AstraZenica betaler ikke deres leverandør til tiden. Først beregner de sig 60 dages kredit. Derefter skal de rykkes flere gange. Deres afregningssystem minder om noget fra DDR. Suk.
Vrouw 60 Astra prik De eerste prik kreeg ik op 17 april zelfde dag zeer moe en barstende hoofdpijn wat 2 dagen aanhield, na een week kreeg ik een zware griep heel veel hoesten koorts en verkouden wa... Leggi di più
Eerste prik: 28 april 2021: die nacht vreemde trillingen in mijn hele lichaam en ik had het erg warm (koorts?). Niet lekker, paracetamol in genomen. Volgende dag verminderde de klachten. Dag erna ner... Leggi di più
1 vaccin gehad . Twee dagen wat beroerd en hoofdpijn. Nu gisteren de 2e gehad en nu knallende hoofdpijn. Moet erbij vermelden dat ik lucrin injecties krijg en tramadol vanwege telkens uitgestelde... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Ervaring Astrazenica 1e vaccinatie april
Pas lastminute besloten astra vaccin (voorkeur PFIZER!). Na 10 uur 40° koorts ondanks max. dosis paracetamol. 6 minuten na prik dikke arm, later hand ook en tinteling pink. Volgende dag nog verminderde pijn en koorts. 2 weken moe geweest alsof je griep gehad hebt. Niet misselijk, geen pijn op borst. Wordt geen 2e prik. Net zoals een andere review: waarom dit slijten aan 60-64 jarigen.
Voor mij Geen tweede vaccinatie met AZ…
Eerste prik AZ op 9 april om 16 uur gehad / ellende begon tegen de ochtend / spierpijn overal / doodmoe /rillingen /hoofdpijn / rot gevoel / Op zondag alleen maar op bed gelegen/ ook opeens begon de prikplek te bonken en kreeg ik tintelingen tot aan mijn hand , die tintelingen aanvallen duren zo’n 20 minuten en heb ik 3 weken gehad , meerdere malen per dag/ in de nacht werd ik er wakker van zo ging het tekeer / / Ook 4 weken lang rare hoofdpijn en stekende scheuten / eigenlijk dag en nacht/ vreselijk moe / ontzettend verkouden, keelpijn en snotterig/ 3 testen gedaan in 2 weken tijd / nu na 4 weken .... moeheid is er nog steeds en hoofdpijn steken wel minder maar zijn er nog wel / Ik heb besloten Geen 2de AZ vaccinatie op 18 juni te laten zetten
op 1 maart eerste astra zeneca vaccin…
op 1 maart eerste astra zeneca vaccin gehad, 1 dag beetje hoofdpijn en wat slapjes, tweede dag was alles weer normaal, ik kijk uit naar de tweede op 25 mei
Ervaring na 1ste & 2de vaccinatie
1ste vaccinatie gehad in februari
In de middag voelde ik mij flink beroerd. Vreselijke hoofdpijn, misselijk, pijn in mn spieren & koorts. Kon eigenlijk alleen maar huilen van de pijn. Na 2 dagen was het over. Echter heb ik nadien wel een zeurende hoofdpijn gehad. In maart heb ik corona gekregen en ben ik ook flink ziek geweest. Alle verschijnselen van toen kwamen weer in alle heftigheid terug. Nu helaas nog steeds herstellende. In overleg met de huisarts moest ik toch de 2de overwegen.
Deze vandaag laten zetten. GGD benoemde dat ik nu vast minder klachten zou hebben. Bij thuiskomst hoofdpijn en heel moe. Hoofdpijn is na paracetamol wel meer gezakt, maar vanavond onrustige pijnlijke kuiten & koud. Ik hoop dat het rustig blijft, maar vind het wel spannend na alles.
Alleen 60/64 jarigen waarom?
