Het is onmogelijk om de overstap te maken van ov- chip kaart naar betaalpas. Men moet de einddatum van de huidige pas instellen maar wat je ook doet het lukt niet. Ook niet handmatig. Verder is de in... Leggi di più
Simpelweg het saldo van mijn oude kaart terugvragen is een buitengewoon ingewikkeld proces! Zelfs ontmoedigend. Uiteindelijk gaat het om een code die je ‘ergens’ moet invoeren! ‘De code is verzonden n... Leggi di più
de oude OV chipkaart opgezegd en getracht het tegoed van 14 euro terug te krijgen. Tot nu toe niet gelukt door uit de stad verdwenen automaten, klantenservices die je oneindig laten wachten, NS medewe... Leggi di più
De poging om voor €49 met de trein te reizen is volledig ontspoord doordat mijn OV‑chipkaart kwijt was. De NS verwijst simpelweg door naar OV‑chipkaart, maar daar loop je direct vast: je moet een kopp... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni fornite da varie fonti esterne
De OV-chipkaart gaat alle vervoerbewijzen in het openbaar vervoer vervangen. Met de OV-chipkaart reist u straks door heel Nederland met één vervoerbewijs.
Paesi Bassi
- www.ov-chipkaart.nl
Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti
Le persone hanno visualizzato anche
zo slecht
dit is helemaal bar en boos, na uitleg zou ik mn geld terug krijgen na verkeerd inchecken er gebeurt helemaal niets, onduidelijke nederlandse taal wat je haast niet kan verstaan, ze zitten er alleen om je te woord te staan en doen verder niets met je klacht, weg geld.
Waarom geen digitale Ov-chipkaart in Apple Wallet?
Waarschijnlijk is OV-Pay hier een onderdeel van, maar waarom bestaat er nogsteeds geen digitale OV pas voor in je Apple Wallet? Tot nu toe kan dit alleen met betaalpassen dat je kan gebruiken voor het openbaar vervoer.
Slechte klantenservice en geen overeenstemming met NS
Ik heb twee ov-chipkaarten nodig omdat bij ns niet twee abonnementen op 1 kaart kunnen. Bij ov-chipkaart.nl kun je er echter maar 1 doorgeven. Nu ben ik de kaart kwijtgeraakt die niet geregistreerd is en deze kan ik niet blokkeren, want als ik mijn gegevens invul zeggen ze dat ze geen kaart kunnen vinden en dat ik moet bellen. Net aan de lijn gehangen met een of andere chatbot die mij niet begrijpt, waar ik na 5 minuten pas te horen krijg dat de klantenservice dicht is. Ik kan mijn kaart dus niet blokkeren en daarom krijg ik van ns ook geen tijdelijk reisproduct
THIS IS A SCAM!
I spent around 5 euros on travels, I was charged 30 euros, then asked for 70 euros by a debt company, because I had not paid 30 euros. I never received any emails regarding this matter, there is no info on the website.
Storing deblokkeren
Vandaag weer gebeld, zou vrijdag terug gebeld worden niet gedaan.
Wacht nu al een week om mijn pas te deblokkeren, ze hebben een storing waardoor mijn pas en die van anderen niet gedeblokkeerd kan worden. Het antwoord is dat ik moet wachten tot ze de storing hebben opgelost maar hoe lang dat gaat duren weten ze niet.
Inchecken vervolgens weer uitchecken om…
Inchecken vervolgens weer uitchecken om te kijken of we de goede trein hebben en niet dat de intercity niet even langs je station rijdt. Daarna weer ingechecked trein gepakt en aangekomen op mijn bestemming. Bij uitchecken 20 euro van mijn kaart voor een rit van 2,60 van sloterdijk naar Amsterdam. Bij de balie ging de baliemedewerkster er van uit omdat ik donker ben dat ik achter iemand aan ben gelopen waarschijnlijk😡. Met 100 zoveel op de kaart voor een rit van 2,60€ . En dan nog eens vertellen dat ik mijn 20 € kwijt ben. Pure oplichters. Warr vinden of krijgen deze mensen hun opleiding? En dan moet een autochtone les krijgen van een zogenaamde allochtone lieve Marokkaanse vrouw. Hoeveel mensen hebben ze opgelicht. Hoeveel mensen valt het niet op? En hoeveel mensen laten het erbij zitten? Want als je niks zegt ben je jou geld kwijt. Wat doen ze met dat geld? Investeren ze dat? Joost mag het weten. Maar als we zelf niet meer normaal kunnen inchecken op een apparaat die zij hebben ontworpen om meer geld te genereren. Dan kies ik liever voor de conducteurs en herinstalleren van mensen die wel willen werken. Want dit en die nieuwe ov pay met je bankpas is echt een flop!
