We beleefden de mooiste reis die we ooit maakten. Vanaf de eerste communicatie verliep alles zo vlot en had Joanna oor naar de (vele) vragen die ik had. We zijn heel enthousiast over het diverse r... Leggi di più
Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt met Matoke Tours in Madagaskar. Werkelijk alles klopte perfect. Van de heenvlucht to en met de terugvluchten was alles tot in de puntjes geregeld. Hartelijk... Leggi di più
Fantastische reis gemaakt naar Namibië. Vooraf heel prettig contact gehad met Natasja en geheel op maat onze reis kunnen plannen. Te plaatste was ook alles tot in de puntjes geregeld, lokale gids die... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Het contact met Iris van Matoke was steeds prettig en ze heeft een mooie reis voor ons gemaakt. Wij hebben een onvergetelijke reis gehad dankzij de goed organisatie van Matoke. Alles was tot in de pun... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
Matoke Tours raakt reizigers in het hart met de mooiste reizen door het oosten en zuiden van Afrika.
Julianaplein 17, 5211 BA, 's-Hertogenbosch, Paesi Bassi
- 0736123364
- paul@matoketours.nl
- www.matoketours.nl
Non risultano inviti alla recensione recenti
Matoke Tours heeft voor ons een…reis op maat gemaakt
Matoke Tours heeft voor ons een fantastische reis op maat gemaakt in Tanzania en Zanzibar, gebaseerd op onze voorstellen en wensen. Alle communicatie is zeer prettig verlopen en wij willen jullie bedanken voor alle goede zorgen! Het was in 1 woord geweldig!
Alles tot in de puntjes geregeld!
In Juni 2023 hebben mijn vriend en ik een privéreis gemaakt door Madagaskar welke geheel volgens onze wensen was ingevuld door Matoke Tours. De communicatie vooraf ging erg vlot en men was erg flexibel in het maken van een (online) afspraken! We konden met al onze vragen terecht en al onze wensen werden gehoord. Voor de reis kregen wij duidelijke informatie en wisten we waar we aan toe waren. Eenmaal op Madagaskar aangekomen was alles tot in de puntjes geregeld en hebben wij de vakantie van ons leven gehad! Wij zouden Matoke Tours zeker aanraden en kiezen als reisbureau wanneer wij opnieuw naar Afrika op reis zouden gaan!
Fantastisch Madagascar
"Begin november 2023 zijn wij voor 3,5 week met Matoke op reis geweest in Madagascar.De voorbesprekingen hebben allemaal per telefoon plaats gevonden, dit was prima en voor ons meer dan voldoende.Jan Daudey van Matoke begreep onze wensen goed en heeft deze wensen omgezet naar een prachtige route in het fantastisch mooie en verrassende Madagascar. We zijn eerst van Brussel via Ehtiopië naar de hoofdstad Antananarivo gevlogen. En de dag erna naar Tulear, gelegen in het zuiden. En van daaruit zijn we in een kleine twee weken met de auto teruggereden naar de hoofdstad. Dit alles onder de fantastische begeleiding van onze chauffeur en gids Niry. Hij was een goede chauffeur, was netjes en beleefd, kwam met eigen initiatieven waarbij hij rekening hield met onze wensen. Helemaal top dus. Het was een goed voorstel van Jan van Matoke om in plaats van naar de Alleé des Baobabs te gaan, vanuit de hoofdstad door te vliegen naar Diego Suarez ( Antsiranana) gelegen in het Noorden. Baobabs kun je namelijk ook genoeg zien bij Ifaty, nabij Tulear in het zuiden.In het noorden kom je in een heel andere, exotische wereld terecht. Met prachtige natuurschoon, azuurblauwe baaien en een prachtige onderwaterwereld. Hier konden we in een kleinschalige lodge onze reis heerlijk afsluiten en genieten van het warme water van de straat van Mozambique met prachtig koraal, zeeschildpadden en prachtig gekleurde vissen.Het eten was overal heerlijk, eigenlijk eten ze daar zoals wij het ook zouden moeten doen. De bewoners zijn erg vriendelijk, we hebben ons geen seconde onveilig gevoeld. En de lodges hadden allemaal sfeer en waren netjes en schoon. Het was dus genieten met hoofdletters! Groetjes Jenneke
Droomreis naar Tanzania
Afgelopen oktober hebben wij een droomvakantie gehad in Tanzania! Wij bezochten 3 wildparken: Tarangire National Park, de beroemde Serengeti en de indrukwekkende Ngorongoro krater. Onze reis is met veel zorg en persoonlijke aandacht op maat voor ons georganizeerd door Matoke Tours. Tijdens de reis werden we begeleid door een hele vriendelijke lokale gids, die ons alles wist te vertellen over de dieren, de natuur en zijn land. En wat hebben we veel dieren gezien, inclusief de "big five"! Wij logeerden in luxe tentenkampen midden in de natuur waar we hartelijk werden onthaald. Dit prachtige land met z'n vriendelijke mensen heeft veel indruk op ons gemaakt. De laatste paar dagen konden we heerlijk bijkomen aan het strand in Zanzibar. Alles was tot in de puntjes verzorgd en wij hebben, dankzij Matoke Tours, een prachtige reis gehad!