Ook ik heb de 2e week in april het vaccin AZ gekregen zoals alleen de 60 t/m 64 jarigen dit vaccin moeten krijgen. Geen koorts of pijn in de arm wel snachts onwel en benauwd en uitgewoond gevoel, overal spierpijn. Ben nog steeds dood en doodmoe kan mijn ogen vaak niet open houden zo doodmoe en regelmatig last nog van spierpijn. En hoeveel bescherming heb ik met dit vaccin? Het minste van alle vaccins! En in welke groep zit ik? In de kwetsbare! Met dit vaccin ook nog kans op trombose in de hersenen! Niemand onder de 60 of boven de 65 mag dit vaccin krijgen! Als onze groep een veilig vaccin wil zoals pfizer, nee dat mag niet. Als we het Astrazeneca vaccin weigeren krijgen we niks! Dit voelt als chantage voor de 60 tot en met 64 jarigen. Het wordt ook nergens geregistreerd, niemand weet hoeveel 60/64 jarigen ongevaccineerd blijven rondlopen uit angst voor dit Astrazeneca vaccin. Achteraf heb ik ook spijt dat ik me met dit vaccin heb laten prikken. Ik vraag me af of ik ooit weer de oude wordt.
19 april om 14.00 uur 1e vaccinatie…
19 april om 14.00 uur 1e vaccinatie gehad. In de nacht, 10 uur later werd ik wakker met hoge koorts (39,5) rillingen, steeds plassen. Pijn in rechterbeen. In de ochtend heftige hoofdpijn en nog hoge koorts. Hele dag griepgevoel en geen trek in eten. Savonds kreeg ik een rode arm, dik en pijnlijk, kon er niet op liggen..veel last van gewrichtspijn en spierpijn. Volgende dag nog hoofdpijn, rillingen en koorts, boven de 38.5..zere arm. 4e dag koortsvrij, wel zweet aanvallen... en rode pijnlijke bovenarm.
Nadat de arm weer normaal aanvoelde en niet meer rood was, kreeg ik na een week opnieuw pijn in mijn bovenarm en de plek werd weer rood, dat hield langer dan een week aan. Toen verdween de roodheid langzaam, maar als ik er op drukte was het nog steeds pijnlijk. Heb het idee dat mijn immuunsysteem is aangevallen. Heel erg moe nog steeds en de mondhygiëniste wist niet wat ze zag. Erg ontstoken tandvlees ineens. Mijn hoofdhuid is ook gevoelig. Ik heb diabetes 2.....mijn bloedgroep is O positief. Van meerdere mensen gehoord die ziek werden dat ze bloedgroep O hadden.
Geen idee of het er mee te maken heeft. Zou graag zien dat daar onderzoek naar gedaan wordt. Op 5 juli de tweede prik.....zie er erg tegenop.
Mijn man kreeg dezelfde prik op de dezelfde dag. Totaal nergens last van gehad. Bloedgroep A!
Heb de bijwerkingen ook online gemeld bij het Lareb.
Had liever de Pfizer gehad, maar helaas geen keuze voor mensen van 64 jaar.
Pfizer, alleen al voor de beschermingsgraad die veel hoger is!!
1ste prik gehad
1ste prik gehad. Beetje spierpijn verder niks gemerkt.
Jammer van de bijwerkingen
Op 1 mei eerste prik van AZ gehad. Ondanks dat ik topfit ben, begonnen na ca 8 uur de eerste bijwerkingen. Spierpijn, gevolgd door rillingen en niet veel later soort griepaanval met koorts. Aan het einde van de volgende dag en een strip paracetamol verder, waren de meeste bijwerkingen gelukkig weg. In mijn directe omgeving zijn meerdere mensen behoorlijk ziek van AZ geweest. (Volgens de productinfo van AZ, te lezen op hun website, komt dit bij meer dan 1 op de 10 gebruikers voor). Niettemin bijwerkingen maar even online doorgegeven aan het Lareb. Dit alles draagt natuurlijk niet bij aan het imago van het AZ vaccin en vaccineringsbereidheid, helaas.
Ik ben 12 maart jl met AZ gevaccineerd…
Ik ben 12 maart jl met AZ gevaccineerd en ben nu bijna 2 maanden verder.
De eerste dag begon het, spierpijn hoofdpijn griep gevoel duizeligheid precies wat men hier reeds geschreven heeft. Maar nu bijna 2 maanden verder nog steeds hoofdpijn duizelig en zelfs verward en constant ook slecht zicht.
