Tioga ToursRecensioni

TrustScore 4.5 su 5

Valutata 5 stelle su 5

Prachtig reisboek door Tioga samengesteld en hele goede website. Altijd snel en makkelijk bereikbaar (ook in het weekend). Vriendelijk. Door fout bij boeking door veerdienst problemen om aan boord te... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Tioga Tours is een uitstekende partij om je reis naar, in ons geval, Canada te laten organiseren. In de aanloop naar onze reis veelvuldig contact gehad via de mail. Deze werden zeer snel beantwoord, a... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Prachtige rondreis West USA gehad welke wij bij Tioga Tours hadden geboekt. De hele voorbereiding is mede door Tioga, die vluchten, hotels en enkele excursies hadden geboekt goed gegaan. Goede tips, p... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Zelf mijn reis uitgestippeld langs Californië en West Amerika. Mijn planning aan diverse reisorganisaties gegeven en uiteindelijk bij TIOGAZ geboekt omdat zij snel reageerden en een mooi bod hadden.... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Tour operator
  2. Agenzia di escursioni in crociera
  3. Agenzia viaggi

Scritti dall'azienda

Tioga Tours is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in reizen naar Amerika en Canada. We kunnen al je reisfantasieën waarmaken, of je nu een camperreis zoekt of een autovakantie, een treinreis of stedentrip. Het is jouw reis, dus we zorgen dat deze helemaal op jouw wensen is afgestemd. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Eccellente

TrustScore 4.5 su 5

168 recensioni

5 stelle
4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti

Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Tutte le recensioni

53 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Valutata 3 stelle su 5

Positief met een kanttekening

In het algemeen ben ik positief gestemd over de aanpak van Tioga tours. Tijdens het boeken en ook over de verstrekte informatie voorafgaand aan de reis. Uiteraard moet je ook het nodige zelf regelen en dat is geen probleem maar de reden dat ik via een dergelijke reisorganisatie boek is " gemak" de andere is het gevoel dat het iets meer vertrouwd is als er iets mis gaat. Wij ondervonden problemen met de huurauto en de afhandeling door Hertz was matig en toen ik na uren wachten ook besloot het " alarmnummer" van Tioga te bellen om te vragen of zij ook wat druk konden zetten was het antwoord dat verloopt niet via ons want onze partners regelen dat en wij kunnen niets voor u doen. Kunt u een melding maken? Nee dat kon ook niet.... Het kwam allemaal nogal knullig over. Tevens het eeuwige gedoe met borgsommen in het hotel of het inhouden van de betaling voor de kamer terwijl het al betaald is geeft veel kopzorg en dat moet je zelf weer gaan managen. Ik weet me op dit soort zaken prima te redden maar ik vraag me af wat nu de werkelijke toegevoegde waarde is om via Tioga (of welke andere reisorganisatie dan ook) te boeken als blijkt dat je voor elk issue eigenlijk zelf in contact moet gaan met je autoverhuurder, luchtvaartmaatschappij of hotel. Via booking.com gaat een stuk relaxter en nooit een dubbele afboeking. Ik wil graag overtuigd worden door Tioga van hun toegevoegde waarde.
Aanvulling na reactie: dank voor uw antwoord ik begrijp de situatie wel en no hard feelings en hoop dat dit wederzijds is.

24 giugno 2024

Beste heer, mevrouw de Haan,

Bedankt voor uw uitgebreide feedback. Allereerst vinden we het fijn om te horen dat de algehele indruk positief was. We hopen dat u terugkijkt op een hele mooie vakantie.

Het is zeker frustrerend wanneer een oplossing voor problemen met de huurauto op zich laat wachten. Onze telefooncentrale schat in of de betreffende noodsituatie opgelost kan worden door een reisadviseur vanuit Nederland. In dit geval denken we dat een reisadviseur - hoe spijtig ook - weinig invloed had kunnen uitoefenen. Het is wel heel jammer om te horen dat u het idee kreeg afgescheept te worden, dat is zeker niet de bedoeling en u had best meer steun en uitleg mogen verwachten. We zullen dit opvolgen met de telefooncentrale en melden de situatie ook bij de autoverhuurder. Hopelijk kunnen we dergelijke situaties in de toekomst voorkomen.

