Kurs dla projektantów wnętrz przerósł całkowicie moje oczekiwania. Ogrom wiedzy od specjalistów z branży, super atmosfera, masa zajęć praktycznych, ale też sporo bardzo potrzebnej teorii. Jestem bardz... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Brałam udział w kursie Zawód grafika od podstaw, bardzo mi się podobało. Dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy. Szkoła Practima dbała o to, żeby każdy uczestnik był zadowolony i reagowała gdy coś... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Jeśli zastanawiasz się czy warto, czy podołasz - śmiało stwierdzam TAK! WARTO! Każdy wyjdzie z tego kursu z dobrą encyklopedią wiedzy i przygotowany na świat projektanta. Podejście Pani Natalii do... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Ukończyłam kurs projektowania wnętrz. Jestem bardzo zadowolona, prowadząca miła i zabawna, wspierająca i nie podcinająca skrzydeł. Rzetelna wiedza bardzo fajnie, obrazowo przekazana, materiały pdf i w... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Szkoła online zawodów, w której praktyka kształtuje sukces. Oferujemy szkolenia, które rozwiną Twoje umiejętności i otworzą Ci drzwi do atrakcyjnych możliwości zawodowych. Innowacyjne podejście, realny rozwój, szansa na więsze zarobki – to wszystko czeka na Ciebie w Practimie.
ul. Długa 29, 00-238, Warszawa, Polonia
Ha risposto al 50% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 1 settimana
Come questa azienda usa Trustpilot
Kurs projektowania graficznego był naprawdę świetny! Dla osób zaangażowanych to super pierwszy krok i zdobycie naprawdę praktycznego doświadczenia - poznania programów, stworzenia bazy portfolio
Ja przyszłam z bardzo małą wiedzą, a wyszłam z ponad juniorską więc polecam🥰
Fatalna szkoła! Stanowczo odradzam podejmowanie jakichkolwiek ustaleń z nimi. Najpierw marnują czas potem nie ma możliwości wyegzekwowania od nich cokolwiek na co się umówiono.

Risposta di Practima
Długo się zastanawiałam nad napisaniem opinii, aż w końcu się zdecydowałam, ponieważ zaczęły mnie nawiedzać wyrzutu sumienia. Minął prawie rok odkąd skończyłam kurs Graphic Design. Fakt kurs był dla początkujących i dowiedzieliśmy się sporo teorii, która jest dobrą podstawą do rozpoczęcia działania w tej branży, ale nie jest wystarczająca, żeby aplikować na stanowisko Junior Graphic Designera, co było nam zalecane. Dużo obiecującej przyszłości, która nie zostałą spełniona z tak ubogim początkiem wejścia na rynek. Minęło dużo czasu, a ja codziennie starałam się zostać zauważona i nic z tego nie wyszło. Pracodawcy wyśmiewali mnie patrząc na certyfikat. Nie jest to najprzyjemniejsze uczucie. Od razu po kursie miałam niesmak, webinary nie były takiej jakości jakiej oczekiwałam, prowadzący czasem odpowiadał od niechcenia albo używał stwierdzenia "to zależy" nie fatygując się by opisać w jakich sytuacjach "to zależy". Oceny moich prac były rozwinięte maksymalnie do "bardzo dobrze", najczęściej to było "ok". rozumiem, że każdemu się spieszy, ale ja nie chciałam wyrzucać pieniędzy w błoto. Chciałam uzyskać "profesjonalną ocenę doświadczonych osób". Nie byłam zapewniana również sprzęcie, który jest wymagany do programów, byłam zapewniana, że wystarczy mieć sprzęt elektroniczny. To jest wprowadzanie w błąd klienta i niezgodność z umową. Okazało się, że programy nie były na mojego laptopa, a nie był zły. Programy się zacinały, aż w końcu laptop padł i byłam zmuszona do kupna z oszczędności zeskrobanych z prac dorywczych. Naprawdę nie wiem, za co zapłaciłam dla mnie duże pieniądze. Za ten kurs mogłabym dać 400 złotych a nie 2,400. Straciłam więcej niż zyskałam, a chciałam zainwestować w edukację. Jeżeli doświadczenie innych było lepsze to się cieszę, ale moje niestety nie jest.

Risposta di Practima
Jestem bardzo zadowolony z tych kursów, bardzo dobre podejście do każdego niezależnie kto na którym poziome wiedzy się znajduje, świetny prowadzący Mateusz Grad, którego pozdrawiam, do każdej lekcji podchodzi skrupulatnie omawiając szczegóły, na wszystkie pytania starał się jak najlepiej odpowiedzieć. Cieszę się że mogłem poznać trochę nowej techniki. Polecam
Bardzo polecam kurs Graphic Design, bez problemowy kontakt i miła obsługa, widać że zależy im na tym by klient czuł się zaopiekowany. W razie jaki kolwiek problemów z aplikacjami, szybka reakcja. Prowadzący proces szkolenia (Mateusz Grad), ma świetne podejście do kursantów, jasno tłumaczy i motywuje. Bardzo przydatna wiedza, rozwijająca dalsze możliwości :)
Uczestniczyłam w kursie Social Media i generalnie jestem zadowolona. Teraz już czekam na certyfikat. Myślę, że w przyszłości jeszcze skuszę się na kurs w Practimie, może coś bardziej zaawansowanego. Polecam.

Risposta di Practima
Bardzo polecam kurs! Dużo nowej wiedzy przekazanej w bardzo przyjemny sposób.