Zelfs achter de laptop constant tekst verkeerd schrijven en dan idd constant moe moe moe.
Terwijl van Pfizer hoor je hier niets over.
4 juni de 2e prik, maar ik twijfel enorm nu !!
Vrouw, 31 jaar
11 maart de eerste inenting genomen. 2 dagen goed ziek, rillingen, spierpijn etc, spierspanningen soms. Sinds 11 maart ook 4 weken hoofdpijn, met sinds eind april hier en daar een uitzondering van een dagje niet. Slik hier nu zware medicatie voor, maar doet niks. Hiervoor niet bekend met hoofdpijn. Huisarts weet ook niet wat die ermee aan moet. 2de prik afgezegd.
Zaterdagochtend 1mei de eerste…
Zaterdagochtend 1mei de eerste vaccinatie gehad.
De eerste uren geen last, dus een wandeling gemaakt van +/- 7 km met mijn vriendin. We waren nog maar net de straat uit toen ik een lichte koude en warmte ervaring kreeg. Ik zei nog tegen haar, oh het vaccin doet toch wel iets?! Eenmaal thuis kon ik haast niet meer voorruit, gewrichtspijn tot in mijn vingers en heel moe. Vervolgens heel hoge koorts waarbij ik het niet warm kreeg, ik lag te blauwbekken in mijn bed. Om 5 uur opgestaan en naar het werk gegaan, ik had alleen nog erge hoofdpijn en was erg moe. Na 5 uur werken toch naar huis gegaan en rechtstreeks mijn bed in met zware hoofdpijn die ik nooit heb, dit was de volgende dag verdwenen. Nu op dag 5 wordt ik wakker met ernstige duizeligheid, en wat mij ook opvalt is dat ik al een paar dagen niet op alle woorden kan komen. Ook mijn tinitus is heftiger als voorheen. Als ik dit vantevoren geweten had, zou ik nooit de astra hebben laten zetten. Ik was buitenom de tinitus zo gezond als een vis, wat staat mij nog te wachten.....,?!
Ervaringen tot nu toe.
Op 17 februari heb ik mijn eerste vaccinatie gehad. Ik had een ontzettende stijve arm. Zo erg dat ik hem niet kon optillen of überhaupt op mijn arm kon liggen met het slapen. Aanrakingen waren ook erg gevoelig. Ook had ik last van hoofdpijn/een licht gevoel in m’n hoofd.ik voelde me 3/4 dagen totaal niet fit. Ook was ik erg moe. Na een enkele dagen trok dat zo weer weg.
Op 17 maart werd ik postief getest op het Corona virus. De klachten die ik toen ervaarde waren alsof je flink verkouden was. ( niezen, traanogen, verstopte neus, geen geur/smaak,vermoeidheid, hoofdpijn en keelpijn) van benauwdheid en hoesten was geen sprake.
Op 5 mei heb ik mijn 2e vaccinatie gekregen. Op het moment heb ik alleen nog maar last van een lichte stijve arm. Verder heb ik geen symptomen.
Vandaag 14 dagen geleden het AZ vaccin…
Vandaag 14 dagen geleden het AZ vaccin gekregen. De eerste twee dagen nergens last van, toen begon de pijn in mijn bovenarm, was wel vier dagen behoorlijk pijnlijk/gevoelig en ook gevoel als of ik griep kreeg, geen koorts maar wel lam voelen, koude rillingen. Dit verdween na twee dagen, maar sinds afgelopen donderdag = 1 week na vaccinatie later veel pijn in armen, benen, nek, schouders. weer koude rillingen, duizelig en extreem veel hoofdpijn. Ik ben bekend met veel hoofdpijn, maar nu op plekken waar ik nog nooit hoofdpijn had. Mijn echtgenote ervaart exact dezelfde bijwerkingen, zij kreeg 1 minuut voor mij ook AZ uit hetzelfde flesje, dus beslist geen toeval. Ook is de vermoeidheid extreem.
Mijn huisarts zegt dat 'het kan' maar niemand kan me vertellen hoe lang we hiervan nog last hebben.
