Masterkey Recensioni 2

2 stelle
1 stella

Come questa azienda usa Trustpilot

Valutata 1 stelle su 5

Uwaga na to miejsce. Przestępczy proceder. Za wszelką cenę unikać tego parszywego sklepu!

Ten sklep jest jak koszmar z najgorszego snu. Ocena jaka się należy temu miejscu to 0 gwiazdek na 5. Z całą pewnością to było nasze najgorsze doświadczenie w życiu. W dniu 2 sierpnia 2023 r. zakupiliśmy u sprzedawcy sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu zestaw składający się z wkładki dwustronnej EVVA MCS o numerze systemu: 003MC1703 wraz z trzema kluczami EVVA MCS i kartą bezpieczeństwa wyprodukowane przez austriacką firmę EVVA Sicherheitstechnologie GmbH z siedzibą mieszczącą się w Wiedniu przy Wienerbergstrasse 59-65. Produkt ten został zakupiony za sporą kwotę pieniężną w wysokości 1600 zł i odebrany osobiście w sklepie Masterkey Poznań w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 Lu2 od Tomasza Barszcz będącego jego właścicielem. Wybraliśmy tą ofertę, bo firma EVVA Sicherheitstechnologie GmbH i skep Masterkey Poznań wydawały się nam solidnymi markami. Poprzez montaż zakupionej wkładki EVVA MCS w drzwiach głównych naszego mieszkania spodziewaliśmy się zwiększenia bezpieczeństwa, zarówno osobistego i majątkowego w miejscu naszego zamieszkania. Jednak rzeczywistość okazała się koszmarem. Wkrótce przekonaliśmy się, że zakup ten nie był nic warty naszych wydanych na ten cel niemałych pieniędzy. Po upływie krótkiego okresu czasu od odbioru i montażu wkładki EVVA MCS w drzwiach głównych naszego mieszkania w Gdyni w Polsce wydarzyły się tam liczne włamania z kradzieżą i dewastacjami mienia znajdującego się wewnątrz tego lokalu. Zdarzenia te miały miejsce w czasie naszej nieobecności w domu. Na popełnione czyny kryminalne wskazywały ujawnione tam ślady ingerencji pozostawione przez sprawcę w pomieszczeniach mieszkalnych. Nieznana nam osoba wielokrotnie dopuszczała się bezprawnych wejść do naszego mieszkania po uprzednim otwarciu zamka w drzwiach głównych za pomocą klucza pasującego do naszej wkładki EVVA MCS znajdującej się wewnątrz naszych drzwi. Zachodzi ogromne prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że był to dodatkowy klucz istniejący poza tym kompletem oryginalnych kluczy EVVA MCS, które otrzymaliśmy w zakupionym zestawie z wkładką EVVA MCS. Powyższe wynika wprost z oficjalnych zapewnień austriackiego producenta EVVA Sicherheitstechnologie GmbH o niemożliwości otwarcia zamka z wkładką EVVA MCS bez użycia oryginalnego i w pełni zabezpieczonego przed nielegalnym kopiowaniem klucza EVVA MCS. Nieznany nam sprawca każdorazowo po opuszczeniu naszych pomieszczeń zamykał drzwi główne od mieszkania w ten sam sposób jak opisany wyżej. W następstwie tych wydarzeń przez okres wielu tygodni byli przez nas informowani pisemnie o tej sprawie Tomasz Barszcz-właściciel sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu oraz dyrektorzy zarządzający EVVA Sicherheitstechnologie GmbH w centrali tej firmy w Wiedniu w Austrii i polskiego oddziału tego producenta-Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Bliznę Łaszczyńskiego. W kilkunastu pismach doręczonych pocztą do dyrekcji powyższych przedsiębiorstw została opisana szczegółowo cała zaistniała sytuacja w przedmiotowej sprawie. Jednocześnie zażądaliśmy od sklepu Masterkey Poznań i firmy EVVA Sicherheitstechnologie GmbH udzielenia nam konkretnych pisemnych wyjaśnień dotyczących faktu nielegalnego wejścia w posiadanie dodatkowego klucza do naszej wkładki EVVA MCS, którym sprawca posługiwał się dokonując włamań. Dotychczas nie otrzymaliśmy pisemnych wyjaśnień na temat zgłoszonych przez nas okoliczności przestępczego procederu. Cała ta katastrofalna i niebezpieczna sytuacja trwa obecnie nadal i to pomimo dokonanej wymiany zakwestionowanej przez nas wkładki EVVA MCS o numerze systemu: 003MC1703 na nową wkładkę EVVA MCS od tego samego austriackiego producenta. Wymiana wkładek EVVA MCS w zestawach z kluczami i kartami bezpieczeństwa nastąpiła w dniu 25 września 2024 r. w siedzibie sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu, co było wynikiem rozstrzygnięcia postępowania konsumenckiego przeprowadzonego przez państwowy urząd Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Polsce. Po dokonanym przez nas montażu nowej wkładki EVVA MCS w drzwiach głównych naszego mieszkania w Gdyni nadal są tu popełniane włamania takim samym sposobem jak wcześniej. Rezultatem tych kryminalnych działań są liczne szkody powstałe w wyniku dokonanych uszkodzeń mienia prywatnego. Ten mający wciąż miejsce przestępczy proceder jest powodem naszych ogromnych i uzasadnionych obaw związanych z poważnym i realnym zagrożeniem naszego bezpieczeństwa w miejscu zamieszkania. Wszystkie informacje zamieszczone w mojej recenzji są autentyczne, a powyższa opinia o sklepie Masterkey Poznań w Poznaniu została przeze mnie wystawiona ku przestrodze dla innych kupujących przed tym nieuczciwym i niekompetentnym sprzedawcą.

