Scopri cosa dicono le persone

Valutata 5 stelle su 5

Ostatnie przesyłki potrzebowałem do rąk własnych i nie chciałem kierować do Paczkomatów, dlatego celowo nie aktywowałem tych opcji, a wziąłem urlop, aby być przy dostawie w wygodnym dla Kuriera termin... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 5 stelle su 5

Paczka odebrana ode mnie tego samego dnia co był zamówiony kurier więc super. Pierwszy pan kurier nie wziął paczki bo była niestandardowa -35 kg, rozumiem, ale załatwił innego pana kuriera który w nie... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Gwarancja dostarczenia paczki! Po niemałych problemach z poprzednim przewoźnikiem postanowiłam zmienić opcję posługując się firmą KurJerzy.pl. Kurier UPS zjawił się po paczkę już następnego dnia ra... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

niesamowicie szybko jeszcze tego samego dnia po złożeniu zamówienia przesyłka została odebrana i przesłana do odbiorcy... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Dettagli dell'azienda

1. Servizio di logistica
  2. Servizio di corriere e consegne
  3. Servizio di corriere
  4. Servizio di spedizione merci

Scritti dall'azienda

Serwis do zamawiania kurierów. Najlepsze przesyłki kurierskie. Gwarancja wysokiej jakości usług. Jesteśmy na rynku już 15 lat! Porównaj oferty firm kurierskich i sam zdecyduj, która jest najlepsza dla Ciebie. Wysyłasz więcej? Skorzystaj z naszej oferty cen hurtowych. Sprawdź nasze ceny przesyłek zagranicznych - niskie ceny, szybka dostawa, generowanie dokumentów eksportowych.

Informazioni di contatto

Ha risposto al 95% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Come questa azienda usa Trustpilot

Valutata 1 stelle su 5

Wysłana przesyłka z wymiarami na…

Wysłana przesyłka z wymiarami na kartonie nadrukowanymi przez producenta oraz waga. Sam dokładnie zmierzyłem i zważyłem ponieważ nie pierwszy raz mnie oszukali że musiałem dopłacać. Teraz byłem mądrzejszy. Reklamacja złożona ale oczywiście potrącili z pobrania kwotę rozbieżności. Czekam na odpowiedź ale już liczę się że skończy się w Urzędzie Ochrony Konsumenta i wytoczoną im sprawą w sądzie. Tym razem im nie odpuszczę

4 luglio 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Czy firmy kurierskie się mylą? No pewnie, że się mylą. Niestety my nie mamy wpływu na doliczenia, które stosują. Nie uczestniczymy w fizycznym transporcie przesyłki więc nie możemy zrewidować jaki faktycznie był stan przesyłki. Bazujemy na informacji od klienta i firmy kurierskiej, które zazwyczaj są odmienne. Panie Dominiku super, że zachowały się zdjęcia przesyłki. Reklamacja jest już w toku, czekamy na stanowisko firmy DPD, która zajmowała się transportem.

Trzymamy kciuki, żeby sprawa zakończyła się powodzeniem.
P.S. Firma kurierska nic sobie nie robi z opinii, która jest zamieszczona na profilu naszej firmy. Aby dotarło do nich, że doliczenia, które stosują wobec klientów są "uciążliwe" warto przypomnieć im to na ich profilach. Proszę pamiętać, że to nie my wystawiamy doliczenia.

Porażka

Kurier przez 4 dni nie odebrał przesyłki. Interweniowalam 5 razy. Po usłyszeniu po raz trzeci zapewnia, że kurier odbierze paczkę w ciągu 2 godzin, zrezygnowałam.

27 giugno 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Bardzo nam przykro, że nie udało się zrealizować zamówienia. Proszę pamiętać, że firma kurierska UPS to zewnętrzna firma i nie mamy wpływu na jej działanie. Jeżeli kurier zawodzi można spróbować wysyłki inna firmą, w naszej ofercie można znaleźć wiele innych firm zajmujących się wysyłką.

Wszystkiego dobrego Pani Katarzyno.

Pełen profesjonalizm

Pełen profesjonalizm. Z przesyłką do USA były pewne komplikacje, ale miłe Panie na infolinii pomogły mi przejść przez wszystkie formalności. Dziękuję za pomoc.

