ANWB Energie Recensioni

TrustScore 3 su 5

Valutata 4 stelle su 5

Op zich ging de overstap eenvoudig naar ANWB Energie en was de informatie gedurende het proces op orde. Qua tarifering (voornaamste reden voor de overstap) doet ANWB Energie het gewoon goed en brengt... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

De overstap naar anwb ging niet goed. ANWB had niet opgezegd bij oude leverancier. Meerdere malen hierover gebeld. Na overstap kon anwb termijnen niet afschrijven door fout in eigen systeem. Ook... Leggi di più

Valutata 3 stelle su 5

Heel goed dat er géén teruglevering kosten zijn. Jammer dat niet alle data up to date zijn van verbruik. Zoals bij alle leveranciers een puzzel maar vanaf januari 2027 beter vergelijken als de sal... Leggi di più

Valutata 3 stelle su 5

Ik kon alleen groene energie krijgen, op de vraag om toen goedkopere energie uit een energie centrale te krijgen kon niet, moest groen. Nu wordt brandstof voor energiecentrales duurder en wordt mijn g... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Fornitore di energia

Scritti dall'azienda

ANWB Energie maakt groene stroom en elektrisch rijden bereikbaar voor iedereen. We leveren energiecontracten, laadpassen, laadpalen en slimme laadoplossingen, met eerlijke tarieven en persoonlijke service. De winst die we maken, investeren we weer in onze leden en de maatschappij. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Op deze manier houden we energie en mobiliteit betaalbaar voor iedereen.

Nella media

TrustScore 3 su 5

6K recensioni

5 stelle
4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Chiedi ai clienti di scrivere una recensione

Tutte le recensioni

1459 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Valutata 1 stelle su 5

De service is drama en wacht nog steeds op geld

De service is drama, onprofessioneel zeker met zo’n vertrouwde naam als ANWB. Loop al jaar te vechten om geld terug te krijgen nadat ik over ben gestapt naar andere leverancier.

Eerst kreeg ik aanmaningen van betalen, dacht dat is oplichtings mail want ik moest niets betalen. Navraag gedaan of de mail juist was, geen antwoord, maanden niet. Tot ik een brief kreeg van incasso bureau, dat ik toch moest betalen en rente en kosten van 110,- euro extra. Dit heb ik betaald, en dus wederom met ANWB contact opgenomen dat ik juist had gevraagd voor bevestiging dat de mail echt van hun zou komen.

Na 2 maanden antwoord, dat ze fout hadden gemaakt, en die €110,- zouden terugstorten. Tot op de dag van vandaag nog steeds niets gekregen, via whatsapp geen contact mogelijk, telefonisch drama, kortom het blijft een grote puinhoop.

Het is dat ik nog 1 ster moet geven, maar liefste was het 0 sterren geweest.

7 settembre 2026
Non scritta su invito

Risposta di ANWB Energie

Hallo Egon, we begrijpen heel goed dat dit erg frustrerend is. Zowel het gedeelte dat je geld moest betalen, als het deel dat je geen contact kunt krijgen. We willen heel graag met je meekijken en dit zo snel mogelijk oplossen. Helaas hebben we hiervoor wel je klantnummer nodig van Energie. We hebben via Trustpilot meer informatie aangevraagd en we hopen dat je dit nummer daar kunt invullen. Als we deze hebben, kijken we gelijk met je mee!

Valutata 1 stelle su 5

1 is nog te veel heb een factuur dubbel…

1 is nog te veel heb een factuur dubbel betaald ksn niemand er ovrr spreken alleen via de mail bellen duurt lsnger dan 15 minuten! Via de maal krijg ik sntwoord dat het niet xis stuur foto dubbele betaling maar dan word er weer onzin verkocht ! Geen bewijs niks maar ool nog steefs geen antwoord en geld terug

1 settembre 2026
Non scritta su invito

Risposta di ANWB Energie

Hallo, we vinden het erg jammer dat je deze ervaring hebt. We willen graag met je situatie meekijken, maar helaas hebben we hier meer informatie voor nodig. We hebben hiervoor meer informatie aangevraagd via Trustpilot. We horen graag van je!

Valutata 4 stelle su 5

Bij alle andere energie leveranciers in…

Bij alle andere energie leveranciers in het verleden kreeg ik iedere maand een overzicht van het verbruik in de afgelopen maand.
Dat mis ik nu echt.
Ik weet nu niet of ik met dit contract voordelig uit ben.

Risposta di ANWB Energie

Bedankt voor je feedback! We nemen het zeker mee.

