Dettagli dell'azienda

1. Grossista di articoli casalinghi

Scritti dall'azienda

Tomado is een Nederlands bedrijf in 1923 opgericht door de broers van der Togt in Dordrecht. Wat begon met de productie van simpele haken mondde uit in een uitgebreide collectie van huishoudelijke artikelen vervaardigd uit staaldraad; onderzetters, zeven en aardappelstampers. Begin jaren 50 kwamen er ook afdruip- en droogrekken, een snelkookpan en in 1958 het bekende boekenrek. Dit boekenrek maakt sinds 2019 onderdeel uit van de vaste collectie van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Midden jaren tachtig gaat Tomado een samenwerken met het Zwitserse Metaltex. Vandaag de dag verzorgt Tomado nog altijd producten die het huishouden eenvoudiger en plezieriger maken. En met 100 jaar ervaring is Tomado met recht het symbool van het nieuwe huishouden. In elk huis hoort Tomado thuis.

3,4

1 stella

Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Valutata 5 stelle su 5

Onze honden liepen het droogrek om…

Onze honden liepen het droogrek om waardoor twee kunststof verbindingsstukken braken. Binnen 2 dagen na eerste contact nieuwe onderdelen ontvangen mét twee kauwkluifjes voor de honden. Dat is nog eens klantgerichtheid :) Chapeau.

3 aprile 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Goed om te horen dat de kluifjes in de smaak vielen, dankje Peter.

Reserve-onderdelen voor wasrek

Recentelijk was ons Tomado-wasrek omgewaaid met als gevolg dat er van alles afgebroken was. Balen natuurlijk en de eerste gedachte was: nieuw wasrek dan maar. Per toeval ontdekte ik op de website van Tomado dat er ook reserve-onderdelen leverbaar zijn. Email gestuurd, heel erg vriendelijk reacties gehad (ook telefonisch), aangegeven wat ik nodig had, onderdelen ontvangen en ons wasrek is weer als nieuw!
Top service! En ook fijn dat ik iets kan repareren i.p.v. weggooien.

25 marzo 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Fijn om te horen dat het weer in gebruik is!

Dramagrill ipv tafelgrill

Slechte ervaring met tafelgrill TGC4001S. Tot tweemaal toe moeten retourneren omdat, na enkele maken gebruikt te hebben, deze niet meer heet werden. Ga er achteraan om deze aankoop ongedaan te maken. Deze review nu ook op Tomado.com geplaatst na advies van Tomado.

28 marzo 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Beste John, vervelend dat de grill niet naar wens is. Uw bericht staat helaas niet juist geplaatst, want deze Trustpilot is van de droogrekken en koekenpannen. Zou u de review willen verplaatsen? U kunt Tomado elektrisch benaderen via 0885422288 of via support@tomado.com.

Goede klantenservice

De koelkast bevatte kapotte schapjes bij levering door de leveringsmaatschappij. Ik heb dit gemeld bij Tomada en binnen nog geen half uur gaven zij aan de beschadigde onderdelen te zullen vervangen. Dit is echt topklantenservice!

19 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Slechte service en geen levering van Tomado

Artikel besteld via bol.com, zou geleverd worden door Tomado, kreeg bevestiging dat het aangemeld was bij de bezorger. Nooit wat ontvangen, klantenservice reageert niet of met heel veel geduld en dan zeggen dat ze het uit gaan zoeken en weer…..geen bericht na herhaaldelijk verzoek van mijn kant.
Na eerste herinnering van betaling en nog steeds niets ontvangen, boel geannuleerd! 😡

7 marzo 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Beste Wendy, je review wordt niet gelezen door Tomado elektrisch want je hebt 'm bij Metaltex Tomado gezet. Wij verkopen droogrekken en koekenpannen, voor elektrisch kun je hier je review plaatsen: https://nl.trustpilot.com/review/tomado.com
Zou je de review hier willen verwijderen? Alvast bedankt!

Valutata 1 stelle su 5

Tomado stofzuiger zonder zak.

Tomado stofzuiger zonder zak gekocht.
Wat een waardeloos ding.
Simpele dingen als hagelslag, broodkruimels etc. zuigt hij niet op, zo weinig zuigkacht.
Weggegooid geld!!!!

9 febbraio 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Beste Angela, we hebben u een mail gestuurd (info@tomado.nl). Mvg, Tomado-Metaltex

Valutata 1 stelle su 5

Service hebben ze hoog staan maar daar…

Service hebben ze hoog staan maar daar is niks van te merken
Al maanden bezig om aan een koffiekan te komen meerdere leverings datums gehad nog niks.
Weer gebeld weer zelfde riedeltje van de klantenservice .
Dis ik ben niet tevrede heb nu een compleet nieuw koffieaparaat gekocht van de concurent.
Zonde een apparaat weg gooien wat het nog doet en hij beviel goed maar nooit meer een tomado

28 gennaio 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Beste Dirk, We hebben u een mail gestuurd (info@tomado.nl) met onze reactie. Mvg, Tomado

Valutata 5 stelle su 5

Haken voor droogrek in en aan caravan

Hebben droogrek voor in en aan caravan. Kan zowel aan binnendeur als aan geopend raam hangen. Moet je wel de juiste haken hebben en die waren we nu nét kwijt. Mail mét foto naar Tomado gestuurd met vraag of haken los bestelbaar zijn. Vrijwel direct bevestigend antwoord en haken besteld. In stevige postbus-verpakking verstuurd en je, ze passen. Goede service en hulp !

13 gennaio 2026

Bedankt voor de review!

Valutata 5 stelle su 5

Onderdeel met 2 dagen binnen.

