Najgorszy dhl!Oszustwo i podłość!!!Kurierzy sami przekierowują paczki!!!Oszuści!!!Bezczelnie sami przekierowuja w odlegly punkt ,gdyz nie maja po drodze do prawidlowego punktu i bezczelnie klamia,ze a... Leggi di più
Scopri cosa dicono le persone
Najgorsza firma kurierska w Polsce! Kurierzy kłamią, zmieniając status na „nieudane doręczenie” bez żadnej próby kontaktu. Infolinia jest bezużyteczna – konsultanci nie pomagają. Brak możliwości od... Leggi di più
Przesyłka została przekierowana do punktu odbioru mimo iż byłem cały czas w domu (dostałem esemesa że mnie nie ma siedząc na kanapie), zupełny brak obsługi klienta, telefon to tylko automat powtarzają... Leggi di più
Przesyłkę miałem otrzymać w sobotę 06.03.2026 Dostałem informację że ni z gruszki ni z pietruszki dostawę przeniesiono na poniedziałek 09.03.2026 W poniedziałek 09.03.2026 informacja brzmi dostawa... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni di contatto
Kolejny raz kurier nie dostarczył…
Kolejny raz kurier nie dostarczył przesyłki na czas.
Dodzwonić się to jakiś cud na infolinię, a do kuriera to masakra bo trzeba najpierw mieć prawidłowy nr niż ten co podają
Wyłudzacze
Kurier celowo przynosi paczki w godzinach pracy zwykłych ludzi gdy ich nie ma w domu. Nie informuje o dostawie, nie zostawia awiza o nie doręczeniu, nie dzwoni żeby ew paczkę przekierować do sąsiada w celu odesłania do nadawcy, i zarobienia na tej nieudanej i kolejnej dostawie. Firma zamiast przekierować po zgłoszeniu paczkę do ponownego odbioru w ustalonym terminie chroni kuriera i obwinia klienta że na czas dostawy paczki nie wziął urlopu w pracy, uznając że DHL wywiązał się z dostawy mimo że paczka wraca do nadawcy.
Wcześniej połowę paczki zgubili i stwierdzili ze nigdy jej nie było... Tego typu problemy mam jedynie i tylko z DHL. Inni kurierzy nie mają takich problemów z dostawą. Unikać firmy i nie podpisywać z nią umów na dostawę. Wybierać innych kurierów gdy sklep na to pozwala by uniknąć tego typu problemów...
zachowanie rasistowskie
Kurier zadzwonił dziś do mnie i powiedział "Kur*wa", kazał mi się uczyć polskiego, jeśli firma nie zajmie się tym problemem, będę zmuszona iść na policję. Pisałam o tym problemie przedwczoraj. Sytuacja powtórzyła się przy nowej dostawie. tel. kuriera 539 536 242 Proszę o informowanie mnie o rozwiązaniu tej sytuacji telefonicznie. Nie oddał nam paczki i napisał, że była to nieudana próba dostawy. Kurier zaśmiał się, że ostatnio nic mu nie zrobili w związku z moją poprzednią skargą. Numer paczki 29712432993
Nie polecam. Moja paczka zginęła. Firma ma to w dupie. Kurier - ocena zero, obsługa klienta- chamska. Najgorsza firma
Szkoda ze nie ma minus 5 gwiazdek bo na…
Szkoda ze nie ma minus 5 gwiazdek bo na tyle zasluguje ta firma .najgorsza !!! a ich kurierzy "pracuja" na złą sławę Paczki zostawiane w Żabkach bezczelnie piszą , że nie ma nikogo w mieszkaniu lub tp a odbiorca paczki jest w mieszkaniu i czeka !!! Dzwoniac na info Pan powiedział ze nawet nie podjechał pod mój adres ..adres doręczenia. Białystok centrum. DNO. BRAK SŁÓW. Żadna firma Dpd Inpost Pocztex tak nie postepuje.
