Scopri cosa dicono le persone

Valutata 1 stelle su 5

Nie polecam żadne współpracy z dpd ! Paczka od dnia 10 kwietnia w doręczeniu - 5 dzień i żadnej wiadomości o terminie dostawy. Na infolinii - codziennie zmieniają termin dostawy , informując, że pacz... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Tragedia pani kurier w statusie przesyłki wpisuje ze byla próba doręczenia ale punkt był zamknięty.Jest to nieprawda punkt był otwarty przy każdym wskazanym dniu i godzinie doręczenia. Nie polecam ,br... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Zdecydowanie NIE polecam wybierać tego usługodawcy‼️najgorszy na rynku. Kurierzy to najgorsze mendy, lenie i kłamczuchy, nad którymi żadnej kontroli nikt nie ma bo forma ma w głębokim poważaniu klient... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Servizio di corriere
  2. Servizio di corriere e consegne
  3. Servizio di logistica

Informazioni fornite da varie fonti esterne

DPD Polska ma ponad 50 oddziałów na terenie Polski. Ponadto jest częścią jednej z największych sieci logistycznych drogowych w Europie DPD (ponad 400 oddziałów w 30 krajach Europy) oraz międzynarodowej sieci lotniczej (220 krajów świata).

Informazioni di contatto

2 stelle
1 stella

Come questa azienda usa Trustpilot

Valutata 1 stelle su 5

"Przesyłka doręczona"... czy aby na pewno?

Przestrzegam przed korzystaniem z usług DPD oraz firm, które mają podpisaną umowę z DPD jako jedynym dostawcą.

Nadawca wpisał nieprawidłowy adres doręczenia. Pech chciał, że zdałam sobie sprawę z tego dopiero wtedy, gdy otrzymałam mailowe powiadomienie, iż przesyłka została doręczona, a DPD prosi o ocenę obsługi.
Przez cały ten czas byłam w domu, ale samochodu dostawczego DPD nawet nie zobaczyłam, a co mówić o przesyłce. Natychmiast zadzwoniłam do kuriera, który dotychczas w ogóle nie kontaktował się ze mną. Oczywiście się nie dodzwoniłam.

W pierwszym dniu, po długiej batalii z robotem Evą, w końcu dotarłam do żywego człowieka na infolinii DPD. Pani z obsługi klienta była bardzo miła i powiadomiła centralę, a ja sama w międzyczasie udałam się pod adres, na który rzekomo została doręczona moja przesyłka (miejsce publiczne). Po wypytaniu w okolicznych sklepach zguba wciąż nie została znaleziona. Nikt nic nie wie, nikt nic nie widział.
Kurier w dalszym ciągu nie odbierał telefonów ani ode mnie, ani od obsługi klienta, ani od centrali.

Kurier sfałszował dokumentację, ponieważ gdyby zaznaczył w swoim systemie, iż podjął nieudaną próbę doręczenia, być może udałoby mi się tę przesyłkę szybko przekierować na właściwy adres...
Odpowiedż z centrali? Dzwonić na następny dzień do kuriera do skutku, aby ustalić faktyczne losy przesyłki.

Dzień drugi. Wreszcie odezwał się kurier. Rzekomo nie ten, który w dniu poprzednim był odpowiedzialny za dostarczenie przesyłki. Zaśmiał się do słuchawki, że moje miejsce zamieszkania to już nie ich region (muszę nadmienić: rzecz dzieje się nie tylko w tym samym mieście, ale i na tej samej ulicy!), ale jego kolega będzie się ze mną kontaktować i z pewnością odeśle przesyłkę do punktu lub magazynu. No otóż, proszę Państwa, właściwy kurier jeszcze nie podjął jakiejkolwiek formy kontaktu.

Próbuję być wyrozumiała jak mogę. Sama zaproponowałam, że już odbiorę paczkę z innego miejsca, tylko muszę wiedzieć dokąd powinnam się udać. A to wszystko przez status "przesyłka doręczona". Co gdyby adres dostawy był prawidłowy, a ja i tak nie otrzymałabym paczki?!

