Valutata 1 stelle su 5

Jag avråder starkt från att bli kund hos Motala Energi. Jag debiterades 219,89 öre/kWh i januari medan spotpriset i SE4 samma månad låg på 112,99 öre/kWh – nästan dubbelt så högt. Kundservice... Leggi di più

1. Azienda fornitrice di energia elettrica
  2. Fornitore di energia
  3. Fornitore di energia pulita

Scritti dall'azienda

Det ska vara tryggt att välja ert lokala elbolag Varje år omsätts det onödigt många miljoner kronor i förbrukning av el i våra kommuner, detta vill vi ändra på. Här vill vi skapa en hållbarhet och en långsiktighet så att ni som kund får bästa tänkbara elavtal. Som lokal elleverantör vill vi utmana och kämpa för att ni ska få bästa tänkbara leverans av el till låg kostnad. Motala Energi inte bara ett lokalt bolag. Vi är redan ett nationellt bolag som redan har över 20 000 kunder. Genom att också agera nationellt blir vi starka och kan än bättre kämpa för er alla våra kunder. Vår målbild är att vara vassare än våra konkurrenter på pris, leverans, trygghet och service. Och sist men inte minst sätta det lokala näringslivet och föreningslivet i ett nytt fokus.

1,6

1 stella

Ha risposto al 87% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde dopo 1 mese o più

Valutata 1 stelle su 5

Varning teckna aldrig el avtal hos motala energi

När jag kontaktade företaget och ställde frågor fick jag inget seriöst bemötande. De gav otydliga svar och tog inte mitt ärende på allvar. Jag upplevde att de inte ville hjälpa till eller förklara situationen ordentligt. Ett seriöst företag ska ge tydlig information och bra kundservice, vilket jag tyvärr inte fick. Därför upplever jag företaget som oseriöst. De lurar kunderna med ogiltiga fakturor och inkasso avgift som de själv skickar . Man undrar om de är inkasso företaget själva

23 febbraio 2026

Hej king.

Tack för ditt omdöme och vi beklagar att du känner dig missnöjd med kundkontakten, så ska det absolut inte vara så vi kommer absolut arbeta på detta.

Jag avråder starkt från att bli kund hos Motala Energi

Jag avråder starkt från att bli kund hos Motala Energi.

Jag debiterades 219,89 öre/kWh i januari medan spotpriset i SE4 samma månad låg på 112,99 öre/kWh – nästan dubbelt så högt. Kundservice bekräftade att mellanskillnaden var deras påslag men kunde inte redovisa en fullständig prisberäkning.

Trots att tillsvidareavtalet var extremt dyrt togs ingen aktiv kontakt när jag debiterades detta pris. Först när jag redan bytt leverantör erbjöds ett billigare avtal.

Jag accepterar att tillsvidareavtal är dyrare, men denna nivå på påslag och brist på transparens ger inget förtroende.

Jag rekommenderar andra konsumenter att välja ett mer transparent och kundvänligt elbolag. Jag kommer inte att återvända som kund

16 febbraio 2026

Hej Venus.

Tack för ditt omdöme och feedback, vi beklagar att du känner dig missnöjd.

Valutata 1 stelle su 5

Jag kommer fortsätta skriva om det här…

Jag kommer fortsätta skriva om det här företaget tills dom betalat tillbaka våra pengar. HÅLL ER BORTA FRÅN DOM, HELT GALNA. Verkar sjyssta från början men pratade väldigt tyst om att priset höjdes med 1000% från en månad till en annan, japp du hörde rätt, från ca 200:- till 2000:-. Enligt dom har dom mailat och skrivit i sina regler. Grattis Motala energi, allt det gjort är att vi avslutat allt vad gäller kontrakt med er och hoppas ALLA gör detsamma. Era finstilta brev och lummiga samtal slipper vi nu! HAAAAAAAAAAAAA

1 luglio 2025

Hej Emma.

Tack för ditt omdöme och feedback!
Vi tar till oss din feedback.

Valutata 5 stelle su 5

Fast påslag på elbörsens pris

Mitt ettårsavtal med Motala Energi är slut, och nu byter jag till en annan elleverantör. Jag har bara gott att säga om Motala Energi. Under min tid som kund hade jag rörligt pris med ett lågt påslag och en låg fast avgift. Det som gör Motala Energi unikt är att de har ett fast påslag på elbörsens pris. Nästan alla andra elbolag har rörliga påslag, som lätt kan dra iväg när elpriset blir högt.
Dessutom är deras kundtjänst alltid positiv och trevlig – ett extra plus i kanten.

