Zamówiłam i opłaciłam odbiór przesyłki przez kuriera na następny dzień, jednak przez tydzień nikt się ze mną nie skontaktował. Po kilku próbach udało mi się dodzwonić na infolinię, aby zgłosić zwr... Leggi di più
Scopri cosa dicono le persone
Mam wrażenie, że najlepiej by było żebym sama po paczkę poleciała, przywiozła i samodzielnie podała sobie pod drzwi, papierologia w tej firmie to żart i kpina - kiedy wydaje się, że robi się coś dla n... Leggi di più
Zastanawiające jest to że oni wciąż funkcjonują. Za każdym razem gdy nie mam opcji wyboru innej firmy kurierskiej wierzę, że może tym razem będzie inaczej. Za każdym razem ten sam scenariusz. Paczka... Leggi di più
Przesyłka została dostarczona, ale nie do mnie i nie wiadomo gdzie jest, a byłem cały czas na mieszkaniu, nikt nie dzwonił do drzwi ani nie próbował się ze mną kontaktować przez telefon. Teraz muszę t... Leggi di più
Non ha risposto alle recensioni negative ricevute
Come questa azienda usa Trustpilot
Le persone hanno visualizzato anche
Firma nieprzyjazana osobom niepełnosprawnym
Firma kłamie, że nie można było doręczyć paczki pod wskazany adres, a ja cały czas byłam w domu. Kurier zostawił paczkę w punkcie odbioru, ale ja jestem niepełnosprawna i jej sama nie odbiorę. A tak zależało mi na dostarczenie przesyłki do domu. Choruję na stwardnienie rozsiane. Nie chcę już nigdy korzystać z usług UPS. Z kurierami innych firm nie było takiego problemu.
Porażka
Okropna strona, codziennie wysyłają informacje, ze kurier będzie "jutro pomiędzy 9-13. Dzien po dniu kuriera nie ma, po raz 3ci dostalam taką wiadomosc, codziennie mam zostawac chyba w domu bo MOZE dziś kurier się zjawi. Nie ma numeru tel do kuriera, wiec nie da się niczego ustalic, dowiedziec. Na stronie napisabne, ze od ręki mozna zmienic czas i adres dostawy, ale ZROBIĆ SIĘ TEGO NIE DA. Przekierowują od okna do okna, na wszystkich wymagają nowej rejestracji a na końcu i tak się tego zrobić nie da. Jakaś porażka ta firma, szału mozna dostać probując cokolwiek zrobić na ich stronie. Ostatecznie NIE DA SIĘ ZROBIĆ TAM NICZEGO. Skontaktować z kurierem także. Od dziś na wszystkich swoich ofertach dorzucam dopisek, ze wszystkim mozna wysłać, tylko nie UPS!!!
Kurier przyjechał (podobno) pod mój…
Kurier przyjechał (podobno) pod mój adres. Oczywiste jest, że nikt 24 godz na dobę nie przybywa w domu. Byłem w pracy. Ani nie dzwonił wcześniej żeby upewnić się czy ktoś jest ani nie zadzwonił gdy już był. Po prostu odwrócił się i pewnie zadowolony odjechał z moją paczką. I teraz ja muszę szukać punktu gdzie ją odbiorę, to skandal! Odradzam korzystanie z tej firmy.
"zlecono doręczenie w innym terminie"
Z UPS korzystam wyłącznie z konieczności lub przypadku, czasami dostawcy mają z nimi umowę, a czasami z allegro smart, efekt? Rzadkością jest, żeby paczka przyszła w deklarowanym terminie, zazwyczaj pojawia się informacja "zlecono doręczenie w innym terminie", pomimo, że tego nie robiłem.
Naturalnie, żeby tą informację otrzymać, trzeba wejść na stronę śledzenia paczki, na maila czy sms takiej informacji się nie otrzyma.
Jak się już przebrnie przez automatyczną sekretarkę z 2005 roku, co wymaga anielskiej cierpliwości, to konsultant powie, że pomimo tego co deklarują mają czas na dostarczenie paczki do 5 dni roboczych... w 21 wieku:) Tragedia, odradzam.
Myślałem że gorszej już niema
Szkoda że nie można dać - w gwiazdkach
Czekam już tydz czasu na paczkę która leży na magazynie 40min od domu i codziennie śmiania się tylko status dostarczenia na dzień kolejny
0000000000....