Wij delen uw ergernis over het terugkrijgen van de borg en inhouden van bedragen door de hotels. Op deze werkwijze van hotels hebben wij helaas geen invloed, waardoor u dit ook bij andere touroperators zult tegenkomen. Dertig dagen is (helaas) een redelijk gangbare termijn voor het terugstorten van de borg/ingehouden bedragen. Als u na dertig dagen uw geld niet terug heeft, laat het ons dan weten, dan zoeken we dit uit en zorgen we ervoor dat u uw geld terugkrijgt.

Tot slot reageren we graag op uw vraag over de toegevoegde waarde van het boeken via een touroperator zoals Tioga Tours. Dit begint al bij het samenstellen van de reis. We nemen veel (uitzoek)werk uit handen. Door onze kennis en reiservaring kunnen we een reisvoorstel maken dat bij uw wensen aansluit. U heeft bij ons altijd binnen één werkdag antwoord op al uw vragen. Ook tijdens de reis kunnen we u zeker van dienst zijn. Denk aan hulp bij geannuleerde vluchten, omboekingen, bij persoonlijke omstandigheden of bij calamiteiten/noodsituaties. Doordat we zijn aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds heeft u bovendien financiële bescherming, iets wat niet altijd gegarandeerd is bij platforms zoals Booking.com.

Wij hopen dat u, ondanks deze twee genoemde tegenvallers, genoten heeft van uw reis. Voor verdere vragen of toelichting kunt u altijd contact met ons opnemen. We hopen dat we in de toekomst weer voor u mogen klaarstaan.

Valutata 5 stelle su 5

Goede persoonlijke en online service, zowel voor als na de reis

Ze hebben ons twee keer zeer goed geholpen (zowel ter plekke als per telefoon / email) met het voorbereiden en aanpassen van onze camper / auto reis in ZW Amerika. Ook hun website heeft waanzinnig veel goede, relevante en inspirerende informatie, zowel van de medewerkers als de reizigers.
Ook na de reis hebben ze ons nog zeer netjes geholpen met het afhandelen van een klacht, boven verwachting zelfs. Ik zou iedereen aanraden die een rondreis met camper in Amerika gaat doen, dat via hen te doen.

25 maggio 2024

Risposta di Tioga Tours

Bedankt voor je review, fijn om te horen dat alles zo goed is bevallen!

Prachtige reis door West Canada

Dankzij Tioga een prachtige reis gemaakt door west Canada. De medewerkers (m/v) van Tioga hebben ons geweldig geholpen met het uitzoeken van de route en de bezienswaardigheden die op of dichtbij de route liggen. Een fantastische persoonlijke reisgids was de kers op de taart. Alle info direct bij de hand. Vragen vooraf werden snel en duidelijk beantwoord door de medewerkers. Alle lof.

2 luglio 2024

Risposta di Tioga Tours

Wat fijn, goed om te horen! Bedankt dat je de moeite neemt om ons te reviewen.

Valutata 5 stelle su 5

Een reisorg met toegevoegde waarde

We konden zelf aangeven hoe we wilden reizen en zij regelden alles. Het bijbehorende reis boek was fantastisch geregeld en van toegevoegde waarde. Mooie omschrijving per omgeving, wat er te zien was en extra tips. Wij vonden in dit geval het boeken bij een reisorganisatie het meer dan waard. Alles prima geregeld.

31 maggio 2024

Risposta di Tioga Tours

Goed om te horen Margriet, bedankt voor deze mooie review!

