Scopri cosa dicono le persone

Valutata 1 stelle su 5

Najgorszy dhl!Oszustwo i podłość!!!Kurierzy sami przekierowują paczki!!!Oszuści!!!Bezczelnie sami przekierowuja w odlegly punkt ,gdyz nie maja po drodze do prawidlowego punktu i bezczelnie klamia,ze a... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Najgorsza firma kurierska w Polsce! Kurierzy kłamią, zmieniając status na „nieudane doręczenie” bez żadnej próby kontaktu. Infolinia jest bezużyteczna – konsultanci nie pomagają. Brak możliwości od... Leggi di più

Valutata 2 stelle su 5

Nie polecam zamawiania przesyłek z DHL na Vinted paczka, którą zamawiałam (wysłana z Wałbrzycha) najprawdopodobniej zaginęła gdzieś, ciągle jest w statusie doręczania. Termin jest nie normalny na dorę... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Przesyłka została przekierowana do punktu odbioru mimo iż byłem cały czas w domu (dostałem esemesa że mnie nie ma siedząc na kanapie), zupełny brak obsługi klienta, telefon to tylko automat powtarzają... Leggi di più

1,2

2 stelle
1 stella

Come questa azienda usa Trustpilot

Valutata 1 stelle su 5

Nie rozróżniają brutto od netto, utrudniają składanie reklamacji i rozpatrują ją przez 52 dni

Zamiast kwoty brutto najpierw wypłacili w ramach odszkodowania zaledwie netto - twierdząc, że poszkodowana przez nich firma, która nie rozlicza w sposób czynny podatku VAT, może jednak [niezgodnie z prawem] dokonać jego odliczenia

Na reklamację najwyraźniej nie chciało im się odpowiedzieć, bo przez 50 dni milczeli- a po monicie rozpatrzyli ją po 2 dniach

A poza tym, to niewygodny formularz reklamacyjny na ich stronie:
● uniemożliwia przesłanie więcej niż 500 znaków w polu "Opis zdarzenia"
● uniemożliwia dodanie więcej niż 1 [słownie: jednego] załącznika
● uniemożliwia dodanie załącznika o formie pliku archiwizacyjnego [a przecież to takie archiwum mogłoby zawierać w sobie wszystkie dokumenty / dowody jakie klient jest zmuszany do pokazania przez tego przewoźnika]
Pomimo poinformowania ich o tych niedogodnościach już 2024 11 27 przy okazji innej reklamacji, w momencie składania tej nowej one nadal były obecne na ich stronie internetowej. Widocznie 9 tygodni czasu to było za mało aby wprowadzili zmiany umożliwiające składanie przez ich klientów reklamacji w pełnej formie

Podsumowując: marnują czas energię i poszkodowanych przez nich klientów

14 agosto 2024
Valutata 1 stelle su 5

DHL ma opóźnienie? Twój problem!

Myślę, że bardzo dobrą opcją byłaby możliwość przekierowania paczki na inny adres w dzień inny niż tylko data nadania przesyłki - w przypadku kiedy przesyłki mają opóźnienia i nie pojawiają się tego dnia, w którym było napisane w dniu nadania.

10 giugno 2025

Paczke nadałem w sobote 10 maja 2025 o

Paczke nadałem w sobote 10 maja 2025 o
13:50 Czas lokalny kurier odebrał w poniedziałek
12 maja 2025 o13:09 a później paczka zagineła i Dhl nie daje żadnej informacji co dalej czyli w Dhl pracują tylko złodzieje jedyna chyba opcja to zgłoszenie firmy Dhl o kradzież paczki oraz jej zawartości oraz pieniedzy za wysyłke. pozatym żeby z firmą się skontaktować to jedynie jest opcja telefoniczna to powiem że ich chyba po...bało jak mam jeszcze płacić za rozmowy międzynarodowe

15 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Brak kuriera i odpowiedzi od niego

Otrzymałem SMSa, że nie udało się dostarczyć paczki. Na miejscu jestem ja, jest portier i wielu pracowników przechodzi przez teren szkoły i nikt kuriera nie uświadczył. Kurier nie odbiera telefonu. To nie jest pierwsza taka sytuacja

6 giugno 2025

DHL nie poinformował mnie

DHL nie poinformował mnie, że tego dnia będzie dostarczona przesyłka Kurier zadzwonił ,gdy był już na miejscu, byłem w pracy . System DHL przekierował paczkę do Lewiatana, oddalonego o ok. 10 km ,mimo ,że najbliższy Lewiatan jest 2 km ode mnie.Dostałem informacje,że mam odebrać paczkę w tym Lewiatanie dalej,lecz nie otrzymałem kodu odbioru.Sprzedawczyni odmówiła mi wydania paczki,mimo podania danych osobowych i adresu dostawy.DHL oczywiście nie odpowiada ani na telefon,ani na maila Koszmarna firma ,już kiedyś u nich straciłem paczkę,a zwrotu pieniędzy nie otrzymałem, nie polecam.