Bedrijf handelt in grijs gebied
Het bedrijf schrijft bij het automatisch opwaarderen meer geld af dan overeengekomen in de gemachtigde incasso. Dit vind ik diefstal en het bedrag is daarom om deze reden gestorneerd.
Het bedrijf stuurt nu aanmaningen. Om het conflict op te lossen heb ik contact opgenomen met zowel de klantenservice als de financiële administratie. Volgens de afdeling financiële administratie is meer afschrijven dan zelf opgegeven niet mogelijk. Nadat ik heb aangegeven bewijs te hebben dat dit wel het geval is, heeft de vrouwelijke werknemer mij persoonlijk geschoffeerd. Dit blijkt uit haar uitlatingen, waaronder het weigeren van dienstverlening, ruw taalgebruik, gaslighting en insinuaties dat niet zij, maar ik de fraudeur ben. Ik vermoed een miscommunicatie; daarom heb ik mijn verhaal opnieuw rustig uitgelegd. Dat vloog mevrouw in het verkeerde keelgat, ik citeer: "Je moet jezelf eens horen, je valt nu alweer in de herhaling. Als je het nog een keer in je hoofd haalt, dan beëindig ik dit gesprek.
Het motto op de site luidt: "Je kan je geld zo terugkrijgen, het is immers jouw geld!" Pas op met deze dubieuze praktijken! Het uitlenen van saldo zonder toestemming verplicht mij niet tot betaling als ik hierom nooit heb gevraagd!
Andere opmerking, het verplicht stellen tot geven van alle persoonsgegevens aan een onbekend persoon over internet voldoet niet aan de AVG.
Gegevens opvragen kan maar tot 18 maanden
Van de belastingdienst een brief gekregen met de vraag of ik mijn betaal overzicht van 2 jaar geleden kon opsturen. Het is niet mogelijk om deze gegevens terug te halen via mijn OV.
Gechat met een medewerker. Deze medewerker gaf aan dat er geen een mogelijkheid is om de gegevens van twee jaar geleden op te halen en dat zij deze niet meer hebben. Na het gesprek heb ik gevraagd of ik een kopie van de chat mag ontvangen (aangezien dit best gebruikelijk is bij chatten met bedrijven). Dit was ook niet mogelijk!!
Nu moet ik met lege handen contact opnemen met de belastingdienst.
Waardeloos bedrijf
Waardeloos bedrijf, kunnen niet, mogen niet, alleen maar incasseren en verder niets. Klantenservice is bagger, kunnen alleen de telefoon opnemen en klanten afschuiven. Waardeloos!
TERUGSTORTEN GAAT NIET ZO MAKKELIJK ALS GELD ER OP ZETTEN: KLANTONVRIENDELIJK en MILIEUVERVUILEND
Wat een naar en vervelend, klantonvriendelijk bedrijf. Voor een gezin van meer dan 3 personen is het absoluut onaantrekkelijk zo'n dure kaart met zeer korte levensduur.
We hebben 1 zelden gebruikte kaart (piccobello eb piekfijn in orde) maar wel voor de NS bruikbaar dus voldoende saldo. Je kunt er overal geld OPZETTEN maar TERUGSTORTEN GAAT NIET ZO MAKKELIJK ALS GELD ER OP ZETTEN, terugstorten is een enorme onnodige administratieve rompslom. Er staat net iets meer dan 50 euro op de kaart (want ja ik wil soms met de trein) daarom MOET IK DE KAART MET INGEVULD FORMULIER op sturen. VERSCHRIKKELIJK omslachtig! Waarom kan ik niet overal terug-pinnen zoals het geld er ook op gepint is.
MENSEN BEGIN ER GEWOON NIET AAN. HET IS EEN MILIEU VERVUILEND PRODUCT. Allemaal onnodig en duur plastic en ZEER KLANTONVRIENDELIJK.
Ik krijg netjes een bericht dat mijn…
Ik krijg netjes een bericht dat mijn oude ov-chipkaart binnenkort verlopen is. Ik vraag een nieuwe kaart aan en via automatische incasso wordt er €.10,50 geïncasseerd. Een maand later, 1 dag voor het verlopen van mijn oude chipkaart, heb ik mijn nieuwe chipkaart nog steeds niet ontvangen. Heb dit gemeld en men zou een nieuwe kaart toesturen. Ontvangen nieuwe kaart zou circa 5 werkdagen duren. Ook nooit ontvangen. Ik heb mijn 10,50 automatische incasso van 10,50 laten storneren en via klantenservice laten weten dat ik pas betaal als de nieuwe kaart binnen is. Boter bij de vis.
Nu ruim 2 maanden later nog steeds niet in bezit van mijn nieuwe ov kaart maar wel een aanmaning als wanbetaler met €.4,50 extra administratiekosten.