Valutata 3 stelle su 5

Tevreden: maar communicatie kan beter

Tevreden:
- bij dynamische kan ik zelf veel sturen om op goedkopere tijden energie te gebruiken
- geen vaste teruglever kosten
- communicatie over uitleg app en vragen daarover ontbreekt: met als gevolg onduidelijkheid over bijbetalen, terwijl dat eigenlijk niet aan de orde is (wekt onnodig nervositeit op)

Risposta di ANWB Energie

Hallo Theo, fijn dat je tevreden bent en zelf goed kunt sturen op je verbruik. Jammer dat de communicatie rondom de app voor onduidelijkheid zorgde, dat nemen we mee. Begrijpelijk dat je daar dan toch even onrustig van wordt. Bedankt voor het delen van je ervaring.

Valutata 5 stelle su 5

Het leert je bewust om te gaan met energie.

Het dwingt je bewust om te gaan met je energieverbruik en dat is een aardige uitdaging als je daarvan houdt.
Samen met je zonnepanelen kun je flink besparen; d.w.z. als je de luxe hebt om overdag je apparaten te kunnen bedienen - ofwel automatisch of handmatig. Zelfs als je zonnepanelen eruit liggen, kun je met meer moeite zuinig gebruik maken van het elektriciteitsnet.
Het zou nog mooier zijn als V2Grid overal toepasbaar zou zijn in NL.
Nu de gasprijs zo hard stijgt is dit systeem wel een nadeel. Hopelijk weegt dit in de winter op tegen het genoemde voordeel.
Overigens vind ik ook het principe achter ANWB energie heel goed. Geen winstbejag, netjes eerlijk delen en goed voor het milieu.

Risposta di ANWB Energie

Mooi om te lezen dat je er zo bewust mee bezig bent. Juist dat puzzelen met verbruik en zonnepanelen kan veel opleveren, al blijft het soms ook gewoon even plannen. Bedankt voor het delen van je ervaring!

zeer tevreden

zeer tevreden over levering en communicatie

Risposta di ANWB Energie

Dag Rinze, we stellen je vertrouwen in ANWB Energie enorm op prijs. Dankjewel voor het achterlaten van een review.

Valutata 3 stelle su 5

De verwachte kosten kloppen niet altijd…

De verwachte kosten kloppen niet altijd met de werkelijke kosten. Werkelijke kosten vallen regelmatig lager uit en dan is de verwachting dat je aan het einde nog contractjaar toch moet bijbetalen. Mijns inziens rijmt dat niet met elkaar.

Risposta di ANWB Energie

Dat klinkt inderdaad niet als iets dat rijmt, Han! Neem gerust even contact op met onze klantenservice, dan kijken we gericht mee om een beter inzicht te krijgen van wat je kunt verwachten. Bedankt dat je dit bij ons aankaart.

Valutata 4 stelle su 5

ANWB is een betrouwbare organisatie…

ANWB is een betrouwbare organisatie ,dus ik dacht ik ga het met hun dinamische energie proberen,alleen
ik weet nog niet hoe dit gaat uit pakken daar is de periode te kort voor, en is er veel onrust in de wereld met hoge energie prijzen.,wij wachten het af.

Risposta di ANWB Energie

Beste, we begrijpen goed dat jullie dit eerst willen aankijken. Neem gerust een kijkje op onze site voor tips om ook in deze periode zo veel mogelijk te kunnen profiteren van dynamische energie. Geef ons ook gerust een update in de toekomst!

Valutata 1 stelle su 5

De overstap naar anwb ging niet goed.

De overstap naar anwb ging niet goed.
ANWB had niet opgezegd bij oude leverancier.
Meerdere malen hierover gebeld.
Na overstap kon anwb termijnen niet afschrijven door fout in eigen systeem. Ook hier weer meerdere malen over gebeld.
Uiteindelijk dacht anwb alle 8 maanden in 1 maand af te schrijven. Aangegeven dat dit niet mogelijk was en dit gaat tot op heden niet goed.
Had uiteindelijk beter bij oude leverancier kunnen blijven.

Risposta di ANWB Energie

Hallo, bedankt dat je de tijd hebt genomen om dit te delen. Wat jammer om te lezen dat de overstap naar ons niet soepel is verlopen. We begrijpen goed dat het frustrerend is als je meerdere keren contact moet opnemen omdat de overstap niet goed verwerkt is en de facturatie vervolgens niet op gang komt. Dat is natuurlijk niet hoe je wilt starten. Inmiddels is de situatie hersteld en loopt de maandelijkse facturatie weer zoals bedoeld. We begrijpen dat het schrikken kan zijn wanneer achterstallige facturen alsnog worden verwerkt. Het is daarbij goed om te weten dat we in dergelijke situaties kunnen meedenken over een betaalregeling, zodat de kosten niet in één keer hoeven te worden voldaan. Mochten we je nog ergens mee kunnen helpen, dan staan we graag voor je klaar.

