Riksbyggen Ekonomisk Förening Recensioni 115

TrustScore 2 su 5

2,1

Valutata 1 stelle su 5

Som svar på ert svar på min tidigare kommentar: Hej Jag har tidigare kontaktat kundsupport eftersom jag haft problem med att göra en anmälan. Efter telefonsamtal fick jag en bekräftelse på a... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Jag bor i Bunkeflostrand för sedan ca 7 år. Jag är väldigt tacksam av Johan personnen som jobbar med felanmälan. Han har varit alltid hjälpsam och redå för att hjälpa oss som kunder. Det skulle bli... Leggi di più

Scritti dall'azienda

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar attraktiva boendemiljöer. Vi är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder.

2,1

1 stella

Ha risposto al 61% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

fortsättning

Som svar på ert svar på min tidigare kommentar:

Hej
Jag har tidigare kontaktat kundsupport eftersom jag haft problem med att göra en anmälan. Efter telefonsamtal fick jag en bekräftelse på att anmälan hade registrerats.

Dock kan jag fortfarande inte se någon anmälan på hemsidan. Efter några dagar kontaktade jag kundservice igen, och de meddelade att de hade rapporterat ett tekniskt fel och hoppades att det skulle lösas inom kort.

Detta inträffade under påsken, och problemet har fortfarande inte blivit åtgärdat.

Jag skulle uppskatta om ni kan följa upp ärendet och återkomma med en uppdatering så snart som möjligt.

16 aprile 2026
Valutata 1 stelle su 5

Får ni ett boende som Riksbyggen har…

Får ni ett boende som Riksbyggen har hand om, tacka nej och spring därifrån. Jag klassar de som sämst på planeten. Totalt värdelösa efter att de tagit över lägenheter i Korpralsvägen Järfälla har allt blivit smutsigt man får ingen hjälp saker har gått sönder i allmänna utrymmen och inget åtgärdas de tog 3 månader för att fixa portdörren. Jag kan inte ens beskriva med ord hur dåliga dom är !

20 marzo 2026

Tack för din feedback.

Vi arbetar löpande med drift och underhåll av våra fastigheter och tar till oss dina synpunkter som rör städning och åtgärder i gemensamma utrymmen.

Vid eventuella kvarstående felanmälningar eller frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare med detta.

Valutata 1 stelle su 5

Hade ja kunnat lämna -80000 såå hade ja…

Hade ja kunnat lämna -80000 såå hade ja gjort de
Dom tar inget ansvar alls
Låter alkisar missköter både lägenheten o lukten ftån dennes katt
Allt stinker katt kiss katt spya parfym kaffe mm
Men de tycker riksbyggen e ok o i stället anklagar fom mej
De e fler o fler som känner av stanken nu men riksbyggen gör inget åt de
Ha huvudvärk mm varje da o både ja o mina älskade esahundar stinker nu

14 marzo 2026
Valutata 1 stelle su 5

Får ingen återkoppling via mail

Får inget svar på min fråga till säljare på Riksbyggen.
Jag frågar om när nyproduktion av +55 lägenheter som jag läst via pressmeddelande ska planeras att byggas.
Ställt samma fråga 2 gånger via mailkontakt men säljaren återkopplar inte utan upprepar samma information som första mailet och struntar i min fråga. Hon kunde åtminstone hänvisa mig till någon på Riksbyggen som har mer information.
Jag har betalat i cirka 5 årsavgift för att få förtur vid nyproduktion. Upplever att det är bortkastade pengar med cirka 200 kr per år.

9 marzo 2026

Risposta di Riksbyggen Ekonomisk Förening

Hej Sara, tack för din feedback.

Vi beklagar att du upplever att du inte har fått svar på din fråga. Tyvärr kan vi inte i nuläget se vilken kontakt eller vilket ärende ditt omdöme gäller.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig gärna vidare och ser till att din fråga hanteras av rätt person.

Micke, Riksbyggen

Supernöjd med Riksbyggen.

6 marzo 2026

Hej Jack,

Stort tack för ditt fina omdöme! Vi är glada att du trivs och är nöjd med oss som förvaltare.