Als ik dit niet binnen 15 dagen is voldaan wordt er een incassobureau ingeschakeld en worden de kosten verhoogd naar 40 euro die verder kunnen oplopen.
Het lijkt wel een toeslagen affaire. Onder protest heb ik vandaag mijn 10,50 plus de administratie boete van 4,50 overgemaakt voor een product dat ik niet heb ontvangen. Ik kijk met veel belangstelling naar een reactie van ov-chipkaart uit. En het belangrijkste, dat ik mijn ov-chipkaart krijg zodat ik weer tegen gereduceerd tarief kan reizen.
Persoonlijke OV chip verloopt; saldo niet terug gestort
Persoonlijke OV chip verloopt binnenkort en tegenwoordig kun je met bankpas ook in en uitchecken, dus geen nieuwe nodig. Nu probeer ik t resterende saldo terug te krijgen. Hoop gedoe, heb zelfs een brief gehad waarin letterlijk staat: " Er stond nog saldo op je oude kaart. Dit hebben we al naar je bankrekening overgemaakt."
Niet dus....weer bellen en nu zeggen ze dat ik het pas 15 dgn na verloop datum vd kaart krijg, maar ondertussen is de kaart zelf wel geblokkeerd. Wat een bedrijf; ook de computer die je vraag moet beoordelen werkt voor geen meter. Steek het geld maar in verbetering van je service want ik geeft het op.
Chipkaart vervangen onmogelijk online
Chipkaart vervangen lukt niet online, inloggen geweigerd, nieuw account aangemaakt - is direct geblokkeerd. Uiteindelijk moet het telefonisch, maar daar kost het wel extra voor de "geleverde diensten". Zeer geergerd hierover. Vermijd zo mogelijk deze aanbieder!
Terrible service, person on the line was rude and hung up the phone
If I could give 0 starts I would do it. Terrible customer service, the women who answered the line literally hung me off the phone because I did not speak Dutch and she did not want to try English. Besides this, the tone of voice was not friendly. Feeling sorry if she hates her job, but she shouldn’t work in customer service anymore, perhaps find another job.
Called Monday 21st October 2024 at 20.00
Waardeloos en ergelijk…
Tegen beter weten in doe ik ook een duit in het zakje met negatieve reacties. Ik probeer mijn ov-kaart stop te zetten en het resterende bedrag terug te ontvangen.
Lang verhaal kort: mission impossible! Online en telefonisch lukt dat niet. Krijg tegenstrijdige mails en berichten over aanvragen die ik helemaal niet heb gedaan. Ik heb hier al tweeënhalf uur aan besteed.
Elk normaal bedrijf had niet kunnen voortbestaan als je zo disfunctioneert maar dat krijg je wanneer een incapabele instantie het monopolie krijgt.
Unacceptable Service – Card Lost Due to Miscommunication and Negligence
I am extremely disappointed with the service I’ve received from OV-chipkaart. After several weeks of trying to obtain my personal OV-chipkaart, I’ve been met with nothing but negligence and miscommunication from every level of customer service. Below is a detailed timeline of the issues I’ve faced, which has caused me significant financial stress, with travel expenses exceeding €300 due to this mishandling:
September 5th: I purchased my personal OV-chipkaart. Unfortunately, I accidentally entered a few digits of my home address incorrectly.
September 6th: My card was sent to a non-existent address as a result.
September 12th: I received an email stating that my card had been delivered to this incorrect address. I searched the area, knocked on neighbors’ doors, but couldn’t locate my card.
September 18th: I contacted customer service, and they assured me that they would resend the card to my correct address.
September 26th: After waiting more than a week, I was told they couldn’t verify my correct address and was asked to provide my work address instead. This was particularly confusing, as I had already successfully received packages at my home address in the past.
October 2nd: I was informed that the card had been dispatched to my work address.
October 9th: The card still hadn’t arrived at my workplace.
October 10th: After yet another conversation, I was informed that there were no records of any transactions related to my name, email, or addresses. I was even sent to the wrong address to meet someone who could supposedly resolve this, but upon arrival, I was unable to sort it out.
October 13th: I had a face-to-face meeting at Utrecht Centraal, where I was told my name was not in the system. I was redirected twice, but nothing was resolved.
October 14th: I spent an hour on the phone being transferred from one representative to another. I had to repeat my explanation multiple times, but no one was convinced, and I felt manipulated by promises of help that never came.
After weeks of being redirected between customer service representatives and different departments, and despite reaching out through every possible communication channel—phone, email, chat, and in-person—I’ve received no help whatsoever. I feel completely disregarded. I have documented all of my communications, and it's evident that I’ve been ignored and misled at every step.
I am now in a dire financial situation due to the extra travel costs I’ve incurred by being unable to activate my subscription. I frequently travel between Tilburg and Amsterdam, and I rely on discounted fares, which I have not been able to access because of the constant delays and errors in handling my card.
