Webshop die zijn verantwoordelijkheid niet neemt
Dit was mijn eerste bestelling bij MeubelbeslagXXL, en helaas ook mijn laatste. Ik had hoge verwachtingen van een gespecialiseerde webshop voor een product op maat in dit prijssegment — die verwachtingen zijn op alle fronten niet waargemaakt.
Bestelling van 4 laden op maat voor bijna €500. Verwachte leverdatum was 5 mei. De lades zijn pas op 28 mei geleverd — bijna vier weken te laat. Ik heb zelf op 11 mei contact moeten opnemen om de status te achterhalen; er is op geen enkel moment proactief gecommuniceerd over de vertraging. Geen track & trace ontvangen. De lades werden als pallet afgeleverd zonder voorafgaande kennisgeving of afleverafspraak. Doordat ik inmiddels was verhuisd en niet meer dagelijks op het bezorgadres aanwezig was, trof ik de pallet onbeheerd voor de deur aan. Na uren wachten ontving ik op de dag van levering enkel de mededeling dat de bezorging was voltooid — iets wat ik op dat moment al zelf had vastgesteld.
Bij uitpakken bleken de schroeven aan alle vier de laden scheef en maar half ingeboord. Na montage functioneert de soft-close niet zoals omschreven: het sluiten gaat zwaar en haperig, zonder enige dempende werking. Bij bijv. Blum en Hettich werkt dit aanzienlijk soepeler. Niets hiervan staat vermeld op de productpagina, waardoor ik niet de afweging heb kunnen maken die ik anders had gemaakt.
Klacht ingediend op 30 mei. In plaats van zelf verantwoordelijkheid te nemen heeft MeubelbeslagXXL de klacht doorgeschoven naar de fabrikant en diens reactie simpelweg doorgestuurd. De schroeven werden erkend maar zonder oplossing afgedaan. De overige klachten zijn door MeubelbeslagXXL zelf nooit inhoudelijk behandeld. Mijn laatste twee e-mails van 16 en 22 juni zijn volledig genegeerd.
Ik had gehoopt dit samen op te lossen — dat was en is nog steeds mijn voorkeur. Maar na een maand zonder serieuze reactie zie ik geen andere keuze dan dit hier te delen.