Al 4 weken bezig om kadootjes te bestellen via Donald Duck met kadokaart..toegezegd dat ik dag later teruggebeld word, week later nog niets gehoord.. mails door medewerkers naar teamleiders gestuurd..... Leggi di più
Ook hier erin getrapt. 5 euro Bon cadeau voor 8 nummers Donald Duck, een paar euro bijbetaald. Onduidelijk bevestigingsmailtje, en hup, het abonnement loopt. Ondertussen 4x verlenging a 45 euro per 2... Leggi di più
Digitaal 2 x de Donald Duck opgezegd. Blad blijft maar komen en de afschrijvingen gaan gewoon door. ‘Klantenservice’ proberen te bellen, ellenlange wachttijden en telkens na 45 opgehangen. As we spea... Leggi di più
Al bijna 10 jaar abonnee van de Donald Duck. Het weekblad blijft een grluksmoment voot mijn kids. Iedere keer weer. Sanoma daarentegen is een en al droefenis ze stalken je met andere abonnem... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti
Le persone hanno visualizzato anche
#Sanoma wel geld innen maar niks leveren
#Sanoma verkoopt iets wat ze niet meer voeren, diegene van de klantenservice die ik hier over aan de lijn had was onbeschoft, ze bieden geen service of oplossing en je moet het zelf maar uitzoeken. Terwijl de fout toch echt bij @Sanoma ligt.
3/11 Via flow een abonnement afgesloten voor La Maison Victor.
Betaling gedaan aan Sanoma maar het blad niet ontvangen.Gemaild naar LMV, Flow en Sanoma. Van LMV en Flow een reactie terug gehad. Bij LMV stond ik niet in hun financiële/administratie, logisch want ik heb direct betaalt aan Sanoma. Vandaag gebeld met Sanoma kreeg iemand aan de lijn die vond dat ik het allemaal niet begreep. Want hij had toch al gezegd dat ze LMV niet meer hebben sinds 2018!! Maar ik kon wel vorige maand dit blad bestellen en de betaling bij Sanoma doen. Bij de klantenservice konden ze niets vinden over de betaling. (Klantenservice van LMV was er wel achter gekomen dat de betaling aan Sanoma gedaan was maar niet aan hun doorgegeven)
Volgens Sanoma moet ik maar naar LMV bellen!! Ik had al verteld dat ik van de klantenservice van LMV een reactie had gehad. (Maar dat begreep hij waarschijnlijk niet 😊)
Vreemd toch als je bij het ene bedrijf iets bestelt en betaalt dat je naar een ander bedrijf (die geen abonnement met mij heeft afgesloten en geen betaling heeft ontvangen) moet gaan met je klacht.
Na het telefoon gesprek, maar weer een mail gestuurd naar #Sanoma.
Ben benieuwd of ik nu wel een reactie ontvang en mijn betaling terug krijg. Enig excuus of genoegdoening zou op zijn plaats zijn.
Gebeld met Sanoma slechte communicatie Richard
Net gebeld met Sanoma en contact gehad met Richard aangezien de Tina 12 december geleverd had moeten worden en wij hem nog steeds niet ontvangen hebben 16 december.
Ik vind dat vrij lang duren en meneer zegt tegen mij nou nou dat valt toch wel mee?
Nee meneer dat valt niet mee....
Ineens voelde ik mezelf als klant totaal onbegrepen....
De Tina wordt wel nu woensdag of donderdag nageleverd. (Een hele week te laat dus).
De toon die aangeslagen werd en het tegenspreken van een klant die op nette wijze een vraag stelt getuigd ervan dat deze jongeman nog heel wat te leren heeft om zijn klanten tevreden te houden.
Heb op een gegeven moment het gesprek maar beëindigd omdat meneer constant in de verdediging bleef gaan en suggereerde dat ik hem niet begreep en dat terwijl zijn eigen inlevingsvermogen in een klant niet toereikend was.....
Hij had ook kunnen zeggen mevrouw wat vervelend ik begrijp het en bij deze stuur ik de Tina na.
Opgelost....klant tevreden.....maar helaas....
Cursusje communicatie training?
Als je artikelen bestelt bij Sanoma /…
Als je artikelen bestelt bij Sanoma / Donald Duck, houd dan rekening met levertijden anno 1900. Het kan maar zo meer dan 2 weken duren voordat je het artikel bezorgd krijgt. Niet echt handig als je Sinterklaas-inkopen doet.
En bij navraag antwoordt Sanoma doodleuk dat PostNl er soms lang over kan doen....
cadeau abonnement onterecht omgezet!