Met Matoke naar Oeganda
Met Matoke naar Oeganda geweest. Het was een reis om nooit te vergeten! Matoke had alles tot in de puntjes geregeld. We hadden een geweldige chauffeur/gids. Mike wist ontzettend veel te vertellen. Ook regelde hij extra dingen voor ons, zoals waar geld te wisselen onderweg of een stop bij een ananas veld zodat we konden zien hoe dat groeit. Bovendien reed Mike erg goed en veilig. De accomodaties waren top. Vooral leuk om te vermelden dat we deze op aanraden van Joanna hadden gekozen. Onderweg hebben we 2 andere auto’s stuk zien staan. Dat waren auto’s van andere bedrijven. We begrepen dat Matoke zijn auto’s goed onderhoud, fijn!
19-daagse privé-reis Oeganda
Wij zijn de eerste 3 weken van oktober naar Oeganda geweest. We hadden de 19-daagse privé-reis geboekt en die was fantastisch. We hebben heel veel gezien, gedaan en meegemaakt. Veel kilometers gereden en genoten van het mooie landschap en de lieve mensen in Oeganda. Onze gids/chauffeur Mike heeft veel voor ons gedaan en geregeld. Ook wist hij heel veel te vertellen over het land en heeft veel mooie safari's verzorgd. Het raften op de Nile was gaaf, de wandelingen & safari's mooi, de chimpansees en gorilla's fantastisch. En elke keer hele mooie overnachting plaatsen en heerlijk eten. Kortom, het was geweldig.
Absolute aanrader
Prettige en persoonlijke benadering. Beloftes werden meer dan waar gemaakt. Alles was tot in de puntjes verzorgd en op geen enkel moment hebben we ons onzeker of onveilig gevoeld op onze reis. De plaatselijke driver/gids heeft onze reis onvergetelijk gemaakt, betrouwbare driver met ongelooflijke kennis van het land, de natuur, de cultuur en de dieren. Vraag naar Musa! Het is erg duur, maar wij hadden het gevoel dat het geld goed besteed wordt, zowel aan ons als reiziger als aan de mensen daar.
De reis was perfect georganiseerd
De reis was perfect georganiseerd. De route was erg mooi en alle activiteiten klopten zoals beschreven. Ook de transfers klopten en er stond altijd iemand te wachten om ons op te halen.
Met recht de Afrika specialist
Deze zomer hebben we met ons gezin een fantastische reis door Madagaskar gemaakt, door Matoke tours tot in de puntjes verzorgt. De voorbereiding verliep vlekkeloos. De medewerkers van Matoke tours staan open voor al je ideeën en denken in mogelijkheden. Vanwege diverse gecancelde vluchten aan de start van onze reis hebben we tot drie keer toe aanpassingen aan het programma moeten doen. Zonder moeite werd dit door Matoke opgepakt. De reis zelf was een aaneenschakeling van fantastische momenten. Wat hebben we genoten van het land, de mensen, de natuur en de leuke dieren. Mijn rugzak was niet meegegaan op de juiste vlucht. De partnerorganisatie van Matoke tours heeft er voor gezorgd dat mijn tas ruim een week later op de juiste plek alsnog werd bezorgd. Wat een service!
Qua overnachtingen hebben we heel mooie plekjes gezien. En onze chauffeur was een topper. Matoke tours verdient alle lof als Afrika specialist. Wij kijken al verlekkerd naar een volgende Afrika bestemming 😀
Prachtige rondreis door Namibië met Matoke
We hebben in september 2023 een mooie rondreis gemaakt door Namibië. De reis was door Matoke samengesteld op basis van onze wensen waarbij Matoke ons goed en adequaat heeft geadviseerd. In Namibië hebben we met een huurauto zelf rondgereden. Dit was allemaal tot in de puntjes geregeld samen met een locale agent. Alles klopte en de lodges waar we verbleven waren stuk voor stuk perfect. Zowel de ligging, de kamers als de service. Dit alles gecombineerd met de prachtige excursies maakten het een reis om niet te vergeten.