Valutata 5 stelle su 5

de levering van energie gaat zonder…

de levering van energie gaat zonder haperen zoals het behoort.
daarnaast is ook de APP makkelijk bruikbaar en leesbaar. alle nodige info wordt gegeven.

Risposta di ANWB Energie

We zijn erg blij te horen dat onze energielevering en app naar wens zijn. Bedankt voor je positieve feedback!

Dynamisch contract

Moet het jaaroverzicht nog krijgen, pas dan heb ik een duidelijk beeld. Wat wel tegenvalt is het aantal momenten met negatieve prijzen. Dit ondanks van perioden met veel wind en zon..

Risposta di ANWB Energie

Bedankt voor je review! Begrijpelijk dat je pas na het jaaroverzicht echt de balans opmaakt. Dat het aantal uren met negatieve prijzen tegenvalt snappen we, maar dit hangt altijd af van de totale landelijke vraag op de beurs. Zelfs bij veel zon en wind blijven prijzen soms net boven nul. Hopelijk geeft de jaarrekening straks alsnog een mooi financieel voordeel te zien!

Valutata 3 stelle su 5

De anwb kan beter voorlichten over…

De anwb kan beter voorlichten over 2027......salderen.....duidelijker over deze materie .......de uitleg moet veel duidelijker...

Risposta di ANWB Energie

Hallo Anneke, bedankt voor je review. De afbouw van de salderingsregeling brengt inderdaad veel vragen met zich mee en we nemen je signaal zeker mee om onze voorlichting hierover nog helderder te maken. Heb je op dit moment al specifieke vragen over jouw persoonlijke situatie rondom 2027? Stuur ons dan gerust een WhatsApp-bericht op +31 88 269 22 66, dan kijken we direct even met je mee!

Valutata 5 stelle su 5

A.N.W.B al jaren een begrip in…

A.N.W.B al jaren een begrip in Nederland, dus je gaat er vanuit dat dat het in orde is. Nou wat betreft de afdeling Energie had dit toch enige problemen. Soms klantenservice moeilijk bereikbaar en de app gaf regelmatig geen informatie. Als je dit als klant ondervind is dat nooit gewenst, maar ieder bedrijf zal wel met opstart problemen beginnen. Als na verloop van tijd alles goed verloopt, met een duidelijke app en duidelijke informatie dan ben ik tevreden open ANWB Energie, misschien kan het beter al zal ik niet weten wat. Doe je een vergelijking met andere bedrijven wat betreft een dynamisch energie contract zie ik geen reden om over te stappen.
Wat kan er beter, ik zou zeggen blijf aan de weg timmeren, stilstaan is achteruit gaan.

Risposta di ANWB Energie

Hallo Jan, dank voor je opbouwende review! Begrijpelijk dat de opstartproblemen met de app en bereikbaarheid vervelend waren, maar fijn om te horen dat het dynamische contract nu zo goed bevalt en je geen reden ziet om over te stappen. We blijven continu werken aan verbeteringen en timmeren met plezier voor je aan de weg!

Valutata 3 stelle su 5

Heel goed dat er géén teruglevering…

Heel goed dat er géén teruglevering kosten zijn.
Jammer dat niet alle data up to date zijn van verbruik.
Zoals bij alle leveranciers een puzzel maar vanaf januari 2027 beter vergelijken als de saldering vervalt.
ANWB Energie blijf verbeteren en dan blijf ik waarschijnlijk klant bij jullie.
Grt.W.

Risposta di ANWB Energie

Hallo Wil, dank voor je review en het meedenken! Fijn dat het ontbreken van vaste terugleverkosten bevalt. We zijn op de achtergrond continu bezig met updates om de verbruiksdata via de netbeheerders zo actueel en strak mogelijk in de app te tonen.

Valutata 5 stelle su 5

Dat er regelmatig gratis stroom is…

Dat er regelmatig gratis stroom is vindt ik wel lekker en dat er voorruit kan kijken is ook fijn. Nu met een aanschaf van een thuis accu hebben wij er nog meer voordeel mee.

Risposta di ANWB Energie

We zijn blij dat je tevreden bent! Bedankt voor het delen van je ervaring.

Ik vind het leuk

Ik vind het leuk, om te kijken wanneer er goedkope stroom is. Bewust stroom gebruiken is goed voor het milieu. En dat vind ik belangrijk !

Risposta di ANWB Energie

Wat fijn om te lezen dat je zo bewust bezig bent met je stroomverbruik en dat ANWB Enerfgie daarbij goed helpt. Bedankt voor het delen.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più