EuroPodróże.pl Recensioni

TrustScore 3.5 su 5

3,7

Scopri cosa dicono le persone

Valutata 5 stelle su 5

Jestem zadowolona z podrozy, z obslugi oraz profesionalnosci. jedna sprawa mi sei nie podoba, pociagi powinny byc objete rezerwacja, a jezeli nie to wagon restauracyjny powinien byc wylacznie dla pa... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Strona internetowa działa świetnie. Intuicyjna, bezproblemowa obsługa. Tak się złożyło że musiałam skontaktować się telefonicznie z konsultantem i tu oczywiście nikt nie odebrał telefonu....stąd 4 gwi... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

sprawne załatwianie przebukowań biletów; tylko opłata 15-to procentowa za pośrednictwo, szczegółnie przy droższych biletach jest zbyt wysoka; swoją drogą uważam, że powinna być stała opłata niezależn... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Agenzia di biglietti ferroviari

Scritti dall'azienda

Tanie bilety kolejowe online. Znajdź najlepsze oferty i zaplanuj swoją wymarzoną podróż bez wychodzenia z domu. Podróżuj koleją po Polsce i Europie z EuroPodróże.pl

Informazioni di contatto

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non risultano inviti alla recensione recenti

Ha risposto al 64% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 2 settimane

Come questa azienda usa Trustpilot

Tutte le recensioni

62 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Bardzo przykre traktowanie pasażera

Niestety podróż na trasie Kraków–Wrocław pozostawiła bardzo złe wrażenie. Pociąg miał około 40 minut opóźnienia, ale jeszcze bardziej przykra okazała się sytuacja podczas kontroli biletów około godziny 22:00–22:30.
Bilet dla mojej mamy został wcześniej prawidłowo zakupiony. Co więcej, podczas wcześniejszej kontroli przez inną konduktorkę wszystko było w porządku. Przy kolejnej kontroli konduktorka zeskanowała bilet, a następnie poprosiła mamę o dokument tożsamości. Mama chciała okazać zdjęcie paszportu lub dokument w aplikacji Diia. Zamiast spokojnie wyjaśnić sytuację, konduktorka zaczęła podnosić głos, nerwowo gestykulować i twierdzić, że bilet jest nieważny. Nie chciała nawet zapoznać się z dokumentem, który mama próbowała jej pokazać, a dodatkowo zaczęła grozić wysadzeniem jej z pociągu.
Mama nie mówi biegle po polsku, więc w takiej stresującej sytuacji tym bardziej potrzebowała spokojnego wyjaśnienia, a nie krzyku i presji. Ostatecznie, ze strachu przed wysadzeniem z pociągu, musiała ponownie zapłacić za przejazd u konduktorki, mimo że bilet został już wcześniej zakupiony.
Rozumiem, że konduktor ma obowiązek sprawdzić bilet i tożsamość pasażera, ale sposób, w jaki można to zrobić, ma ogromne znaczenie. Można zwrócić uwagę na brak odpowiedniego dokumentu czy wyjaśnić problem bez krzyku i gróźb. Szczególnie wobec osoby starszej i mającej trudności z językiem.
Mam nadzieję, że takie sytuacje będą wyjaśniane i że pasażerowie będą traktowani z większym szacunkiem i spokojem.

16 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Dziękujemy za podzielenie się tą sytuacją. Przykro nam, że podczas podróży doszło do tak nieprzyjemnego zdarzenia. Kwestie związane z kontrolą biletów oraz zachowaniem pracowników podczas przejazdu leżą po stronie przewoźnika.

W związku z zakupem dodatkowego biletu prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta. Nasz zespół sprawdzi szczegóły zamówienia i postara się pomóc w kwestii zwrotu kosztów niewykorzystanego biletu.

Valutata 5 stelle su 5

czytelna informacja / prosty wybór /…

czytelna informacja / prosty wybór / łatwy postęp

15 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Dziękujemy za pozytywną opinię! 😊 Cieszymy się, że korzystanie z naszego serwisu jest proste i intuicyjne. Życzymy udanych podróży! 🚆

Nie dawajcie się naciągać

Nie dawajcie się naciągać. Doliczają sobie 15zł za nic. Taniej kupić bilet na stronie PKP

15 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Rozumiemy, że dodatkowa opłata może być zaskoczeniem. Informacja o opłacie serwisowej i jej wysokości jest widoczna przed dokonaniem płatności. Obejmuje ona obsługę rezerwacji, zakup biletu oraz pomoc posprzedażową w przypadku pytań lub problemów związanych z rezerwacją.

Valutata 1 stelle su 5

Wysłałem informacje o zmianie terminu…

Wysłałem informacje o zmianie terminu wyjazdu na bilecie i dotej pory nie dostałem informacji o zamianie terminu wyjazdu.

10 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Dziękujemy za opinię. Przepraszamy za wydłużony czas oczekiwania na odpowiedź. Traktujemy każde zgłoszenie poważnie. Jeśli sprawa zmiany terminu nie została jeszcze rozwiązana, prosimy o kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta - chętnie sprawdzimy zgłoszenie i pomożemy.

