ALWEL is nog geen 1 ster waard. Als je gegronde overlast meldingen doet bij Alwel ,omdat je al jaren last hebt van je buren of omwonenden en daar niet normaal mee te praten valt en er dus ook geen op... Leggi di più
na renovatie overal schimmel en er wordt niets gedaan dan alleen maar kijken en praten nu bijna 2 mnd in schimmelhuis ,we worden er ziek van maar dat maak hun niets uit.maar ze weten wel steeds die 80... Leggi di più
Een goede ervaring mag ook gemeld worden. Dit betreft een niet werkend slot van onze berging. Wat een inzet van het personeel!! Lovenswaardig volhouden om het probleem op te lossen. Men was snel... Leggi di più
Mensen let op!
Mensen let op!! Als je reageert op een tocht vocht hok van ALWEL!! Let dan heel goed op !!!! De opgegeven oppervlakte maten van de woning (als die er bij staan??) KLOPPEN NIET!! *Neem Een lazer meter mee als je mag gaan kijken!!*
Alwel heeft er een handje van om deze ofwel helemaal achterwege te laten!! dan wel helemaal niets erbij te vermelden!! of gedeeltelijke maten op de plattegronden " En als""? er de maten bij staan?? trek dan maar 7/8% er vanaf bij alwel draait alles om de centen niet om de huurders!!
Naar aanleiding van twee significante…
Naar aanleiding van twee significante lekkages in de doucheruimte, veroorzaakt door achterstallig onderhoud, is er roestvorming geconstateerd aan de verwarming.
Recentelijk heeft Firma van Sundert bij mij reparaties uitgevoerd aan een lekkende toiletstortbak en een lekkende wasbak. Tijdens deze werkzaamheden werd geadviseerd de verwarming te vervangen, gezien de aanwezigheid van roest aan zowel de binnen- als buitenzijde. De reden hiervoor is het risico op het ontstaan van gaten.
Het reparatieteam van Alwel stelt voor om de verwarming te schuren en te lakken. Echter, dit lijkt mij een ineffectieve oplossing, aangezien dit proces de vorming van gaten juist zou kunnen versnellen. Dit zou Alwel in staat stellen om de verantwoordelijkheid bij mij te leggen en reparatie te weigeren.
Alwel handhaaft het standpunt dat reparaties aan verwarmingen onder de verantwoordelijkheid van de huurder vallen, wat in dit specifieke geval onjuist is.
Mijn ervaring met Alwel is dat achterstallig onderhoud structureel niet wordt aangepakt. Dit heeft reeds tweemaal geleid tot ernstige lekkages, waarbij juridische bijstand noodzakelijk was om Alwel tot actie te bewegen.
Vaak meldingen gedaan van drugs…
Vaak meldingen gedaan van drugs overlast en een dealende buurman van Burg Freijterslaan 59 Roosendaal en junks en dealers dan doe je een melding bij Alwel dan wordt van het kastje naar de muur gestuurd dan zeggen bel de wijk agent maar op die in de westrand alleen maar zijn lippen verbrand aan de koffie en als je de politie belt dan duurt het 15 minuten voor je ze aan de lijn hebt dan zijn de junks en dealers al lang weg
Ervaring huurwoning
Deze review is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring als huurder.
Ik heb inmiddels bijna drie jaar te maken met terugkerende lekkages en gevolgschade in mijn woning. Deze problemen zijn herhaaldelijk gemeld. Ondanks inspecties is naar mijn ervaring geen structurele oplossing gerealiseerd en bleef duidelijke en tijdige terugkoppeling uit.
Wat mij opviel, is dat meldingen in mijn geval niet serieus leken te worden opgepakt zolang hier kosten voor de verhuurder aan verbonden waren. Ook kreeg ik de indruk dat pas na het inschakelen van juridische bijstand enige voortgang ontstond. Niet veel , maar wel meer dan wat ik bijna in 3 jaar tijd heb bereikt.
Naar mijn ervaring is dit een moeizaam proces waarin een huurder weinig bereikt zonder juridische ondersteuning. Op basis hiervan raad ik toekomstige huurders aan zich vooraf juridisch te beschermen en het contact feitelijk en zakelijk te houden. Emotionele reacties werken naar mijn ervaring eerder tegen dan mee.
Verbetering is nodig in onderhoud, opvolging en communicatie.
Hoe moet je met een rolstoel op de vierde verdieping komen als er geen lift is?
