Al drie jaar op rij ervaar ik problemen bij Vitens met het doorgeven van mijn watermeterstand: SMS en brief met korte termijnen, vaak te laat bezorgd. QR-code en website voor het doorgev... Leggi di più
als de overheid je aansluitadres wijzigt, moet je om de juiuiste gegevens bij Vitens in de systemen te krijgen diverse bij de gemeente op te vragen documenten aanleveren. Vitens maakt gebruik van de B... Leggi di più
Paar jaar klant geweest. Waterstand doorgeven ging altijd prima. Nooit problemen gehad met water. Bijzonder wel dat als je je afmeldt i.v.m. verhuizing, dat je dan na de verhuisdatum ook direct g... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Le persone hanno visualizzato anche
Regelmatig besmet water
Regelmatig besmet water, en ben in verschillende provincies geweest, waar het water stukken beter is en nooit besmet water is. Vitens is het duurste aan belasting en het slechtste water van Nederland. Het is Anno 2026 en Vitens krijgt het water niet meer schoon. We moeten met z'n allen een claim indienen, want we moeten nu extra gas/elektra betalen voor water te koken of te kopen, doordat Vitens het water niet op orde heeft.
Alweer stront in het water
Alweer stront in het water , niet goed geld terug !
Wat zijn jullie voor prutsers ???
Te slecht voor woorden
Te slecht voor woorden. Moet via de online krant en radio vernemen dat we voor de tweede keer in ongeveer anderhalve week het water drie minuten moeten koken omdat we er anders ziek van kunnen worden.
Want Vitens is zeer goed in sturen van overbodige mailtjes op moment dat het water vervuild is en niet gedronken mag worden; nl. wil u uw meterstand doorgeven? Terwijl je dat al lang gedaan hebt.
Maar net het ene mailtje sturen dat belangrijk is, kunnen ze niet, waarin staat dat je het water niet mag drinken zonder eerst drie minuten te koken.
Echt te zot voor woorden. En dat terwijl een heel groot gebied getroffen is, waarin verschillende zorgcentra voor ouderen zitten voor wie de enterokokkenbacterie echt gevaarlijk kan zijn, naast allerlei andere mensen met weinig weerstand!
Vorige keer gelukkig nergens last van gehad, maar nu voor de tweede dag buikpijn dankzij Vitens!
Je zou toch verwachten dat men nadat men de eerste keer zo slecht in informatieverziening geweest is, men de tweede keer wat geleerd zou hebben. Nee hoor!!! Zelfs de website was niet eens bereikbaar....
Op woensdag 14 januari toegevoegd: vandaag zouden we eind van de middag (of eerder als het eerder bekend was) weer een update krijgen van Vitens over het besmette drinkwater. Je raadt het al; het is inmiddels bijna 19 uur en weer absolute radiostilte vanuit Vitens. Eigenlijk zou de politiek hier iets mee moeten (Vitens aanpakken) in kader van volksgezondheid en inwoners totaal niet serieus nemen door niet te communiceren over drinkwaterbesmettingen en nog geen enkele afspraak hierover nakomen.
oplichters eerste klas
Bacterie in het water maar je moet in…
Bacterie in het water maar je moet in de media lezen dat er kookadvies geldt. Werkelijk schandalig. Jullie moeten je schamen dat jullie zo met mensen omgaan.
Meer dan 24u NADAT het bericht in de media kwam heeft Vitens eindelijk een bericht gestuurd. Lekker op tijd!
Jullie maken er een zooitje van
Jullie maken er een zooitje van. Elke keer is er weer bacteriën ergens in het water. Nu heel amersfoort en omstreken, hoe krijg je t voor elkaar?? En komt er compensatie voor al deze gedupeerde mensen? Vast niet.
Zeer slechte communicatie over…
Zeer slechte communicatie over drinkwater wat niet gedronken kan worden maar eerst gekookt moet worden.
Om dit uit de media te horen maar geen persoonlijk bericht.
Aleen als er betaald moet worden weten ze je wel te vinden
Geen water van af 25 dec heb ik nog 7 dagen te betalen
Op dit moment heb ik geen water.
Gisteren op 25 december heb ik bericht gekregen dat ik verschillende keren telaat ben met betalen.
Moet binnen 7 dagen betalen.
Na het bekijken loop ik niet eens achter maar toch geen water.
HEEL VREEMD DE 7 DAGEN ZIJN NIET OM EN NOVEMBER IS BETAALD NU AL GEEN WATER .
25EN DAN 7 DAGEN DE TIJD OM TE BETALEN VOLGENS MIJ IS 25 PLU S T 2 JANUARI
MOGEN JULLIE MIJ NIET AFSLUITEN
met verbazing heb ik de nieuwe tarieven…
met verbazing heb ik de nieuwe tarieven gelezen. ieder keer horen we mogelijk te kort aan drinkwater!!
als er nu een beloning komt, voor diegene die daad werkelijk minder water gaan gebruiken, dan elk jaar de prijzen gaan verhogen.
