Nie polecam żadne współpracy z dpd ! Paczka od dnia 10 kwietnia w doręczeniu - 5 dzień i żadnej wiadomości o terminie dostawy. Na infolinii - codziennie zmieniają termin dostawy , informując, że pacz... Leggi di più
Scopri cosa dicono le persone
Tragedia pani kurier w statusie przesyłki wpisuje ze byla próba doręczenia ale punkt był zamknięty.Jest to nieprawda punkt był otwarty przy każdym wskazanym dniu i godzinie doręczenia. Nie polecam ,br... Leggi di più
Zdecydowanie NIE polecam wybierać tego usługodawcy‼️najgorszy na rynku. Kurierzy to najgorsze mendy, lenie i kłamczuchy, nad którymi żadnej kontroli nikt nie ma bo forma ma w głębokim poważaniu klient... Leggi di più
DRAMAT! Najgorsza firma kurierska ever, kurier po prostu zostawia paczkę po drzwiami, nie interesuje go czy przekierowałeś paczkę do paczkomatu, nie interesuje go że może zostawić paczkę na ochronie j... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni fornite da varie fonti esterne
DPD Polska ma ponad 50 oddziałów na terenie Polski. Ponadto jest częścią jednej z największych sieci logistycznych drogowych w Europie DPD (ponad 400 oddziałów w 30 krajach Europy) oraz międzynarodowej sieci lotniczej (220 krajów świata).
Informazioni di contatto
Mineralna 15, 02-274, Warszawa, Polonia
- dpd.com.pl
Le persone hanno visualizzato anche
I do not recommend DPD
Not every time, but most of the time (after my several attempts to use their service):
* DPD can lose your package during the delivery;
* DPD is expecting you to sit and wait for the courier for an entire day: DPD will email you "We will try to deliver your package tomorrow and will let you know when to expect the courier at your address" and won't let you know after, courier will arrive when it's handy for him/her, because of the previous very likely won't find you at home, and you'll receive another email "delivery unsuccessful, we'll retry later" (I suggest you call them back the moment you receive this, and check if you have a missed call too -- call back that number);
* DPD couriers can leave the package at your door without checking if someone's at all home; one time a courier left the package at the moment I answered "a moment please, opening" -- I opened the door -- package was on the floor, and there was no courier already.
Po raz kolejny problem z kurierem…
Po raz kolejny problem z kurierem Jakubem (Toruń), tel.7** *** **2. Paczki zawsze są zostawiane na portierni w firmie, kurier nawet się nie pojawił i dostałam informację, że odbiorca nie był dostępny i paczka została przekierowana do Żabki...Kurier nie próbował nawet zadzwonić tak jak robią to kurierzy z innych firm. Nie jest to moje pierwsze złe doświadczenie z DPD, z kurierem Jakubem również, i w mojej firmie wiele osób narzeka właśnie na tego pana. Niestety nie miałam możliwości wyboru firmy, z In postem nigdy nie ma problemu a DPD = porażka!!! Nie polecam!!!
Ile razy mam otrzymać przesyłkę…
Ile razy mam otrzymać przesyłkę kurierem obsługiwanym w Krakowie przez DPD Picup w Krakowie, za każdym razem jest ta sama sytuacja. Otrzymuję SMS, że przesyłka będzie dostarczona pod adres domowy (zgodnie z zamówieniem) i dosłownie w drugiej sekundzie otrzymuję SMS, że przesyłka jest już dostarczona do sklepu "Źabka", gdzie mogę sobie ją odebrać. Problem w tym, że nie mogę, bo jestem osobą niewychodzącą z domu, nie mam nikogo kto mógłby iść odebrać paczkę. Poza tym nie po to opłacam kuriera, żeby osobiście biegać po mieście i szukać przesyłki. Dzisiaj była kolejna taka sytuacja, bo kurier "Danylo" wysłał oba SMSy o godz. 11:24 i zostawił informację w swojej bazie, że po adresem nikogo nie było. Byłam bo nie opuszczam domu (nota bene w tym samym czasie kurier innej firmy dostarczył inną przesyłkę i nie miał żadnych problemów). Nie dość, że Danylo KŁAMIE ! w żywe oczy, to jeszcze olewa swoją pracę i idzie po linii najmniejszego oporu. Po co ma chodzić po piętrach, kiedy od razu może zostawić przesyłkę w sklepie? Jeżeli ta praca mu ciąży, to niech zmieni zawód.
Przestrzegam przed korzystaniem z usług tej firmy kurierskiej. To najgorsza, nierzetelna firma, a kolejnym dowodem na to jest praca Danyla.
