Valutata 1 stelle su 5

Sanslöst dålig kundtjänst. Deras app fungerar inte vid felanmälan och bokning av videomöte. I stället skickar de ut en tekniker på deras eget initiativ men som inte konstaterar något fel och fakt... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Det är absolut bästa hyresvärd jag bor hos, man blir väl bemött om man har frågor och funderingar. Det är lugnt och tyst i den fina lägenheten trots att uttrycks sirener körs dagligen utanför, iso... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Rekommenderas ej Sämsta hyresvärd Ta inte en lägenhet hos dom När man felanmälan saker så händer inget dom fixar inte saker som behövs Och dom som sitter och ta emot telefonsamtal dom behöver... Leggi di più

1,7

3 stelle
2 stelle
1 stella

Valutata 1 stelle su 5

Om det hade funnits noll eller minus…

Om det hade funnits noll eller minus hade jag använt det! Sveafastigheter låter sina ’undersåtar’ (fastighetsskötare med mer) ta hand om problemen som dom sedan sopar under mattan. Vi hade inget varmvatten i 5 dagar strax innan jul och fick en ’kompensation’ på 123kr! Alltså vilket skämt! Barn och äldre hade alltså ingen möjlighet att duscha! när det behövdes som mest pga kyla med mer!
Nej jag skulle aldrig och kommer aldrig att rekommendera dessa som hyresvärd till någon jag känner! Inte ens min värsta fiende! Det är synd att Riksbyggen inte finns kvar inom hyresrätt, dom var 5 gånger bättre!!

19 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Äntligen har jag flyttat från…

Äntligen har jag flyttat från Sveafastigheter och jag är så glad för det! Hyr ALDRIG av dom, dom lovar saker men det händer inte mycket! För att behålla hyresgäster bjuder dom på ostfrallor på mornarna utanför porten, ta tag i problemen istället. Man bor inte kvar för en fralla! Man skulle väl ha läst recensionerna innan man hyrde men tyvärr gjorde jag inte det. Men tack och lov är Infanterigatan ett minne blott nu 👊 Där jag bor nu är saker hela, och det är rent och fint i trapphus och man får respons samma dag om man undrar över något eller om något är trasigt och det är så det ska vara! Hos Sveafastigheter tar det ju månader innan dom lagar tvättmaskiner, helt otroligt!

31 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Omöjliga att få kontakt med

Omöjliga att få kontakt med. Har försökt få kontakt med dem i över ett halvår angående parkeringsplats och att fråga om innätning av balkong som man behöver godkännande av hyresvärd för att kunna göra. Jag har mailat olika Mailadresser och inte fått svar, jag fattade inte om jag mailade fel mailadress eller vad problemet var. Nu efter att ha läst omdömena här förstår jag att det inte är jag som gjort fel, de är dem som är omöjliga att få kontakt med.

Till slut fick jag ett mail om parkering och en kod men inget mer info överhuvudtaget om koden. Inte var den gäller, hur länge den gäller, ingenting. Har väntat i över en vecka på att få svar om mina frågor om koden men har inte hört ett ord. Ringde till kundtjänsten som endast startade nya ärenden om mina frågor istället för att ta tag i frågorna och försöka leta upp svaren själv. Förstår verkligen inte hur deras system fungerar, om det finns ett överhuvudtaget.

20 gennaio 2026

Riktigt dåligt.

Riktigt dåligt.
Fick ej reda på vart soprum,förråd mm fanns vid inflytt. Lägenheten va riktigt skitig. Svåra o få tag i… tog en vecka innan jag fick parkering så kunde ändå inte va i lägenheten…
Vid utflytt fick jag ombesiktning. På denne ombesiktning kollade dem ingenting av de som va med i besiktningen och bara godkände ”utan anmärkning” för att sedan skicka en faktura på 800 för ombesiktning. Konfronterade dem om detta och dem påstår att ombesiktningen va nödvändig. Konstigt att dem inte kollade en enda grej på den bara. Riktigt uruselt. Rekomenderar inte att hyra av sveafastigheter. Och det kommer jag aldrig att göra igen!

19 dicembre 2025

Sämsta hyresvärdena

Nästan omöjliga att få tag på, fick påbackning när jag skulle flytta ut och ombesiktning. Skulle dit och ta bilder till städbolaget så hade de bytt fläkt och lämnat det ännu mer skitit. Otrevliga som bara den. Rekommenderar inte! Lär väl få betala ännu mer i slutändan

17 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Den absolut sämsta hyresvärden i…

Den absolut sämsta hyresvärden i Sverige. Vad ni än gör, jag ber er snälla överväg inte ens tanken att hyra av dem.

De är bedragare fullt ut. När man flyttar ut renoverar de hela lägenheten med ommålning och diverse och fakturera dig som hyresgäst detta och skyller på att du lämnat skador. De känner inte till hyreslagen, och normalt slitage har de ingen koll på. I mitt fall lämnade jag några enstaka märken på färgen från möbler, jag sa att det gick bra att de fakturerar mig för specifikt det. Sedan fick jag en faktura på 13 000 lagomt till jul där jag ser att de målat om HELA lägenheten med entreprenör och debiterar mig för detta. När jag sedan bestridit fakturan fick jag ett otroligt oprofessionellt svar med en glad smiley på slutet av meddelandet.

Efter att läst alla andra recensioner om företaget förstår jag att de har satt detta i ett system. Dvs. När hyresgäster flyttar ut ser företaget detta som en gratis renovering som de också kan använda som en orsak till att höja hyran för nästa hyresgäst.

1 ottobre 2025

Sanslöst dålig kundtjänst.