Mag geen meterstand doorgeven voor zoon
Ik wou de meterstanden doorgeven voor mijn zoon, maar ik weet het opnamenummer niet. Ik wist ook niet dat het nodig was. De telefoniste zei dat ze het klantnummer nodig heeft. Dus ik heb het klantnummer opgezocht en heb teruggebeld. Ik wou haar niet laten wachten. Ze zei: "Misschien tot zo". Maar helaas kreeg ik een andere medewerkster aan de lijn en omdat ik niet gemachtigd ben door mijn zoon kon ze me niet helpen. Waar gaat dit over? Het gaat maar over het doorgeven van de meterstand. Wat een bureaucratie. Ze vragen om de meterstand binnen 2 weken door te geven. Als ik het niet door mag geven dan zoeken ze het maar uit.
Net als vele anderen ook een zeer…
Net als vele anderen ook een zeer slechte ervaring gehad met Vitens!
Helaas konden ze mij niet helpen
Helaas konden ze mij niet helpen, ik zei eerlijk dat ik nog van een klein bedrag moest rondkomen, kreeg arrogante man aan de lijn, liet mij niet eens aan het woord..1 woord verschrikkelijk!
Er zat dagenlang poep in mijn…
Er zat dagenlang poep in mijn drinkwater...
Bacteriële besmetting Utrecht e.o
Ik heb in diverse postcodes in Zeist gecheckt op de Vitens site, dan blijkt dat het kookadvies daar niet zou gelden.
Hoe kan dat nou, staat haaks op de informatie op de media.
Hoe kan dat?
Ik verdenk Vitens ervan onzorgvuldig met zijn klanten om te gaan.
Schunnig
Geen inlogcodes ontvangen na aanvraag…
Geen inlogcodes ontvangen na aanvraag via website sinds September 2025, zelfs bellen met ze is een ramp. Ze stuurden in september een papieren versie omdat mijn email niet zou werken, nou die werkt prima anders kon ik hier niet inloggen om mijn wachtwoord te herstellen. Ze sturen me papieren versies en verwachten dat ik daarvoor ga betalen, papieren versies waar ik niet om gevraagd heb. Ze hebben niet in de gaten dat hun eigen servers niet of onjuist werken en vragen dan om extra te betalen. Dat ga ik niet doen, ze krijgen alleen dat waar ze recht op hebben en geen cent meer. Mosschien zou ik hen een factuur moeten doen van de 15 minuten die ik met hun servicenummer heb moeten bellen, maar inlogcodes ontvang ik tot op heden niet van hun website.
Echt een verschrikkelijk bedrijf
Echt een verschrikkelijk bedrijf. Staan niet open voor betalingsregelingen en gaan direct over tot het dreigen met brieven tot het afsluiten van water. Dat allemaal voor een jaarafrekening van maar 66 euro die ik totaal helemaal was vergeten. Kreeg een brief erin met gelijk dreigementen.. gaat t ff niet? Vrouw was zo onvriendelijk dat ik hoop dat zij d'r kleine teen heeft gestoten tegen haar bureau toen ze opstond na ons telefoongesprek. Ze hebben niet eens een app waar je eenvoudig alles kan regelen en betalen. Als je via de site iets wilt betalen via ideal geeft ie altijd een foutmelding. Dus, mocht je de kans hebben om ergens anders water af te sluiten doe dat vooral!!!!!
Echt schandalig
Echt schandalig, moeder had geen enkele correspondentie of andere mail van Vitens. Bel ik op om verhuizing door te geven want het klantnummer was nodig. Of ik even 8 euro wil aftikken. Een woord: Onbeschoft. Lekker om oudjes uit te kleden.
Vitens, uw leverancier van ondrinkbaar drinkwater
Levert inmiddels voor het 2e jaar op rij voor langere tijd verontreinigd drinkwater........
"Niets aan de hand, gewoon even 3 minuten koken"
3-dubbele rekening, absoluut niet verbruikt! SLECHTE / GEEN SERVICE
Over het jaar 2024 kreeg ik een rekening die 3x zo hoog was als voorheen. Normaal gebruik ik per jaar 46m3, nu volgens Vitens 147m3. Dit is 100.000 liter meer, terwijl we voorheen met meer personen in huis waren. Onmogelijk. Alles in huis is nagekeken, nergens lekkage. De meterstanden heb ik hierna 4 maanden bijgehouden, alles werkt naar behoren. Vitens luistert nergens naar, zij vinden dat alles NA de meter de verantwoording is van de consument. De klant mag de meter laten testen, maar als ze niets kunnen vinden zijn de kosten voor de klant, 260 euro. In niets komen ze tegemoet of denken ze mee in een oplossing. Dus zoek het verder maar uit. Klacht ingediend, die wordt afgewezen. Weggaan kan niet, Vitens heeft een monopolie positie in Flevoland. De enige leverancier hier. Wat een slecht bedrijf, vooral slechte service. Dat woord komt niet voor in hun boekje, zo star als de pest.
De klant zit zo helemaal klem, snap niet dat dit is toegestaan in Nederland.
Drinkwater chemische smaak
Ons drinkwater heeft al meer dan een maand een chemische smaak op alle tappunten in huis. Hierover heb ik sinds 5 augustus meerdere keren contact opgenomen met Vitens. Ik zou worden gebeld door het laboratorium, maar Vitens laat het tot nu toe afweten. In de tussentijd voelen wij ons genoodzaakt om deze gehele periode fleswater uit de supermarkt te kopen. Ook hier wil Vitens niet in tegemoetkomen.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.