Via Bol.com een droogtoren gekocht. Eén onderdeel was helaas kapot. Via Bol.com was het onderdeel niet te vervangen. Omruilen was wel een (omslachtige) optie. Contact opgenomen met Tomado. Geen probleem. 2 dagen later lag het onderdeel al in de brievenbus! 👍🏻

3 gennaio 2026

Risposta di Tomado - Metaltex

Fijn Anja, dankje voor de review.

Kapot droogrek

Wij hebben een droogrek van Tomado waarvan een poot was afgebroken. Na een mail met de foto kreeg ik direct reactie en kon ik voor vergoeding van de verzendkosten een nieuw onderdeel krijgen. Top service, snel en duidelijk! Dat zie je niet veel meer op deze manier.

29 dicembre 2025

Risposta di Tomado - Metaltex

Goed om te horen Niels, dankje.

Valutata 1 stelle su 5

Via Bol heb ik een waterkoker van…

Via Bol heb ik een waterkoker van Tomado gekocht. Helaas werd deze incompleet geleverd. Bij reclamatie hierop pm dit onderdeel alsnog op te sturen was het antwoord van Tomado: Helaas hebben we deze niet los verkrijgbaar.
Deze zouden we helemaal met je kunnen omruilen mocht dit gewenst zijn.
Blijkbaar is dit de service van Tomado. De grammatica zegt ook wat over het niveau van de nazorg. Ik ga hem terug brengen en koop een ander merk. Voor mij nooit meer Tomado.

20 dicembre 2025

Risposta di Tomado - Metaltex

Beste B van de V, wat vervelend dat de service niet naar wens is. Wij kunnen je dan verwijzen naar Tomado elektrisch zelf, deze pagina gaat over de niet elektrische artikelen zoals droogrekken bijvoorbeeld. U kunt hen bellen via 0885422288 of mailen naar support@tomado.com? De review wordt nu niet door hen gelezen, dus wellicht kunt het verplaatsen naar de juiste pagina? Alvast bedankt.

2 kapotte elektrische dekens

Vorig jaar twee elektrische onderdekens gekocht (TEB1500W) en ze gingen beiden na ongeveer zes weken kapot. Ineens deden ze niets meer !!! Erg teleurstellend

28 febbraio 2025

Risposta di Tomado - Metaltex

Beste Gert, heeft support@tomado.com inmiddels contact opgenomen? Wellicht hebben ze aangegeven dat deze review niet goed geplaatst is want hij staat nu bij de niet-elektrische Tomado pagina. Kun je het verplaatsen? Alvast bedankt!

Tomado 32CM koekenpan.

Tomado 32CM koekenpan.
Bij gebruik op een inductiekookplaat is dit een totaal waardeloze pan. Bodemgeleiding is erg triest, gewoonweg onbruikbaar de pan ging tijdens voorzichtig opwarmen onmiddellijk bol staan. Deze pan kost niet veel, maar zelfs "niet veel" is voor deze pan nog veels te duur. Zonde van het geld, NIET KOPEN!!!......

Reactie Tomado, Het ligt uiteraard aan de gebruiker, en niet aan de Pan. En het Tomado verzoek om de review te herzien? Bij deze ingewilligd hoor : .......

Reactie Tomado:

"Bedankt voor de afbeeldingen. Wat vervelend dat uw pan onbruikbaar is geworden, dat is niet de bedoeling.

Met de foto en uitleg is met onze ervaring met deze pan echt met zekerheid te stellen dat de pan op een te hoge stand verwarmd is geweest.

Dergelijke vervormingen gebeuren namelijk alleen bij extreme verhitting van een lege pan.

Als u de bon nog had, dan kon u terug naar de winkel. Echter is ook een pintransactie is een bewijs van betaling en daarmee kunt u ook terug naar de winkel van aankoop en kunt u uw geld terugkrijgen van Action.

Zij zullen, door de afspraken met ons, coulant optreden.

Mocht u contant betaald hebben en er geen bewijs is van een transactie, kunnen we u, als coulance, 50% korting geven op een nieuwe Tomado pan. U koopt dan zelf een Tomado pan bij Action en stuurt ons de bon per post op. Dan maken we 50% over van het aankoopbedrag.

We zien ook dat u de review op Trustpilot nog heeft staan en heeft aangepast, we zouden u willen vragen deze te herzien.

We horen graag of het bij Action gelukt is en anders zien we de aankoopbon van een nieuwe TOMADO pan met genoegen tegemoet.

Thomas

Tomado Klantenservice"

13 novembre 2025

Beste Fred,

Wat u omschrijft is niet zoals het hoort dus we kijken graag even mee. Kunt u ons vertellen wat er gebeurd is en foto’s sturen? Dit kan naar info@tomado.nl.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groet,
Tomado

Snelle, correcte service

Anderhalf jaar geleden een Tomado waterkoker gekocht; die hield er deze week mee op. Spijtig, maar kan gebeuren. Tomado support gemaild, dossier aangemaakt en defecte apparaat opgestuurd. Nog geen 3 dagen later: Een nieuw apparaat ontvangen. Vlekkeloze, snelle afhandeling dus 5 sterren *****

7 novembre 2025

Top! Heldere communicatie

Top! 1 mailtje en alles was geregeld! Zij weten precies wat je nodig hebt als je alleen foto stuurt. Heerlijk!

Blij mee!

M’n droogtoren kan er weer even tegen.

1 ottobre 2025

Snelle correcte levering

Na een foto te hebben gestuurd van defecte onderdeel en telefonisch contact te hebben gehad was het onderdeel 1 dag later al binnen.

8 ottobre 2025
Non scritta su invito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più