Scopri cosa dicono le persone

Valutata 1 stelle su 5

Pociąg WITKACY Zakopane-Gdynia. Niestety, jedna gwiazdka to za dużo. Pociąg już na początku miał ponad 30 min opóźnienia, później około godziny. W Krakowie musieliśmy się przesiadać, a komunikaty był... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Widzę że opinie dużo mówią o tej „firmie”. Chciałbym aby w Polsce był alternatywa do tego koncernu działającego i mającego w głębokim poważaniu swoich klientów…przejechałem w 3 tyg połowę świata droga... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Reservamos un viaje desde zakopane a varsovia (más de 6horas) compramos billetes de primera clase, por dónde empezar, la primera clase es decepcionante, no tiene ni enchufes para cargar el móvil, aire... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Czekam na sprzedaż biletów na suficie pociągu jak to robią w Indiach, może w tedy uda sie znaleźć jakieś miejsce "siedzące". Mimo pustych przedziałów klienci są wypraszani przez konduktorów i zaprasza... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Servizio di trasporto
  2. Agenzia di biglietti ferroviari
  3. Autolinea

Informazioni fornite da varie fonti esterne

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

Informazioni di contatto

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti

Come questa azienda usa Trustpilot

1,4

Tutte le recensioni

196 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Kompletna PORAZKA

Witam, będzie krótko. Totalna PORAŻKA.Nie pamiętam kiedy którykolwiek z pociągów którym jechałem przyjechał na czas, a najgorsze jest późniejsze przesiadywanie na dworcu i kombinowanie jak dostać się do miejsca docelowego

4 maggio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Szczerze poprostu jestem załamany…

Szczerze poprostu jestem załamany organizacją ich linii, po tak wielu pomyłkach firma ta (czego nie mozna nazwac powazna firmą) dawno powinna nie istniec i ktos powinen ja zastapic, jedna trasa (normalnie 3h) zajela 6h przez brak jakiejkolwiek organizacji (czekanie na inne pociagi dowozace ludzi) mam nadzieje ze ta firma poprostu zniknie

3 maggio 2026
Valutata 2 stelle su 5

Mimo wszystko nadal na minus

Ogólnie fajnie, że są nowe wagony.
Ale mentalność personelu nie zmieniła się w wielu wypadkach.
Niestety ale pracownicy w pociągach potrafią być bardzo niemili, a ich zadaniem jest pomaganie pasażerom. To jest pierwsza linia kontaktu z klientem. Potem niesmak pozostawia.

2 maggio 2026

Opóźnienie 13 minut

Opóźnienie 13 minut, pan konduktor na mnie nakrzyczał, gdy poprosiłam żeby pociąg, do którego miałam się przesiadać na mnie poczekał. Bardzo nie polecam, już nigdy więcej przejażdżek Intercity. Wystarczyło miło powiedzieć, że nie można, a nie od razu krzyczeć na drugą osobę. Przejazd Trzebinia-Kraków Główny planowo o godzinie 17:17 dane pociągu 8310 KOSSAK. Serdecznie nie polecam

30 aprile 2026

Witam,

Witam,
Podrozowalam PKP intercity nocnym polaczeniem Gdynia-Jelenia Gora i niestety czestotliwosc i niemoznosc regulowania glosnosci w przedzialach uczynila te podroz tortura. Co srednio 20min przez cala noc z glosnikow konduktor wykrzykiwal stacje z glosnoscia na poziomie klubu disco. Podobnie oswietlenie jest stale wlaczone i nie da sie go przyciemnic. Nigdy wiecej nie bede podrozowac tym pociagiem i wszystkim ceniacym rownowage paychiczna odradzam.
Kiedys podrozowalo sie przynajmniej z mozliwoscia drzemki, a teraz jest przymus pozostania przypomnym, jak w celi tortur, dobrze ze konduktor nie przychodzi i nie polewa jeszcze wiadrem zimna woda.

10 aprile 2026

Obsługa grup turystycznych

A ja mimo wielu negatywnych opinii, chciałbym szczerze pogratulować obsługi konduktorskiej na linii Hrubieszów- Kraków w dniu 22.04.2026. Na szczególne podziękowania za profesjonalizm, fachowość, kulturę i „ludzkie”podejście należą się Panu z nr12035, którego dzialania spowodowały, że nasza podróż z gromadą 30 dzieci przebiegła bardzo sprawnie i w komfortowych warunkach. Oby więcej tak oddanych i rzetelnych pracowników, dzięki którym jakość usług jest na najwyższym poziomie.
Dziękujemy

22 aprile 2026
Valutata 1 stelle su 5

Intercity Poznań nie wyraził zgody by…

Intercity Poznań nie wyraził zgody by na mnie poczekać! Miałam mieć przesiadkę w Kędzierzynie-Koźlu- do Krakowa. Było opóźnienie 15 minut i nie zgodzili się zaczekać! Bilet miałam opłacony!
Tulalam się jak bezdomna w nocy !
Gdzie jeszcze mogę zgłosić taki fakt by ktoś zareagował?

18 aprile 2026
Valutata 1 stelle su 5

Było opóźnienie 15 minut i zapytałam…

Było opóźnienie 15 minut i zapytałam się konduktora, że mam przesiadkę Laskowicach Pomorskich, i czy następny pociąg będzie czekał, konduktor, na to że zadzwoni i będzie czekał, po czym dojechaliśmy do stacji, a pociąg nie czekał, teraz muszę godzinę czekać na kolejny, a nawet nie mogę ubiega się zwrot pieniędzy, ponieważ opóźnienie intercity było mniejsze niż 60minut.

