Na początku wszystko ok. Dostałem info o przesyłce, kurier 26.09.26. Urlop, czekam cały dzień i nic. Link do firmy kurierskiej nie działa, dzwonię na infolinię i dowiaduję się, że dostawa została zmie... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Na wanne czekałam 3 miesiące,miaĺa być 30.06.2026 później napisali,że 15.09.2026 otrzymam zamówienie tego dnia nie było, glazurnicy umówieni. Wanna dotarła dopiero około 22.09.2026,ale po tym jak wysł... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Szczerze nie polecam. Nie zamawiajcie państwo nic. Telefonicznie nie da się dodzwonić. Zamówienie złożone 2.09. Po 15 dniach kiedy miało przyjść zamówienie dostaje meila że nie mają towaru... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Czekam na kafelki 4 tygodnie(zamówiłam 1go września), żałuję że czytałam tych opinii wcześniej.Żenada! Łazienka rozwalona czeka,a ja ciągle sama muszę dzwonić i prosić o informację! I nic nie wiadom... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Non risultano inviti alla recensione recenti
Ha risposto al 4% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 1 settimana
Come questa azienda usa Trustpilot
Moja reklamacja klamki do drzwi trwa od kwietnia. Reklamacja została przez nich uznana a kasy do dzisiaj nie oddali a mamy już koniec sierpnia. Sprawa jest Urzecznika Praw Konsumenta ale Komfort też ma na tą instytucje wywalone. Oddaje sprawę do sądu bo dosyć mam ich bezczelności. Kategorycznie odradzam robienia zakupów w tym sklepie.
Jedno wielkie oszustwo , zamowienie wyslanie niekompletne , brak odpowiedzi na maile , infolinia istnieje tylko z nazwy , kilkukrotne proby polaczenia po kilkadziesiat minut , nikt nie odbiera telefonu
Zakupilam stolik miesiac temu. Nadal czekam zero kontaktu, zadnych odpowiedzi na maile. Infolinia automat, rozlącza sie. Nic nie kupujcie w komforcie. Zglaszam ich do rzecznika i uokik
Opinia
To już kolejny raz, kiedy rezygnuję z zamówienia w Komfort.pl, ponieważ informacje dotyczące terminu wysyłki i dostawy podane na stronie diametralnie różnią się od rzeczywistości.
Po co podajecie informację, że produkt zostanie wysłany w ciągu 24 godzin, skoro po dokonaniu płatności okazuje się, że planowany termin dostawy to… 15 dni? W moim przypadku zdarzyła się również sytuacja, w której termin dostawy został przesunięty z tygodnia aż o 2 miesiące.
Najgorsze jest to, że pieniądze są już pobrane, a żeby anulować zamówienie, trzeba kontaktować się z infolinią. Dodzwonienie się graniczy z cudem — kilka razy czekałam po około 30 minut, a ostatecznie połączenie było przekierowywane na pocztę głosową.
W efekcie klient jest wprowadzany w błąd informacjami o dostępności i terminie wysyłki, aby zdecydował się na zakup, a później traci mnóstwo czasu: albo czekając tygodniami na towar, albo próbując anulować zamówienie, a następnie czekając na zwrot pieniędzy.
To bardzo frustrujące i moim zdaniem zdecydowanie nie jest sposób na traktowanie klienta. Jeśli rzeczywisty termin wysyłki wynosi 15 dni, powinien być jasno podany przed dokonaniem zakupu, a nie zmieniany dopiero po otrzymaniu płatności.
Szkoda ze nie ma 0 gwiazdek. Choć po chwili zastanowienia zero to i tak za dużo jak na taką bezczelną oraz beznadziejną firmę.
Zostaliśmy oszukani ,panele z montażem.rozoadky się przez wprowadzeniem się . Nie chcą nam zwrócić. Pieniędzy sprawa idzie do sądu nie polecam paneli z komfort z montażem
Tragedia. Dostawa opóźniona i przesunięta na inny termin - rozumiem. Ale już minął tydzień o tego terminu, a nie mam informacji co się dzieje z moją przesyłką. Od 30 min wiszę na infolinii - nie ma szans się dodzwonić.
Na maila też nie odpisują.
Nie polecam.
Zamówiłam deski plus akcesoria , towar nie przyszedł w całości zamowionej ilości, dokupowalam na szybko u innego miejsciwego sprzedawcy, bo był montaż umówiony ....reklamacja uwzględniona a na zwrot pieniędzy czekam czekam minął miesiąc.....nie polecam, 40 minut czekam na infolinii aby cokolwiek ustalić... .