25 novembre 2024
Non scritta su invito
Valutata 1 stelle su 5

Wielkie oszustwo. Ostrzegam. Bezwzględnie unikać tego koszmarnego miejsca!

W naszej ocenie działalność tego sprzedawcy to wielkie oszustwo. Nasz kontakt ze sklepem Masterkey Poznań w Poznaniu w Polsce był i obecnie jest dla nas nadal wstrząsającym doświadczeniem. Temu miejscu nie należy się nawet jedna gwiazdka, bo zostaliśmy oszukani przez tego przedsiębiorcę dwukrotnie! Jestem zmuszona przyznać jedną gwiazdkę tylko dlatego, bo w ocenie recenzji brak opcji: zero gwiazdek. Wybraliśmy ten sklep na zakup wkładki do zamka klasy EVVA MCS, ponieważ austriacki wytwórca tego produktu EVVA Sicherheitstechnologie GmbH oraz oficjalny partner handlowy tego producenta w Polsce - sklep Masterkey Poznań w Poznaniu wydawali się nam solidnymi i godnymi zaufania firmami. Po tym wszystkim, co dotychczas doświadczyliśmy to oceniamy ten sklep w Poznaniu i postępowanie jego właściciela Tomasza Barszcz na zupełne zero. To zdecydowanie absolutny brak rzetelności i profesjonalizmu. W miesiącu sierpniu 2023 r. w sklepie Masterkey Poznań w Poznaniu zakupiliśmy zestaw zawierający wkładkę dwustronną klasy MCS o nr. systemu: 003MC1703 wyprodukowany przez firmę EVVA Sicherheitstechnologie GmbH mieszczącą się w Austrii w Wiedniu przy Wienerbergstrasse 59-65. Nabyliśmy ten produkt z przeznaczeniem do montażu w zamku drzwi głównych naszego mieszkania mieszczącego się w Gdyni w Polsce. Ta zaawansowana technologicznie wkładka zamka została nabyta za wysoką cenę w kwocie 1,600 zł i odebrana osobiście w sklepie Masterkey Poznań mieszczącym się w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 LU2. Wkrótce okazało się, że zakup ten był nic nie warty naszych wydanych na ten cel pieniędzy. Po upływie niedługiego okresu czasu od montażu wkładki EVVA MCS w drzwiach głównych naszego mieszkania w Gdyni w Polsce miały i obecnie nadal mają tu miejsce częste włamania z kradzieżą i dewastacjami mienia znajdującego się wewnątrz tego lokalu. Wskazywały na to ujawnione liczne i wyraźne ślady ingerencji pozostawione przez sprawcę tych czynów kryminalnych w pomieszczeniach mieszkalnych. Nieznana nam osoba podczas naszej nieobecności wielokrotnie dokonywała wejść do naszego mieszkania po uprzednim otwarciu zamka w drzwiach głównych za pomocą klucza pasującego do naszej wkładki EVVA MCS zamontowanej w naszych drzwiach. Zachodzi bardzo wysokie prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że jest to dodatkowy klucz istniejący poza tym kompletem oryginalnych