ZERO GWIAZDEK
Gdyby można było - to nie dałabym żadnej gwiazdki. Porażka! Podobno przesyłka 2 razy dostarczana, a byłam wtedy w domu. Podobno zostawione zawiadomienia (nie ma). A gdy chcę złożyć reklamację - wyrzuca mnie ze strony. Albo na infolinii automat informuje, że nie ma takiej przesyłki ! Albo pokazuje na stronie ,że wszystko OK , przesyłka w drodze. Przesyłka z zagranicy- w zależności od strony, różne informacje. Bo przesyłka ma 2 numery - niemiecki (DHL eCommers) i polski (DHL Parcel) , I jeszcze jest DHL Serwis ( to nadawanie i odbiór paczek), gdzie jakoś się dodzwoniłam ale powiedzieli mi, że to inna firma (!) . Osobną sprawą są kurierzy - nierzetelni, dostarczają paczki od razu do punktu odbioru, równocześnie informując że nie zastali nikogo w domu. Nigdy nie wybrałabym DHL. Już 5 lat temu miałam problemy z tą firmą. Niestety, firma niemiecka w której zamówiłam towar, ma umowę z DHL. Nie wiem, dlaczego jest taka obsługa w Polsce. W UK, w Niemczech bardzo chwalą, a tu taki koszmar !
Nigdy wiecej straciłam mnóstwo…
Nigdy wiecej straciłam mnóstwo nerwow.Kurier nie zostawił
paczki ,i pomimo reklamacji przyjętej gdzie paczka miała pojawić sie w domu,poprostu ja odesłano .odradzam
Śmiech przez łzy
Często przychodzą do mnie paczki i tylko z DHL jest problem. W ciągu kilku miesięcy, kilku krotnie kurier stwierdził że nie zapuka, nie zadzwoni tylko od razu da paczkę do punktu mimo że cały dzień byłem w domu. Innym razem moje zamówienie zostało rozbite na trzy paczki z czego każda pojechała z innym kurierem DHL. Każda przyszła o innej porze a jedna została w ogóle cofnięta że niby nikogo nie było w domu. Skoro nikogo nie było w domu, to jakim cudem odebrałem dwie inne paczki z tej dostawy? Skoro jeden facet jedzie w ten rejon, to po co ma później jechać drugi bądź trzeci? Rozumiem że mogło się nie zmieścic jednemu bo miał tyle paczek ale żeby wysyłać trzech innych kurierów z tej samej firmy z TĄ SAMĄ dostawą tylko rozbitą na trzy kartony?
Najzabawniejsze jest ich śledzenie paczek. W mailu informacja że paczka będzie od 9:30 do 11:30. Godzina 20 a paczki nie ma. Za to link do śledzenia najpierw domaga się weryfikować telefon, potem email, potem zakłada konto gdzie ja chciałem tylko sprawdzić gdzie jest paczka... ażeby na koniec dowiedzieć się że "Paczka nie została znaleziona lub została usunięta - brak paczek do śledzenia". Dodam że to jeszcze pół godziny PRZED planowaną w mailu dostawą. Po co wam ta funkcja, skoro nie działa?
Nie polecam firmy kurierskiej DHL
Nie polecam firmy kurierskiej DHL, zapłaciłam za przesyłkę która ma byc dostarczona DO DOMU a została zostawiona w punkcie! Kurierzy zostawiają sobie paczki gdzie chcą!
Paczka nie została dostarczona w…
Paczka nie została dostarczona w pierwszym terminie (podobno kurier "sie nie wyrobił"- info z telefonu do obsługi klienta). Po przekierowaniu na inny adres dwukrotnie nie dotarła. Zero informacji dot.dostawy- brak smsa, czy maila. Przerwy między rzekomymi próbami dostarczenia- 9 dni! Brak możliwości kontaktu z kurierem. Śledzenie przesyłki- porażka
Przesyłka z zagranicy zaginęła
Przesyłka z zagranicy zaginęła. W śledzeniu było że dostarczono do punktu odbioru. Dostałem tez sms o odbiorze po czym pokazało się że przesyłka została zwrócona do nadawcy po niby 2 godzinnym pobycie w punkcie odbioru. Pracownik sklepu wykluczył dostarczenie do punktu odbioru.
