Tuincentrum Pelckmans Recensioni

TrustScore 3.5 su 5

Valutata 1 stelle su 5

Best nooit bestellen bij Pelckmans. Meer dan maand geleden bij Pelckmans besteld, producten binnen 5 dagen aanwezig , weken later niets. Telkens helaas hebben we hier geen update over. Dan zou overgeg... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Top service van Hanne van afdeling vijver en vissen. Na verloren gegane bestelling deed zei de moeite om te zoeken wat fout liep tot ze het gevonden had. Zeer goede communicatie naar mij toe TOP HANNE... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Wij komen al jaar en dag bij Pelckmans. Zalig om daar rond te kuieren. Prijzen zijn ook heel interessant vergeleken met andere tuincentra. Je komt hier steevast met iets buiten. Kleine opmerking, koch... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Heerlijke winkel. Duidelijke afdelingen. Vriendelijk personeel. Kassaticket worden vanaf nu digitaal door Pelckmans bijgehouden. Top. Nu ook nog de gespaarde punten bons van 5 euro digitaal bijhouden... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

1. Vivaio e articoli per il giardino

Scritti dall'azienda

Vijver- en tuincentrum Pelckmans, lekker groot, lekker goedkoop! Meer dan 35000 m² kijk- en winkelplezier in de Belgische Kempen. Uw tuinspecialist met vestigingen in Lommel en Turnhout.

Nella media

TrustScore 3.5 su 5

1K recensioni

5 stelle
4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non risultano inviti alla recensione recenti

Non ha risposto alle recensioni negative ricevute

Tutte le recensioni

142 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Valutata 1 stelle su 5

Onbestaande klantenservice, zeer late levering

Beste,

Ik heb u reeds meerdere malen (20-30 keer, gedurende de openingsuren) proberen te bellen, nooit neemt iemand op.

Ik heb u in April gemaild, ter antwoord op vorig bericht, niemand reageerde.

Ik heb u op 30 April gestuurd op Facebook Messenger, dit bericht bleef tot gisteren 12 Mei onbeantwoord. Gisteren kreeg ik zeer algemene, naast-de-questie reacties. Verdere berichten die ik stuurde om tot een oplossing te komen werden gelezen, maar vakkundig genegeerd.

Vandaag vond uiteindelijk, een maand te laat, de levering plaats. Ook nu weer probeerde ik een bericht te sturen via messenger, of we een (gedeeltelijke) terugbetaling zouden krijgen voor de laattijdige levering (een voorwaarde voor ons om de levering aan te nemen) - u raad het al, ook dit werd genegeerd.

De zending waarover het gaat, was nodig voor een lentefeest, dit is intussen al gepasseerd. Het spreekt voor zich dat wij dus allesbehalve tevreden zijn over jullie 'service'. Ik heb de zending danook geweigerd, en ik eis een volledige terugbetaling (inclusief leveringskosten) gezien U niet uw vooropgestelde levertermijn nakwam, en bovendien een meesterschap liet zien in het onwillig zijn om tot een oplossing te komen. Al mijn pogingen om hier als volwassenen uit te komen, werden vakkundig genegeerd.

** misschien een rare plek voor zo'n rechtstreeks bericht, maar hier reageren ze blijkbaar nog wel (af en toe).

13 maggio 2025
Valutata 1 stelle su 5

Stuur uw personeel op cursus

Sommig personeel bij pelckmans is echt ongelooflijk grof, je wordt gewoon in je gezicht uitgelachen.
Service: 0
Personeel:0
Ooit vele duizenden euro´s achtergelaten, heel vaak gedacht hier zien ze mij nooit meer, maar op ne moment is ´t gewoon genoeg geweest

12 maggio 2025

geleverd gebroken bloembak

Aankoop bij Pelckmans van 2 terracotta bloembakken,
bij levering blijkt er 1 gebroken . ik heb naar Pelckmans de nodige informatie van het gebeuren met foto meermaals doorgestuurd ...; zonder ook maar een repliek daarop van de firma. Dan maar telefonisch geprobeerd met als resultaat 15 maal hetzelfde liedje te aanhoren
dus het heeft geen zin als er bij aankoop iets misloopt in het nadeel van de klant contact met deze gasten op te nemen , wat mij betreft resultaat zero

24 aprile 2025

We komen graag bij Pelckmans

We komen graag bij Pelckmans, de keuze is reuze. We vinden er altijd wat we nodig hebben en soms zelfs teveel 😉. Laatste maand al 4 keer geweest al betekent het wel dat we aan rijtijd iedere keer 1.30 uur kwijt zijn.

8 maggio 2025
Valutata 5 stelle su 5

Snap alle slechte reviews niet echt..