Firma do likwidacji
Paczka nadana 0 9:30 i do następnego dnia nie odebrana najgorsza firma kurierska u inpost paczka pochodzi zaraz na drugi dzień a tu to jakaś poraszka
Najgorsza firma kurierska.
Najgorsza firma kurierska.
Jak nie uszkodzone paczki oraz ich zawartość poprzez przerzucanie ich przez ogrodzenie. Paczki zalegaja w deszcze i śniegu bo kurier nie informuje o doręczeniu. Dzisiaj kurier zaznaczył że nie nie było nikogo w domu mimo że pierwsza paczkę przeżucil przed ogrodzenie (nie informujac o tym) to druga paczka (bluza mógł spokojnie przerzucić ja przez bramę) nie została przekazana i nie wiadomo kiedy będzie przekazana.
Paczki często mają uszkodzoną zawartość. Chciała bym nigdy nie korzystać z usług tej firmy ale niestety czasami nie ma innej opcji.. pozostaje tylko nie kupować w sklepach które korzystają z usług tej firmy.
DPD sięga dna
DPD sięga dna, paczka dostarczona na zły adres, kurier kłamie o nieobecności, infolinia bot, który nie widzi problemu. Jak już uda się dodzwonić na infolinię z konsultantem to mają w d...e reklamację, nie można złożyć, musi to zrobić nadawca.
Unikać jak ognia tych oszustwo!!!
Nie polecam, trzymać się z dala od tej firmy kurierskiej. Kurier mega problematyczny i arogancki, na infolinii żadnej pomocy uzyskać nie można, a czeka się na połączenie z 20 minut. Dawno nie spotkałem się z takim brakiem profesjonalizmu i olewczym podejściem do klienta.
Dramat
Dramat. Otrzymałem info od niby kuriera o zmianie lokalizacji punktu odbioru paczki i kod odbioru w nowym miejscu. Po przybyciu do punktu skrytka się otworzyła lecz przesyłki w niej nie było , pusta skrytka. Kontakt z dpd tylko przez dziwne formularze opatrzone uwagą że jednak po ich wypełnieniu nie jest to oficjalna skarga.Brak adresu mailowego do kontaktu i wysłania pisma skargi . Firma niewiarygodna ...odradzam zdecydowanie !
Opinia dotyczy oddziału DPD Olsztyn.
Opinia dotyczy oddziału DPD Olsztyn.
Na mail i Allegro widnieje powiadomienie o doręczeniu przesyłki w dniu 02.12.2025 o godz. 11.18 - jest to nieprawda. Przesyłka do tej pory nie została doręczona pod wskazany adres. Kurier w ogóle nie kontaktował się ze mną telefonicznie, czy jestem pod adresem (zwykle kurier dzwoni i pyta, czy jest ktoś pod adresem, że ma przesyłkę). Dzwoniłem 02.12.2025 Kurier Mykola - 506546623, ok. 15.30, powiedział, że tej ulicy dziś nie obsługiwał, że jeszcze oddzwoni, ale nie oddzwonił. Sprawę zgłosiłem w tym samym dniu na infolinii, powiedzieli, że przekażą do oddziału i czekać mam na kontakt. Na kontakt z oddziału nie doczekałem się. 5 grudnia ponownie zadzwoniłem na infolinię. Pani powiedziała, iż po rozmowie z kurierem on stwierdził, iż w porozumieniu ze mną zostawił paczkę pod drzwiami, coś mówił jeszcze o aplikacji. Ja takiego faktu nie potwierdzam. Ja pod swoimi drzwiami nie znalazłem żadnej paczki. Pani z infolinii jeszcze raz miała przekazać sprawę do oddziału w Olsztynie. Do tej pory czekam na kontakt z Oddziałem – brak odzewu. Po miesiącu odpowiedź:
Odmowę uznania reklamacji uzasadniona następująco: „Treść zgłoszenia została przekazana do osób odpowiedzialnych za pracę serwisu kurierskiego na terenie oddziału w celu analizy oraz przeprowadzenia rozmowy wyjaśniającej. Zgodnie z otrzymanymi wyjaśnieniami kurier utrzymuje, iż przesyłka została przez niego doręczona prawidłowo, pod adres wskazany na etykiecie adresowej.”
Uważam, iż analiza reklamacji w oddziale przebiegła nierzetelnie i jednostronnie. Opierając się jedynie na wyjaśnieniu kuriera, podjęto decyzję o nieuznaniu reklamacji. W rozpatrywaniu reklamacji nie wzięto w ogóle pod uwagę moich argumentów i wyjaśnień, a skupiono się jedynie na lakonicznym wyjaśnieniu kuriera i na tej podstawie podjęto decyzję o nieuznaniu reklamacji.
Raasumując - totalne olewanie klienta, chaos.
Złodzieje i tyle.