DPD umywa ręce od odpowiedzialności, ponieważ według nich w systemie wszystko wygląda prawidłowo.
Tymczasem nadawca, niestety, zdaje się mieć podejście godne ich zaprzyjaźnionej firmy kurierskiej, dlatego obawiam się, że nie ominie mnie konsultacja z lokalnym Rzecznikiem Konsumentów.

Na chwilę obecną nie mam ani pieniędzy, ani towaru, ani pewności, co naprawdę stało się z moją paczką.

22 marzo 2026

DRAMAT

DRAMAT! Najgorsza firma kurierska ever, kurier po prostu zostawia paczkę po drzwiami, nie interesuje go czy przekierowałeś paczkę do paczkomatu, nie interesuje go że może zostawić paczkę na ochronie jak robią to inni, ma wszystko gdzieś, a ty się martw co masz zrobić z paczką pozostawioną pod drzwiami gdy jesteś na wakacjach. Ciekawe jak zareagowałaby firma gdyby ktoś ją ukradł z korytarza.

Jakbym mogła dałabym ZERO gwiazdek

Jakbym mogła dałabym ZERO gwiazdek. Macie niedorozwiniętych kurierów jak i ten cały cyrk na kółkach o nazwie DPD jest niedorozwinięty. Mama zamówiła mi buty. BUTY. Były opłacone z góry, i miały przyjechać pod mój adres zamieszkania. Kurier przyjechał, nie sprawdził czy ktoś był w domu (był mój dziadek), nie zadzwonił na numer podany na paczce, NIC, nic do cholery nie zrobił. Nie dość że nie sprawdził czy paczka jest opłacona i sobie wyimaginował że nie jest, to nawet do cholery nie zadzwonił. ŻARTY. Jest piątek, mieszkam w interacie, a paczka ma byc w poniedziałek więc nie będę miała nowych butów przez następny tydzien. Jest to żart.

Valutata 1 stelle su 5

Odpradzam korzystanie z tej firmy kurierskiej!!!!

Kolejny raz DPD wysyła maila, że dzisiaj (piątek) paczka ma być u mnie, a potem okazuje się, że to wielka ściema!!! Paczka przybyła do oddziału doręczającego w piątek o godz. 01:34:15 i nie potrafią jej w tym samym dniu doręczyć do Dębicy!!! Paczka szybciej przybyła z Hiszpanii niż DPD doręcza ją w Polsce. Okazuje się, że paczka będzie u mnie dopiero w poniedziałek!!!!

Valutata 3 stelle su 5

ktoś używa aplikacj na mój nr telefonu

dzień dobry dzwoniłem na infolinie ale mnie zbyli na mojej aplikacji dostaję informację o przesyłkach których nie zamawiałem , mieszkam w oławie te przesyłki są do poznania , ktoś wykorzystuje mój nr tel bo informacje mam na aplikacji dpd i na sms , prosze się zając tą sprawą , dzwoniłem na infolinie poinformować ale po pierwszej rozmowie nadal dostaje powiadomienia nie swoich zamówień,które ktoś robi na mój nr tel , zadzwoniłem drugi raz i usłyszałem ze nie zostane poinformowany że nie dostane informacji że coś z tem zrobią edycja jednak po dwóch tygodniach konsultantka zadzwoniła do mnie z wyjaśnieniem że numer został zablokowany na tamtej aplikacji tego człowieka i przestałem dostawać informacje o jego zamówieniach

18 marzo 2026

Kurier nie wydał paczki

Kurier nie wydał paczki ani mi, ani mojej mamie , ponieważ stwierdził że wydać ją może tylko mojemu tacie, mimo poinformowania go że jest za granicą, był arogancki i zanim zdążyliśmy zadzwonić do taty lub porozmawiać z kurierem, sam zdecydował co zrobić z paczką