Gdybym mógł dać 0 gwiazdek to bym dał. Sklep w Mysiadle, to porażka jedna kasa, czekasz jak do butelkomatu, Dyrektor musi zatwierdzić obniżkę, która się skończyła, ale widnieje dalej i oczywiście proces zatwierdzenia trwa. . .ponad godzinę
Odradzam. Jedna z dwóch rolek trawy zaginęła w transporcie. Ponieważ towar nie dotarł, zgłosiłem rezygnację. Po pewnym czasie produkt wrócił do magazynu Komfort. Wykonałem kilka telefonów, próbując uzyskać informację o zwrocie pieniędzy za niedostarczony towar. Za każdym razem infolinia zapewniała, że zwrot będzie szybki. Po miesiącu oczekiwania poinformowałem sklep, że zamierzam wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty z powodu przekroczenia ustawowego terminu zwrotu pieniędzy. Dopiero wtedy otrzymałem zwrot. Sklep nie wysłał nawet przeprosin za tak długi czas oczekiwania i konieczność wielokrotnego kontaktu. Nie skorzystam więcej z usług tego sklepu.
Sklep celowo wprowadza Klientów w błąd i podaje na stronie internetowej, że zakup podłogi z montażem obejmuje montaż listew przypodłogowych, a po zakupie odmawia realizacji montażu listew i żąda dopłaty w wysokości ponad 1 000 zł.
Zamówiłam płytki na stronie internetowej 5.08. Dostawa do sklepu miała być do 11.08. Brak jakichkolwiek informacji przez ten czas i kiedy zadzwoniłam 12.08 o której mogę odebrać zamówienie, to usłyszałam, że będą dopiero we wrześniu. Dno totalne!
Czekam na zwrot pieniędzy, a mają na to 14 dni:(
Drzwi od kabiny prysznicowej opadły. Reklamacja została uznana i drzwi naprawione. Po około miesiąca znowu opadły. Na ponowną reklamacje, dostarczyli nowe drzwi. Wyslalam zapytanie kiedy moge liczyc na montaz, bo w odpowiedzi nie bylo o tym informacji. Dostałam odpowiedz po ponad miesiącu, ze montaz lezy po mojej stronie.
Na odwołanie do reklamacji, dostałam informacje, że proces reklamacyjny został zakończony. Jeśli mam jakieś zastrzeżenia powinnam złożyć nowe zgłoszenie!
Cyt. "Dalsza korespondencja nie wnosząca nic do sprawy pozostanie bez odpowiedzi"
Żenujący sposób traktowania klienta!
Nawet na 1 gwiazdkę nie zasługuje. Po kilka tygodni oczekiwania na dostawę i nadal nie ma. To już kolejna próba. Zdecydowanie odradzam zakupy
Zamówiłem drzwi wewnętrzne w tym sklepie. Po dwóch miesiącach oczekiwania zostały dostarczone, ale okazało się, że mają niewłaściwy rozmiar — menedżerka popełniła błąd przy zamówieniu. Następnie złożyliśmy nowe zamówienie i po kolejnych czterech miesiącach nadal jesteśmy bez drzwi. Radzę omijać ten sklep szerokim łukiem — nikomu nie polecam.
2 szafki łazienkowe zamówione 25.05 i jak na razie 10.08 nadal jedna nie została doręczona. Jakaś reklamacja z powodu uszkodzenia przesyłki, ktora zgłosił kurier i teraz ciągle dzwonienie, wyjaśniane, szkoda czasu i nerów. Zdecydowanie nie polecam
Zacznę od tego, ze zamówienie internetowe miało zostać wysłane w ciągu 72h. Gdy miałam podejrzenie, że to nie nastąpi, wysłałam zapytanie z prośbą o informacje na temat realizacji zamówienia. Odpowiedź otrzymałam po dwóch tygodniach, w momencie gdy towar znajdował się już u mnie. I którego dostawa opóźniła się własnie o te dwa tygodnie. Po rozpakowaniu płytek gresowych okazało się, że trzy z nich dotarły w uszkodzonym stanie. Ale od trzech dni nie mogę nawet złozyć reklamacji, bo dla tego formularza serwer odpowaiada 500. Bardzo wygodnie. Niepoważna firma, nie polecam
Dałabym mniej gwiazdek, ale niestety się nie da.
Czekam już 2 miesiąc na zamówienie - zapłata wysłana, minęło już kilka terminów dostawy i ani śladu.
Twierdzą, że wysłali stół już 2 raz, ale statusy zamówienia wcale się nie zmieniają. Reklamacje uwzględnione przez automatyczne wiadomości i cisza.
Dodatkowo dostałam e-maila omyłkowo wysłanego do mnie zamiast do innego klienta.
Infolinia i pracownicy niepoważni, nic sobie nie robią z klientów.
Nie polecam, bo zostaniecie bez towaru i bez pieniędzy
UWAGA przed zamówieniem montażu w Komfort. Moje zamówienie miało być zakończone w czerwcu. Jest 7 sierpnia i nadal nie jest zakończone.