Kurier niby był nikogo w domu nie było…
Kurier niby był nikogo w domu nie było a siedzę z dziećmi w domu od rana na kamerze zamontowanej na bloku kuriera nie widać ale uparcie twierdzi że był
DNOo
DNO
dostałam informację, że jest błąd w adresie- nie było i nie ma w nim błędu. Siedzę w domu kolejny dzień czekając na paczkę i nic nie można z tym zrobić.
Ta firma to żart. I to nie śmieszny.
Brak jakiegokolwiek kontaktu z kurierem, strona internetowa to zwykły żart, nie można nawet na niej zmienić miejsca dostawy ani nic innego bo na stronie cały czas jest info że żadna paczka nie jest w dostawie, paczkę można wyszukać ręcznie ale to i tak nic nie daje bo i tak nie można zmienić miejsca dostawy.
Brak możliwości kontaktu z kurierem
Brak możliwości kontaktu z kurierem
Dramatyczny dostawca i standardy obsługi klienta
Dramatyczny dostawca. Jedna gwiazdka to za dużo. Standardy doręczania przesyłki rzucając przez płot, w otoczenie zwierząt i podczas nadchodzącej ulewy. Infolinia potwierdza, że kurier może tak doręczyć przesyłkę. To się poprostu w głowie nie mieści.
Jestem odbiorcą ALLEGRO
Jestem odbiorcą ALLEGRO. Sprzedawca wysłał kurierem przesyłkę 40x40x50 z moją adnotacją "Pozostawić na OCHRONIE". Kurier po 3 dniach od wysłania zjawił się przed osiedlem o 9.48, (jestem normalną osobą pracującą od 8 do 18tej) wykonał jedną próbę kontaktu przez telefon, po czym nie wychodząc z auta po 3 minutach status paczki zmienił się do odebrania w UPS access point (*zewn firma FURGONETKA) i odjechał. Nie rozumiem jak firma zbierająca zlecenie przekazuje zewn.firmie paczkę by klient se odebrał. Nie wyraziłem na to zgody !!! Inna sprawa jak tzw."kurier" może podjąć taką decyzje bez skontaktowania ze mną. To w końcu ja jestem dla kuriera czy kurier dla mnie ?!?!? Dzwoniłem na infolinię UPS i 2 razy zostałem oszukany przez pracowników infolinii, że paczka będzie dostarczona pod dany adres. Dziś mija 8 dzień dostarczania i cisza. Kurier nie odbiera telefonów, a infolinia przeprasza za to, że nie dostarczono przesyłki i że zignorowano wcześniejsze 2 ustalenia daty dostarczenia w systemie UPS. Sami nie mają wpływu na pracujących u nich kurierów. Najgorsze to że reklamacje może złożyć tylko nadawca, a ja jako osoba płacąca z góry nie mam realnego wpływu na usługę. Omijać dalekim łukiem.
Sprostowanie:
Przesyłka została dostarczona w 13 dniu od wysyłki, a w 11 dniu od daty telefonu kuriera. Dlaczego?? Bo kurier nie mógł wcześniej odebrać niż 7 dni przeleżenia na półkach firmy "Furgonetka". Po drodze paczka jeszcze raz była w magazynie i nadano jej nowy numer przesyłki aby nie psuła statystyk. A że kurier bywa w moim rejonie raz na tydzień stąd 13 dni nadmiarowo. Zadzwonił dzień wcześniej, pytam się czemu nie było z nim kontaktu skoro numer się nie zmienił. On odpowiada, że poprzedniego kuriera wysłano na inna parafię ... Nie mogłem go nawet opieprzyć. Brak słów. Ocenę o tej firmie podtrzymuję. "ZERO". Omijać Wielkim Łukiem
MASAKRA
MASAKRA
Kurier przyjechał o godzinie 9:30, oczywiście numerów do nich nie podają, bo ,,ochrona prywatności". Po zadzwonieniu na infolinie i wyczekaniu 30 minut w kolejce łaskawie Pani powiedziała, że mogą przesunąć na późniejszą godzinę. Tak kurier przyjechał następnego dnia o 11. LUDZIE normalne osoby pracują w tych godzinach. Po ponownym zadzwonieniu na infolinię zaproponowano mi opcję, że kurier się ze mną skontaktuje, czyli moja ochrona prywatności nie jest ważna, absurd. Dopiero zmiana na punkt odbioru pomogła. JEDNYM SŁOWEM MASAKRA, JEŻELI MACIE OPCJĘ INNYCH KURIERÓW NIE ZASTANAWIAJCIE SIĘ.