Wielokrotne kontakty telefoniczne, emaile, odwołania, totalne olewanie. Unikanie odpowiedzi o numer odprawy celnej, potwierdzenie odebrania przesyłki przez nadawcę itp. Unikać złodziei za wszelką. cenę.
Po raz kolejny przesyłka nie została…
Po raz kolejny przesyłka nie została dostarczona na mój prywatny adres, tylko do najbliższego punktu odbioru. Nie oznacza to, że ten punkt znajduje się dość blisko. Poza tym jestem osobą schorowaną, co stanowi dodatkowy problem z odbiorem. DHL, jako jedyna firma nie dostarcza przesyłki na wskazany adres, ale nie zawsze ma się wpływ na wybór firmy.
Typowo niemiecki brak jakości
Korzystaliśmy z usług DHL przy niezapowiedzianej wysyłce kwiatów. Przesyłka miała być dostarczona do rąk własnych, tak została opisana i opłacona. Tymczasem kurier DHL ani razu nie podjął próby dostarczenia. Po prostu zostawił paczkę w pobliskim sklepie, informując nieświadomego przesyłki odbiorcę, że może ją sobie odebrać w zwykłym paczkomacie/punkcie odbioru w zlokalizowanym w jakimś sklepie. Oczywiście jako nadawcy nie zostaliśmy nawet o tym poinformowani. Po fakcie dowiedzieliśmy się, że DHL próbował zmusić odbiorcę do samodzielnego przekierowania przesyłki do tegoż sklepu. Po braku reakcji ze strony odbiorcy i tak sami sobie zdecydowali że ją przekierują.
Takie traktowanie to kpina z klientów, niespotykana wręcz nieudolność, ale czego się spodziewać po niemieckiej firmie.
DHL to jakaś kpina
Długo wahałem się, ale w końcu wiem, że najgorszą firmą kurierską na terenie Polski jest DHL. Przesyłka międzynarodowa krąży w DHL od ponad tygodnia, czyli dłużej niż jej droga zza granicy. W międzyczasie nie otrzymałem, żadnego powiadomienia. Status przesyłki zmienił się wg nieznanych zasad. Najpierw podobno została podjęta próba doręczenia, później co jest wierutną bzdurą odmówiłem przyjęcia przesyłki której (sic) z niecierpliwością oczekuję. Na pytania do obsługi klienta brak odpowiedzi. Zupełna ignorancja. W desperacji chciałem osobiście odebrać przesyłkę z ich sortowni.
Niedostarczona paczka, zero kontaktu
Kurier DHL przetrzymywał paczkę przez tydzień. Zero powiadomienia sms badz email ze jest do odbioru. Zamiast dostarczyć do paczkomatu odesłał ją do nadawcy z uzasadnieniem że paczka nie została przyjęta (sic!) Reklamacja zostala złożona 06.01.25. Do tej pory brak odpowiedzi, znow zero kontaktu. Firma tragedia! Paczke dostalam 2 tygodnie pozniej niz powinnam!
opinia zdecydowanie negatywna
Dot. DHL eCommerce - W ostatnie 2 miesiące 3 razy miałam do czynienia z tym przewoźnikiem i 3 razy zawiedli. Poprzednio podrzucili mi pod drzwi paczkę w otwartym kartonie i z wyraźnymi śladami otwierania i wyciągania zawartości. Ostatnio wieźli inną przesyłkę ponad trzy tygodnie i nie dowieźli. Brak aktualizacji statusu lokalizacji paczki, żadnej odpowiedzi na maile, w telefonie automatyczna sekretarka; niemożliwa rozmowa z żywym konsultantem i uzyskanie jakiejkolwiek informacji.