Ongelofelijke mooie reis naar Canada en de USA

De voorbereidingen van de reis naar Canada en de Verenigde Staten van Amerika voor 10 personen zijn in juni 2023 begonnen bij Tioga Tours. De samenwerking verliep vanaf het begin tot aan de aanvang van de reis voortreffelijk. De reis zelf was werkelijk geweldig. Er is veel overleg geweest voordat de uiteindelijke reis definitief werd. Met name omdat de reis niet voor iedereen hetzelfde was en er ingezetenen zijn in de USA. Alle hotel overnachtingen, vliegreizen, treinreizen, bus transfers, ferries van en naar Vancouver eiland, autohuur en niet te vergeten de cruise met de Holland Amerika Line waren tot in de puntjes geregeld. Wij willen Tioga Tours hartelijk bedanken voor een reis die niemand van ons ooit nog zal vergeten.

1 luglio 2024

Risposta di Tioga Tours

Wat fijn om te horen, dit klinkt als een fantastische reis! We bedanken jullie voor het vertrouwen.

Valutata 5 stelle su 5

De reis was tot in de puntjes…

De reis was tot in de puntjes voorbereid. Toen er tijdens de reis even iets mis ging is dit zeer adequaat door Tioga opgepakt en hebben wij een geweldige reis gehad door het oosten van de VS.

21 giugno 2024

Risposta di Tioga Tours

Hoi Roland, Fijn dat alles naar wens was en we snel konden helpen toen dat nodig was. Bedankt voor jullie vertrouwen in Tioga Tours!

Onvergetelijke reis naar Yukon

Onze reis naar Yukon kende een slechte start, tot 4 keer een ander reisschema. Veel stress hierdoor, steeds heeft Tioga voor ons snel gezocht naar alternatieven en tot het laatst zich ingezet om ons op een vlucht te krijgen naar eind bestemming Whitehorse. Dat was echt top want wij gaven het bijna op tijdens de laatste uren voor vertrek. Ik had wel graag in het aanbod van vluchtschema vooraf ook de optie gehad om rechtstreeks te vliegen naar Vancouver, dan hadden we die overweging kunnen maken. De campertruck van Fraserway was echt heel goed, alles erop en eraan en in nieuwstaat. Ophaal en breng service was heel handig. Hotel aan begin en eind was klasse, heerlijk verblijf gehad in Ravens Inn in Whitehorse. Het was ondanks een slechte start een geweldige reis en hebben weer enorm genoten. Al meerdere reizen geboekt via Tioga en altijd alles prima in orde, snel reageren op vragen en suggesties tijdens het plannen.

5 giugno 2024

Risposta di Tioga Tours

Hoi Ursela, bedankt voor je review! We begrijpen dat de start stressvol was door de schemawijzigingen. Fijn dat je tevreden was met de campertruck van Fraserway en je verblijf in Ravens Inn. We nemen je suggestie voor een directe vlucht naar Vancouver mee. Bedankt voor je vertrouwen in Tioga Tours!

Fijne bemiddeling

Wij hebben onze camper via Tioga geboekt, dit hebben wij als zeer fijn ervaren. De communicatie was super, er werd snel gereageerd op berichtjes.

20 maggio 2024

Risposta di Tioga Tours

Bedankt voor je review, Carly!

Super reis in Canada

Wij zijn terug van een geweldige road trip door West-Canada. Met camper, gehuurd bij Fraserway. Ik lees hieronder wat zure reacties over andere camperverhuurders. Onze ervaring met Fraserway is erg goed. De camper was netjes, zeer schoon en alles werkte naar behoren, echt een luxe camper te noemen.

De ervaringen met Tioga Tours zijn ook erg goed. We hebben van tevoren af en toe contact gehad en dat ging erg goed. Het is uiteindelijk een reis op maat, dus van het eerste idee we gaan naar Canada tot voor de vertrekdatum werd het voor ons zelf ook steeds duidelijker wat we eigenlijk wilden zien en doen. En waar nodig heeft Tioga steeds in de informatie voorzien. Het campingpakket heeft ons geholpen om grip te krijgen, dan liggen de campings in ieder geval vast. We hadden (door het reserveren?) mooie plaatsen ook, op de campings. De reisgids op maat bevatte leuke tips wat er onderweg / in de omgeving te zien is. Dit hielp ook om vooraf de laatste details in te vullen voor de reis.