Tweederangs vaccin in mijn idee, maar voor de inentings statistieken is het goed.
Gaat het goed komen ?
Heb 1,5 week geleden 1ste vaccinatie gehad maar nog steeds voel ik mij niet lekker, verkouden, gevoel van koorts maar heb t niet, dizzy misselijk, af en toe rillingen. Hoop toch dat t keer overgaat. Zijn er meer mensen die dit hebben en hoelang ?
Zeer verontrustend!!!…
Op 17 april toch maar de vaccinatie laten zetten. In de avond de bekende klachten koude rillingen, koorts en spierpijn. Duurde een dag daarna ging het redelijk.
Nu echter last van vermoeidheid en hoofdpijnen welke ik nog nooit ervaren heb. Zeer verontrustend wat ik via alle revieuws hier lees. Een min of meer dubieus ontwikkeld vaccin waarbij men niet zelf kan kiezen....dit is eigenlijk te gek voor woorden.Ik begrijp de huidige weerstand tegen AZ erg goed omdat de effectiviteit slechts 60% is en de bijwerkingen op langere termijn (vanaf 2 weken tot half jaar) nog niet beoordeeld zijn.
Man van 50 jaar gezond en passant door huisarts geprikt
Gisteren eerste prik gehaald, wat pijn en stijfheid in de arm en omstreken een beetje grieperig en suf maar verder nog niks ergs en het gaat steeds goede kant op! Ik dacht dat ik juiste zieker moet worden zodat antistoffen gemaakt worden maar hier bleef het bij althans tot nu toe ... het was niet anders dan andere vaccinatie!!!
Op 14 april mijn eerste Astrazeneca…
Op 14 april mijn eerste Astrazeneca prik.
Na een dag of 4 begonnen de klachten als vermoeidheid, niet lekker voelen in de vorm van misselijk. Ook mijn ziekte van Crohn speelt op in de vorm van diarree en buikpijn.
Daarnaast is mijn suikerwaarde op hol (diabetes).
De prikplek op mijn boven arm begon de vierde dag een zwelling te veroorzaken, een branderige flink rode plek die dit ging verspreiden richtig mijn elleboog.
Heel geleidelijk aan is de vermoeidheid iets minder geworden, maar de dikke harde plek op de prikplaats zit er wel degelijk nog en de plek rondom prikplaats.
Mijn vraag zou zijn, wie kan me vertellen of ik eind mei wel mijn tweede prik moet nemen.
na ruim 1 week ineens zwelling op de…
na ruim 1 week ineens zwelling op de plaats waar de prik is gezet, en jeuk, en het brandt van binnen uit.
in mijn nek net onder het oor een flinke zwelling.
Nu na 4 weken nog steeds vrezelijk veel…
Nu na 4 weken nog steeds vrezelijk veel pijn in linkerarm ook links klieren in de nek pijnlijk en opgezet
Ook zins vaccinatie pijn aan regter tepel borst klier denk ik
En vaak hoofdpijn dit was de eerste prik nu de tweede nog?
Wat een ellende
Op 24-03 heb ik mij 1e AZ vaccinatie gehad. Ik heb daarna ongeveer 4 dagen en pijnlijke arm gehad, koorts, rillingen, hoofdpijn, opgezette klieren in de hals en concentratieproblemen gehad. Wat ik ook na de vaccinatie kreeg is een enorme vermoeidheid. Ik ben nu 5 weken verder en ik ben nog steeds heel erg moe, wat ik normaal niet ben. Ik slaap momenteel ca 10 uur per nacht en wordt uitgeput wakker, dat gevoel houdt de hele dag aan en wil het liefste al om 19.00 uur naar bed. Ik was altijd fit en nu totaal uitgeblust en heb nog steeds concentratieverlies.
Mijn bloedonderzoek is gelukkig goed, daar ligt het niet aan. Momenteel slik ik diverse vitamines B en beweeg bewust veel. Verder weet ik echt niet meer wat ik hieraan kan doen. Als ik dit had geweten dan had ik op een ander vaccin gewacht. Wat een ellende.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.