Nie polecam. Skrytka w paczkomacie była pusta. Brak odpowiedzi na reklamację.
KRADZIEŻ
Pierwszy raz korzystałam z usług tej firmy. Pierwszy i ostatni. Wystawiłam na vinted drogi zegarek, który kupiła pewna dziewczyna. Paczka zapakowana regulaminowo i wysłana przez automat. Kupująca nie otrzymała towaru. Vinted automatycznie zrobiło zwrot do nadawcy, tylko zwrot czego? DWA MIESIĄCE "szła" do mnie paczka zwrotna!!! Status ciągle zmieniał się z "zwrot do nadawcy" na "wydana do doręczenia". Zero reakcji na emaile z prośbą o ustalenie losów przesyłki, odpowiedziano dopiero na może piątą reklamację, kiedy straszyłam ich już rzecznikiem. Finalnie paczka przepadła, nie wiadomo gdzie jest zegarek. Zakładam, że został skradziony przez jednego z przewoźników, bo było to ładne cacko ;) Śmieszne odszkodowanie dostałam po ponad dwóch miesiącach.
Kurier DHL przetrzymywał moją paczkę przez…
Kurier DHL przetrzymywał moją paczkę przez tydzień po czym zamiast dostarczyć do paczkomatu (Łódź) odesłał ją do nadawcy z uzasadnieniem że nie mógł dostarczyć paczki do odbiorcy - czyli paczkomatu - KPINA! Reklamacja złożona. Brak odpowiedzi na reklamacje, nawet maila ze słowami przeprosin.
Istna Kpina
Ta firma kurierska to jest jakieś kuriozum jeśli chodzi o to w jaki sposób traktują klientów. Sytuacja co prawda miała miejsce w Lipcu i na całe szczęście zakończyła się pomyślnie, ale mimo wszystko zamieszczam ją ku przestrodze. Miała przyjść do mnie paczka z Niemiec, z nowym egzemplarzem towaru po procesie reklamacji. Czekam. Ze strony DHL nie otrzymałam, ŻADNEJ informacji kiedy i czy paczka będzie. Czekałam aż dwa tygodnie, po czym nagle otrzymuję wiadomość, że paczka została odesłana z powrotem do nadawcy. Rzekomo kurier nie zastał nikogo w domu, co jest oczywiście kłamstwem, bo w domu tego dnia były trzy osoby. Skandaliczne w całej sytuacji jest to, że DHL nawet nie pofatygowało się żeby wysłać powiadomienie w stylu: "kurier podjął nieudaną próbę doręczenia, proszę odebrać paczkę w punkcie X". Tylko zabrał do magazynu i tam spokojnie sobie czekała, aż wróciła do nadawcy. Mało tego: próbowałam dodzwonić się na infolinię, aby wyjaśnić sytuację. Bardzo nieprzyjemna Pani konsultant, w opryskliwy i arogancki sposób starała się zrzucić winę na mnie, wmawiając mi że "przecież według danych GPS kurier był w Pani okolicy", "może ktoś w domu nie usłyszał domofonu". Jeśli w taki sposób postępują z klientami, to nie dziwię się, że firma ma reputację taką jaką ma. Koniec końców musiałam wytłumaczyć sprzedawcy, że paczka trafiła do nich nie z mojej winy, tylko z niekompetencji i partactwa firmy kurierskiej. Sprzedawca, w odróżnieniu od firmy kurierskiej, wykazał się ogromną wyrozumiałością i zgodził się wysłać przesyłkę ponownie. Tym razem DHL, w cudowny sposób, paczkę dostarczyło. Jednak mimo wszystko, nie polecam tej firmy NIKOMU kto chociaż trochę chce, żeby jego przesyłki trafiły do niego całe i w jednym kawałku.
Come funziona Trustpilot
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.