Vente-unique.pl Recensioni

TrustScore 4.5 su 5

4,3

Scopri cosa dicono le persone

Valutata 5 stelle su 5

Bardzo dobry kontakt z klientem. Konsultantka Pani Patrycja w realizacji zamówienia była kompetentna, rozmowa była miła i rzeczowa, spokojnie wyjaśniała i odpowiadała na moje pytania. Zakupy z takim... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Dam jeden za firmę transportową. Dzień przed wybranym tydzień wcześniej terminem dostałem informację że nie dostanę zamówienia i mogę sobie wybrać na za tydzień dopiero. Widzę że nie jestem odosobnion... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 5 stelle su 5

Znalazłam piękną szafkę pod telewizor😍Przesyłka dotarła bardzo szybko, krócej niż było przewidziane. Była zabezpieczona bardzo dokładnie, styropian, płyty, narożniki zabezpieczające. Instrukcja monta... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Wskazywane terminy dochowane, dostawa bez kłopotu, nawet kierowca wcześniej poinformował, że jadna paczka ma lekko uszkodzony karton, także przesyłka sprawdzona i odebrana. Drzwi dopiero później będ... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Negozio di mobili

Informazioni su Vente-unique.pl

Scritti dall'azienda

Vente-unique.pl : Nr 1 w sprzedaży online mebli, dekoracji i wyposażenia domu, we Francji i w całej Europie, notowana na paryskiej giełdzie od kwietnia 2018 roku, co jest gwarancją wiarygodności i stabilności.

Proponujemy Ci kanapy i fotele, meble do Twojego salonu i biura, dekoracje, szeroki wybór do sypialni i pościeli, a także wyposażenie wysokiej jakości do Twojej łazienki i ogrodu w bardzo atrakcyjnych cenach.

Możesz zapoznać się z wszystkimi naszymi zobowiązaniami dotyczącymi jakości i gwarancjami.

Nie czekaj, zarejestruj się, aby mieć wyłączny dostęp do naszych nadchodzących promocji!

Informazioni di contatto

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Chiedi ai clienti di scrivere una recensione

Come questa azienda usa Trustpilot

Tutte le recensioni

157 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Solidne krzesła

Solidne krzesła, zgrabne z opisem i zdjęciami; kolor na zdjęciu odzwierciedla rzeczywistość w przypadku beżu

26 maggio 2026

zamówiłem szafkę łazienkową

zamówiłem szafkę łazienkową, w dostarczonej paczce prowadnice były niewłaściwie. Ogólnie paczka sprawiała wrażenie słabej jakościowo - dużo wiórów, przestrzenie uzupełnione wielką ilością styropianu, postrzępione krawędzie płyt. Przy próbie złożenia reklamacji uzupełniłem formularz na stronie z opisem sprawy, po czym dostałem maila z prośbą o opisanie sprawy (!), a jak po kilku dniach nie było odpowiedzi, zadzwoniłem na infolinię i znów musiałem opowiedzieć na czym polega zgłoszenie. Paczka z nową szafką z Francji, czas oczekiwania 10 dni. Tragedia, tyle czasu co poświeciłem tej szafce nie było to warte.

22 maggio 2026
Logo di Vente-unique.pl

Risposta di Vente-unique.pl

Szanowny Panie Jerzy,

Bardzo nam przykro z powodu problemów związanych z otrzymanym zamówieniem oraz doświadczenia podczas procesu reklamacyjnego.

Rozumiemy Państwa rozczarowanie zarówno jakością dostarczonego produktu, jak i czasem poświęconym na kontakt z naszym działem obsługi klienta. Przepraszamy również za konieczność kilkukrotnego wyjaśniania sytuacji – nie jest to standard obsługi, jaki chcemy zapewniać naszym klientom.

Informujemy, że nasze produkty są wysyłane z Francji, dlatego czas realizacji wymiany lub dosłania nowego produktu może wynosić około 10 dni. Mimo to doskonale rozumiemy, że oczekiwanie w takiej sytuacji jest uciążliwe.

Państwa uwagi dotyczące jakości opakowania oraz elementów mebla zostały przekazane do odpowiednich działów w celu poprawy jakości naszych produktów i obsługi.