Bästa hyresvärden🙌

4 marzo 2026

Hej Lau,

Stort tack för ditt fina omdöme! Det gör oss väldigt glada att höra att du trivs och är nöjd med oss som hyresvärd.

Valutata 1 stelle su 5

Riksbyggen ansvarig i mycket grov integritetskränkning

En sjuk och missbrukande individ som tyvärr utnyttjas av Riksbyggen i repressalie syfte med hund aggressivitet, förföljelse, trakasserier, ofredande och angiveri mot oss som har stått upp och talat på föreningsmöten om korruptionen som har kostat vår Bostadsrättsförening uppemot en halv miljard kronor, vi har lämnat in motioner till ekonomisk återhämtning som Riksbyggen har dolt för medlemmarna, vi har 3 gånger kallat till extrastämma i samma ämnen med 20% av medlemsbasen (10% är tillräckligt enligt lagen), osv.

Nu, sedan ett antal månader tillbaka, har mannen satt upp en dörrkamera med rörelseavkänning 3 meter rakt framför vår lägenhetsdörr, den spelar automatiskt spelar in video varje gång vi öppnar dörren till vår bostad, när vi tar avsked om morgnarna, när vi hälsar våra vänner välkomna, och när vi och andra grannar går i den gemensamma korridoren under en meter från kameran som man blir tvungen till varje gång man har ett ärende i förrådsutrymmen.

Kameran sitter på dörrkarmen rakt framför vår lägenhetsdörr, och då vi har en öppen planlösning, tar den med i videon stora delar av vår bostad inuti och självklart, vi som bor här.

Enligt kamera leventören, mannen en signal och kan då titta på filmen på sin mobiltelefon. Filmerna sparas och går att titta på i 30 dagar samt det går att ladda inspelningarna ner och dela dem, med exempelvis Riksbyggen och sin tillsatta korrumperade BRF styrelsen bestående bl.a. av 5 äkta par i en hermetiskt argsint rasistisk krets, filmerna kan förstås också delas med andra brottslingar, exempelvis Riksbyggens lakejer som har hotat oss med våld på föreningsmöten, m.fl.

Det tog en lång tid innan vi insåg detta för vi är vana att se att vederbörande får installerade elektroniska hjälpmedel vid sin dörr, då han har ofta blivit utestängd efter att ha tappat nyckeln och glömt koden, han har flera gånger lämnat dörren olåst och den stressade hunden gått lös i våningsplanen, m.m.

Jag har ringt leverantören och de säger att den kameran har han skaffat själv och att den är olagligt i allmän trapphus och allmän plats, den är tänkt för villor där man får filma, dock endasr sin egna tomt.

Jag har sagt till mannen två gånger att ta bort kameran, för det är det första man ska göra enligt råden från Integritetsskydd Myndigheten men individen har svarat med respektlöshet och aggressivitet: att han visst får ha kameran där. Varför? frågar jag, inget svar.

Jag har i en veckas tid anmält detta till Riksbyggens Jour och fortfarande sitter kameran där.

Vid vidare efterforskning har jag förstått att kameran som sitter utanför hans lägenhetsdörr i trapphuset, alltså på en del av byggnaden som förvaltarens fastighetsskötare borde ha upptäckt och avlägsnat.
Om ronder togs.

Än så länge, vi är inne på andra veckan, sitter kameran på och filmar alla i trapphuset och oss, t.o.m. inne i vårt hem.

Återkommer med utgången.

Det tog över en vecka och mannen fortsatte att filma oss inne i vår bostad varje gång vi måste öppna lägenhetsdörren för att ta oss in ocu ut ur vår bostad.

Riksbyggen, gjorde inget först, sen skickade ett brev till mannen.

Jag anmärkte att kameran ju satt på väggen i korridoren vilket inte tillhör mannen och vakmästaren, fastighetsskötare eller vaktbolaget kunde ju bara klicka av kameran. Inget åtgärd.

Antagligen ville provocera mig till att rycka bort och förstöra kameran och/eller komma i dispyt med denna oförståndiga problem grannnen.

Jag polisen anmäälde incidenten, möjligen det hjälpte något.