In juni een Tina cadeau abonnement afgesloten van 5 exemplaren voor mijn nichtje. Hier een bevestiging van gekregen per e-mail. Nu blijkt het abonnement, zonder mijn toestemming, doorgezet te zijn in een jaarabonnement terwijl bij een cadeau abonnement duidelijk aangegeven staat (ook in mijn mail) dat het na 5 nummers automatisch stopt.
Afgelopen vrijdag werd ik hierover door mijn schoonzus gebeld en toen heb ik direct een medewerkster van Sanoma gebeld. Zij zag dat de fout bij Sanoma lag. Ik zou maandag teruggebeld worden. Dit is niet gedaan. Vandaag zelf gebeld. Wordt er doodleuk geconstateerd dat ik op dezelfde dag als het cadeau abonnement ook een jaar abonnement zou hebben afgesloten. Ten eerste: wie o wie sluit er 2 abonnementen voor 1 blad tegelijk af? Daarnaast heb ik nooit een bevestigingsmail gekregen!
Hele rara kwestie waarbij de medewerkster zeer onklantvriendelijk was. Waardeloos Sanoma!!!!
Bestelde bladen moet ik nog steeds ontvangen,11 november besteld nog niks in huis heel slecht
11 november heb ik 2 Autoweeks besteld via Magazine.nl daar staat een Volkswagen ID.3 op de cover en heel veel andere elektrische auto's in het blad dus een speciale editie. 1 daarvan had ik op 14 november cadeau willen geven aan iemand dus die persoon moet nog steeds wachten op zijn cadeau en de 2e daarvan wil ik zelf houden. Als je iets besteld hoor je het toch normaal gesproken de volgende dag of 2 dagen later in huis te hebben?. Het is inmiddels 27 november en ik heb alle 2 Autoweeks de speciale editie met elektrische auto's erin nog steeds niet ontvangen. Ik heb vorige week woensdag gebeld en die week daarvoor en elke keer het zelfde liedje dat ze onderweg zijn en ze volgende week bij mij in de brievenbus komen,nou mooi niet dus. Ik ben hier zeker niet over te spreken dus een hele dikke onvoldoende voor Magazine.nl van Sanoma,waar blijven de 2 bladen???
Rottige manier om abonnees te krijgen
Oké, iets met kleine lettertjes, maar ook een rottige manier om mensen aan een abonnement te krijgen.
Wij hadden een bladcadeau gekregen. Niets mis mee, prima initiatief. Echter bij het kiezen van het blad (VT-Wonen) krijg je de gelegenheid om voor €10,- extra het blad iets langer te ontvangen. Het zal echt ergens gestaan hebben dat je dan gelijk een abonnement afsluit voor onbepaalde tijd, wij hebben het niet gezien. Je krijgt vervolgens een mail met de abonnementsgegevens. Daar staat het ook in, maar ook niet duidelijk naar mijn mening. Geen tweede check of iets dergelijks.
Leerpunt: ga niet in op de aanbieding om een blad langer te ontvangen icm een bladcadeau, je hebt zo een abonnement!
De mevrouw aan de telefoon heeft het duidelijk uitgelegd en het abonnement stop gezet. De opmerking: ‘U kunt nergens van uit gaan in het leven’ vond ik zelf iets minder. Ik vind de werkwijze ronduit schoftig.
Startpagina.nl (Sanoma) straft haar vrijwilligers af met een boete
Startpagina.nl (Sanoma) stuurt facturen naar vrijwilligers die al jarenlang belangeloos een startpagina dochterpagina beheren.
Als je voor startpagina.nl een pagina beheert zonder commercieel belang, dan moet je tóch ieder kwartaal je 'omzet' doorgeven (0 euro). Doe je dit niet omdat je niks te maken hebt met omzet, of vergeet je dit een keer, dan krijg je een factuur met een boete toegestuurd. Noem mij één ander bedrijf dat haar vrijwilligers afstraft met boetes. Sanoma doet het.
De mensen die startpagina groot hebben gemaakt met het leveren van gratis werkzaamheden worden beboet om iets waar ze niets mee te maken hebben. Een enorme misstap van dit bedrijf en zeer schadelijk voor het imago van Sanoma en Startpagina.nl.