kluczy EVVA MCS, które otrzymaliśmy w zakupionym zestawie z wkładką EVVA MCS. Powyższa pewność wynika wprost z oficjalnych gwarancji austriackiego producenta EVVA Sicherheitstechnologie GmbH o niemożliwości otwarcia zamka z wkładką EVVA MCS bez użycia oryginalnego klucza EVVA MCS. Dodatkowo firma ta zapewnia o całkowitym zabezpieczeniu klucza przed nielegalnym kopiowaniem. W następstwie tych wydarzeń w 2024 roku zostali wielokrotnie zawiadomieni pisemnie o całej sytuacji Tomasz Barszcz będący właścicielem sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu oraz Dominika Zajączkowska zatrudniona na stanowisku dyrektora EVVA Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Blizne Łaszczyńskiego w Polsce i Stefan Ehrlich-Adám zatrudniony na stanowisku dyrektora zarządzającego w głównej centrali firmy EVVA Sicherheitstechnologie GmbH z siedzibą w Wiedniu w Austrii. W kilkunastu obszernych pismach doręczonych pocztą do siedzib wymienionych wyżej przedsiębiorstw został opisany dokładnie cały stan faktyczny w zgłoszonej sprawie. Jednocześnie zażądaliśmy od właściciela sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu oraz od austriackiego producenta wkładki EVVA MCS udzielenia nam dokładnych pisemnych wyjaśnień odnośnie okoliczności bezprawnego wejścia w posiadanie dodatkowego klucza, którym sprawca musiał się posługiwać. Dotychczas nie otrzymaliśmy odpowiedzi w zakresie zgłoszonej przez nas sprawy tego trwającego przestępczego procederu. Ta dramatyczna sytuacja utrzymuje się nadal i to mimo dokonanej przez nas wymiany zakwestionowanej u sprzedawcy wkładki zamka na nową wkładkę tej samej klasy EVVA MCS od tego samego producenta. Wymiana nastąpiła w dniu 25 września 2024 r. u sprzedawcy w siedzibie sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu będącego oficjalnym partnerem handlowym firmy EVVA Sicherheitstechnologie GmbH. Od dnia montażu nowej wkładki EVVA MCS w zamku drzwi głównych mieszkania w Gdyni nadal dochodzi tu do włamań dokonywanych tą samą metodą co wcześniej. Efektem tych przestępczych działań są liczne szkody powstałe w wyniku dokonanych uszkodzeń mienia prywatnego. Własną recenzję o sklepie Masterkey Poznań w Poznaniu wystawiłam ku przestrodze dla innych potencjalnych klientów tego nieuczciwego sprzedawcy oraz w całkowitej zgodności z prawdą i wszystkimi faktami zaistniałymi w opisanej sprawie.

25 settembre 2024
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Come funziona Trustpilot

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più