Valutata 1 stelle su 5

Är så less på SL. Hur kan ett företag vara så dåligt?? Kan busschaufförerna göra sitt jobb istället för att prata i telefon och sitta och prata med andra kollegor under körningen så att dom kan komma... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Jag är mycket besviken på skicket på sätena( blå linjen). De var smutsiga, ofräscha och gav ett riktigt dåligt intryck. Det kändes inte som att de hade rengjorts på länge, vilket är oacceptabelt för... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Idag när jag åkte tåg med min dotter blev hon klämd i spärren, Hon fick panik och skrek och kastade sig på golvet och grät när hon väl kom loss, jag skrek in till personen i luckan men han tittade ner... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Ständiga förseningar, överfulla bussar och tåg (och det oavsett tid när man åker). Prioriterar dyra spärrar, konstiga betalsättm, ett ständigt skrikande i högtalare om vilken station det är eller om... Leggi di più

1. Servizio di trasporto
  2. Autolinea
  3. Servizio taxi

Informazioni fornite da varie fonti esterne

Det här är SL:s officiella sida på Facebook. Här informerar vi om sådant som är på gång i SL-trafiken och svarar på frågor till kundtjänst vardagar klockan 7-19 och helger klockan 9-17. På vår sida ser vi gärna att du delar med dig av dina åsikter för att göra Stockholms kollektivtrafik ännu bättre. Om du har ett ärende till kundtjänst som är mer personligt och du vill ha direktdialog - ring oss i stället på 08-600 10 00. Lämna aldrig ut personuppgifter som personnummer eller telefonnummer här på SL:s Facebook-sida. Vårt mål är att resenärernas kloka åsikter och idéer ska leda till att vi i Stockholm får världens bästa kollektivtrafik. För att nå målet behöver vi skapa en öppen och givande dialog där alla ges tillfälle att höras, och vi ber dig följa dessa regler: Du är välkommen med kritik och klagomål; vårt syfte är att göra saker bättre och bättre. Däremot kan vi komma att ta bort återkommande inlägg och diskussioner där vi inte kommer vidare - för att lämna plats åt andra. Kommentarer eller innehåll som innebär hot, personangrepp eller uppmanar till brott tas omedelbart bort. Personer som som vid upprepade tillfällen skriver sådant kan bli blockerade utan förvarning. Grova hot och uppmaningar till brott rapporteras till Facebook och polisen. Inlägg som innehåller personuppgifter, riskerar skada en enskild person eller som inkräktar på den personliga integriteten tar vi bort med hänvisning till Personuppgiftslagen. Du kan skicka sådan information till oss i ett meddelande i stället. Sekretessklassat material tar vi också bort från sidan. Vi kommer även att ta bort spam, reklam och marknadsföring för företag och organisationer och kommersiella budskap för tjänster eller produkter som inte är kopplade till SL. Vi tar också bort inlägg och kommentarer som utan skälig grund syftar till att misskreditera eller skada SL:s medarbetare, sammarbetsparter eller enskilda personer utanför SL. Tänk på att SL är en myndighet och att det du skriver till oss på vår Facebook-sida blir allmän handling. Samma regler gäller här som om du hade skickat ett brev till vårt kontor. På SL:s sida gäller samma regler som Facebook upprättat med dig i användaravtalet: http://www.facebook.com/legal/terms. Du får ladda upp egna bilder och filmklipp på vår Facebook-sida, men du måste ha upphovsrätten till det material du publicerar. Vi förbehåller oss rätten att ta bort bilder och filmklipp från sidan i de fall där någon annan har upphovsrätt eller där det är sannolikt att personer som förekommer inte har gett sitt medgivande till publicering.

• Lindhagensgatan 100, 112 51, Svezia

3 stelle
2 stelle
1 stella

Valutata 1 stelle su 5

Lurar turister på pengar.

Turist i Stockholm som skulle resa första dagen med pendeltåg. Hinner bara kliva på tåget och efter 3-4 min kommer en kontrollant. En dam som var aggresiv och uppfattades hotfull.
Gav straff böter på ca 2000 kr för jag som turist hade rest 3-4 min utan att aktivera biljetten.

Känns som SL livnär sig på att ge böter till turister som inte förstår eller är vana med systemet.

6 maggio 2025

Försening

Åker buss för första gången på över ett halvår. Den är över 40 min försenad men på SL:s hemsida står det "inga störningar". Jag ger 0 poäng i betyg och hoppas det dröjer innan jag måste åka igen.