Is er dan helemaal niks negatiefs, tuurlijk kan je altijd wat noemen. Ik had liever geen overstap gehad via Frankfurt. Het blijkt dat bijv. KLM gewoon rechtstreeks vliegt op Vancouver, dat had ik graag eerder geweten :) dan hoefden we niet met Lufthansa, mijn koffer heeft de overstap niet gehaald, je hoort het weleens vaker (gelukkig op de terugreis).

En we gingen net buiten het seizoen waardoor er nog veel dicht was. Het is zowel een voordeel als een nadeel. Maar ik had het graag van tevoren even geweten. Maar dat zijn echt kleine dingetjes en daarin hebben we zelf ook een verantwoordelijkheid!

1 maggio 2024

Risposta di Tioga Tours

Bedankt voor het delen van je positieve ervaringen met ons en met Fraserway. Fijn om te lezen dat je tevreden was met onze communicatie en de samengestelde reis! Wij waarderen de feedback over de vlucht en de timing van de reis. We kunnen het ons goed voorstellen dat dit info is die je vooraf graag had geweten. We nemen dit ter harte en zullen ons best doen om dergelijke informatie in de toekomst duidelijker te communiceren.

Bedankt voor je vertrouwen in Tioga Tours, we hopen je in de toekomst weer van dienst te mogen zijn!

Valutata 3 stelle su 5

Info en voorbereiding vanuit Tioga…

Info en voorbereiding vanuit Tioga prima. Echter, de gehuurde / voorgestelde 25 ft Cruise America camper (Washington DC) was oud, had gebreken die uiteindelijk onderweg zelf opgelost konden worden. Een ander stel huurde vergelijkbare (oude) soort camper met veel meer gebreken die ze niet konden oplossen en na afloop minimale compensatie kregen. M.a.w.: Vermijd Cruise America Washington DC !

4 maggio 2024

Risposta di Tioga Tours

Hoi Ad, Wat jammer dat jullie problemen hadden met de gehuurde camper! Voor zover we kunnen zien heb je geen contact met ons opgenomen over de kwestie, dan hadden we hier meteen een oplossing voor kunnen bieden in samenspraak met de camperverhuurder. Hopelijk hebben jullie alsnog een mooie reis gehad.

Valutata 1 stelle su 5

Voor ons NOOIT meer Tioga!

Voor ons NOOIT meer Tioga!
Na meerdere reizen via Tioga geboekt te hebben, zouden we in september/oktober een 3-tal weken naar NW-Amerika gaan.
Helaas kwam hier plots de oplevering van onze nieuwe woning tussen. Om die reden, 8 (ACHT!!) maanden voor aanvang van de reis, Tioga gevraagd om samen tot een oplossing te komen (verzetten, voucher, o.i.d.).
Waarbij Tioga’s enige antwoord was dat ze NIETS konden betekenen en wij dus enkele duizenden Euro’s aan annuleringskosten verschuldigd zijn.
Klaarblijkelijk heeft Tioga klantenbinding & service NIET hoog in het vaandel staan, wat tot gevolg heeft, dat wij onze bucketlist aan reizen NEVER/NOOIT/NIET meer via Tioga zullen vervullen!
Daarom raden wij een ieder af bij deze organisatie een reis te boeken.