Sanslöst dålig kundtjänst.
Deras app fungerar inte vid felanmälan och bokning av videomöte. I stället skickar de ut en tekniker på deras eget initiativ men som inte konstaterar något fel och fakturerar sedan oss 1500:-

Vi bokade ett videomöte inte en tekniker. Utöver detta så är svarstiderns långa, de ger olika info beroende på vem som svarar på mail och tag inget som helst ansvar.

Aldrig i mitt vuxna liv har jag varit med om en sämre hyresvärd.

21 novembre 2025

Hyr inte av dessa!

Hyr inte av dessa!
Dom försökte lura mig på flera 1000kr genom fakturor som inte är ”mina”. Dom gör falska besiktningar också!

20 novembre 2025

Äntligen flyttar jag ut

Äntligen flyttar jag ut från Svea Fastigheter! När jag flyttade in utan att fått sett lägenheten var det svartmögel i både badrum och kök, färgen i taket hade låssat, väggarna var slitna, köket i otroligt slitet skick, etc. Deras ursäkt var ”vi hade semester och glömde bort”. Så jag fick leva med svartmögel ett halvår. Åtgärda målning av väggar och tak själv. Städa hela lägenheten då det ej var gjort när jag flyttade in. Jag fick rensa avlopp, torka av spis och ugn, torka av fönster och golv. Inget var gjort. Sen vid utflytt hade dom mage att säga att jag behövde åtgärda insidan av ett skåp som är missfärgat. Nivån på servicen är så låg! Varför kan man inte ge 0 stjärnor?

29 settembre 2025

⚠️ Varning angående Svea Fastigheter ⚠️

⚠️ Varning angående Svea Fastigheter ⚠️

Jag vill dela med mig av min erfarenhet. Jag blev erbjuden en lägenhet via Svea Fastigheter och var i kontakt med en person vid namn Ibrahim. Han krävde att jag skulle åka till Karlstad redan nästa dag för att skriva kontrakt – trots att jag bor flera timmar bort och inte har möjlighet att ta ledigt med så kort varsel.

När jag förklarade situationen fick jag svaret att lägenheten annars skulle hyras ut till någon annan. Jag föreslog digital signering via BankID eller att skriva under och scanna in kontraktet, vilket är fullt möjligt idag, men det vägrade de.

Jag tycker detta är väldigt märkligt och vill därför varna andra som söker bostad hos Svea Fastigheter: var beredd på orimliga krav och ingen förståelse för digitala lösningar, även om man verkligen behöver en bostad.

19 agosto 2025
Valutata 1 stelle su 5

Tidigare förvaltare Riksbyggen sålde…

Tidigare förvaltare Riksbyggen sålde till Sveafastigheter som tog över två månader innan vi skulle flytta ut. Flytten och besiktningen blev en mardröm. De var väldigt noggranna, använde sig av en extern besiktningsman då de själva avbokade överenskommen tid pga tidsbrist. Vi förklarade för besiktningsmannen vilket slitage som fanns vid tidpunkten för vår inflytt men detta litade dem inte på och menade att det kunde inte vi bevisa. Efter väldigt otrevliga telefonsamtal där vi gång på gång försökt förklara att det inte var vi som orsakat färgskiftningar på väggarna utan tidigare hyresgäst, att detta har vi fått bo med under alla våra år som boende i lägenheten så kommer ändå en faktura för ommålning av hela lägenheten! Vi ifrågasätter detta återigen men Sveafastigheter slutar att svara. Flera månader har gått och detta är ännu inte löst. Orsakat mig mycket stress och blivit väldigt nedstämd av allt detta. Känner mig otroligt dåligt och orättvist behandlad.

13 agosto 2025
Valutata 5 stelle su 5

Det är absolut bästa hyresbolaget

Det är lugnt och tyst i den fina lägenheten trots att uttrycks sirener körs dagligen utanför, isoleringen är så bra här.
Jag är otroligt imponerad av att bostadsbolaget har träffar med hysesgästerna på våran fina innegård emellanåt.
Det har jag aldrig varit med om tidigare.

31 luglio 2025
Valutata 5 stelle su 5

Sveafastigheter, inte som alla andra. På ett bra sätt.

Sveafastigheter bör vara Sveriges största fastighetsbolag. Man har expanderat i rekordfart och givet är att det tar tid att hinna växa med. Jag har bara positiva erfarenheter från företaget, och jag vet ju hur folk funkar. Får man inte som man vill eller man orsakat en skada man blir ersättningsskyldig för ska det ges 1 stjärna och orimliga kommentarer som inte är hela sanningen. Jag rekommenderar sveafastigheter som hyresvärd, jag har hunnit med ett par stycken och de är , trots behov av mer personal på vissa områden för att hinna med, det modernaste och medmänskliga. Ett företag helt olikt alla andra.

31 luglio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Enligt NyaWermlandstidningen så har…

Enligt NyaWermlandstidningen så har Infanterigatan i Karlstad blivit bättre säger Sveafastigheter. Det ligger sprutor/kanyler utanför portar, tunga narkomaner springer runt i hus och garage. Det är stölder, hundattacker, skitigt och så himla obehagligt att bo här! Man är bunden ett år pga av hyresrabatt och alla har inte råd att betala detta och är fast. Finns det verkligen ingenting man kan göra? Mår så dåligt i denna miljö! Personalen på Sveafastigheter är inte trevliga om de ens svarar!!!!! Och att ingen från bolaget svarar på dessa recensioner är ju också anmärkningsvärt! Någon som har tips på vad man kan göra?

30 luglio 2025
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più