10 aprile 2026

Podróżuję naprawdę dużo

Podróżuję naprawdę dużo - średnio 2x w tygodniu i muszę przyznać, że poziom tej spółki jest więcej, niż świetny. Cały RAZ (w ciągu 4 lat) nie otrzymałam biletu na maila z powodu awarii serwisu - sprawa bezproblemowo rozwiązana za pośrednictwem infolinii. Nigdy też nie było problemów z wymianą czy zwrotem, kiedy nie zdążyłam na pociąg - to również zdumiewa, bo w przypadku linii lotniczych, autokarów itd. mają cię w przysłowiowej "pompie". Zdarzyło mi się pomylić i kupić bilet w złe miejsce - wysiadłam, wymieniłam, bez żadnych problemów. Niezwykła kultura, spokój oraz profesjonalizm konduktorek i konduktorów. Kilka razy byłam świadkiem, jak ze stoickim spokojem radzili sobie z kłopotliwymi pasażeram. Obsługa w Warsie super, jedzenie naprawdę smaczne. Nie wiem jaka ekipa i jakim cudem nie tylko wyciągnęła Polskie Koleje z bagna ale zatargała na światowy poziom. Gratulacje. Z przyjemnością korzystam.

6 aprile 2026
Valutata 1 stelle su 5

Nie dalbym ani jednej gwiazdki raz…

Nie dalbym ani jednej gwiazdki raz sprzedaja bilety bez gwarancji miejsca z taka sama xena nic taniej ubikacje wagonach nieczynne nie mila i nie kompetentna obsluga pociagu ciagle spoznienia dlatego przesiadlem sie do flixbusa tam zawsze jest miejsce i zawsze toaleta jest sprawna i tansze bilety sa a ze dluzej jedzie to zaden problem zawsze dojada bo tymi pociagami tej spolki nie dojedziesz daleko nawet strach jezdzic wagony pamietaja czash prl bo to firma stworzona wlasnie z komunistow i zlodzieji bojkotujcie ta firme

6 aprile 2026
Valutata 1 stelle su 5

Intercity to ściek nie pozdrawiam

Nie polecam jeździć tą ledwo jeżdżąca kupą gówna na szynach,
Za każdym razem jak jeżdżę gdziekolwiek ic ma opóźnienie które sięga nawet do kilku godzin,do tego 0 jakiejkolwiek informacji co z pociągiem,
Odradzam jeżdżenie i polecam wybrać alternatywę w postaci polregio, flixbusów a w ostateczności auta

1 aprile 2026

Pendolino. Polecam

Dzisiaj po raz pierwszy w życiu przejechałem się Pendolino. Polecam każdemu. Myślałem, że nigdy nie doczekam się takiej usługi w Polsce. Korzystam z pociągów ponad ćwierć wieku. Nie mogę się doczekać następnej podróży Pendolino.

25 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Chcialbym zglosic bardzo nagganne…

Chcialbym zglosic bardzo nagganne zavhowanie ze strony ochrony icc poniewaz czrkalem cala noc na pociag w rawicxu przyjechal pocuag ochrona powiedziala ze n8e moge qejsc chodz mialem pieniadze na bilet mowiac ze mam sobie pojechac nastepnym ktory jest za 3 h chcialbym aby cos bylo z tym zrobione poniewaz czekalem na pociacag od 13 do 2 przyjechal ochorona mnie nie vhciala wpuscicni powiedziala ze mam pojechac nastepnym ktory jest o 4:30

25 marzo 2026

Płatność za dodatkowy bilet

Posiadałem przy sobie bilet ulgowy, właściwy do wieku. Niewystarczyła mi legitymacja do potwierdzenia wieku więc musiałem zapłacić za kolejny bilet, po recenzjach widać że głównienna biletach szukają dodatkowych opłat

10 giugno 2025

Złodzieje z PKP intercity

Oprócz tego ze 30min opoznienie to standard dla praktycznie kazdego przejazdu, to jeszcze złodzieje nie chcą oddac kasy za bilet na anulowany przez nich przejazd (z powodu warunków pogodowych) zasłaniając się jakimiś poświadczeniami biletu który kupiłem na swoje nazwisko przez internet a po które to "poświadczenie" miałem iśc do kasy biletowej. Kpina z obywatela, zwykłe złodziejstwo.

27 gennaio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Dziś podróżowałem pociągiem intercity.

Dziś podróżowałem pociągiem intercity.. opiszę jak zostałem potraktowany. Na stacji PKP niebylo kasy biletowej. Więc bilet musiałem kupić u konduktora. Wsiadłem do pociągu szukając konduktora. Kiedy go znalazłem mówię chce kupić bilet o Pani konduktor informuje mnie o karze w wysokości 150 zł że nie kupiłem biletu. No to mówię że jak miałem kupić bilet skoro niebylo kasy biletowej. A ona uparcie mnie informuje że mam zapłacić karę i bilet.... Chore to co się z ludźmi wyprawia. Nawet jedna gwiazdka to za dużo...

20 marzo 2026
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Come funziona Trustpilot

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più