Valutata 1 stelle su 5

Pissföretag, Parkerade absolut på en plats jag inte fick(vändzon) och Securitas utfärdade en kontrollavgift på min bil och 700kr. Det tråkiga i det hela så är det så att det är polisens ärende på ko... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Jag har fått p-böter flera gånger och jag anser att detta är missbruk och rena maffiametoder. Alla där ute – ta er tid och ring Konsumentverket och anmäl dem där också. Bestrid bara p-boten, gör samma... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

1-4 min efter att parkeringstiden gått ut blev jag bötfäld. Kom 60sek senare men då var det försent. Detta vidriga bolag tycker ändå att jag skall betala 900 kr. Narcissister. Tur att i stort sett re... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Bedrövligt företag. En mer eller mindre kriminell organisation. Ger böter även om man hunnit till bilen och flyttar den innan vakten har hunnit skriva boten. Vakten har dessutom börjat att skriva böte... Leggi di più

1,0

3 stelle
2 stelle
1 stella

Valutata 1 stelle su 5

Böter trots betald avgift!

Det gick inte att sätta noll stjärnor annars hade de fått det! Jag hade betalat parkeringen men tydligen stod det bokstaven O istället för noll i registreringsnumret så då måste jag betala bötern på 400 kr menar de fast de sett kvittot på att parkeringen är betald! Är man lantis och aldrig använder parkeringsappar då får man böter fast man betalt tydligen, stackars oss lantisar och de äldre! Vi borde alla anmäla er till allmänna reklamationsnämden för ni verkar ju även ha satt detta i system för att tjäna ännu mer pengar! Ska uppmuntra ställen att byta till annat bolag!

28 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Tänk på att alltid starta er parkering…

Tänk på att alltid starta er parkering även om det är gratis att parkera ex. under helgen. Jag överklagade då fick jag ett svar som följer:
Ärendet vidhålls.
Du betalar för din parkering via sms/telefon enligt instruktioner som finns på platsen. Eftersom
det inte finns någon betalning för fordon xxx xxx har du inte följt parkeringsvillkoren.
Det är förarens skyldighet att säkerställa att villkoren följs genom att kontrollera att det finns en giltig parkeringsbiljett startad och aktiv under hela parkeringstillfället.
Då detta är tomtmark är det markägaren som står för skyltningen.

Parkeringsvakten har i samband med utfärdandet av kontrollavgiften kontrollerat att skyltningen följer gällande föreskrifter.
Eftersom ärendet är slutbetalt är det avslutat hos oss. Vi kommer inte att göra någon återbetalning.

En kontrollavgift är en civilrättslig sanktionsavgift.
Sådana krav kan inte överklagas till någon myndighet. Vill du få ärendet prövat måste du därför ansöka om
stämning hos tingsrätten.

Med vänlig hälsning
Kundtjänst Parkering

Valutata 1 stelle su 5

Noll etik/moral bara big business

Hojab står avvaktar med bilen vid tom öde plats ute på industrimark. Parkerade efter att företaget som äger parkeringen sagt att parkera på parkeringen närmast porten så släpper jag in dig. Snabbt ärende avklarat på en timme hos företaget ca 1timme. Fortfarande inte en bil inom synhåll och inga förbudsskyltar i sikte. Överklagat till Hojab som kallar sig för parkeringsservice vilket jag förstår om man parkerar olämpligt, inte betalar avgift och så vidare. Hojab driver det som megabusiness ut i fingerspetsarna. Förstår inte att sådana bolag får verka i landet lagom.

22 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Bestridanden avslås rutinmässigt av Hojab (en bifirma till Svea Inkasso AB). känns mer som girighet än rättvisa

Jag har giltigt boendetillstånd via Parkster för min boendeparkering. Ett skrivfel i registreringsnumret (en enda bokstav) gjorde att jag fick en kontrollavgift, trots att parkeringen i sak var korrekt och felet rättades direkt.

När jag bestridde avgiften avslogs det utan hänsyn till omständigheterna. Det upplevdes som ett rutinmässigt avslag, inte som en seriös prövning. För mig framstår det som ett system som prioriterar intäkt framför rättvisa.