12 febbraio 2024

Geachte heer/mevrouw Bouwens,
Wat jammer dat u ons met 1 ster beoordeelt. Tioga Tours is een ANVR/SGR aangesloten reisbedrijf. We hanteren bijbehorende regels en voorwaarden voor uw en onze zekerheid. Er zijn reeds kosten gemaakt bij onze leveranciers en ook het annuleren van reisonderdelen kan helaas niet kosteloos. In het geval van annulering berekenen wij daarom annuleringskosten volgens ANVR-regelgeving. Deze kosten hebben wij in februari aan u doorgegeven. De annuleringskosten zijn terug te vragen bij een annuleringsverzekering. Een huis kopen valt onder de dekking van de annuleringsverzekering, zij zijn de juiste partij voor het vergoeden van deze kosten. U heeft deze verzekering niet bij ons afgesloten, maar u gaf aan deze elders afgesloten te hebben. Wij adviseren u dan ook om contact op te nemen met uw annuleringsverzekering. We vinden het wel fijn om te horen dat uw eerdere reizen naar tevredenheid verlopen zijn.

Dikke pluim voor Tioga

Dikke pluim voor Tioga. Snelle en adequate acties van hun kant, prima voorbereiding en tips, met grote deskundigheid en een groot enthousiasme. We hebben een fantastische vakantie gehad met onze "wegbrengcamper". Om nooit te vergeten en voor herhaling vatbaar.

30 marzo 2024

Risposta di Tioga Tours

Bedankt voor de mooie review Roel! Fijn dat jullie zo'n geslaagde vakantie hebben gehad.

Valutata 5 stelle su 5

Het bedrijf Tioga Tours is een geweldige organisatie…

Het bedrijf Tioga Tours is een vriendelijke en geweldige organisatie wat betreft het meedenken en organiseren van onze tweede camper reis naar Amerika. Ook de ondersteuning wat betreft route voorkeuren zijn ze super snel in het beantwoorden en oplossen van vragen.En natuurlijk het route boekwerk met tips is van grote klasse. Bedankt Tioga Tours en in het vervolg zeker weer de eerste keuze voor jullie.

28 marzo 2024

Risposta di Tioga Tours

Hoi Jilt, bedankt voor deze mooie woorden! Daar doen we het voor.

Super!

Veel uitleg en hulp gekregen. Goede prijzen, goede service.

1 settembre 2023

Risposta di Tioga Tours

Fijn dat je tevreden bent Lies! Hopelijk heb je een mooie reis gemaakt of is de voorpret begonnen.

Zeer goede ervaring

Onze rondreis naar Amerika geboekt via Tioga Tours. Wij zijn meer dan tevreden! Een goede en snelle service en veel leuke tips. Mails werden erg snel beantwoord en werknemers reageren altijd vriendelijk. Offertes en voorstellen werden snel opgemaakt en konden gemakkelijk worden aangepast. De hotels die op basis van hun ervaringen worden geboekt zijn goed, evenals de locaties van alle hotels. Ook de persoonlijke reisgids is erg leuk om te ontvangen. Tijdens onze reis kwam er een orkaan waardoor er een deel van de reis omgeboekt moest worden. Na een enkel mailtje werd dit allemaal voor ons geregeld. Kortom: zeer goede service en wij zouden bij een volgende reis naar Amerika of Canada zeker weer bij Tioga langs gaan!

22 agosto 2023

Bestaansrecht van een reisbureau

Het bestaansrecht van dit soort organisaties, in een tijd waarbij de consument in principe ieder element van een vakantie zelf via het internet kan regelen, is volledig gebaseerd op service. Als er iets niet loopt zoals gehoopt, dan ga je er van uit dat de organisatie er alles aan zal doen om zaken op te lossen. Zo niet bij Tioga Tours die blijkbaar niet geheel snappen wat klantenservice betekent en te beroerd zijn om even een telefoontje te plegen om de camper, waarmee wij een mooie rondreis in Canada wilden maken, om te ruilen voor een grotere omdat we die ook hadden verwacht. In het kort komt het antwoord er op neer "zoek het zelf maar uit, we wensen u een fijne vakantie verder". Dus inderdaad zelf de verhuurmaatschappij gebeld en het was zo geregeld.

Tioga Tours - die heb je écht niet nodig voor een mooie reis te boeken. Beter uitwijken naar Jan Doets waar we wél klantenservice hebben gevoeld in het verleden...

