Misleidende werkwijze Dutch Finance: Van 8% belofte naar 14% contract
Ik waarschuw consumenten voor de misleidende constructie waar Dutch Finance de spil in is. Zij werken nauw samen met FinancialLease.nl om klanten binnen te halen met mondelinge toezeggingen van 8% rente. Zodra het contract van Dutch Finance echter op tafel komt, blijkt de rente ongevraagd verhoogd naar de maximale 14%.
In mijn geval was de adviseur aantoonbaar op de hoogte van mijn betere deal bij de dealer, maar Dutch Finance negeert dit bewijs volledig. Als contractpartij schenden zij hiermee grof hun wettelijke zorgplicht. In plaats van de gemaakte afspraken na te komen, verschuilt Dutch Finance zich achter de juridische afdeling van hoofdfinancier VWPFS.
Zelfs nadat het management werd geconfronteerd met het e-mailbewijs van de misleiding, werd er geen enkele oplossing geboden. Men wijst alleen kil naar de handtekening onder de kleine lettertjes. Dutch Finance fungeert hier puur als loket om mensen in veel te dure leningen te duwen. Teken hier niets zonder elk percentage drie keer te controleren.