27 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Zwrot bez powiadomienia i brak pomocy

Szanowni Państwo,

Chciałabym wyrazić głębokie niezadowolenie z poziomu obsługi klienta DHL Polska. Moja przesyłka została skierowana do zwrotu, ponieważ wybrany paczkomat był zbyt mały, aby ją przyjąć. To już samo w sobie jest absurdem, biorąc pod uwagę, że nie ma żadnej informacji, które paczkomaty obsługują większe przesyłki, ani możliwości ich filtrowania podczas nadawania.

Najgorsze jednak jest to, że jako nadawca nie mam absolutnie żadnej możliwości interwencji:

Nie mogę przekierować przesyłki do innego paczkomatu,

Formularz kontaktowy na stronie DHL nie działa,

System reklamacji nie pozwala zgłosić sprawy, bo „przesyłka jest w drodze” (choć de facto wraca),

W aplikacji Mój DHL nie ma żadnych opcji zmiany lub zatrzymania zwrotu.

O decyzji o zwrocie dowiedziałam się przypadkiem, bo nie było żadnego powiadomienia.

Totalna porażka i brak szacunku do klienta.

16 maggio 2025

KURIER KTÓRY NIE POWINIEN BYĆ KURIEREM

Gdybym mogl dal bym 0 gwiazdek. Pan "kurier" chyba oszalał zostawiając moja przesyłkę ponad 3km od mojego adresu, gdzie pod nosem mam ich paczkomat. Nie będę wspominał o tym że PLACE ZA DOSTARCZENIE NA ADRES. NIE POLECAM I JUZ NIGDY NIE SKORZYSTAM. Nr przesyłki 29161328259.

12 maggio 2025

kulturalny kurier ???

Delikatne zwrócenie uwagi dla kuriera - uwaga nie wolno - przecież jesteś nie miła i brak Ci kultury bo żartobliwie powiedziałaś, że chyba palec mu się na domofonie zaciął. Słowa przepraszam - brak w słowniku. Dzwoni wiele razy raz po raz jak na pożar i odpowiada "jak się Pani nie podoba to na policję proszę dzwonić":) super rzeczywiście odpowiednia instytucja do uczenia kultury :) Potem mnie gania żebym szybciej podpisała chociaż nawet nie sprawdziłam co przyszło bo się aniołkowi śpieszy i bąka coś pod nosem, a Ty człowieku leć, podpisuj i spadaj najlepiej. Oby odhaczyć. Wystarczy zadzwonić raz, a w przypadku braku reakcji przez chwilę powtórzyć nie trzeba trzymać palca na domofonie.
W domach czasem są małe dzieci, chorzy starsi ludzie i osoby pracujące w nocy, które w dzień odsypiają. Po co robić taki hałas i ich budzić. Ciekawe czy jakby do niego ktoś się tak dobijał to by mu się podobało. Szkoda, że poprzedni kurier DHL z kucykiem, który dostarczał nam zawsze paczki gdzieś przepadł. Jak był zawsze wszystko było ok miło, spokojnie, kulturalnie i na poziomie, Wszystko jak widać od człowieka zależy ale standardy firmy bardzo spadają, a Ci fajni ludzie którzy tam pracowali znikają. Parkowanie kurierów też pozostawia wiele do życzenia. Przecież to tylko na chwile to nic, że w miejscu niedozwolonym ale szybciej i dla nich wygodniej pal licho resztę niech sobie radzą. Może trzeba podciągnąć jakość usług, a nie tylko dbać o ilość paczek taka dobra rada patrząc na opinie.