In september hebben wij een prachtige…
In september hebben wij een prachtige reis door Madagaskar gemaakt, georganiseerd door Matoke Tours. Wat een mooie mix tussen natuur, wilde dieren en cultuur. En wat een contrast met hoe wij leven. We hebben de rondreis als heel bijzonder en afwisselend ervaren, en alles was tot in de puntjes geregeld. Als er iets even anders liep dan gepland, om welke reden dan ook, wist onze chauffeur Toavina dit weer op te lossen.
Van tevoren twijfelden we of we zelf zouden rijden - zoals we eigenlijk altijd doen - of toch voor een auto met chauffeur zouden gaan. We zijn heel blij dat we voor dat laatste hebben gekozen. Los van de slechte wegen, konden we van de uitzichten genieten en hebben we onderweg onze ogen uitgekeken.
Dank voor deze mooie ervaring!
P.S. wat een superfijne chauffeur hadden we! Toavina was in elk opzicht een topper. We waren ontzettend blij met hem.
Dit geldt overigens ook voor alle gidsen in de parken. Manuel (Andasibe), Jimmy (mountainbike Tritrivameer), Diamondra (Ranomafana), Gege (Ambalavao) en René (Isalo) waren stuk voor stuk zeer kundige gidsen. Ik vergeet vast iemand, maar echt petje af voor de kennis van deze heren en hoe ze dit over wisten te brengen.
Rondreis Oeganda van 10 dagen
We zijn 10 dagen naar Oeganda geweest.
Alles was goed geregeld en we hadden een fijne chauffeur/gids die overal de tijd voor nam en veel van het land liet zien.
Oeganda 2023 met Matoke Tours LTD
In augustus 2023 hebben we via Matoke een 19-daagse reis naar Uganda gemaakt. Vooraf hadden we de planning om het zelf te organiseren. We hebben een reisvoorstel aangevraagd en hier heeft Celia een erg mooi aanbod van gemaakt. We hebben er uiteindelijk voor gekozen om via Matoke de reis te maken in plaats van zelf geregeld. Celia heeft goed geluisterd naar onze wensen, zoals een lager reistempo. De voorbereiding was goed en maakte dat we met een gerust hart op vakantie gingen. We hebben gekozen voor een selfdrive vakantie. Iets dat niet veel voorkomt in Uganda, zeker niet voor mensen die nog nooit in Afrika zijn geweest. Achteraf snappen we ook waarom. Een selfdrive zou ik niet voor iedereen aanraden. Je moet een goede chauffeur zijn en houden van offroad rijden. Dit laatste trekt ons juist aan. Maar we hebben ook echt gezien dat een gemiddelde chauffeur hier beter af is met een gids/driver. Door de selfdrive zijn we wel in aanraking gekomen met de goede aard van de Ugandezen. Deze zijn zeer behulpzaam als je hulp nodig hebt. We zijn op alle accommodaties ontzettend hartelijk ontvangen en echt in de watten gelegd. Alle accommodaties doen echt hun best om je het naar de zin te maken en de ervaring onvergetelijk te maken. Zelfs het regelen van een chauffeur in Bwindi gezien de slechte wegen en het rijden in het donker, was geen brug te ver voor onze accommodatie. De excursies waren goed gepland hebben ons een mooi beeld gegeven van de schoonheid van Uganda, dat met recht de 'Parel van Afrika' mag heten. Door het iets rustigere reistempo hadden we hierin ook wat extra opties, wat fijn was. Al met al hebben wij de droomreis gehad die we hoopten te maken. We hebben ontzettend veel wild gezien: de Big 5, chimpansees, Shoebillstork en natuurlijk de gorilla's. Een vakantie om nooit meer te vergeten.
Onvergetelijke reis in Oeganda
Oeganda....,WAUW! Wat hebben wij enorm genoten van deze prachtige, goed georganiseerde, fantastische reis. Wat hebben we veel dingen meegemaakt, prachtige landschappen, een stukje cultuur meegemaakt, ongelooflijk veel mooie vogels gezien, groot wild, maar ook ongelooflijk lieve mensen. Het reischema wat Matoke Tours gemaakt had voor ons was echt fantastisch, doordat onze gids van alles op de hoogte was hoefden wij zelf amper op de tijd te letten.