Jeszcze raz przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za przekazanie swojej opinii.

Vente-unique

Valutata 5 stelle su 5

Miły, rzeczowy, bardzo dobry kontakt z klientem

Zakupy z takim doradcą okazały się przyjazne i sympatyczne.
Mam nadzieję, że zamówione produkty spełnią moje oczekiwania, czekam na przesyłkę z Vente-unique :-)

15 maggio 2026

Great Support – Faulty Part Replaced Quickly

I I had an issue with my couch. The thread for the leg screw was stripped/damaged, making it impossible to screw in and install the leg. After contacting customer support, my issue was handled very quickly and efficiently. They offered to replace the faulty part (couch) with a new one. The service was fast and smooth—I highly recommend them!

6 maggio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Towar niezgodny z opisem i zdjęciem

Towar niezgodny z opisem i zdjęciem. Brak poszanowania dla praw konsumenta. Problemy z reklamacja. Sklep powołuje się na przepisy francuskie. Wysyłają wezwania do zapłaty za towar , który maja zutylizować.

1 maggio 2026
Logo di Vente-unique.pl

Risposta di Vente-unique.pl

Szanowny Panie Arielu,

Przykro nam, że jest Pan niezadowolony z przebiegu sprawy, jednak chcielibyśmy doprecyzować kilka informacji.

Od początku zaproponowaliśmy wymianę uszkodzonego produktu na nowy wraz z odbiorem reklamowanego artykułu na nasz koszt. Alternatywnie zaoferowaliśmy również możliwość zwrotu produktu i zwrotu pieniędzy.

Próbowaliśmy także wielokrotnie skontaktować się z Panem telefonicznie, aby znaleźć rozwiązanie satysfakcjonujące dla obu stron, jednak bezskutecznie.

Do tej pory nie otrzymaliśmy jednak jasnej informacji, jakiego rozwiązania Pan oczekuje. Zamiast tego otrzymujemy jedynie negatywne komentarze dotyczące naszej firmy. Prosimy więc o konkretne wskazanie, czego Pan oczekuje, abyśmy mogli odpowiednio zakończyć sprawę.

Nadal jesteśmy gotowi Panu pomóc. Jeśli nie chce Pan wymiany produktu, możemy również zorganizować odbiór artykułu oraz zwrot pieniędzy.

Musimy jednak zaznaczyć, że otrzymywane groźby są nieodpowiednie, szczególnie biorąc pod uwagę fakt, że od początku oferujemy rozwiązania mające na celu szybkie i pozytywne zakończenie sprawy.

Z poważaniem,
Vente-unique

Dział obsługi klienta na 5 gwiazdek

Dział obsługi klienta i sposób załatwiania przez nich spraw jest czymś czego inne firmy powinny uczyć swoich pracowników,ale od początku. Zakupiony przeze mnie produkt nie do końca spełniał moje oczekiwania czego efektem była niska ocena. Po kilku godzinach od jej wystawienia skontaktowała się ze mną pani Patrycja z pytaniem "co spowodowało tak negatywną opinię", wytłumaczyłem moje wątpliwości co do jakości produktu na co pani Patrycja odpowiedziała że zrobi wszystko aby klient był zadowolony i prosi o kilka chwil aby mogła popracowwać nad moją sprawą. Przyznam w tym momencie nie spodziewałem się niczego ciekawego, jakież więc było moje zdziwienie gdy po następnych kilkunastu minutach pani Patrycja zadzwoniła ponownie z pakietem różnych propozycji począwszy od rabatu przez wymianę wadliwych części produktu aż po zwrot całego produktu. Należy dodać też że nie robili problemu że nie miałem fabrycznego opakowania itp. Podczas całego procesu miałem też kontakt z inną panią której imienia niestety nie pamiętam lecz zapamętałem że również była życzliwa pomocna i uśmiechnięta co jak widać jest u nich standardem. Podsumowując życzyłbym sobie takiej obsługi wszedzie gdzie pojawia się jakiś problem.

25 aprile 2026

Come funziona Trustpilot

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più