9 maggio 2025

nigdy więcej

Nie wiem od kiedy, ale firma w zasadzie upadła na samo dno.
Piszę tą opinię nie znając losu swojej przesyłki na dzień dzisiejszy. Zamawiając w dużej sieciówce w PL, niestety nie było wyboru firmy kurierskiej, ale można było wybrać datę dostawy - wybrałem środę. Wybór sklepu padł na DHL. Zamówienie składane w niedzielę, z dostawą na środę. Sklep wysłał przesyłkę we wtorek (prawidłowo). Dostałem maila od DHL, że przesyłka wyruszyła, że już do mnie jedzie, w środę rano (dzisiaj) widzę, że miała być na dziś dostarczona. Około godziny 12 (kurierzy do tego czasu już nasz rejon mają odklepany) informacja że mają jakiś problem i żebym się skontaktował, przy czym podają numer infolini oraz stronę. Dzwonię. Automat, bez możliwości połączenia z człowiekiem (!), i jedyne co się dowiedziałem, to, że paczka w doręczeniu. Wchodzę na stronę z ich kontaktem, jest formularz - trzeba zacząć od podania nr przesyłki - podaję, na czerwono wyskakuje , że przesyłka jest w doręczeniu i już nic nie mogę/muszę robić. W statusie przesyłki nadal widnieje, że mają problem i że mam się skontaktować (a jak mam to zrobić?). Godzina 16, informacja, że przesyłka jest w drodze, problemu już nie mają, i że powiadomią mnie o godzinach dostarczenia. Czyli zakładam, że dziś nie dojdzie - a celowo wybrałem środę, bo tak jestem w domu. Cały dzień - nie słyszałem dzwonka, nie było telefonu ani sms. NIGDY nie spotkałem się z czymś podobnym, DPD zawodziło w inny sposób, rzucając przesyłki na betonowy podjazd (robi to do dzisiaj), raz nie dostarczając przesyłki twierdząc, że nie było mnie w domu (a widziałem jak kurier był i wstąpił do sąsiadów a następnie pojechał), Inpost (specyficzny, konkretny kierowca raz zgubił - wypadła mu - moją paczke przy paczkomacie i obca kobieta do mnie dzwoniła, żebym od niej odebrał) zawiódł raz, GLS a nawet poczta polska (!!!!), pocztex nie zawiedli mnie ani razu, a najwięcej przesyłek zamawiam inpostem.

30 aprile 2025

Przesyłka nr 29734806004

Przesyłka nr 29734806004, cały dzień oczekiwania na kuriera, bo brak inf.na sms i maila. Kurier nie pojawił się z przesyłką. W śledzeniu informacja" nie udało się dostarczyć zwrot do nadawcy", nadawca w Niemczech, koszt spedycji 80 zł. Zwyczajne chamstwo i wyłudzanie pieniędzy.

25 aprile 2025

Imbecyle

DHL nie potrafi dostarczyć paczki i do tego nie aktualizują informacji na jej temat, co prowadzi do dalszej frustracji. Wysyłają jednego mail'a co do terminu dostawy a reszta ich już nie obchodzi, paczka zapada w zapomnienie oraz nie wiadomo jaki los ją oczekuje. Jest mnóstwo lepszych firm dostarczających przesyłki, że aż się po prostu robi smutno kiedy się widzi nazwę tej przeraźliwej firmy jako jedyna opcja transportu.

22 aprile 2025

Opóźniają dostawę bez przyczyny

Tragedia.
Zamówiłem coś czego pilnie potrzebowałem.
przesyłka nadana w środę.
W czwartek przewidziana dostawa, po czym mail że doręczenie przerzucone na piątek.
W piątek mail że przerzucone doręczenie na wtorek po świętach.
Wiele lat zakupów w internecie ale DHL to najgorszy przewoźnik. Nigdy nie miałem takiej akcji z firmami konkurencyjnymi.

18 aprile 2025
Valutata 1 stelle su 5

I've lived in 4 different countries and…

I've lived in 4 different countries and in every single one dhl is the worst company of them all.
Please try to use a different company, I've had no issue at all with delivery of my packages and the first time I try to use dhl in Poland its the same shit all over again.
Then when you try to call them they always tell you to use their online site which never works.

15 aprile 2025
Valutata 1 stelle su 5

Please never use this company

Please never use this company. I sent 4 packages abroad over a month ago and they are returning them to sender, they never even reached the destination. They are not helping with anything and I have no idea how to get my stuff back.

16 aprile 2025
Valutata 1 stelle su 5

tak aby ich ustrzecz przed nierzetelnością Firmy

Skorzystałem pierwszy i ostatni raz z ich "usługi" Nie umywają się DPD. Przesyłka miała być dostarczona pod drzwi mieszkania. do godziny 16:00 byłem w mieszkaniu. Tak zamawiałem. Kurier nie dodarł i był do tego stopnia bezczelny zgłaszając, że nikogo nie było w mieszkaniu umieszczając ją jakiej skrytce. Nawet gdyby nikogo nie było to przed dostarczenie przesyłki powinien zadzwonić na numer telefonu, który miał. Tak postępują rzetelne firmy kurierskie. Oczekuję na przesyłkę w tym miejscu do którego zamówiłem tj. pod drzwi mojego mieszkania. Nr. przesyłki28866744465
Na pewne niewyręczę w pracy kuriera.

11 aprile 2025
Valutata 1 stelle su 5

Niedostarczenie przesyłki na wskazany adres

Kurier nie dostarczył przesyłki na wskazany adres, zostawił paczkę w punkcie odbioru i wpisał że nikogo nie było w domu. Obsługa klienta twierdzi, że oni sobie mogą przekierowywać paczki do punktu odbioru kiedy im się podoba. Jakbym miał czas iść do paczkomatu to bym nie brał kuriera do domu. Żenada - DHL Tarnów. Ostatni raz wybieram DHL

11 aprile 2025
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Come funziona Trustpilot

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più