Het contact met Matoke Tours was ook geweldig, toen we voor het eerst op het kantoor kwamen (wat er overigens heel netjes en mooi uiziet) kregen we van alles te horen over verschillende excursies en landen. Uiteindelijk is het Oeganda geworden, door alle verhalen werden we nog enthousiaster. Wat een mooi groen land, en wat een hoop vogels....wow!
Zelfs op het vliegveld werden we nog gebeld door Matoke Tours, ze wensden ons een fijne reis toe.
Ook toen we weer thuis waren werd er contact opgenomen met ons over onze reis.
Al met al, top geregeld en een top organisatie!
Matoke Tours, bedankt.
Gegarandeerd succes met Matoke Tours!!
Waar moet ik beginnen; Matoke Tours is dé touroperator die zorgt voor een gegarandeerde succesvolle reis naar Afrika!!
Allereerst mijn complimenten naar het team van Matoke Tours, met in het bijzonder Paula, omdat wij echt een ontzettend gave reis hebben mogen maken die we met haar hebben samengesteld.
Het contact verliep heel fijn en aan alles werd gedacht. Snelle reacties, meedenken en overal in helpen, heel fijn!
Wij hebben onwijs genoten van het prachtige land Tanzania waarbij we heel netjes zijn ontvangen door onze gids Shabani en alles vlekkeloos verliep door de goede voorbereiding. In deze week hadden wij hele mooie, verschillende accomodaties die ieder iets magisch hadden. Het eten was ook echt super!
Als afsluiter zijn wij heerlijk tot rust gekomen in Zanzibar, ook dat was echt genieten!
Kortom, bedankt voor alle goede zorgen en het geweldige reisschema met te gekke accomodaties!
SAMEN MET MATOKE TOURS NAAR MADAGSCAR
Ons individuele reisprogramma stelden we samen in nauw, prettig effectief en efficient overleg met deskundigen van Matoke tours. De begeleiding van onze reis door Madafocus(reisorganisator) in Madagascar was uitstekend en zorgvuldig: chauffeur, informatie voorziening, kwaliteit gidsen en locaties. Allemaal van zeer hoge kwaliteit.
(Bijvoorbeeld:Onze eetvoorkeuren waren bekend bij alle resorts en tijdens onze vluchten).
Reisinformatie en documentatie over Madagascar waren uitgebreid en to the point. Persoonlijke aandacht door Nathalie Okkers was aangenaam.
Briljante reis van vier weken door Oeganda en Zanzibar… MATOKE ROCKS
Briljante reis van vier weken gemaakt met mijn gezin, door heel Oeganda en eindigend in Zanzibar. Anderhalf jaar voorpret gehad met Wim Kok (en anderen!) van Matoke Tours toen we deze reis aan het plannen waren.
Ik heb de halve wereld afgereisd met een backpack op m'n rug en een we-zien-wel-waar-het-leven-me-brengt-instelling, dus zag nooit zo de toegevoegde waarde van een reisorganisatie. Maar deze reis had nooit zo kunnen zijn zonder hen. Op al mijn vragen vooraf kreeg ik snel een antwoord, ze deden hun uiterste best om helder te communiceren en aan onze wensen te voldoen en ik heb altijd het gevoel gehad dat wij de enige reis waren waar ze zich mee bezig hielden. Heel knap, zo persoonlijk en zo prettig!
We hebben in drie weken tijd in Oeganda het 'hele rondje' van oost, via noord naar west en door naar het zuiden gemaakt en de reis was werkelijk waar adembenemend en indrukwekkend. In het oosten en noorden bijna vrij van toerisme en overal 100% van kunnen genieten doordat alles -maar dan ook alles- tot in de puntjes geregeld was of werd. Op een hele ontspannen manier.
We werden totaal ontzorgd, we just had to show up and enjoy the ride, en die was indrukwekkend genoeg alsnog...
Ik had vooraf nooit kunnen denken dat dit zo'n fijne manier van reizen zou kunnen zijn. Ook een fantastische driver gehad met wie je een fijne band opbouwt in al die weken.
Als je naar Oeganda gaat (of waar dan ook in Oost-Afrika), ga met Matoke Tours. Ze hebben ons nergens in teleurgesteld, hebben wel vaak de verwachtingen overtroffen en het was een ongelofelijk fijne, persoonlijke manier van een reis plannen vooraf.