7 settembre 2025

Hej Kund.

Tack för ditt omdöme och fina feedback!

Valutata 1 stelle su 5

Motala Energi, efter Kundkraft...

Motala Energi som fick äran att ta över ca 17000 kunder från Kundkraft. Man fick då ett tim-prisavtal som ett år senare löpte ut. De ringer för att informera sina kunder, telefonen varnar för misstänkt spam så man undviker att svara. Sen gick informationen ut i ett Nyhetsbrev, längst ner i mailet står det att avtalet löper ut och övergår i tillsvidareavtal. Står dock inget på fakturan. Det står att det är ett påslag med ca 6öre. Men i verkligheten har de lagt till ett påslag med 100öre på förbrukad kWh som de bakar in i medelvärdet av timpriset för den månaden, alltså jättesvårt att se. Jag känner mig rejält lurad av detta el-bolag, ca 20000kr hann de lura till sig innan jag märkte något. Har nu bytt, men är fortfarande rejält irriterad. Lämna detta bolag omgående om ni har avtal som riskerar att löpa ut.

1 marzo 2025

Hej Christian.

Tack för ditt omdöme.
Vi beklagar din upplevelse, vi har skickat en förfrågan om vidare kontaktuppgifter så att vi kan se vad som skett.

Valutata 1 stelle su 5

💥💥Stor varning på detta företag

💥💥Stor varning på detta företag. 💥💥

Hade spot-pris varpå företaget går in och ändrar det med hänvisning till ett nytt avtal som var skrivet i ett brev på 100 sidor (omöjligt att upptäcka). Syfte är att försöka vilseleda kunder så de inte märker att spot-pris försvinner och vi nu skall betala ett snittpris. Jag som normalt ligger på 700 kr el månad får nu räkning på räkning på närmare 2500 kr. Det är snittpriset. Så stor varning på detta företag.

Byt så fort du kan!!

9 maggio 2025

Hej Daniel.
Tack för ditt omdöme.
Vi beklagar att du känner dig missnöjd med avtalet som du har hos oss. besvara gärna vår förfrågan om vidare kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig.

Motala Energi rånar sina kunder

Motala Energi rånar sina kunder. Jag var tyvärr inte så insatt i mitt el avtal som jag borde varit, men när jag kollade upp vad ett rimligt pris på el var känner jag mig rånad. Jag sade upp avtalet med Motala Energi och under 3 månaders uppsägningstid har mina fakturor ökat ännu mer utan att elförbrukningen gått upp. Går inte att nå ME efter flera försök.

25 marzo 2025

Hej Camilla.
Tack för ditt omdöme.
Vi beklagar att du upplever att övergången har blivit kostsamt.
Vi strävar efter att erbjuda en smidig och positiv kundupplevelse och vi tar givetvis din feeback på allvar.

Vi skulle gärna vilja veta mer om vad som skett och hjälpa dig vidare, kontakta gärna oss på customersupport@motalaenergi.se.

Emelie, Motala Energi

Valutata 4 stelle su 5

Gå inte på BLUFFEN med Skydd mot ID…

Gå inte på BLUFFEN med Skydd mot ID kapning, detta kan ni göra kostnadsfritt på skatteveket.se. i övrigt är jag nöjd med med Motala Energi, jag fick mitt 1 år prisförmånliga prova på kund avtal, förlängt med 1 år :-)

1 febbraio 2025

Hej Robert.
Tack för ditt omdöme och feedback!
Vår tjänst ID skydd är helt valfritt som kund. Väldigt roligt att du är nöjd med avtalet som du har hos oss.
Skulle du ha några frågor eller funderingar går det bra att kontakta vår kundservice på 0141-75 35 10 eller kundservice@motalaenergi.se.

Valutata 4 stelle su 5

Motala Energi har varit bra för mig som är helt ny

Motala Energi verkar ha fått kritik efter de tog över efter Kundkraft. Jag valde nyss att binda mig med fastpris och efter att jag begärt avtalet i pdf så känns allt bra. Avtalet är tydligt och prisvärt. De har även en snygg och enkel app, som ibland tyvärr är seg. Det är egentligen det ända som drar ner det från 5 till 4 just nu. I övrigt funkar allt bra hittils, inga dolda avgifter eller liknande.

Var osäker när jag band upp mig då jag läst kritik, men ringde dem samma dag och fick prata med någon i telefon som fick mig att känna mig trygg. Fick först bara en bekräftelse från elskling, men inget avtal från Motala energi, men efter samtalet skickades en pdf med avtal och detaljer. Skulle det vara något så finns allt svart och vitt och tydligt.

