Strzeż się tej firmy !! Największe oszustwo jakie można sobie wyobrazić. Szczerze wszystkim odradzam.
Absolutnie to najgorsza firma, z jaką zetknęliśmy się w swoim życiu. Naprawdę porażające doświadczenie, z którym mamy styczność do dnia dzisiejszego. Najbardziej adekwatna ocena tego miejsca to zero gwiazdek. Z tego względu, że takiej oceny nie można tu wystawić jestem zmuszony wystawić jedną. W miesiącu sierpniu 2023 r. nabyłem w sklepie Masterkey Poznań w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 LU2 zestaw zawierający wkładkę dwustronną klasy EVVA MCS o nr. systemu: 003MC1703 oraz trzy klucze EVVA MCS i kartę bezpieczeństwa EVVA MCS. Powyższy produkt został wytworzony przez firmę EVVA Sicherheitstechnologie GmbH mieszczącą się pod adresem w Austrii: Wiedeń, Wienerbergstrasse 59-65. Wkładka EVVA MCS została zakupiona za niemałą cenę w wysokości: 1,600 złotych i odebrana osobiście w Poznaniu od właściciela sklepu Masterkey Poznań w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 LU2 w Polsce będącego oficjalnym partnerem handlowym firmy EVVA. Wybraliśmy ten produkt z przeznaczeniem do montażu w zamku drzwi głównych naszego mieszkania, bo spodziewaliśmy się zwiększenia poziomu bezpieczeństwa związanego z ochroną przeciwwłamaniową w miejscu zamieszkania. Jednak to co nas później spotkało było i jest dla nas wielkim koszmarem. Po niedługim czasie od odbioru i niezwłocznym montażu nowej wkładki EVVA MCS w drzwiach głównych naszego mieszkania mieszczącego się w dzielnicy Dąbrowa miasta Gdynia w Polsce zaistniały tam i dalej występują liczne włamania z kradzieżą i dewastacjami mienia znajdującego się w tym lokalu. Zdarzenia te miały miejsce w czasie, gdy byliśmy nieobecni we własnym mieszkaniu. O popełnionych przestępstwach świadczyły bezsprzecznie ujawnione w naszym mieszkaniu liczne ślady obecności nieznanej osoby oraz uszkodzeń pozostawionych przez sprawcę we wszystkich pomieszczeniach mieszkalnych. Nieznana nam osoba bardzo często dopuszczała się bezprawnych wejść do naszego mieszkania w Gdyni po uprzednim otwarciu zamka w drzwiach głównych za pomocą klucza pastującego do wkładki EVVA MCS zamontowanej w naszych drzwiach. Zachodzi olbrzymie prawdopodobieństwo graniczące z pewnością, że jest to dodatkowy klucz wytworzony poza tymi kluczami EVVA MCS, które otrzymaliśmy w zakupionym zestawie w komplecie z wkładką EVVA MCS. Powyższe wynika wprost z oficjalnych gwarancji podawanych od austriackiego producenta EVVA Sicherheitstechnologie GmbH o niemożliwości otwarcia zamka z wkładką EVVA MCS bez posłużenia się oryginalnym kluczem EVVA MCS. Poza tym producent zapewnia też o całkowitym zabezpieczeniu klucza od tej zaawansowanej technologicznie wkładki zamka przed nielegalnym kopiowaniem. Dalej nieznany nam sprawca włamań po opuszczeniu pomieszczeń mieszkalnych każdorazowo zamykał drzwi główne od naszego mieszkania w identyczny sposób jak opisany wyżej. O tych wydarzeniach byli wielokrotnie informowani pisemnie Dominika Zajączkowska zatrudniona na stanowisku dyrektora firmy EVVA Polska Sp. z o.o. w miejscowości Blizne Łaszczyńskiego przy ul. Rzemieślniczej 12 w Polsce oraz dyrektor zarządzający centrali firmy EVVA Sicherheitstechnologie GmbH w Austrii w Wiedniu przy Wierbergstrasse 59-65 i wlaściciel sklepu Masterkey Poznań w Polsce w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 LU2. W licznych pismach doręczonych drogą pocztową do siedzib tych firm zostały podane szczegółowe informacje odnośnie całej sytuacji zaistniałej w przedmiotowej sprawie. W przesłanych zgłoszeniach zażądaliśmy od firmy EVVA udzielenia nam wyczerpujących pisemnych wyjaśnień na temat okoliczności nielegalnego wejścia w posiadanie dodatkowego klucza do naszej wkładki EVVA MCS, którym sprawca posługiwał się i nadal posługuje dokonując włamań. Do tej pory nie uzyskaliśmy pisemnych wyjaśnień dotyczących zgłoszonych faktów przestępczego procederu. Ta niebezpieczna i przerażająca sytuacja utrzymuje się nadal i to mimo dokonanej wymiany trefnej wkładki EVVA MCS o nr. systemu: 003MC1703 na nową wkładkę EVVA MCS o innym nr. systemu od tego samego producenta. Wymiana zestawów wkładek EVVA MCS miała miejsce w dniu 25.09.2024 r. w sklepie Masterkey Poznań w Poznaniu przy ul. Grunwaldzkiej 169 LU2. Po dokonanym przez nas montażu nowej wkładki EVVA MCS w zamku drzwi głównych wejściowych od tego samego mieszkania w Gdyni nadal są tu dobywane włamania tym samym sposobem co wcześniej. Efektem tej kryminalnej działalności są znaczne szkody finansowe powstałe w wyniku dokonanych uszkodzeń mienia prywatnego. Moja opinia na temat firmy EVVA jest w całości autentyczna i opracowana tylko na podstawie prawdziwych informacji i zaistniałych faktów. Szczerze odradzam zakup produktów tej marki. Lepiej poszukać innej bezpiecznej firmy w tej branży.