10 maggio 2024

Bardzo negatywne doświadczenie

Bardzo negatywne doświadczenie. Podobno kurier byl dwa razy, dzwonił do domu i próbował skontaktować się telefonicznie, a nikt nie odbierał.
Dziwne bardzo, bo cały czas byliśmy w domu oczekując wizyty kuriera i nie było momentu, żeby nikogo nie było.
KurJerzy nawet za to nie przeprosił, zwalili winę na UPS więc zdecydowanie nie polecam.

30 aprile 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Przepraszamy Pani Moniko, że kurier nie przyjechał po paczkę. Przykro nam, że nie udało się zrealizować usługi.

Czemu nie przepraszamy za kurierów? Niestety kurierzy to nie nasi pracownicy i nie mamy wpływu na ich pracę, zachowanie, podejście do klienta. Codziennie dostajemy skargi: kurier był niemiły, kurier był opryskliwy, kurier brzydko pachniał, kurier nie powiedział dzień dobry. W tym przypadku kurier nie zjawił się po paczkę twierdząc, że klienta nie zastał w mieszkaniu. Wiemy, że kurierzy rozliczani są od efektu i brak podjazdu może odbić się na ich premii, często wpisują nieprawdziwe powody braku podjazdu po paczkę.

Dodatkowo wpisując negatyw na naszym koncie firma kurierska nadal przekonana jest, że u nich wszystko działa prawidłowo :)

Paczka

Zamówiłam paczkę z Polski do Hiszpanii i pomyliłam kod pocztowy przy zamówieniu. Napisałam maila w sobote a paczka miała zostać odebrana w poniedziałek. W poniedziałek rano dostałam maila z poprawionym adresem i paczka doszła do Hiszpanii w 4 dni, w stanie nienaruszonym. Bardzo polecam!!!

12 aprile 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Dziękujemy za miła opinię :) Cieszymy się, że paczka szybko dotarła do słonecznej Hiszpanii :D

"Uwaga wszystkim użytkownikom…

"Uwaga wszystkim użytkownikom KurJerzy.pl!

Chciałbym podzielić się z Wami moim niedawnym doświadczeniem z tą firmą kurierską. Niestety, muszę ostrzec wszystkich przed praktykami, które uważam za oszukańcze. Ostatnio wysłałem przesyłkę za pośrednictwem KurJerzy.pl, podając dokładne wymiary i wagi paczki. Niestety, gdy przesyłka dotarła do odbiorcy, zostałem obciążony dodatkowymi opłatami, ponieważ rzekomo wymiary były inne niż podane przeze mnie.

To nie fair! Nie tylko tracę pieniądze, ale także zaufanie do tej firmy. Dlatego chcę Was ostrzec, abyście byli ostrożni,, korzystając z usług KurJerzy.pl. Czy ktoś miał podobne doświadczenia z nimi?"

11 aprile 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Zadeklarował Pan wymiary przesyłki: 74 x 36 x 70 cm, firma kurierska zmierzyła przesyłkę w sortowni i wynik pomiarów wynosi: 76 x 42 x 73 cm. Jeżeli wymiary lub waga przesyłki nie zgadzają się z deklaracją firma kurierska dolicza dodatkowe koszty - jest to standardowa procedura.

Proszę mieć także na uwadze, że dodatkowe koszty nie pochodzą od nas, jest to opłata nałożona przez firmę kurierską i nie mamy na to wpływu. Wysłaliśmy do Pana prośbę o materiały, które umożliwią nam złożenie reklamacji w Pana imieniu. Do tej pory nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Każdą sprawę można zakończyć pozytywnie ale wymaga to zaangażowania z obu stron. Nasz zespół jest w gotowości, aby pomóc w przejściu procesu reklamacyjnego. Pozdrawiamy.

