expertise van Matoke. We hebben slechts twee keer samen met Rob Minken onze wensen besproken en de reis is boven verwachting geslaagd. Mooie lodges, geweldige rangers en geweldig veel dieren gezien. Heel hartelijk dank, team Makote! Familie Lijnzaad (Den Bosch)"
Een aanrader!
In januari een groepsreis door Tanzania gemaakt met Matoke tours.
Het was een geweldige ervaring; de natuur, de logeeradressen, de uitstekende chauffeur en de kleinschaligheid.
Ook het persoonlijke contact over de invulling van de reis was heel prettig.

Kenia Safari
We zijn begin maart naar Kenia geweest en hebben drie parken bezocht (Amboseli, Tsavo East en Tsavo West). Daarna nog een paar dagen aan Dani beach geweest. We hebben dankzij onze ervaren chaufeur (Wycliffe) erg veel dieren gezien en ook genoten van de indrukwekkende landschappen. In totaal hebben we zes dagen safari (game drive) gehad en hebben overnacht in drie totaal verschillende lodges. We hebben het als erg avontuurlijk ervaren (we zijn als gezin gegaan). De gehele organisatie was uitstekend, en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We hebben ook veel van Kenia gezien (dorpen etc.), omdat we in totaal twee lange reisdagen hadden (van Nairobi naar Amboseli, van Tsavo East naar Dani beach). We raden dit een ieder aan die nog nooit in Afrika geweest is. We waren goed voorbereid, door alle informatie die we vooraf van Ilse kregen. Een aanrader ! Matoke doet zijn best om voor je een passende reis op maat te organiseren en Bush Adventures ter plekke hebben we als zeer prettig ervaren.

Safari in Kenia, Mount Kenia & Zanzibar
Fantastische reis gehad naar Kenia. Prachtige safari's in diverse wildparken van Kenia, en voor de mannen gevolgd door een zesdaagse wandeling in Mount Kenia National Reserve, tot de top van Point Lenana (bijna 5.000 meter hoog), terwijl de vrouwen Zanzibar hebben bezocht. Goed georganiseerd, mooie accommodaties en fijne begeleiding door gidsen & chauffeur. Echt maatwerk!
Groepsreis Tanzania via Matoke Tours
In januari 2024 heb ik via Matoke Tours een groepsreis gemaakt naar Tanzania. Van tevoren regelmatig contact gehad met Nathalie. Zij weet erg veel van de reis en denkt heel fijn mee met jouw wensen. De groep was klein en het programma van de reis zat heel goed in elkaar. Onze gids Simon was geweldig; hij heeft ons veel verteld over het land en de dieren. De luchtballon Safari is een absolute aanrader, mocht je dit kunnen doen tijdens de migratie in het juiste gebied. Een geweldige ervaring. Onbeschrijfelijk wat je allemaal ziet en welke indrukken je allemaal opdoet tijdens deze reis. Ook de lodges waren goed. De Tortilis tented camps (Ngorongoro en Serengeti) staken er wel met kop en schouders bovenuit. Heel mooi en goed verzorgd. De afsluiting van een paar dagen op Zanzibar relaxen was heerlijk om alle indrukken te verwerken. Een fantastische reis en een onvergetelijke ervaring. Wil je naar Afrika, kan ik Matoke zeker aanbevelen!
Matoke Tours heeft voor ons een…reis op maat gemaakt
Matoke Tours heeft voor ons een fantastische reis op maat gemaakt in Tanzania en Zanzibar, gebaseerd op onze voorstellen en wensen. Alle communicatie is zeer prettig verlopen en wij willen jullie bedanken voor alle goede zorgen! Het was in 1 woord geweldig!
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.