Dno fitma

Kurier dzwonił bladym świtem nie wiedziałam że to on już się nie kontaktował wyrzucił paczkę do punktu i sobie sam człowieku zasuwaj z 15 kg paczka co go to obchodzi ..zero profesjonalizmu

18 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Więcej nie skorzystam z dpd

Więcej nie skorzystam z dpd. Na infolini jakis ograniczony typ mi mowi ze kurier u mnie byl. Ja mowie ze jie bylo bo jestem caly czas w domu. Wiec mam zlozyc skarge i przelozony sprawdzi gps. Pytam a co jak byl pod tym adresem ... no to znaczy ze byl u pana. No kurde przeciez mowie ze nie bylo. W takiej sytuacji jak kurier jest nieogarniety i nie potrafi skorzystac z domofonu to sie dzwoni na tel.

Valutata 2 stelle su 5

infolinia i reklamacje

dodzwonić się na infolinie graniczy z cudem, gadasz z botem a on nic nie rozumie i nie chce przełączyć do konsultanta! porażka. Podobnie z reklamacją za niewysłaną paczkę-długa droga.

Opryskliwi

Kurierzy opryskliwi, niegrzeczni a wręcz chamscy. Paczkę zostawił na ulicy pod innym osiedlem mówiąc a raczej burcząć że jest ciężka i nie będzie jej dźwigać. Inny kurier tej firmy rzucił paczkę przed drzwiami, cała się rozpadła I odszedł gdyby nie huk nie wiadomo byłoby że paczka jest. Nawet nie fatygują się by zadzwonić dzwonkiem.

11 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Dwa razy zamawiałem paczkę i dwa razy…

Dwa razy zamawiałem paczkę i dwa razy był problem, za pierwszym razem paczka została zgubiona, ale przez 2 miesiące pani na infolini bezczelnie kłamała że paczka jest na magazynie, dopiero po tym okresie powiedziała że jest zgubiona, za drugim razem kurier nie dostarczył paczki mówiąc że niby jest podany zły adres a był dobry, w skrócie beznadziejna firma

2 marzo 2026

Zarabiają na zwrotach

Zarabiają na zwrotach, dlatego nie opłaca im się dostarczać paczek, byle g$wno jest pretekstem do nie dostarczenia paczki, uokik powinien zakazać płatnych zwrotów to zaczną być uczciwi

13 marzo 2026

Ta firma to jakiś żart

Ta firma to jakiś żart . Przesyłka do punktu nie dotarła , zero jakiejkolwiek możliwości kontaktu z kurierem żeby dogadać się odnośnie odbioru paczki . Planowane terminy dostawy się zmieniają , zanim człowiek dodzwoni się na infolinię i porozmawia z konsultantem tylko po to żeby usłyszeć że nic nie mogą zrobić skazany jest na rozmowę z botem przez dobre kilka minut . 0/5

13 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Niestety kurier po prostu nie…

Niestety kurier po prostu nie przyjeżdża. Nie odbiera telefonu. Zaznacza za każdym razem, że nie zastał nikogo pod adresem. Infolinia nic nie może na to poradzić. Składałam skargi już kilka razy, za każdym razem jestem informowana, że przełożony odbył rozmowę z kurierem - ale to w niczym nie skutkuje, sytuacja się powtarza. A mieszkam w jednym z większych miast, nie jest utrudniony dojazd. Żadna inna firma kurierska nie ma problemu z dotarciem, czy trafieniem pod adres, tylko ta. Dodam, że zdarza mi się nie zrobić zakupu w jakiejś firmie, jeśli jedyna forma wysyłki to właśnie ten kurier. Od czasu do czasu podejmuję jednak próbę i za każdym razem kończy się to niedostarczeniem, anulowaniem zamówienia i zakupem gdzie indziej z inną formą dostawy czy innym kurierem... Nie polecam. Strata czasu, nerwów i pieniędzy.

12 marzo 2026
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Come funziona Trustpilot

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più