Ze weten na bijna twee decennia echt waar ze mee bezig zijn, hebben prachtige locaties en programma-opties en nooit kregen we het gevoel dat we iets aan het doen waren wat ze al zoveel vaker hadden gepland.
Het enthousiasme en de liefde voor Afrika spatte er vanaf. Ze hebben mij en mijn gezin in elk geval totaal meegekregen in hun liefde en enthousiasme! Matoke Tours ROCKS
Geweldig!
Onze ervaring met Matoke Tours was simpel weg fantastisch! Onze reis naar Tanzania en Zanzibar overtrof alle verwachtingen. Matoke Tours heeft duidelijke diepgaande kennis van de regio en dit heeft onze reis onvergetelijk gemaakt. We zijn Matoke Tours enorm dankbaar dat ze ons opnieuw verliefd hebben laten worden op Afrika. Zonder twijfel zullen we bij hen boeken voor onze toekomstige avonturen.
Bedankt, Matoke Tours, voor een ongelooflijke ervaring!
Maud
Prachtige reis naar Oeganda met Matoke Tours
Onze reis naar Oeganda met Matoke Tours was echt waanzinnig mooi. Iedere keer spot on met de prachtigste plekken. We hadden een sympathieke chauffeur/gids die al jaren in het vak zat. Matoke heeft ons perfect begeleid in de keuzes en de boeking.
Reis TOP geregeld door Matoke Tours!
Wat een geweldige ervaring! We gingen met ons gezin (53, 49, 20 en 17 jaar) op rondreis in Madagascar. Onze eerste reis buiten Europa. Niet voor niets viel onze keus op Madagascar. De diversiteit van natuur en landschappen en de mooie hikes en mountainbike ritten die we daar konden maken trokken ons. We zijn niet teleurgesteld! Wat meteen opviel was dat we zo goed verzorgd werden. Transfers waren goed geregeld, bij de accomodaties klopte alles, de excursies waren perfect geregeld. Er werd actief met ons meegedacht en er werd naar onze wensen gevraagd. Bijvoorbeeld over het inslaan van voldoende flessen water voor de roadtrip en over een take away lunch bij de lodges of lunch onderweg. Met de chauffeur die 9 dagen met ons op roadtrip ging hadden we meteen een fijne klik. HIj reed heel verantwoord op de wegen vol gaten. En hij gaf ons de informatie over de mensen en streken waar we doorheen reden, zodat we een beetje gingen begrijpen wat we zagen. Want alles was nieuw. De geluiden, de geuren, de gebruiken, de landschappen, het leven. Zo'n gids is veel waard! Tijdens de rijdagen hadden we niet meer nodig dan het beeld wat langs ons autoraam voorbij trok. Net een lange trage film met telkens verwondering over wat we zagen. Wat een pracht!! Soms een interessante stop, bijv bij het houtbewerken en de saffiermijn. We genoten van de actieve dagen, waarbij we steevast begeleid werden door geweldige lokale gidsen. Bij de gidsen in Isalo NP en Ranomafana NP hadden we het gevoel dat zij het bezoek nog extra speciaal maakten, oa. door een lesje smartphone fotografie zodat we kleine beestjes voortaan perfect op beeld kunnen krijgen. Wat ook zeker blijft hangen is het beeld van de armoede in het land. Wat zonde dat in zo'n vruchtbaar en 'rijk' land zo'n grote armoede heerst. We merkten dat wij als toeristen gelukkig al direct iets goed doen, door o.a. de werkgelegenheid voor de gidsen en in hotels en restaurants. En door af en toe iets te kopen wat handgemaakt is. We hadden twee binnenlandse vluchten die prima verliepen. In het noorden hadden we een nieuwe gids en een chauffeur. Deze gids was weer heel actief in het spotten van de meest bijzondere kameleons, waardoor we heel mooie exemplaren gezien hebben. Hij nam ons mee over markten en legde vanalles uit in de plantages. Hier bleek het hebben van een goede 4x4 chauffeur naast het hebben van een goede 4x4 wagen heel waardevol op weg naar de rode Tsingy. De afsluiting op Nosy Be was echt paradijslijk. Heerlijk nagenieten van deze reis vol indrukken. We hadden prachtig tropisch uitzicht tussen de palmbomen op zee en de baai. We hadden ons geen betere reis kunnen wensen."
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.