Paczkomat uległ awarii. Paczka została włożona do paczkomatu, ale nie zarejestrowano ją w systemie. Oczywiście nie można było ponownie otworzyć paczkomatu z powodu "błędu". Bezpośrednio po incydencie zostało to zgłoszone i paczka miała być zarejestrowana ręcznie przez kuriera. To się nie wydarzyło. Została najprawdopodobnie skradziona przez ów kuriera. Kontakt przez infolinię był bezowocny, kłamstwo za kłamstwem od "paczka będzie zarejestrowana jutro" do "jutro ktoś z magazynu się z Panem skontaktuje". Kłamcy i złodzieje. Próba reklamacji była bezowocna, gdyż był to darmowy zwrot i nie jestem odpowiednim "podmiotem". Nie jest to pierwsza negatywna interakcja. Jedna z paczek została zgubiona na 2 miesiące, na szczęście tamtym razem odbywało się to przez vinted, a vinted uszanowywuje reklamacje, nie co ta złodziejska firma. Pozostał kontakt z policją.
Brak szacunku albo bot lub mało…
Brak szacunku albo bot lub mało odpowiedzialna kobieta która nie ma pojęcia o pracy i prawie konsumenta paczka nie doszła na czas i została cofnięta na magazyn nie polecam
Najgorsza firma przewozowa
Najgorsza firma przewozowa. Brak możliwości dodzwonienia się na infolinię, brak aktualizacji statusu przesyłki na żywo, dramat.
Fatalne doświadczenie z tą firmą.
Fatalne doświadczenie z tą firmą.
Przesyłka z Warszawy do Warszawy (z EMPIKU do paczkomaty na Ochocie) trwa już drugi tydzień i nikt nie potrafi odpowiedzieć, nawet na infolinii, kiedy ona dotrze. Rzekomo kurier kilka dni z rzędu przychodzi z przesyłką do wyznaczonego paczkomatu a ten ciągle jest przepełniony. Ja dostaję tylko link śledzący przesyłkę i mogę jedynie czytać o kolejnych nieudanych próbach dostarczenia. Nie mogę od nich otrzymać numeru do kuriera, kurier też podobno nie ma obowiązku do mnie dzwonić. Podsumowując nie tylko nie otrzymałem przesyłki, ale nikt nie potrafi nawet powiedzieć czy i kiedy ją otrzymam. Poczta w XIX wieku na pewni działała dużo sprawniej.
Fatalna firma, przedpotopowe procedury. Shit
DPD = totalne dno
Totalny koszmar i całkowity brak szacunku do klienta. Mam nadzieję, że znikniecie z polskiego rynku, a wasze miejsce zajmą InPost albo FedEx, bo obecny poziom usług to dno.
Przychodzi zagraniczna przesyłka. Kurier dzwoni, ustalamy punkt odbioru. Paczka nie trafia do ustalonego punktu. Dzwonię do kuriera — słyszę, że nie wie, gdzie zostawił paczkę. Trudno w to uwierzyć, ale dzwonię na infolinię DPD. Pracownik infolinii kontaktuje się z tym samym kurierem i ponownie słyszy dokładnie to samo: kurier nie wie, gdzie znajduje się przesyłka. Mówi to wprost swojemu współpracownikowi. Zgłoszenie zostaje przekazane do przełożonego kuriera. Czekam, choć wiele sobie nie obiecuję — to drugi raz, kiedy firma DPD dopuszcza się takiego skrajnego braku profesjonalizmu. Sytuacja jest szczególnie skandaliczna, ponieważ chodzi o sprzęt medyczny, na który czekam pilnie. Jeśli paczka nie zostanie odnaleziona, pozostanie mi jedynie złożenie reklamacji i czekanie na jej rozpatrzenie przez tę bandę niekompetentnych ludzi. Nigdy więcej!
Podzielam opinię przedmówców
Podzielam opinię przedmówców. To co się dzieje w tej firmie jest niebywale. Moja paczka leży w oddziale Kraków od 4 dni. Codziennie przyjmowana na magazyn od nowa. Powinna być doręczona do paczkomatu 4 dni temu. Brak jakiejkolwiek możliwości rozmowy z żywym człowiekiem. Bot odpowiada zgodnie ze stanem faktycznym że paczka jest w magazynie w Krakowie. Nic nie mogę zrobić. Wbrew komentarzom firmy DPD to są niestety standardy tej firmy. Rozważam wniesienie skargi do urzędu konsumentów, bo nie ma innej metody walki z tym dziadostwem. Aha- jeszcze jedno: zlozylem reklamacje przez oficjalny formularz po to tylko zeby sie dowiedziec, ze DPD ma 30 dni na odpowiedz. W tym czasie oczywiscie paczka wroci juz dawno do adresata... DPD: czy Wy naprawde tego nie widzicie, czy udajecie ze nic sie nie dzieje. Skala krytyki na wszystkich waszych stronach jest porazajaca....