Efter att ha läst många andra recensioner ser jag ett återkommande mönster: standardiserade svar, avslag utan motivering och en brist på dialog. Det tyder på en hantering som i praktiken fungerar mer som indrivning än som rättssäker tillsyn.

Många uppfattar säkert Hojab som en nödvändig aktör för ordning på parkeringar – och visst behövs kontroll. Men rättssäkerhet och förtroende kräver individuella bedömningar, tydliga motiveringar och en möjlighet att bli hörd.

En förbättring vore om alla bestridanden måste prövas av en oberoende instans, eller åtminstone dokumenteras med individuell motivering. Då skulle företaget kunna bidra till ordning utan att uppfattas som ett automatiserat indrivningssystem.

11 novembre 2025

CORPORATE BULLY. UNACCEPTABLE

I paid for parking using Easy Park. I got a fine from Aimo. I had to appeal through Hojab. I received an email saying I can continue to appeal the fine but when they make a decision, they WILL NOT NOTIFY ME so I can pay. They will instead send the fine directly to a debt collector and I will then need to pay for debt collection fees in addition to the original fine. OR I can pay the fine now and therefore give my consent that I agree with the fine. WHAT THE &%€&%#"!

11 novembre 2025

Automatisk avslag

Jeg hadde dårlig tid og skrev en feil bokstav i mitt bilnummer da jeg parkerte på en Aimo-plass. Satt på legekontor da jeg oppdaget det, og lastet ned Aimo-app og betalte. Da jeg kom ut var kontrollavgift utskrevet. Aimo henviste meg til Hojab. Jeg protesterte, la ved faktura som viste Swish fra mitt telefonnummer som også var brukt i appen. Blankt avslag uten begrunnelse. Unngå Aimo og Svea/Hojab. Dette er tyveri.

5 novembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Ytterligare en unken stjärna till…

Ytterligare en unken stjärna till Hojab, betalat för parkeringen, har kvitto. Men skrev fel ang regnr.
Förklarar för för kundservice, men totalt oförstående.
Beklagligt, hur känns det att vara medarbetare i ett företag med så usla recensioner.
Absolut ska de som parkerar fel och blockerar trafiken få bot. Men om man står rätt och betalt för sig och är mänsklig med att gör ett litet fel så bryr ni er inte ett dugg. Fy F-n för Hojab.

7 novembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Rena maffian när den vanliga människan…

Rena maffian när den vanliga människan blir helt maktlös. Borde vara olagligt att man bara kan skicka en bestridan och dom kan av slå den på vilka villkor som helst, sen bara skicka en vidare till inkasso utan att man ens har fått ett vettigt svar. Har till och med ståt på 1 tim gratis parkering och åker på en p-bot helst sjukt. Sen när man ringer så kan man inte få någon hjälp alls sitter ett pucko på andra sidan som inte kan få något annat jobb. Äckligt hur samhället har blivit när det kommer till vissa saker. Inte konstigt att folk får sig ett spel på olika företag när spel reglerna är 99% på deras sida .

Organiserad brottslighet rakt igenom

Det är en skam för Stockholm och Solna att detta bedragarbolag får driva verksamhet här. Har fått betala böter även då jag haft giltigt kvitto ett flertal gånger. De försöker på olika sätt komplicera överklagande men sitter på trumf på hand och kan skicka till inkasso trots att det är de som gjort fel.

23 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Verksamheten är rent av kriminell.

Verksamheten har ingenting med ordning och reda bland parkerade fordon, vilket hade varit en legitim angelägenhet.

P-vakten vid Willys verkar bosatt sig på denna parkering, affärsmodellen verkar vara att pengarna ska in till varje pris, det tillsammans med giriga markägaren Nordea Livförsäkring som borde skämmas att ha anlitat detta skojbolag. Varje gång och jag menar VARJE GÅNG man är där och handlar så är p-vakten på plats och smyger bland bilarna som står uppställda i rutorna för att att kunna gå in och handla i 20min. Om det så varit att man bötfällde de som står och blockerar, eller står farligt osv men här handlar det om att nitiskt bötfälla för att p-skivan står lite fel, är bortglömd osv. Det är en parkering som INTE har eller har haft några problem eller missköts av att folk parkerat längre än att de går in och handlar och sedan lämnar. Här handlar det enbart om att dra in pengar. Detta ledsnar kunderna på som lämnar för någon annan butik, vilket i sig leder till att butiken kanske får stänga och markägaren förlorar sin kund. Då kan markägaren stå där med p-bolaget och dess inkassobolag.