Proszę zwrócić uwagę na Mapę Siedzeń

Proszę zwrócić uwagę na Mapę Siedzeń, ponieważ jest błąd, kierunek jazdy pociągu oraz miejsca nie odpowiadają rzeczywistości. Teraz muszę 5 godzin jechać tylem.

9 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Rozumiemy, że podróż tyłem może być niekomfortowa. Mapa miejsc oraz kierunek jazdy są oparte na danych udostępnianych przez przewoźnika. Rzeczywiste ustawienie składu może jednak ulec zmianie, m.in. w wyniku zmiany zestawienia lub sytuacji operacyjnych po stronie przewoźnika.

Valutata 1 stelle su 5

promocja nie dla seniorów

promocja nie dla seniorów, brak informacji o opłacie serwisowej,żałuję ,że kupiłam bilet, mogłam jechać Flixbusem

5 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Przykro nam, że zakup biletu nie spełnił oczekiwań. Informacje dotyczące ceny biletu oraz opłaty serwisowej są widoczne przed dokonaniem płatności. W przypadku pytań dotyczących oferty dla seniorów lub zakupu biletu nasze Biuro Obsługi Klienta chętnie udzieli pomocy.

Strona internetowa działa świetnie

1 settembre 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Cieszymy się, że strona jest intuicyjna i zakup biletów przebiega bezproblemowo. Przykro nam, że przy próbie kontaktu telefonicznego nie udało się połączyć z naszym Biurem Obsługi Klienta. Mamy nadzieję, że przy kolejnej okazji kontakt z naszym zespołem przebiegnie już bez przeszkód⭐🚆

czytelna

czytelna, intuicyjna strona do zakupu biletów. Polecam!

26 agosto 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Dziękujemy za miłe słowa i polecenie! 😊 Cieszymy się, że strona jest czytelna i intuicyjna. Życzymy udanych podróży i zapraszamy ponownie! 🚆

Bardzo wysokie prowizje

Bardzo wysokie prowizje. Przepłaciłem za bilety 40 zł. Uważam że za obsługę strony to zdecydowanie za dużo!!!!!

24 agosto 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Przykro nam, że wysokość opłaty serwisowej wpłynęła na negatywną ocenę zakupu. Informacja o opłacie oraz jej wysokości jest widoczna przed dokonaniem płatności. Opłata serwisowa obejmuje obsługę rezerwacji, zakup biletu oraz pomoc posprzedażową w razie pytań lub problemów związanych z rezerwacją.

Valutata 1 stelle su 5

Jadę sobie teraz w pociągu PKP…

Jadę sobie teraz w pociągu PKP Intercity SA 8godzin ( a jeszcze 2będė )i ppatrzę na ludzi jak mdleją na korytarzu i w przedziałach,gdyż przewoźnik dopuścił wagony bez klimatyzacji do jazdy przy 35 stopniach na zewnątrz.Myślę że jest tu ze 42 stopnie.Bilety kupiłem przez Europodróże.
Jest fajnie,polecam,tylko ten pot wypływający zewsząd jest dokuczliwy i ci ludzie których trzeba wynosić na rękach na korytarz wyglądają na nieco zmęczonych.
Gratulacje dla przewoźnika trasy Przemyśl- Kołobrzeg 15 .08.1926r.
BRAWO...
W końcu wyszliśmy z" trzeciego świata"

15 agosto 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Cieszymy się, że zakup biletu za pośrednictwem naszego serwisu spełnił oczekiwania. Za warunki panujące w pociągu oraz komfort przejazdu odpowiada przewoźnik. Uwagi dotyczące warunków podróży można zgłaszać bezpośrednio do przewoźnika.

Niestety dalam sie nabrać

Niestety dalam sie nabrać. To nie przewoznik a posrednik i za bilet trzeba zaplacic jeszcze prowizję.
Jak dla mnie oszustwo i naciąganie bez uprzedzenia o wplacie prowizji

9 agosto 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Opłata serwisowa jest widoczna w podsumowaniu zamówienia przed dokonaniem płatności. Informacja na jej temat znajduje się również w regulaminie naszego serwisu, który jest akceptowany podczas składania zamówienia.

Valutata 1 stelle su 5

BRAK PEŁNEGO ZWROTU ZA BILET.

Zakupiłam bilet, który chciałam jednak zwrócić jeszcze tego samego dnia zakupu. Zapłaciłam 185zł a zwrotu mogłam dostać jedynie 130 zł. Czuję się oszukana. Na jakiej podstawie zatrzymujecie pieniądze? Na poczet czego one idą?
Nigdy więcej nie użyję tej strony do rezerwacji biletów.
KUPUJCIE BILETY PROSTO U PRZEWOŹNIKA A NIE U ZŁODZIEI !!!!!!!!

29 luglio 2026

Risposta di EuroPodróże.pl

Przykro nam, że sytuacja wywołała Pani niezadowolenie. Anulacja biletu krajowego wiąże się z potrąceniem opłaty naliczanej przez Przewoźnika oraz opłaty pobieranej przez nasz serwis. Warunki dotyczące zwrotu są szczegółowo opisane w regulaminie naszego serwisu, który został zaakceptowany podczas składania zamówienia

Come funziona Trustpilot

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più