5 febbraio 2025

Hej Patrik.
Tack för ditt omdöme och väldigt roligt att du är nöjd med avtalet som du har hos oss.

Bra kundservice

En bra energileverantör som, mest troligt, erbjuder ett av marknadens lägsta priser. Fick felaktigt en påminnelseavgift som efter korrespondens med kundtjänst plockades bort. Jag är nöjd med helheten och kommer troligtvis att använda Motala Energi framgent.

Mvh,
Björn Juhlin

15 gennaio 2025

Hej Björn.
Tack för ditt omdöme.
Kontakta gärna oss på customersupport@motalaenergi.se eller besvara vår förfrågan om vidare kontaktuppgifter så ska jag se över vad som skett.

Undvik Motala Energi!

Hamnade in i Motala Energi via Kundkraft, och när det avtalet gick ut så lägger de mig på ett annat tillsvidareavtal. När fakturan kommer ser det ut som om de har ett litet påslag, men i själva verket är grundpriset helt galet högt. Hade det då i ett drygt år innan jag upptäckte det och påtalade det för Motala Energi. De menar då att de alls inte vill att kunder har detta avtal, men har å andra sidan inte gjort ett handtag för att försöka få över oss på ett annat och bättre avtal (som hade sparat oss tio tusentals kronor på detta 1,5 år), Så undvik Motala Energi om du överväger att teckna elavtal!!

8 gennaio 2025

Hej Peter.

Jättebra Företag

Jättebra Företag! Alltid tillmötesgående när man ringer och talar med dom. Ni får ha en trevlig Jul och Gott Nytt ÅR! Jan Lundqvist med familj

21 dicembre 2024

Hej Jan.
Tusen tack för ditt fina omdöme och feedback! Vi tar till oss detta.
Hoppas ni också hade en fin jul och fortsatt gott nytt år.

Valutata 1 stelle su 5

Bluff företag som lever på att lura…

Bluff företag som lever på att lura folk. Binder upp mig i 5 år utan att jag är medveten om det och begär sjuka summor för att avbryta avtalet. Dessvärre har de registretat mig på 2 konton på samma hushåll och höjer priset så sjukt mycket. Ni borde inte få finnas som verksamhet

10 dicembre 2024

Hej Karl.
vi har ingen aktiv telefonförsäljning och därmed behöver kunder själva gå in och teckna avtal. vi har inte haft detta under hela 2024. Det är givetvis frivilligt att teckna avtal och även vilken bindningstid man önskar.

Valutata 1 stelle su 5

Detta bolag är ett riktigt…

Detta bolag är ett riktigt lurendrejeriföretag. Ljuger för sina kunder rätt upp i ansiktet för att tjäna mer pengar. Ingen bra långsiktig strategi. Svartlistade överallt nu verkar det som.

6 dicembre 2024

Tack för ditt omdöme och feedback!
Vi tycker det är väldigt tråkigt att du känner dig missnöjd och vi skulle gärna vilja kolla djupare på vad som skett. kontakta gärna oss på customersupport@motalaenergi.se så kan jag hjälpa dig vidare.

Invoice

#Surprised ! Before writing this I read all the reviews and everyone had same issue, increase in the bill once you cancel after your binding Time!

One of the worst electricity providers I’ve dealt with. When signing the contract, they make everything sound great, but after cancelling my contract, they sent me a surprise invoice two months later for 1000kr, claiming it was a "miscalculation" and providing a revised invoice. However, the invoice covered the period from 2023 to 2024 and didn’t include any details about my actual electricity usage. Very unprofessional—definitely wouldn’t recommend!

26 ottobre 2024

Hej Kash.
Vi kommer gärna i kontakt med dig för att se vad som skett.
Besvara gärna vår förfrågan eller kontakta oss på customersupport@motalaenergi.se så vi kan se vad som skett.

Valutata 1 stelle su 5

Är det sämsta bolag jag har haft att…

Är det sämsta bolag jag har haft att göra med. känner mig grundlurad. All andra bolag som jag har haft att göra med så förlängs ett avtal om man inte säger upp det.
Det som Motala energi gör är osmakligt. Har haft dem sedan kundkraft och lät så bra då att fortsätta med dem. För det första så har jag aldrig sagt ja till ID skydd. En sak som jag upptäckte nu när jag sa upp avtalet. Går det att få tillbaka de pengarna eller måsta man driva in dem??
För oktober har jag fått betala 341 ör per kwh. som tur var det bara drygt 2 veckor. Snittpriset i oktober var ca 191 öre. Är det ocker Motala Energi sysslar med.
Kommer nog gå vidare med det här å någt sätt så fler får veta hur de lurar oss konsumenter och skor sig på oss.
mvh Leif

18 novembre 2024

Hej Leif.