Valutata 1 stelle su 5

"Jag hade att göra med HOJAB angående…

"Jag hade att göra med HOJAB angående en parkeringsavgift och begärde att få all fotodokumentation och underlag för avgiften, men jag fick bara ett foto och de vägrade att skicka resten av materialet trots upprepade förfrågningar. Jag upplevde processen som otydlig och det är svårt att följa sina konsumenträttigheter. Jag rekommenderar att vara försiktig när man har med dem att göra."

27 ottobre 2025

Oseriösa

Oseriösa, pinsamma, rent ut sagt det sämsta man kan ha att göra med som bilägare

20 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

EPARK och hojab samarbetar så att de…

EPARK och hojab samarbetar så att de inte ger tillstånd till de som i området så att de inte ger hyresgästerna pp och tjänar på de böter och otroliga sjuka pengarna. De säger det stämmer men i självaste det stämmer med bevis på 8-12 pp som är tomma varje dag. De har gjort oreserverade så att de inte ger folk fasta nummer för då kommer de att avslöjas de på som är faktiskt tomma.
Det är inte ok ärendet så drivas vidare och avslöja sanningen.
Ni ser själva vilka betyg ni har fått här.

23 settembre 2025

Oetiska bedragare

Varför får dom hålla på så här?
Ser att jag är långt ifrån ensam att bli drabbad av dessa bedragare. Fick kontrollavgift på 600 kr för ej erlagd parkeringsavgift, och även parkeringsavgift på 33 kr + 10 kr serviceavgift för samma parkeringstillfälle. Nästintill omöjliga att nå, och när jag väl fick kontakt med dom, då kunde dom inte se några felaktigheter. Jag vet inte hur många hjärnceller det behövs för att kunna jobba hos hojab, men tydligen inte alls många. Ett någorlunda normalt företag skulle göra nånting åt det förfärliga rykte man har. Hur känns det att läsa allt det negativa som skrivs här?
Nej. Dom bryr sig inte. Skrämande att människor som jobbar där lever bland resten av befolkningen. Hoppas bara jag inte råkar ha många av dom i min närhet

18 ottobre 2025

Hojab utpressar med Inkasso

De vägrar svara över mail. Tar en vecka att komma med svar och svarar då över brev till brevlådan. Detta så det ska ta längre tid om man bestrider en pbot, så att de enklare kan använda inkasso. Genom rena utpressningsmetoder försöker de få en att betala pboten. Samt att Hojab verkar ha samma ägare som ett inlassoföretag.

21 ottobre 2025

Till alla Hojabs smutsiga personalen

Till alla Hojabs smutsiga personalen! Er hantering av mitt ärende är pinsamt dålig. Jag fick böter på en familjeparkering trots att min man och vårt barn redan var inne i butiken – exakt det parkeringen är till för. Jag har överklagat två gånger med bevis från kameror, men ni visar noll ansvar, noll logik och noll respekt. Ni borde ta en ordentlig titt på hur ni behandlar människor. Det här är skandalöst dålig kundservice. USCH

13 ottobre 2025

Oseriöst parkeringsbolag

Riktig maffia, när ska detta få ett slut? Lägger på en parkeringsskiva 16.30, går in i affären och kommer ut 16.40 och har fått en böter skriven 16.31 dvs en minut efter jag gick från bilen. Får man ens lägga böter så snabbt? Borde vara olagligt, när man dessutom står på en parkeringsplats, helt utan fara / ej blockerar något.

12 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Finns inget gott att säga

Finns inget gott att säga, otrevlig personal och verkar som att bolaget endast vill straffa utan att ta hänsyn till annat. Oetiskt sätt att tjäna pengar på.

8 ottobre 2025
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più