Kameran borde ha fångats av fastighetsskötarens ronder redan första dagen antagligen för flera månader sedan.

Jämför när jag gjorde en namninsamlig och lämnade några formulär i gymmet för medlemmar att signera.
Riksbyggen tog bort min behörighet till gymmet så vi har inte kunna träna där dedan 2023.

Jag klistade lätt några flygblad om naminsamlingen på lysstolpar ute på gatan som tilhör Malmökommun, det tog Riksbyggens personalen ner direkt.

Jag lämnade in en skriftlig motion om bättre utnyttjande av föreningens lokaler i Riksbyggens bokontorets brevåda 17 april 2023, dagen därpå hamnade jag utanför huset i kalla natten så att jag nästan fryser ihjäl. Min nyckel brickas minne raderas bort, så det måste bytas ut mot ny, set händer ibland sa mirjana. Ja så! då ska du byta mina andra två nyckel brickor som är lika gamla, Nej det vill styrelsen inte. sa mirjana. Själklart raderade dem min nyckel bricka som repressalier som kunde kosta mig livet.

2022 lämnade jag in en motion om att avskaffa ett onödigt P-tillstånd som Riksbyggen med sin lakej styrelse bestående av gifta par i styrelsen.
Dagen efter blev det parkerings förbjudet för min biltyp på samtliga plaser inom föreningens område.
Det var liten husbil, som passade perfekt i p-rutan där en husbil varit parkerad i 50 år

5 marzo 2026

Riksbyggens fastighetsförvaltning är…

Riksbyggens fastighetsförvaltning är under all kritik. 3 av 4 gånger som vi bokat tid för åtgärder i lägenheten så dök de inte upp och hörde aldrig av sig om att boka ny tid.

De klarmarkerar även felanmälningar trots att de inte vidtagit någon åtgärd och felen finns kvar.

20 febbraio 2026

Hej Carl,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Det är tråkigt att höra att du upplever brister i vår fastighetsförvaltning. Vår ambition är alltid att bokade tider ska hållas och att felanmälningar hanteras på ett korrekt och tydligt sätt.

Vi tar med oss dina synpunkter i vårt fortsatta arbete med att utveckla vår service. Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig vidare med ärendet.

Valutata 1 stelle su 5

Riksbyggen kostar bara en massa..

Riksbyggen som förvaltare är bara till för styrelsen. Vi medlemmar i föreningen har absolut ingen hjälp av dom. I vår förening har oegentligheter förekommit. Här väljer styrelsen med Riksbyggen hjälp att inte göra någon polis anmälan. Fick i går att Bostadsrättsägarnas riksförbund erhållit ett svar på en fråga från en jurist på Riksbyggen. Finns på Facebook. Här skall grävas mer. Sanningen skall upp på bordet.

14 febbraio 2026

Hej Pia,
Vi har förståelse för att det kan finnas olika uppfattningar i en förening. Vår roll är att stötta styrelsen inom ramen för vårt uppdrag, och vi kommenterar inte enskilda ärenden i öppna forum.

Trevlig brf förening Malmöhus 22

9 febbraio 2026

Risposta di Riksbyggen Ekonomisk Förening

Hej, tack för ditt fina omdöme! Vi är glada att föreningen upplevs trivsam och hoppas att du fortsätter att trivas hos oss.

Sveriges sämsta tvättstugor

Varför hatar ni tvättstugor? I vilken stad jag än bott hos er så har ni otroligt dåligt standard på tvättstuga. Det finns 3 rum, 2 är trasiga, sen en månad tillbaka. Det är inte ens tvättstuga i samma byggnad, jag behöver lämna byggnaden bara för att se att ni fortfarande inte lagat någonting. Jag hoppas era privata tvättlösningar hemma går sönder, då kan ni ju öva på att laga något

4 febbraio 2026

Hej Lisa,
Vi beklagar din upplevelse kring tvättstugorna. Våra fastighetsskötare arbetar löpande med underhåll och service av våra gemensamma utrymmen, inklusive tvättstugor. För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt och se över situationen i just din fastighet är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice.