22 giugno 2023

Beste meneer Groeneveld,

Wat jammer dat u niet tevreden bent over onze organisatie.
Erg vervelend dat de door u geboekte camper niet aan uw verwachtingen voldeed. De grootte van de camper en bedafmetingen was wel vooraf bekend bij u en klopte geheel volgens de informatie die wij aan u getoond en bevestigd hebben.
Wij kunnen bij de verhuurder Canadream 24/7 de beschikbaarheid inzien. We hebben gekeken of de door u gewenste camper beschikbaar was, maar dit was niet het geval.
Dat ter plaatse de organisatie voor u alsnog een beschikbare camper had verbaast ons, maar dat kan gebeuren als er opeens een annulering binnenkomt of als een camper eerder wordt ingeleverd.
Maar we vinden het wel heel fijn voor u dat Canadream het ter plaatse voor u opgelost heeft, ondanks onze inspanningen.

USA Campertour met Tiogatours

Na twee matige ervaringen met andere "USA experts" kwamen wij in 2010 uit bij Tiogatours en dat was wel heel goed qua advies en qua uitvoering. Daarom boekten wij in 2012 en 2015 opnieuw een camper via Tiogatours en dat was wederom dermate goed en leuk dat we voor 2020 opnieuw via Tiogatours een camper boekten. Corona gooide roet in het eten maar Tiogatours was extreem coulant, we konden de reis een jaar opschuiven zonder dat we daarvoor eerst de volledige reissom moesten voldoen zoals andere reisbureaus wel vereisten. Medio 2021 moesten we de reis opnieuw een jaar opschuiven en exact dezelfde coulance was van kracht want we konden wederom kosteloos een jaar doorschuiven, na definitieve boeking heb ik nog 2 grotere aanpassingen gedaan (oa. inleverlocatie aangepast) en ook dat was geen enkele probleem, niets is Tiogatours te veel, echt top geregeld. Tiogatours kan na 4x probleemloos huren bij ons niet meer stuk: goede adviezen, perfecte campers en ook bij "veeleisende" huurders zoals ik onszelf zie is niets hun te veel. Tijdens de langdurige corona periode heb ik Tiogatours helemaal goed leren kennen, echt petje af hoe zij onder extreem moeilijke condities hun klanten boven alles zijn blijven steunen met uitermate coulante uitstel regelingen waar ik op internet hele andere verhalen lees bij hun concurrenten.

31 luglio 2022

Teleur stellende organisatie

Teleur stellende organisatie. We hadden hier een complete reis geboekt naar Amerika in een camper en dachten dat alles goed geregeld en verzorgd zou zijn. Helaas waren de transfers bij de geboekte hotels tegenvallend of zelfs niet aanwezig waardoor je zelf de kosten voor een taxi kan betalen. Deze betalen ze niet terug want ik had zelf maar beter op de site van het hotel moeten kijken...

Ook de camper viel heel erg tegen deze was vies en had diverse mankementen. Echter het camper bedrijf was nog wel zo netjes om een compensatie te geven voor alle ellende in tegen stelling tot tioga die denk dat het beter is lekker zoveel mogelijk centjes in de zak te doen en op deze manier geld te verdienen.

Kortom conclusie ik zal hier in iedergeval geen volgende reis meer boeken.

4 ottobre 2022

Risposta di Tioga Tours

Beste Daniel, wat jammer dat je niet tevreden bent over onze organisatie.
Wat betreft de shuttle service van de hotels, deze zijn nooit inbegrepen bij hotels in het stadscentrum. Deze zijn ook nooit bevestigd vanuit onze kant.
Erg vervelend dat er gebreken waren aan de camper dat is zeker niet de bedoeling. Wij hebben jullie zo goed als mogelijk proberen bij te staan tijdens de reis en ook contact gehad met de verhuurder. Er is een compensatie geboden die geaccepteerd is, voor ons is deze kwestie dan ook goed opgelost.

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più