Kurier kłamie, koordynator olewa, obsługa klienta to kpina.
Kurier nie przyjechał ale zgłosił że to mnie nie było w domu i zostawił paczkę w punkcie na drugim końcu miasta (Ząbki pod Warszawą), kontaktu z kurierem nie ma a po zgłoszeniu reklamacji u konsultanta nie dzieje się absolutnie nic. Miał się do mnie odezwać pan koordynator ale też ma mnie w d... Ponowny kontakt z BOK i pani jasno i wyraźnie oznajmie mi że ona nie jest po to aby mi pomóc tylko po to aby mi powiedzieć jak bardzo UPS ma mnie w d... Kompletna zlewka na zasadzie "nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi ? ". To bardzo częste zjawisko w firmie UPS więc odradzam korzystanie z usług tej firmy, chyba że ktoś lubi się powk...ać z samego rana.
Dałbym 0 gwiazdek jeżeli była by jakaś…
Dałbym 0 gwiazdek jeżeli była by jakaś opcja. Firma UPS to jakiś totalny dramat. Powinni ich zaorać!
Jeśli jest możliwość należy szukać alternatywy
Wysłałam dwie paczki. Po ok tygodniu bardzo sympatyczna pani skontaktowała się ze mną odnośnie potrzeby wypełnienia dodatkowych dokumentów dla obydwóch paczek. Zrobiłam to i jedna paczka dojechała po kilku dniach. Druga od ponad miesiąca jest w magazynie i obsługa klienta powiedziała mi, że nic nie mogą z tym zrobić, pomimo że dokumentacja, którą wysłałam jest poprawna. Zaczynam się godzić z tym, że paczka nigdy nie dojdzie i zostałam okradziona
Terrible customer service and delivery
Terrible customer service. No one answers the phone despite calling for hours just endless hold music. They kept changing the delivery date without explanation. Extremely disappointing experience. I would not recommend this to anyone.
Przesyłka z Belgii miała przyjść…
Przesyłka z Belgii miała przyjść najpierw w czwartek, potem piątek lub w sobotę. Dzisiaj jest poniedziałek i przesyłka z butami Nike tkwi dalej w magazynie UPS w Mysłowicach. Na strony monitorowania informacja że przesyłka będzie dostarczona dzisiaj w godz. 14-18. Ale na infolinii pani konsultant powiedziała że przesyłka będzie dostarczona dopiero jutro. Czyli mamy opóźnić wyjazd na wakacje? Dla mnie to skandal a UPS to żałosna firma. Nigdy więcej korzystania z ich usług !!!
UPS, przesyłka miała być dostarczona punktu Warszawa, Czumy 20
przesyłka miała być dostarczona do punktu odbioru, jednakże kurier przekazał ją do innego punktu - udałem się do innego punktu który powinien być czynny danego dnia we wskazanych godzinach, a ten jest z kolei zamknięty i nie ma możliwości odbioru przesyłki we wskazanym terminie! Oba z tych punktów powinny być czynne, a finalnie żaden z nich nie jest otwarty i nie ma możliwości odbioru przesyłki! brak możliwości przekierowania by ją odebrać - beznadziejna i nie rzetelna firma
Jedna gwiazdka to stanowczo za dużo
Jedna gwiazdka to stanowczo za dużo. Najgorszy dostawca na polskim rynku. Paczka krąży po całej Polsce zanim dotrze do celu. Jeśli dotrze bez interwencji telefonicznej. Niepojęte żeby paczka nadana z zielonej góry jechała pod Łódź a potem potem pod Wałbrzych i dalej w kierunku Kotliny kłodzkiej. To samo z paczką nadaną z Katowic. No przecież klękajcie narody. Gdy zamawiam coś z dostawą z ups to tylko przez przypadek albo braku innej opcji.
Come funziona Trustpilot
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.