Riksbyggen Norrtälje -den värsta chefen

Jag skulle vilja uttrycka min åsikt om Riksbyggen som den värsta husförvaltaren jag någonsin sett. Jag bor i ett av husen som Riksbyggen byggt på Safirgatan 15 i Norrtälje. Huset överlämnades praktiskt taget för ett par månader sedan, men taket läcker. Jag är rädd för att bo ifall vattnet börjar läcka genom taket. Lägenheten är kall. Det är svårt att komma in i duschen eftersom rummet också är kallt. Jag anser att moderna hus nu borde ha handdukstorkar i badrummet och ett fullt utrustat kök. Frågan är vad vi betalar för överhuvudtaget. De gemensamma tvättmaskinerna fungerar ofta inte, så det finns ingen plats att tvätta kläder. Jag rekommenderar inte att man söker bostad i det här företagets hus. Det kommer att finnas fler problem än sinnesstämning.

25 gennaio 2026

Hej Ligita,

Vi har förståelse för att upplevda brister kan skapa oro och frustration. Den fuktproblematik som förekommit har varit kopplad till ovanliga väderförhållanden och berör ventilationen på taket. Åtgärder är vidtagna av ansvarig part i bygget. Fastigheten är även slutbesiktigad och godkänd.

Lägenheterna värms upp via fastighetens gemensamma värmesystem och badrummen saknar därför separat värmekälla. Köken är utrustade enligt den standard som gäller för fastigheten.

Tvättmöjligheter finns både gemensamt och med förberedelse i lägenheterna. Gemensamma tvättmaskiner omfattas av löpande tillsyn och vid eventuella driftstörningar vidtas åtgärder för att återställa funktionen snarast möjligt.

Otransparent urval

Otransparent urval, orättvisa krav och diskriminerande effekter
Efter flera år i Riksbyggens och HomeQ:s system har jag sett samma mönster om och om igen. Det spelar ingen roll hur många köpoäng man har eller hur stabil ekonomi man faktiskt har – urvalet görs inte på ett rättvist sätt.
HomeQ registrerar inte inkomster korrekt, som pension, vilket gör att man felaktigt sorteras bort redan innan Riksbyggen ens ser ansökan. Sedan kräver de “3 gånger hyran” även för lägenheter där hyran är låg och där pensionärer utan problem klarar kostnaden. Resultatet blir att äldre, låginkomsttagare och personer med “fel” namn eller bakgrund aldrig får en chans, trots att de uppfyller kraven i verkligheten.
Det här skapar en tydlig segregation i vilka som får bo i de mest attraktiva områdena. Systemet är otransparent, inkonsekvent och känns mer som ett sätt att välja ut “rätt” personer än att följa köregler. Jag har skickat in alla uppgifter flera gånger, men de försvinner eller ignoreras. Ingen tar ansvar och både HomeQ och Riksbyggen skyller på varandra.
Min erfarenhet är att köpoäng inte betyder något och att urvalet inte sker på ett rättvist eller likvärdigt sätt. Jag vill varna andra att vara försiktiga och inte lita på att systemet fungerar som det ska.
🖐️🇸🇪hade unifer 1700 påeng hos Riksbyggen fick aldrig erbjudande på lgh ..

22 gennaio 2026

Hej Sanna,
Vi beklagar att du upplever processen som otydlig och orättvis.

Vi arbetar enligt fastställda uthyrningsprinciper där samtliga sökande behandlas lika och urvalet sker utifrån tydliga kriterier. Köpoäng är en del av processen, men utgör inte alltid ensam grund för tilldelning av bostad, då även andra krav behöver uppfyllas vid varje uthyrning. Uthyrningen sker via HomeQ:s system i enlighet med gällande regler och rutiner.

Inga individuella bedömningar görs utifrån namn, bakgrund eller andra personliga attribut, och diskriminering förekommer inte i verksamheten.

Behovet av tydlighet tas tillvara och vi arbetar kontinuerligt för att göra processen så klar och begriplig som möjligt.