Risposta di Practima
Dobrze przemyślany program, dużo praktycznej wiedzy. Instruktor dobrze wszystko tłumaczył. Jestem bardzo zadowolony

Risposta di Practima
Właśnie ukończyłam kurs Content Creator, który dał mi podstawy, których od niego oczekiwałam. Kurs jest nastawiony na praktyczne podejście i to jest strzał w dziesiątkę, ponieważ mogliśmy spróbować swoich sił w tworzeniu treści pod okiem eksperta.

Risposta di Practima
Bardzo ciekawy kurs z udziałem praktyka, osoby, która świetnie radzi sobie w mediach społecznościowych - Aleksandry Pawlik. Doskonała aktualizacja mojej wiedzy akademickiej, która kilka lat temu ograniczała się do pisania długich artykułów dziennikarskich. Dziś mamy inną epokę jeśli chodzi o content, social media, trendy i ścieżki prowadzące do sukcesu. Bardzo wiele praktycznej wiedzy popartej przykładami.

Risposta di Practima
Ridiculous Ukrainian company trying to break out in Poland - had a call for a recruiter position conducted by a Ukrainian girl without much experience in recruiting herself (after barely 2 years of life experience working she suddenly is Project Manager - which was a red flag already). She explained how the purpose of a company is to sell IT & Tech courses for people who want to change sectors to IT & Tech - as an IT headhunter myself with over a decade of specialized experience it was clear to me what a scam they are running, as we literally have a crisis within IT & Tech, so good luck finding job as a junior after such a "course". She 100% did not read my CV before the call and asked questions about why I left the previous company. When I corrected her, I did not leave and had no idea why such an assumption was made as my contract expired and I am looking for a continuation of 10+ years of recruiting work (naturally), then she decided "she is not comfortable anymore talking to me anymore". The attitude tells all. Looking for other members who will not question the dubious purpose of the company - which simply wants to promise people high salaries of IT specialists while selling IT courses, while being run by people without experience, and with way too much arrogance.
EDIT: "is important to note that a single unsatisfactory interview shouldn't define the entire company." - It does though. You should hire professional recruiters if you don't want candidates to have an awful experience - all steps in the recruitment process convert to how candidates view the company, which should be obvious. I am not surprised that you don't know that.

Risposta di Practima
Sam kurs - bardzo dobry i niesamowita mentorka Justyna Bielecka. Ogrom wiedzy, jaki nam przekazała, cierpliwość, gdy niektóre tematy rozumieliśmy wolniej - wszystko to sprawia, że daję aż trzy gwiazdki. Po zakończeniu kursu, które miało miejsce miesiąc temu - dałabym pięć. Jednak ociąganie się z certyfikatami, które dla całej grupy przyszły z licznymi błędami stawia szkołę w bardzo złym świetle. Certyfikat zresztą jest tylko w wersji online, gdzie przy niemałym koszcie kursu mógłby byc wydrukowany na porzadnym papierze i wysłany do uczestników.

Risposta di Practima
świetnie przygotowany kurs IT Project Manager, nastawienie na praktykę, wiele przykładów i super materiały dodatkowe. Kurs przerósł moje oczekiwania.
Sam kurs zawierał bardzo dużo informacji na temat pracy jako grafik komputerowy oraz spraw technicznych dotyczących Figmy (oprogramowania do projektowania), poza tym kontakt z mentorem jak i ze szkołą był bardzo dobry. Jestem bardzo zadowolony z wzięcia udziału w kursie i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Ukonczlam kurs project managmentu. Bardzo polecam🙂👍
Polecam kurs graficzny!
konkretny wykładowca, nagrania z zajęć aby wrócić i nadrobić w swoim tempie oraz dobra współpraca organizacyjna ze szkołą.
Właśnie ukończyłam kurs grafiki i jestem bardzo zadowolona. Było intensywnie, bo zajęcia są 2x w tygodniu, sporo prac domowych, ale miałam poczucie, że właśnie o to chodzi, że mimo zajęć zdalnych jestem naprawdę częścią tego kursu. Ogromnym atutem jest też prowadząca Justyna Bielecka. Jest profesjonalistką, zna się na tym co robi i potrafi to świetnie przekazać. Na plus, że zajęcia są nagrywane i potem można sobie na spokojnie odtworzyć i robić zadania.
Cały kurs grafiki komputerowej został przeprowadzony bardzo profesjonalnie!
Przysiadłam do niego umiejąc niewiele i kończę go z wielkim bagażem wiedzy oraz praktyki. Kontakt z wykładowcą był bezproblemowy. Świetny kurs i świetna ekipa ! Polecam bardzo serdecznie ♥
Kurs w świetny i przyjemny sposób pomogły mi zapoznać się z tajemnicami programów graficznych oraz dzięki ciągłej ich praktyce w jego trakcie, nabrałam odpowiedniego doświadczenia i używanie ich nie stanowi dla mnie więcej problemu. W trakcie kursu byłam w stałym kontakcie z prowadzącą, Justyną Bielecką i jestem bardzo zadowolona z tej współpracy. Pani Justyna wystawiała dokładny i konstruktywny feedback dotyczący wykonanych przeze mnie prac. Dzięki temu łatwo mogłam poprawić swoje błędy oraz pozbyć się niechcianych nawyków. Dodatkowo zajęcia były prowadzone w przyjemnej atmosferze co tylko zachęcało do uczestnictwa i nauki. Niestety jeśli chodzi o wystawianie certyfikatów to szkoła wykazała się ogromnym zlewaniem oraz niedopracowaniem jeśli chodzi o ich wygląd i jakość co bardzo mnie zawiodło.
Kurs grafiki komputerowej zdecydowanie polecam, idealny dla osób początkujących i tych, którzy już zaczęli działać w tej branży, ale potrzebują wsparcia i poszerzenia wiedzy :) Bardzo przystępnie i fachowo prowadzony przez p. Justynę.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.