Lang getwijfeld om te bestellen op Pelckmans door deze vele slechte reviews. Toch de sprong gewaagd en wat ben ik blij!
Kippenhok netjes geleverd de week na mijn bestelling, heeft inderdaad een week geduurd maar hebben de mensen echt zo weinig geduld de dag van vandaag dat ze daar niet eens kunnen op wachten? :-)
Ik zal allersinds nog bestellen daar, de prijs van het kippenhok was 1/3de dan identiek hetzelfde (merk en model) als op bol...
Pelckmans top!

7 maggio 2025

geen communicatie.

Op 11 maart heb ik een bestelling geplaatst bij Pelckmans. Ik ontving geen verzendbevestiging of trackinginformatie van hen. Pas in het weekend ontving ik een e-mail van DHL met de melding van een vermeende leverpoging op 15 maart. Op dat moment was ik de hele dag thuis – er werd niet aangebeld en er werd ook geen briefje achtergelaten. De e-mail van DHL gaf aan dat het pakket zou worden teruggestuurd naar de afzender. Tot op de dag van vandaag toont de tracking nog steeds deze retourstatus, wat mij doet vermoeden dat het pakket verloren is gegaan.

Ik heb Pelckmans herhaaldelijk gemaild, aangezien het hun verantwoordelijkheid is om te zorgen dat ik ontvang waarvoor ik heb betaald. DHL werkt niet samen met de ontvanger bij het opsporen van pakketten, omdat de verantwoordelijkheid bij de afzender ligt tot het moment van correcte levering.

Pelckmans liet aanvankelijk weten de planten opnieuw te zullen verzenden zodra de zending bij hen terug was. Inmiddels zijn we weken verder en is het mei. De tracking toont nog steeds ‘retour afzender’, maar Pelckmans weigert de planten opnieuw te verzenden, mij terug te betalen of zelfs te reageren op mijn e-mails. Dit is bijzonder slechte klantenservice.

Het is de wettelijke plicht van de verkoper om te zorgen voor een correcte levering. Ik heb hen meerdere keren benaderd, maar krijg geen enkele reactie meer.

Nog steeds geen oplossing. De zending blijft traceerbaar, en Pelckmans blijft in gebreke: geen terugbetaling, geen nieuwe levering en geen communicatie.

8 maggio 2025

bloempotten

Online heb ik 2 bloempotten besteld en bij de levering zag ik dat 1 van de 2 beschadigd was. De bodem is voor de helft gescheurd en dus ook niet bruikbaar. Al meerdere mailen en klachten gestuurd (samen met een foto) en ik krijg geen antwoord terug. Zelfs telefonisch zijn ze niet bereikbaar. Het minste dat ik verwacht is dat je toch een antwoord krijgt. Qua service vind ik dit een schande. Ik koop hier nooit meer.

17 aprile 2025

Personeel slecht

Winkel is oke, alleen de personeel vooral de dames op de vijvervissen afdeling zijn alles behalve vriendelijk.
Ze staan daar om tijd te vullen i.p.v. klanten helpen.

Die moeten ze daar weghalen, slechte reklame voor deze bedrijf.

26 aprile 2025
Valutata 5 stelle su 5

Heel tevreden over de artikelen en personeel. De winkel is vlot bereikbaar met ruime…

De winkel is vlot bereikbaar met ruime parking.
Het assortiment is ruim en overzichtelijk met goede informatie over het artikel.
De gekochte planten stelden me nog nooit teleur, slaan goed aan en bloeien de voorspelde periode.
Het personeel is behulpzaam en vriendelijk.

3 maggio 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Bedankt voor je mooie woorden!

Wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over onze winkel, het assortiment én de kwaliteit van onze planten. We doen elke dag ons best om klanten zoals jij een fijne ervaring te bieden — zowel in service als in productkeuze.

Heel graag tot een volgende bezoek! 🌿

De prijzen zijn concurrentieel

De prijzen zijn concurrentieel. De levering verloopt vlot. Kwaliteit OK.

2 maggio 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Bedankt voor je positieve feedback!

Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze prijzen, de levering én de kwaliteit van onze producten. We streven er steeds naar om een vlotte service en goede prijs-kwaliteitverhouding aan te bieden.

Tot een volgende keer! 🌱

Valutata 5 stelle su 5

Bought some plants and gifts for friends

Bought some plants and gifts to give to friends. Lovely plants and gift ideas. Something for everyone. Great prices and helpful staff. A large store and it was open on May 1st! We will be back.

1 maggio 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Thank you so much for your kind words!

We're thrilled to hear you enjoyed our selection of plants and gifts — and even more that you found something for everyone. It's great to know our team could help make your visit a positive one.

Looking forward to welcoming you back soon! 🌸
– The Pelckmans Team

Goede service, veel inspiratie

1 maggio 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Bedankt voor je fijne reactie!