Forfærdelig service og bedrageri

Forfærdelig service! Men supergode til at forhøje husleje hele tiden! Jeg har manglet varmt vand fra d.19/12 til 23/12 uden nogen information overhovedet.
De har efterfølgende sendt brev om at vi får 150 kr tilbage for manglende vand fra 20/12 till 21/12. Jeg ringede og stod i Kö i 39 minutter også blev røret lagt på efter at jeg meddelte problemet, ringede så igen og ventede i 59 minutter og meddelt problemet og fik besked på at nogen ville ringe til mig efter nytår (idag 12 dage efter nytår) stadig ikke hørt noget. I går aften d. 12/1 havde jeg igen ikke varmt vand men kun lunkent! Jeg ringer igen og igen får jeg besked på at høre fra dem snarest men stadig ikke hørt noget! Jeg har også skrevet besked og ingenting hjælper så nu får de an anmeldelse de fortjener!

19 dicembre 2025

Risposta di Riksbyggen Ekonomisk Förening

Tack för att du tagit dig tid att dela din upplevelse. Vi beklagar verkligen den frustration som bristen på varmvatten och den uteblivna återkopplingen har orsakat dig.

Ansvarig förvaltare har kontaktats för att säkerställa återkoppling och en lösning i ärendet.

Du är varmt välkommen att kontakta vår kundservice direkt om du har ytterligare frågor eller funderingar, så hjälper vi dig vidare.

/Micke

Valutata 5 stelle su 5

Jag bor i Bunkeflostrand för sedan ca 7…

Jag bor i Bunkeflostrand för sedan ca 7 år.
Jag är väldigt tacksam av Johan personnen som jobbar med felanmälan.
Han har varit alltid hjälpsam och redå för att hjälpa oss som kunder.
Det skulle blir bäst om förvaltaren också blir som Johan.

13 gennaio 2026

Risposta di Riksbyggen Ekonomisk Förening

Hej Lisander, tack för din feedback!
Det gläder oss verkligen att höra att du haft en så positiv upplevelse och att vår personal kunnat hjälpa dig på ett bra sätt. Vi tar med oss dina ord och fortsätter arbeta för att ge bästa möjliga service. Tack för att du tog dig tid att dela med dig. /Micke

Really bad company

Really bad company. Everytime there is something wrong, they need months for fixing anything. They are really bad at answering e-mails and the don’t pick up the phone. I can advise to run away from them.
The story continues. My mailbox is broken for over one month. I have reported it and the person who is taking care of it told me that another company was going to fix it. After a month I decided to call that company, and they answered me that they had never received an order. Also I wrote an e-mail to my contact person and he obviously not only doesn’t answer my e-mails, he ignores my phone calls and doesn’t call me back. I have called customer center, he promised to that person he would call me in one hour, and here I am 2 days later waiting for his call.

8 gennaio 2026

Hello Janine,

Thank you for sharing your feedback. We are sorry to hear about your experience and regret that our communication and response times have not met your expectations. This is not the level of service we aim to provide.

We take your comments seriously and are continuously working to improve both our response times and availability.

Kind regards,
Micke

Valutata 5 stelle su 5

De tog mitt problem på allvar och löste…

De tog mitt problem på allvar och löste det efter en tid och återkopplade resultatet till mig.

4 novembre 2025

Hej Lennart,

Roligt att höra att du är nöjd med servicen och återkopplingen.

Önskar dig en fin torsdag!

/Anna

riktiga bedragare

riktiga bedragare, fuskar, lurar, mutor , ockupations.
Myndigheterna borde ha koll på de stora företagen som omsätter miljardär. det pågår mycket mutor högst upp.
Riksbyggen och belfor är de sämsta som finns
De har lurat oss i 10 månader utan badrum och toalett. med fusk bygge

16 dicembre 2024

Hej Mir,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar verkligen att du har varit utan badrum och toalett under så lång tid, det är inte acceptabelt, och vi förstår att det har orsakat stor frustration.

Vi vill gärna hjälpa dig vidare och hitta en lösning på problemet. För att kunna göra det behöver vi lite mer information. Vänligen skicka ett mejl till hej@riksbyggen.se med detaljer om ärendet så vi kan hjälpa dig vidare.