Solidna firma

Nie sprawdzilem tej firmy przed platnoscia i wystraszylem sie paru negatywnych opinii, ale okazuje sie i to chcialbym podkreslic, ze KurJerzy.pl to solidna firma. Wszystko funkcjonowalo bez zarzutu. Zapomniane przeze mnie rzeczy odebrano z hotelu i dostarczono do domu. Super. Dziekuje

4 aprile 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Dziękujemy za miłe słowa :) Mimo, że logistyka nie jest łatwym tematem a firmy kurierskie nie ułatwiają pracy - staramy się każdego dnia. Wszyscy jesteśmy ludźmi i pędzimy coraz szybciej, zapominając przy tym o wielu rzeczach ;) Proszę tylko nie zapomnieć o odpoczynku :D

Naciągacze i złodzieje

Naciągacze i złodzieje. Firma współpracująca UPS nałożyła karę za zbyt dużą wagę opakowania która niby ważyła 126kg a pan kurier wziął w 2 ręce i wrzuciła do auta....Kara 5200zl która chcą mnie obciążyć brawo wy a opinie sami sobie piszą omijać szerokim łukiem

8 febbraio 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Panie Adrianie już pracujemy w Pana sprawie. Faktycznie firma kurierska UPS jest jedną z tych, która ma srogie kary za przekroczenie granicznych wymiarów. Waga 126 kg dotyczy wagi wymiarowej liczonej ze wzoru, nie jest to waga rzeczywista przesyłki. Pracujemy i negocjujemy z UPS nad pozytywnym zakończeniem tego doliczenia. PS nie piszemy sobie sami opinii, nie mamy na to czasu :)

Valutata 5 stelle su 5

Przesyłka do Holandii wysłana w…

Przesyłka do Holandii wysłana w poniedziałek dotarla na miejsce w środe. Zamowienie skłądało się bardzo łatwo i szybko. Płatność blokiem zaksięgowana natychmiast. Będę korzystał w przyszłości, polecam innym.

19 febbraio 2024
Valutata 5 stelle su 5

W porównaniu z konkurencją bardzo łatwy…

W porównaniu z konkurencją bardzo łatwy sposób złożenia zamówienia. Strona jest intuicyjna, obsługa odbiera telefony i opowiada na maile, niby to normalna sprawa ale w dzisiejszych czasach to już luksus :) dla mnie super Kurczaki!

6 febbraio 2024
Valutata 1 stelle su 5

Zdecydowanie odradzam i nie polecam tej…

Zdecydowanie odradzam i nie polecam tej firmy. Dodatkowe koszty, które są naliczane, po przekroczeniu kilku cm są śmieszne. Za paczkę zapłaciłam ponad 46zł, a oczekują dopłaty w wysokości prawie 150zł.

25 gennaio 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Przesyłka Pani Kamili został zweryfikowana przez firmę kurierską. Wykryto rozbieżność w zadeklarowanych wymiarach. Proszę pamiętać, że to firma kurierska dokonuje pomiarów i to ona dolicza dodatkowe kosza. W tej chwili czekamy na treść reklamacji od Pani Kamili. Chcemy pomóc w procesie reklamacyjnym, ale niestety na tą chwilę doczekaliśmy się tylko negatywu.

KJ31001923658

UWAGA Na ta firme ktora oszukuje paczka ktora wyslalem do Hiszpani telewizor dobrze zabezpieczony otrzymalem rozwalony a firma za to ze paczka rozwalona ma rozbierznosc w wymiarach chce od mnie platnosci 4300zl

16 dicembre 2023

Risposta di KurJerzy.pl

Nasz system naliczył kilkukrotne zmian podawanych wymiarów zanim nadał Pan przesyłkę. Za każdym razem wyświetlaliśmy ostrzeżenia przed nadaniem tak dużej paczki co może grozić surowymi dopłatami.

Początkowo podawał Pan wymiary 170x25x80 cm, a finalnie na liście przewozowy zadeklarował 155x15x95 cm. Firma kurierska mierząc przesyłkę stwierdziła, że jej wymiary to: 163x23x103 cm, czyli bliżej tych wymiarów, które Pan początkowo wpisywał a następnie je zaniżył.

Nie odebrał Pan także przesyłki, co wiąże się z jej odesłaniem z Hiszpanii do Polski. Przesyłki zwrotne w firmach kurierskich wiążą się z opłatą za drogę powrotną w wysokości takiej samej lub wyższej w porównaniu z ceną nadania paczki.

Reasumując, zaniżył Pan wymiary przesyłki, nie odebrał przesyłki, nie zgłosił uszkodzenia przesyłki. Skontaktował się Pan z nami dopiero gdy przesłaliśmy informację o dodatkowej opłacie. Jesteśmy w trakcie procesu reklamacyjnego przesyłki, ale bazując na powyższych informacjach będzie trudno uzyskać od firmy kurierskiej jej pozytywne rozpatrzenie.

Come funziona Trustpilot

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più