Omoraliskt

Omoraliskt, rent av kriminellt är vad detta bolag håller på med. Jag hade tänkt att stanna kvar som kund hos er med löpande avtal. Inte förstod jag att de skulle straffas med att ni höja priset från 34 öre till 341,40 öre/Kwh. Det de har gjort är kriminellt och moraliskt helt förkastligt. Kundtjänsten påstår att det är helt enligt regelverket, men elrådgivare säger att vissa bolag har detta i systemet då de tjänar enorma pengar på det. Och så påstår de att kunden är viktigast! Jag har redan skickat detta till Konsumentombudsmannen. Härnäst kommer jag kontakta TV, Radio och tidningar.

14 novembre 2024

Sweden worst electricity company

Sweden worst electricity company. Biggest liar. Keep sending different hidden costs and you have no option to reverse these. Finally they sent out a bill after end of contract when i called that i have fulfilled bindingtime then dont answer. I would request to all those whom are having this company or want to have contract with this company "Stay Away" . Otherwise ofcourse you will but that going be late.

20 ottobre 2024

Kräv kompensation

Jag blev kund hos Motala energi genom Kundkraft. När Motala energi ville binda mig vid tjänsten ID-Skydd genom negativ avtalsbindning (kunden måste aktivt säga nej) blev jag misstänksam. Jag gjorde klart att jag inte ville ha tjänsten och började söka om information om Motala energi. Därefter ställde jag frågor om mitt elavtal. Motala energi medgav ganska snabbt överdebitering. Jag sade upp avtalet. Motala energi rekommenderade mig att fortsätta som kund för att kunna erhålla kompensation för överdebiteringen. Jag svarade att jag inte ville vara kund hos ett företag som lurar sina kunder och krävde villkorslös kompensation. Till slut fick jag pengarna insatta på mitt konto. Jag har en låg årsförbrukning och reagerade därför aldrig på överpriset. Det var när Motala energi gapade efter mer (ID-Skydd) som man miste hela stycket. Jag rekommenderar er som tror att ni blivit lurade att kontakta Konsumenternas Energimarknadsbyrå. Mycket talar för att Motala energi såg en möjlighet när Kundkraft försvann. Vi som anlitat Kundkraft var vana vid att få ett elavtal utan ansträngning. Jag hittade en ny elhandlare genom elpriskollen.se (Energimarknadsinspektionen). Där kan man välja bort elhandlare med många klagomål eller som fällts i tillsyn.

Tillägg:

Kundkraft avvecklades hösten 2022. I mars 2023 fick jag mejl från Motala energi: "Kära kunder, Vi har fantastiska nyheter för er! Motala Energi är mycket glada över att meddela ett nytt samarbete med IDNor AB, en nordisk leverantör av ID-skydd..."
Tjänsten var först gratis. Senare informerades om att tjänsten skulle börja kosta pengar och det var då det krävdes ett aktivt nej för att slippa det man aldrig beställt (otillåten säljmetod).

Motala energi rekommenderade mig att stanna som kund med nytt elavtal och fick det att låta som att jag annars inte kunde kompenseras. Jag fick själv kräva att pengarna betalades tillbaka till konto.

På Allabolag.se ser jag att ordförande i Motala energi också är ordförande i IDNor samt i Svealands elbolag som liksom Motala energi fått många klagomål under lång tid (Energimarknadsbyrån).

20 ottobre 2024

Hej BB.
Tack för ditt tydliga omdöme.
Tyvärr så är det som så att vi tog över Motala Energi i årsskiftet vilket medfört en hel del korrigeringar. Gällande ID-Skydd så är detta en tilläggstjänst som sålts via kundkraft vilket gjort att många kunder tackat ja till det och därmed har vi behövt kontakta kunderna igen efter årsskiftet för att fråga om de vill ha tjänsten. Inget vi påtvingat då det är frivilligt. Gällande att avtalen löpt ut så erbjuder vi de kunderna att stanna kvar och korrigera fakturorna enligt ett nytt avtal. Men önskar man inte detta så erbjuder vi endån kunderna i andra hand att korrigera fakturorna där det inte gått korrekt till dvs de kunder som inte mottagit korrekt information när avtalet löpt ut. Vi arbetar stenhårt för att detta ska lösa sig.
Emelie

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più