Technisch teleurstellend traject, exit correct afgehandeld
Ik heb gedurende langere tijd gebruikgemaakt van de diensten van Nominex (en eerder Blocksoftware, waar ze uit voortkomen) voor mijn webshop.
Tijdens de samenwerking liep ik tegen serieuze performanceproblemen aan (pagina’s die 5–15 seconden nodig hadden om te laden, veel downtime). Ook bleken er technische keuzes gemaakt te zijn, zoals een crawl delay van 5 seconden voor bots, die naar mijn inzicht eerder symptoombestrijding zijn dan een structurele oplossing.
Daarnaast ontbraken op meerdere vlakken basisoptimalisaties (zoals SEO-structuur en metadata), wat impact heeft gehad op de vindbaarheid en prestaties van de webshop.
Deze combinatie heeft ertoe geleid dat ik heb besloten om het platform te verlaten en opnieuw te beginnen op een eigen omgeving. Daarbij heb ik kosten moeten maken om de samenwerking voortijdig te beëindigen.
Wat ik wel wil benadrukken is dat de afhandeling van de exit netjes verliep. Verhuiscodes en DNS-aanpassingen zijn correct en zonder gedoe uitgevoerd.
Mijn advies aan andere ondernemers: wees vooraf scherp op performance, technische keuzes en SEO-basis voordat je een traject aangaat.