Na początku maja zamówiłem w Komfort podłogę, drzwi wewnętrzne, listwy oraz usługi montażowe. Łącznie wydałem około 20 000 PLN. Zdecydowałem się na tę firmę dlatego, że zapewniono mnie o szybkiej i profesjonalnej realizacji.
Niestety moje doświadczenie okazało się zupełnie inne.
Terminy były wielokrotnie przesuwane albo nie były dotrzymywane. Wielokrotnie musiałem sam dzwonić, pisać wiadomości i osobiście jeździć do sklepu, żeby dowiedzieć się, co dzieje się z moim zamówieniem. W związku z kolejnymi terminami, poprawkami i dodatkowymi wizytami monterów straciłem ponad 10 dni wolnych.
Na pierwotnie ustalony termin montażu zarezerwowałem także zakwaterowanie, ponieważ musiałem być na miejscu. Zapłaciłem za nie 735,52 PLN. Posiadam potwierdzenie Booking.com oraz paragon. Pomimo tego ustalony harmonogram nie został dotrzymany.
Montaż podłogi również nie został wykonany zgodnie z pierwotnym planem. Potrzebnych było wiele dodatkowych wizyt. Zdarzyło się nawet, że monter przyjechał bez potrzebnego narzędzia, ponieważ nie przekazano mu informacji o pełnym zakresie prac. Oznaczało to kolejną wizytę i kolejny stracony przeze mnie dzień.
Mam również poważne zastrzeżenia do jakości wykończenia podłogi. Zapłaciłem za usunięcie starej podłogi oraz profesjonalny montaż nowej. Mimo to pod nowymi listwami w sypialni i przedpokoju nadal widoczne są fragmenty starej, przyciętej podłogi. Pozostawiono otwarte szczeliny, a część narożników i połączeń listew została wykonana bardzo niedbale.
Problemy z drzwiami są równie poważne.
Stare drzwi zostały zdemontowane, mimo że nowe nie były jeszcze dostępne. Przez długi czas mieszkałem więc bez normalnych drzwi wewnętrznych.
Po zamontowaniu nowych drzwi okazało się, że drzwi do łazienki są wadliwe i wymagają wymiany. Oznacza to kolejne tygodnie oczekiwania.
Również wykończenie drzwi do sypialni jest moim zdaniem nieakceptowalne. Ościeżnica została przycięta na miejscu, pozostawiając widoczną, nieestetyczną krawędź. Wokół ościeżnic widoczne są również szczeliny, pianka montażowa oraz niewykończone miejsca.
Kupując nowe drzwi wraz z profesjonalnym montażem, oczekiwałem nowych drzwi z profesjonalnym wykończeniem. Nie oczekiwałem, że po zakończeniu montażu będę musiał zastanawiać się nad wynajęciem kolejnej firmy, żeby poprawić efekt końcowy.
Złożyłem oficjalną reklamację. Komfort uznał, że wystąpiły opóźnienia i zaproponował mi 500 PLN rekompensaty.
Nie zaakceptowałem tej propozycji.
Przy zamówieniu o wartości około 20 000 PLN, ponad 10 straconych dniach wolnych, udokumentowanych dodatkowych kosztach 735,52 PLN, licznych dodatkowych wizytach monterów, wadliwych nowych drzwiach i problemach z jakością wykonania uważam taką propozycję za nieadekwatną.
Przesłałem Komfort kolejne zdjęcia, filmy oraz dokumenty potwierdzające poniesione koszty i nadal czekam na rozwiązanie.
Najważniejszy fakt jest bardzo prosty:
Zamówienie złożyłem na początku maja.
Prace miały być zakończone w czerwcu.
Jest 7 sierpnia.
Realizacja nadal nie została zakończona.
Piszę tę opinię przede wszystkim jako ostrzeżenie dla innych klientów.
Jeżeli rozważacie większe zamówienie w Komfort razem z usługą montażu, radzę bardzo dokładnie przemyśleć tę decyzję. Nie zakładajcie, że samo zamówienie montażu oznacza, że wszystko zostanie wykonane terminowo, w jednej wizycie i z profesjonalnym wykończeniem.
Dokumentujcie wszystko, róbcie zdjęcia przed i po wykonaniu prac, zachowujcie wszystkie wiadomości i nie podpisujcie protokołu odbioru, dopóki naprawdę nie sprawdzicie całej realizacji.
Na podstawie mojego doświadczenia nie mogę polecić usług montażowych Komfort. Gdybym ponownie podejmował decyzję o takim remoncie, wybrałbym inną firmę.
Usługi oferowane przez infolinię tragiczne. Najpierw oczekiwanie 33 minuty na połączenie z konsultantką, której mikrofon brzmi jakby zatrzymała się w latach 2000. Może wypadałoby zainteresować się na jakim sprzęcie pracują wasi pracownicy?
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.