Leuk om te horen dat je tevreden bent over onze service en dat je bij ons inspiratie hebt opgedaan. Daar doen we het voor!

Hopelijk tot snel opnieuw in de winkel! 🌿

Reageren nergens op

Reageren nergens op! Telefonisch niet te bereiken! Zie veel sites met gedupeerden voorbij komen, vrees geen bloempot 😬

30 aprile 2025

Beste Marike,

Hartelijk dank voor uw recente aankoop bij Pelckmans. We willen u graag informeren dat het tijdens de voorjaarsdrukte wat langer kan duren om uw bestelling te verwerken en te verzenden. We waarderen uw geduld en begrip in deze drukke periode.

Wij stellen uw vertrouwen in ons zeer op prijs en doen ons uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk bij u te bezorgen.

Nogmaals, bedankt voor uw aankoop en voor het kiezen van Pelckmans. We kijken ernaar uit om u in de toekomst opnieuw van dienst te mogen zijn!

Valutata 2 stelle su 5

Tuincentrum Verwelckmans

Kruipend zenegroen gekocht via de webshop. Duurde langer dan aangegeven om te leveren, en een plantje minder dan besteld was (is op voorhand medegedeeld & terugbetaald).
Maar mijn god, de toestand waarin de plantjes toekwamen…
Eerst en vooral, de verpakking; de plantjes waren gewoon in een te grote doos gepleurd, zonder enige bescherming tegen omrollen, kantelen enzovoorts. Een echt slagveld bij het openen van de doos en aarde overal.
Ruim de helft van de plantjes was niet enkel verwelkt, maar gewoon dood. Echt krokant-ik-heb-al-jaren-geen-water-gezien-dood. De toestand van de overige plantjes was dusdanig kritisch dat het aanplanten eerder aanvoelde als het begraven van de plantjes.
Ik heb tot 2x toe een mail gestuurd met de vraag wat ze daar nu eigenlijk zelf van vonden, maar daar antwoorden ze gewoon niet op.

De broodfokker van de plantenwereld.

22 aprile 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Bedankt dat je de tijd hebt genomen om deze ervaring met ons te delen.

We willen je oprecht onze excuses aanbieden voor zowel de staat waarin de plantjes zijn aangekomen als het gebrek aan reactie op je eerdere mails. Dit is absoluut niet het niveau van service of kwaliteit waar wij voor willen staan, en jouw beschrijving van de levering is zeer terecht zorgwekkend.

We willen dit graag rechtzetten.

Nogmaals onze excuses. Je feedback nemen we zeer ernstig en we bekijken ook intern hoe we dit soort situaties in de toekomst kunnen vermijden.

Valutata 3 stelle su 5

MANQUE DE COMMUNICATION.

EDIT 07/05/2025: J'ai finalement reçu la marchandise bien emballée.

j'ai ré-haussé la note mais que trois étoiles suite au manque cruel de communication et des délais de livraison non-respectés.

Il est peut-être mieux de ne pas passer par leur Webshop.

J'ai passé une commande pour 899 € sur leur site avec une livraison et toujours pas de nouvelle depuis une semaine.
Impossible d'avoir quelqu'un au téléphone et pas de réponse aux e-mail.

A fuir!

21 aprile 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Merci beaucoup pour votre récent achat chez Pelckmans. Nous tenons à vous informer que pendant la période de pointe du printemps, le traitement et l'expédition de votre commande peuvent prendre un peu plus de temps. Nous vous remercions de votre patience et de votre compréhension pendant cette période chargée.

Nous apprécions votre confiance et ferons tout notre possible pour vous livrer votre commande le plus rapidement possible.

Encore une fois, merci pour votre achat et d'avoir choisi Pelckmans. Nous espérons vous servir à nouveau dans le futur !

Mooie planten

Zo veel keuze,heb plantjes uitgekozen,ben tevreden en hadt verleden jaar ook plantjes,dezelfde,ze bloeien nog,kom zeker terug

27 aprile 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Wat leuk om te horen dat je zo tevreden bent met je plantjes — en dat die van vorig jaar het nog steeds zo goed doen! 🌸
We zijn blij dat je de weg terug naar ons vindt en kijken ernaar uit om je snel weer te mogen verwelkomen.

Tot binnenkort!

Valutata 5 stelle su 5

Het was weer gezellig winkelen

Het was weer gezellig winkelen. Het personeel was heel behulpzaam

23 aprile 2025

Risposta di Tuincentrum Pelckmans

Wat fijn om te horen dat je winkelbezoek weer zo gezellig was!

We geven je compliment zeker door aan ons team — ze doen hun best om elke klant met de juiste hulp én een glimlach te ontvangen.

Tot de volgende keer! 😊
– Het Pelckmans-team

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più