21 maggio 2025

Dålig ledning

Tvärbanan är ett skämt. De som har handlett den här upphandlingen borde ställas till svars. Och det enda sl gör är att ducka! Bra jobbat!

20 maggio 2025

Busstider allt oftare inställda

Busstider allt oftare inställda. Avgångstider stämmer nästan aldrig. Buss 173 till och från Skärholmen känns som ett skämt när man betalar flera tusen för bara 90 dagar.

Att man inte ens får information om förseningarna gör saken ännu värre. Detta gäller främst bussar där jag och flera står och rycker på axlarna när vi tittar på tavlan.

20 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Det är bedrövligt att buss 173 från…

Det är bedrövligt att buss 173 från Norra Sköndal mot Skärholmen alltid är sen. Antingen sen eller kommer ej alls. Vad är det jag betalar för? Jag har barn att hämta efter jobbet, måste passa tider och hur ska man kunna göra det med en icke fungerande lokaltrafik? "Dag för upplevelse"Måndag till fredag varje vecka.

14 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Timslånga förseningar på pendeltågen…

Timslånga förseningar på pendeltågen pga växelfel. Trots att detta pågår under lång tid framgår det varken av appen eller skyltningen hur stora förseningarna och därmed får resenärer svårt att bedöma om de kan få ersättning för taxiresa.

14 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Klagade vidare till kundtjänst om dåligt kund villkor

Klagade vidare till kundtjänst om förseningar som sker med 714 mot huddinge varenda dag vid 06.48 - den åker alltid sen. Min tanke var att förarna har en annan schema som inte passar ihop med aktuella tidstabellen. Plus att jag har varit 18 minuter sen, 15 eller liknande men har inte fått ersättning för att det inte överstigit ”20 minuter”. Sen svara de till mig ”om du vill klaga så kan du svara detta mail så tar vi det vidare”, men jag har inte fått återkoppling på något sätt om att mina klaganden har gått vidare eller lästs. Jag har mailat flera ggr. Och jag har faktiskt inte klagat om helt om ersättningen utan att dem ska kolla varför tids tabellerna inte stämmer med sl app eller hemsida och för föraren och tipsat dom att hjälpa till.
Det är så fruktansvärt tråkigt att jag får det här tillbaka när man lägger så mycket pengar varenda månad.
Jag vill inte ens börja med tunnelbanan mot Hagsätra som upplever störningar ungefär 2-3 ggr om veckan på morgana. Jag vet inte vart jag ska vända mig till. Det är en storstad och inte ovanligt att störningar händer. Men man får inte återkoppling eller förståelse på något sätt.Ni motiverar mig att köra bil istället och miljön är inte omtanken som sl annonserar hela tiden om.

5 maggio 2025

Önskade ni tänkte till

Nu har det gått mer än 1 vecka sedan Saltsjöbanan slutat gå pågrund av att hjulen slits. Trots denna tid så har SL FORTFARANDE inte lyckats fixa ersättningsbussar som går enligt något schema?

Innan Saltsjöbanan rullade så gick det buss direkt till Slussen. Nu måste man vänta på obestämd tid och så går bussarna den gamla vägen som tar 10 minuter extra, sen ska man byta till en annan buss i saltsjö järla? Varför??

Hur kan detta inte vara lätt att fixa? Sätt in gamla schemat för bussar så att de går direkt in till Slussen, tvinga inte Saltsjöbanan att fungera förens ni testat alla vagnar och fixar dem.

Frågar man kundtjänst så ska man vara på stationen 30 min tidigare än vanligt för att se om bussen kommer eller inte, annars kan man få taxi ersatt. Är det hållsamt tror ni? Och snälla nån varför tar man gamla vägen? De missar en station (Östervik) när man tar motorvägen men där går ju redan 465 sen tidigare?

Under all kritik tyvärr, kommer skaffa bil istället. Inte värt stressen eller pengarna man ”sparar”.

3 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Inte ens en stjärna värd

Inte ens en stjärna värld. Buss 474 (avg 23:03 från Slussen) anländer till Gustavsbergs centrum. Buss 422 med anslutning till Gustavsbergs lugnet står inne men väntar inte in att passagerarna från Slussen kan byta? Vad är logiken? Och framförallt sjukt dålig logistik!! Speciellt sen tisdag en kall, regnig dag när man följt reseplaneraren och återigen ett uppfiskande busschaufförs byte vid Värmdö marknad… jösses HUR JÄLA SVÅRT SKA DET VARA!??? 422:an hade behövt vänta en halv minut… verkar inte vara raket vetenskap!