Chaos en oplichting
Werd gebeld met een gratis aanbieding voor trouwe klanten. Ik was achterdochtig voor financiele addertjes en heb flink doorgevraagd of het echt gratis was. "Ja hoor meneer!" Nee dus, kort erop volgde een rekening met voor mij niet te herleiden logica. Gebeld, alles geregeld, zeer vriendelijk. Uh nee dus, een paar weken later een betalingsherinnering. Teruggemaild, kreeg antwoord "betaal maar wel". Weer gebeld, nu een medewerker die voet stijf hield dat "het product al geleverd was". Wat een zonde van je tijd. Mn zonen vinden Donald Duck leuk maar laat Sanoma aub failliet gaan zodat een andere partij het kan overnemen die je niet probeert op te lichten en in staat is een simpele administratie bij te houden.
Behulpzame Klantenservice
Een uiterst vriendelijke en behulpzame Merel heeft een tijdelijk abonnement voor mij omgezet. Door een fout van mij had ik dit abonnement niet tijdig opgezegd. Dit is keurig opgelost en dus een compliment waard.
nog nooit zo een klantonvriendelijk…
nog nooit zo een klantonvriendelijk bedrijf meegemaakt. Het doet de populariteit van Libelle en Margriet behoorlijk onderuit halen. Vraag niet om een probleem op te lossen want je bent een vette telefoonrekening verder voordat het is opgelost. Jammer want Margriet en Libelle zijn topbladen.
Een verschrikkelijk bedrijf
Een verschrikkelijk bedrijf. Bij het opzeggen van mijn tijdschriftabonnement bleek dat er een positief saldo naar mij teruggeboekt zou worden. Ik heb in ditzelfde telefoongesprek mijn rekeningnummer gewijzigd. Het bedrag zou binnen 2 weken worden overgemaakt, maar nu 4 maanden later heb ik het nog niet ontvangen. Wat blijkt? Na veel bellen met de klantenservice (financiele afdeling is niet bereikbaar) en verschillende, niet kloppende verhalen door medewerkers blijkt nu dat het bedrag zelfs naar een mij totaal onbekend rekeningnummer is overgemaakt. Zowel mijn oude als nieuwe rekeningnummer zijn bij Sanoma bekend, want van beide zijnbedragen afgeschreven. Omdat Sanoma het geld niet terug heeft ontvangen van het foutieve rekeningnummer waar zij mijn positieve saldo naar hebben overgemaakt krijg ik mijn geld niet op het juiste rekeningnummer gestort. Ik heb zelfs middels een brief van de bank moeten aantonen dat mijn oude rekeningnummer was opgezegd, als reactie hierop kreeg ik dat mijn oude rekeningnummer niet klopt, daar Sanoma het geld naar een mij dus totaalonbekend rekeningnummer had overgemaakt. Bij de klantenservice werken dan ook nog mensen die menen dat het mijn taak is om bij banken te informeren waar het bedrag heen is gegaan, aan klantgerichtheid ontbreekt het totaal. Ronduit een belabberd bedrijf wat totaal niet functioneert zoals het hoort. Verbazend dat het nog bestaat. Denk goed na voordat je hiermee in zee gaat.
Wat kwalitatief uitermate…
Wat kwalitatief uitermate teleurstellend bedrijf.
Een abonnement op de Donald Duck ineens verhogen zonder berichtgeving.
Ronduit asociaal, mooi puntje voor de consumentenbond!
Uit de flow door Flow Magazine
1 ster dan nog.. niet voor Sanoma, maar wel voor de redactie van Flow Magazine, want die doen het heel leuk!
Het geweldige werk van de redactie wordt m.i. vreselijk ondermijnd door het Sanoma abonnement systeem.
Tot in de treure deed ik mijn best om te bewijzen dat ik betaald had. Wat allemaal begon doordat ik de (spook)factuur niet betaalde. Ik bedoel Sanoma? Wat is Sanoma? Zal wel weer een spookfactuur zijn. Later kwamen we erachter dat er in kleine lettertjes ergens Flow op de acceptgiro stond.
Vervolgens mail ik 3 of 4 keer met vragen om het abonnement te beëindigen... NUL reactie!
Lekker flow Flow!
Ook op mijn mail (of de beëindiging nu een feit is) nog geen reactie.
Ondertussen werd mijn vriendin de laatste dagen gestalkt door een ‘onbekend nummer’ dat overdag en ook ‘s avonds belde. Na 3 tot 4 keer overgaan, was zij steeds te laat om de telefoon op te pakken. Ze leggen snel weer op dachten we maar.. wie zit ons zo te sarren?