I am formally requesting compensation for the financial damage this has caused me and an urgent resolution to finally receive my card. The level of incompetence I’ve experienced is inexcusable, and OV-chipkaart’s failure to resolve a simple issue is unacceptable.
I expect immediate action and compensation, as this situation has gone on for far too long.
Ze stelen je geld
Ze stelen je geld. Zeggen dat er maar 20 euro op mijn kaart staat (dat was sowieso meer) en storten het niet terug. Oplichterij, KOOP HIER GEEN KAART!!!
Geen OV meer
ZET AUTOMATISCH OPLADEN UIT!!
Er is 1 x geen geld afgeschreven. Maar na die datum gewoon geld afgeschreven van mijn rekening. Hebben ze incasso ingelicht. Geen mail ontvangen geen post ontvangen. Ben zelf achteraan gegaan. En klantenservice maar zeggen dat ik gewoon kan gebruiken dat er niks aan de hand is. Bah geen OV meer
Ze stelen gewoon je geld als je 2…
Ze stelen gewoon je geld als je 2 kaarten hebt
ALS JE MEER DAN 1 OV-KAART HEBT OPASSEN WANT JE WORDT BEROOFD WAAR JE BIJ STAAT!!! ZET AUTOMATISCH OPLADEN UIT EN TREK AL JE BANKAFSCHRIFTEN NA!!!
Ik heb 2 ov-kaarten (1 abonnement trein, 1 abonnement GVB). Blijkbaar heb ik meerdere malen met de kaart voor GVB uitgecheckt ipv die van NS waardoor er blijkbaar iedere keer €20 vanaf ging (kreeg ook geen melding hiervan, kwam er na 2 jaar zelf achter). Dit hoort blijkbaar zo te gaan als je automatisch opladen aan hebt staan wat gewoon echt een onhandig systeem is (voor de klant, ov wordt hier rijk mee, lees hieronder).
Ik ben mijn hele reisgeschiedenis en bankafschriften gaan natrekken en kwam op een totaal bedrag van meer dan €220 uit wat letterlijk GESTOLEN is vanwege ALLEEN UITCHECKEN met de verkeerde kaart.
Ik heb meteen een bestand opgezet waarin je kon zien dat het uitchecken per ongeluk ging en dat die afschrijvingen onterecht waren (bewijs: hele geschiedenis van de treinritten en ontbreken van incheck met de verkeerde kaart). Je zou denken dat personeel dan in kan zien dat het inderdaad onterecht is afgeschreven en de hele rit netjes is betaald met een andere kaart maar dat was helaas niet het geval.
Ik ben nog steeds in shock hoe ik door de werknemers ben behandeld. Zo’n groot bedrijf zou meer moeten investeren in hun personeel. Ik werd niet gehoord, er werd de hele tijd door me heen gepraat, op de achtergrond gelachen en het mailverkeer was nog erger. Alsof je tegen een muur praat. Ik ben letterlijk uren kwijt aan gesprekken en niets opgeschoten. Een gesprek liep zelfs uit tot ruzie omdat ik er helemaal klaar mee was (om mij zo boos te krijgen moet je ook echt ver gaan). Heb gevraagd om contactgegevens te krijgen van juridische afdeling (meerdere malen) maar er werd niet gereageerd op deze vraag. Hoop dat ik het op een normale manier ga oplossen is ook weg. Echt een verloren zaak dit dus deze review is bedoeld als waarschuwing voor iedereen want blijkbaar worden echt veel mensen op deze manier onbewust bestolen (ben er achter gekomen dat 2 andere kennissen dit ook hebben gehad, kwam er pas achter toen ze mijn verhaal hoorden).
MENSEN BESPAAR JE ZELF GELD EN ZENUWEN! ZET AUTOMATISCH OPLADEN UIT VOORDAT JE BEROOFD WORDT! KLANTENSERVICE GAAT NIETS VOOR JE DOEN ALS HET FOUT GAAT.
Verschrikkelijke klantenservice
Wat een verschrikkelijke klantenservice. Constateer via mijn reisoverzicht dat mijn saldo lager is zonder te reizen. Neem contact op via de chat. Zeggen dat ze niets voor mij kunnen doen, omdat ik een abonnement bij de NS heb en daar moet zijn. Maar ik heb helemaal geen abonnement bij de NS! En ze kunnen niet in mijn reisgeschiedenis kijken?? Ben inmiddels al ruim een uur bezig en vraag om e-mailadres om gegevens op te sturen. Krijg ik niet, wel een telefoonnummer van de administratie, dat een verkeerde afdeling is. Advies: probeer uitcheckengemist eens. Maar daar kan ik ook niets vinden. Na 1 1/2 uur dus nog niets opgelost.