Med vänlig hälsning,
Anna

OINTRESSE

Företagets Portal fungerar uselt i…
Företagets Portal fungerar uselt i Operativsystemet iOS.
Trots upprepade påstötningar har detta inte åtgärdats.
Ärendenummer:ÄRD-209296-L9P5N3
Som styrelsemedlem har jag därför inte åtkomst till
viktiga dokument i mitt arbete.Uruselt.
Styrelsemedlem:
Bonum BRF Anemonen
Upplevelsen ägde rum: 03 september 2024
Redigera
Riksbyggen Ekonomisk Förening logo
Svar från Riksbyggen Ekonomisk Förening
18 sep. 2024
Vi känner till ditt ärende och har lyft det igen, vi kan bara be om ursäkt för att en lösning dröjer. Ärendet ligger hos IT och det verkar vara en svår nöt att knäcka, men vi jobbar fortfarande med ditt ärende.
Jag tar om detta ärende igen då inget har hänt det senaste året.
OBS!DETTA ÄR FORTFARANDE INTE LÖST 2025-10-01
BEROR INTE PÅ IT UTAN PÅ OINTRESSE.
Styrelsemedlem
Bonum BRF Anemonen

1 ottobre 2025

Risposta di Riksbyggen Ekonomisk Förening

Vi ber verkligen om ursäkt för att ärendet har dragit ut på tiden. I nuläget finns det tyvärr fortfarande vissa begränsningar när det gäller att visa specifika dokument på iOS-enheter. Framöver planerar vi en större uppgradering av våra underliggande system, där vi bland annat kommer att se över alternativ för att kunna erbjuda mer användarvänliga och förbättrade rapporter.

Med vänlig hälsning,
Anna

Valutata 1 stelle su 5

Hjälper min farmor på 94 år med…

Hjälper min farmor på 94 år med vattenskada och när jag kontaktar Riksbyggen tar det veckor utan återkoppling. Föreningen säger att lägenheten ovan har haft vattenskada och att detta har åtgärdats men ingen kontroll gjordes på min farmors lägenhet som ligger direkt under. Efter veckor börjar vi ligga på mer och supporten på riksbyggen är riktigt hjälpsam, kontaktar förvaltaren hos dem (Ulrika) och säger att hon lovat att återkomma under dagen. Inget händer så vi kontaktar supporten igen som säger att det är ett prio ärende så det är mycket konstigt som återigen säger att hon kommer höra av sig inom kort, 2 dagar efter det ber jag att få bli kopplad direkt till handläggaren då jag önskat att få en ny handläggare då inget händer men de säger att de inte går då hon är förvaltare för fastigheten. När jag får tag i Ulrika är hon riktigt otrevlig, ingen ursäkt för det inte återkopplat och säger att hon väntar svar ifrån föreningen som hon skickat mail till dagar innan med påminnelser (detta stämmer inte enligt föreningen), hon säger också att det är vår uppgift att ordna ytskikt då det är i vår lägenhet, jag frågar då om grannen slår ett hål i vår vägg är det vår uppgift att laga det hålet då, ja säger UIrika. Helt klart inkompetent, dåligt bemötande. Ulrika säger också att det inte vart någon vattenskada på lägenheten ovan även fast föreningen och de som bott där säger att det var det och det var riksbyggen som hjälpte till med ärendet och försäkring vid det tillfället. Helt klart under all kritik.

18 settembre 2025

Hej Gustav,

Tack för att du tog dig tid att lämna en recension. Vi har läst din text, men tyvärr innehåller den inte tillräckligt med information för att vi ska kunna identifiera adressen eller personen det gäller. Vi har därför bett om fler uppgifter för att kunna hjälpa dig vidare på ett mer ingående sätt.

Det du beskriver stämmer inte överens med hur vi arbetar eller hur vi vill att våra kunder ska bli bemötta. Vi tar dina synpunkter på allvar och vill gärna reda ut det du och din farmor upplevt, men för att kunna göra det behöver vi komma i kontakt med dig direkt.

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss via hej@riksbyggen.se

Vänliga hälsningar, Lisa🌸

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più