Nie dostarczenie przesyłki na adres.
Paczka została dostarczona na zły adres.
Kurier hamaki i nie odbierał telefonu też nie oddzwonił. Paczkę zostawił pod innym adresem na środku dojazdu do domu.
Przewiezienie przesyłki 360 kg pod mój adres kosztowało mnie dodatkowe pieniądze.
Poprosiłem o zwrot dodatkowych kosztów, odpisali że nie. Proponuję omijać tą firmę.
Bardzo nie polecam
Bardzo nie polecam. Nadałam zwrot zamówienia przez DPD. Sklep twierdzi, że przesyłki nie otrzymał więc napisałam do DPD w tej sprawie z prośbą o informację kiedy przesyłka została dostarczona i kto ze strony odbiorcy odebrał tą przesyłkę. W odpowiedzi dostałam że DPD nie udziela takich informacji dla przesyłek klientów indywidualnych. Jestem nadawcą przesyłki, opłaciłam ją i nie mam możliwości uzyskać żadnych danych niezbędnych do wyjaśnienia sprawy z odbiorcą paczki.
Tak więc sklep twierdzi, że przesyłki nie otrzymał i poprosił o dane z firmy przewozowej by móc przesyłki szukać a firma przewozowa DPD takich danych nie chce żadnych informacji udzielić.
Była to ostatnia przesyłka którą…
Była to ostatnia przesyłka którą dostarczało mi DPD. Najpierw kurier wpisał status paczki na odebrana, a paczki nie dostarczył, telefon na infolinię potwierdził, że paczka jest jeszcze u kuriera, ale zrodził sie inny problem OLX daje na sprawdzenie przesyłki 24 godz. i ten termin minął, tak więc straciłem pierwsza opcje reklamacyjną. Dostarczana drukarka w oryginalnym opakowaniu została połamana, pojemnik z tuszami odpadł, podajnik się połamał. DPD nie przyjęło reklamacji twierdząc, że za długo czekałem na reklamację ( sugerowano sie statusem wpisanym przez sprzedawcę) a nie faktycznym przekazaniem towaru. Straciłem zaufanie do DPD, wykonują usługi nierzetelnie, nie biorąc odpowiedzialności za transportowany towar. Niech to będzie ostrzeżeniem dla innych usługobiorców DPD
Najgorsza firma kurierska z jaką miałam…
Najgorsza firma kurierska z jaką miałam styczność. Od miesiąca zamówiona paczka szła tym kurierem już 5 razy i za każdym razem był zwrot do nadawcy bo kurier przyjeżdżał kiedy chciał i nie czekał ani chwili na klienta, po czym nie można było go ani złapać na mieście ani przekierować paczki. Niestety paczka idzie z tmobile i sie dwie upośledzone firmy dobrały gdzie z żadnej strony nie ma chęci rozwiązania sytuacji. Przy piątej dostawie nawet złapaliśmy kuriera ale paczkę mógł odebrać jedynie prezes firmy (mimo że zamawialiśmy na inną osobę) który był na parkingu i musiał jedynie wejść na górę do budynku. Kurier w tym czasie poszedł do innych firm a z nami miał się spotkać na dole. Kurier mówił co minutę że jest w innym miejscu, po czym zadzwonił i powiedział że umowa którą miał nam dostarczyć jest uszkodzona i musi ją zwrócić do nadawcy. Wcześniej widziałam tą paczkę i nie miała nawet zagiętego rogu, i jak to jest że kurier może sam rozpakować bez naszej obecności paczkę? Powiedział też że już wyjechał z budnku i nie może nawet się z nami spotkać. Brzmi to jak jedna wielka ściema a kurierowi nie chce się nawet wykonywać obowiązków. Numery które wysyłają do kurierów są zupełnie inne, niż numer osoby dostarczającej. Każdy kurier nam powtarza że on tylko na zastępstwo i jutro już nie pracuje bo ewidentnie nikomu w tej firmie pracować się nie chce. Takim sposobem od ponad miesiąca czasu nie możemy dostać od tmobile zamówionych numerów telefonów które są nam niezbędne do pracy. Nie polecam nigdy korzytać z żadnej z tych firm.
Przesyłka nie została dostarczona
Przesyłka nie została dostarczona. W dniu 19.01 przesyłka została przekazana do doręczenia do późnych godzin był status przekazana do doręczenia. Następnego dnia czyli 20.01 o 4.31 rano informacja o doręczeniu przesyłki. I aktualnie niby to wyjaśniają. Kpina
Come funziona Trustpilot
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.