22 aprile 2025

Under all kritik

Att varje dag under en veckas tid ha signalfel, elfel och olyckshändelser och utan att erbjuda alternativa resealternativ, utan någon som helst information om prognos på fel eller hjälp. Får bägaren att rinna över. Sen med grädden över moset inte ens ersätta resor för taxi för att det inte finns någon prognos över felet den dagen. Vet inte om man ska skratta eller gråta. Dax att renovera tågrälsen eller byta bransch? Detta fungerar ju uppenbarligen inte.

21 aprile 2025
Valutata 1 stelle su 5

The Transport Equivalent of Mythical Creature!

Let me tell you about the legend of Swedish public transport services.
Let me tell you about the bus 181.
Ah yes, the infamous bus 181—the public transport equivalent of a mythical creature: spoken of often, rarely seen, and when sighted, always late. A marvel of modern inefficiency, its tardiness so consistent it could be used to set a watch—an incorrect watch, mind you, but a watch nonetheless.

Each morning, like a tragic hero, you embark on the doomed quest from Sköndal, placing your faith in the 181, only to be betrayed yet again. And thus, your connection bus 831, ever punctual, departs with smug certainty, leaving you stranded in the purgatory of Östmarksgatan, contemplating life's deeper injustices—like why exactly you must sacrifice precious sleep just to arrive at work not disgracefully late.

Oh, but don’t fret—twice in four months, the stars have aligned and the bus gods have smiled upon Sköndal, allowing the 181 to arrive on time. Twice! A frequency so generous, one wonders whether this is actually Sweden or some post-apocalyptic wasteland where transport runs purely on hope and misplaced optimism.

And speaking of comparisons, let's address the rather shocking realization that Athens in the ’90s—when traffic jams were a form of entertainment—had superior public transport. One might think Sweden, the land of functional design and efficiency, would ace this transport game, but no! Even the humble town of Forget Me Nowhere, Louisiana, probably boasts more reliable service, possibly involving a lone horse and carriage system that, unlike your 181, actually arrives.

Final advice? Come to Sweden armed with patience, a sleeping bag for your morning exile, and—above all—a car. Otherwise, prepare to age considerably while waiting for a bus that, much like a considerate friend, refuses to be there when you need it most.

17 aprile 2025

PEND-HELL-TÅG!!

PEND-HELL-TÅG!!! 25 min waiting at Fleminsberg (4min-3min-2min-1min… NU! Oh no back to 4min and so on!!!!). Then waiting for green signal for 10min on the middle of the way, then had to change train at Älvsjö and again at Stockholm City! Almost 2h to go to Sollentuna from Fleminsberg. Second day in a row with very long delays. But everyday, experiencing the same!!! You are late MOST OF THE TIME!

15 aprile 2025

Inkompetenta människor

Så inkompetenta människor som driver sl idag. Det äe ständigt fel på tågen, försenade tider för att inte nämna alla gånger tågen är inställda. Hela vintern har det bara vart strul och då tänker man att det skulle bli bättre när det blir varmare ute men nä det är samma sak hela tiden. Signal fel var och varannan dag. Ni kan dra nånstans sl för ingenting gör ni rätt. Hade velat ge er 0 i stjärnor för så dåliga är ni

14 aprile 2025

De är åt Helvette

De är åt Helvette! Vi har gratis sl kort men det går inte ens att åka! Att åka 3 pendelstationer ska inte ta 1,5 timmar, snarare 15 minuter max! Det är dags att steppa upp nu!

14 aprile 2025
Valutata 3 stelle su 5

Att åka tvärbanan från Sundbyberg till…

Att åka tvärbanan från Sundbyberg till Liljeholmen och byta till Fruängen. Det är dåligt anslutna för får alltid vänta10 min vid bytet. Tunnelbanan går precis när tvärbanana kommer fram. Dessutom så stannar tvärbanan å väntar i Johanneshov en två tre minuter. Vad är syftet med detta? Att man ska missa sin anslutande tunnelbana. Så irriterande varje gång. Tvärbanan är långsam som den är.

11 aprile 2025
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più