Wij hebben ons telefoons nooit op zak vanwege straling (beter voorkomen dan genezen immers) en aangezien we een groot huis hebben, ben je met 3x overgaan vaak nog niet bij je telefoon. Van Sanoma ook geen mailtje, appje, sms-je, dat ze gebeld hadden.. enkel 4 onbekende oproepen. En ondanks dagelijks yoga en mindfullness… best wel weer uit onze flow!
Deze feedback ook doorgegeven aan de redactie van Flow. Ik bedoel de gestreste en zelfs asociale manier van werken, past toch écht niet bij dit verder fantastische magazine?!
Voor ons i.i.g. einde Flow magazine, waardoor begin van nieuwe flow :)
Sanoma stilzwijgende verlenging me neus!
Vanmorgen zag ik een ongewenste afschrijving op mijn rekening van Sanoma. Ik heb in maart dit jaar 9 nummers Nouveau afgesproken, via Bladcadeau, wat daarna volgens afspraak automatisch zou stoppen. Nou, dit blijkt dus stiekem stilzwijgend verlengd te zijn. Ik heb gebeld met Sanoma en wordt vervolgens 10 minuten in de wacht gezet. Ik wil mijn geld terug, maar dit kan volgens de medewerker niet. Als oplossing wordt geboden nog 4 nummers ontvangen en restant bedrag terug ontvangen, maar ik moet in november nogmaals bellen. Ik wil dit graag via mail afzeggen, maar dat kan niet. Niets kan dus!!! Zeer teleurgesteld. Ik ga nooit meer met ze in zee.
Wat een verschrikkelijk slecht bedrijf.
Wat een verschrikkelijk slecht bedrijf.
Verkoop praatjes bij telefonisch abbonement. Wat vanzelf stopt en laten het vervolgens gewoon doorlopen en blijven rekeningen sturen. Gratis geven ze je een digitaal abbonement erbij wat je uiteindelijk wel moet betalen. Geen duidelijke bevestigingen van abonnementen aangaan en de periode erbij. Waardeloos!! Nooit meer ga ik met hun in zee.
Nog geen ster waard...
Het is dat ik geen 0 sterren kan geven... Donald Duck Junior op proberen te zeggen omdat wij ( nu blijkt) al 10 edities weer dezelfde als in het begin ontvangen. Schijnen maar 40 nummers van te zijn die zich herhalen??? Vinden ze dus teveel moeite om je van op de hoogte te brengen...
Maar wat een vreselijke horken werken daar zeg... volgens mij balen die zelf ook van hun baantje... Praten dwars door je heen, geen enkele interesse in wat jij te zeggen hebt. Denk dat het geld iets te makkelijk binnen komt bij Sanoma dat ze zo weinig waarde hechten aan klantvriendelijkheid.
Pas heel erg op met afsluiten…
Pas heel erg op met afsluiten abonnementen.
Een paar jaar geleden heel erg moeilijk van een Autoweek abonnement afgekomen.
Nu doet zich weer hetzelfde voot. Abo opgezegd en dan wordt toch weer voor enkele maanden afgeschreven. Weer bellen en mevrouw helpdesk wil het wel voor me in orde maken. Ik hoef niet al die maanden af te nemen, alleen mijn maand opzegtermijn te respecteren.
Mevrouw, daar belde ik een maand geleden voor, dus dan per vandaag graag.
Helaas dat kan niet in het systeem, pas over een maand. Ik boos dat ze me zo dus weer een maand langer laten betalen. Het lijkt gewoon beleid.
Overigens geen bevestiging ontvangen waarschijnlijk is het nog steeds niet in orde.
Meest onbeschofte klantenservice ooit
Net mijn abonnement op de Donald Duck junior opgezegd. Ik ben nog nooit zo onbeschoft behandeld door een klantenservice. Ik begreep niet helemaal hoe het in elkaar zat en vroeg toelichting. De “mevrouw” van de klantenservice zei dat ze dat al drie keer had uitgelegd. Ten eerste was dat niet zo en al heeft die doos het tien keer uitgelegd, dan nog verwacht ik een normale reactie. Toen ik zei dat ik nog nooit zo behandeld was door een klantenservice, gaf ze in drie woorden een samenvatting en hing vervolgens midden in mijn antwoord op. Als het kantoor hier om de hoek was geweest, had ik nu in de auto gestapt en er naartoe gereden om verhaal te halen. Ik ben zelden zo kwaad geweest na een dergelijk telefoontje.
Antwoord niet op e-mails en anders heel…
Antwoord niet op e-mails en anders heel erg laat....
Slecht bedrijf
Slecht bedrijf. Opzeggen bijna onmogelijk. Onterechte afschrijvingen