Ze hebben nu een appartement te huur staan in de Egelantierstraat in Breda. Vierde verdieping ZONDER lift, maar wel geschikt voor mensen met een rolstoel! Moet je dat ding dan op je rug naar boven sjouwen ofzo? Voor de goede orde: gaat niet over mij hoor. Waardeloze club. Ik reageer niet meer op hun woningaanbod. Hebben alleen maar verwaarloosde gribuswoningen te huur in achterbuurten en gaan er zelf nooit kijken. En dan roepen dat mijn reactie zo tegenvalt, want tijdens het gesprek was alles zo positief verlopen. Jaja, een hut verhuren zonder recht van bezichtiging van tevoren.
Problematieken Portiek
Al 1.5 jaar ben ik problemen aan het melden omtrent een Syrisch persoon die constant katten blijft voeren en een hoerenhuis runt in zijn appartemeent, AL 1.5 JAAR zit ik in de stank van nat broeierig kattenvoer in de zomer en dan Meld ik dit en de woningcoorporatie zegt dat ze er mee bezig zijn maar feitelijk gezien krijg ik dat al 1.5 jaar te horen en er veranderd helemaal niks.
het wordt maar eens tijd dat Alwel WoningCoorporatie eens flink op zijn vingers getikt wordt want luisteren naar hun clienten kunnen ze ook niet.
Het wordt steeds gekker met …
Het wordt steeds gekker met alwel(zalwel) wij wilden overstappen naar glasvezel ipv koper hele trage kabeltje)nu blijkt (uit telefoontje van de provider) dat er geen glasvezel mag komen van alwel!!
kan het nog gekker? ja alwel gaat bepalen welke provider jij wel of niet mag nemen (wel of geen glasvezel aansluiting) met ander woorden.. alwel ontneemt eenieder het recht die glasvezel wil dat recht om het te nemen omdat zalwel geen toestemming geeft voor deze aansluiting!!!!!! de letterlijke woorden van de provider ,,
14 dagen geen douchen en wassen.
verstopte riool in douche dit is van zaterdag 8 maart op zondag 9 maart 2025 gebeurt. Geen douche mogelijkheden en geen wasmachine die kan draaien. Van der Velden (rioolontstopper) denkt dat je de gehele dagen maar thuis kan zijn en dat zij de enige zijn die "werken". Gevolg is dat men pas op 17 maart komen. De ontstopper lukt het niet om de afvoer te ontstoppen. Men moet vanaf de zolder het proberen te gaan ontstoppen. De zolder moet dus leeggeruimd worden! Zie bij het ontruimen dat de afvoer achter een astbestpijp loopt. Met de koppelingen zeer kort op elkaar. Om hierbij bij te kunnen moet men achter de astbest pijp gaan werken! Komt van der Velden snel kijken. Nee, zij komen pas weer een week later op 24 maart 2025. En als het dan weer niet lukt? Maar ja, van der Velden en Alwel kunnen wel elke avond lekker douchen.
Houd zich niet aan afspraken en legt schuld steeds bij huurder.
claimed goede reviews te hebben volgens hun huurders enquetes, echter zoals hier op google te zien is , is het een bagger bedrijf. Afspraken worden NIET nagekomen en dan word je als huurder als oorzaak aangemerkt. Achttersallig onderhoud, indien een conflict weigeren ze je zelfs te woord te staan of reperaties uit te voeren etc etc. Als je een keus hebt kies een andere verhuurder. Aan de huurders: Ze reageren pas als je de huurcommissie aanschrijft !! dat is mijn tip massaal de huur commissie inschakelen dat ze goed op hun flikker krijgen. Vooral een zekere B. is een die uit zijn nek lult. Alles licht aan mij maar mijn vriendin is het in enkele weken ook al zat omdat ook zei merkt dat ze zich nooit aan afspraken houden, Is niet eens 1 ster waard !!
onbetrouwbaar, en geen sociale verantwoordelijkheid!
Vrij slechte ervaringen met deze verhuurder, we huren hier inmiddels al 10 jaar, maar zijn op hun aanwezen wegens dat het een WMO woning betreft.
Preventief onderhoud kennen ze niet. Eveneens moeten communicatie-initiatieven altijd vanuit bewoners komen. Alle verantwoordelijkheid betreffende gebreken schuiven ze doorgaans af op 3'de als ze ermee weg kunnen komen. We hebben inmiddels meerdere lekkages en vocht schades in de woning! waarvan er een lek bij de achterkant van de woning zit. Die men al 5 jaar weigert te herstellen. Resultaat bij hevige regenval, heb je dus watersnood in je huiskamer. De huur is niet misselijk, eveneens de mooie verhalen hoe hard dat zij voor hurend Nederland werken. Als huurders merken wij hier het tegenovergestelde van.
Wisselende ervaring
Positief: fijne woning op goede locatie voor schappelijke prijs
Goede hulp nadat ik een maand de huur mistte.
Nadeel:
Erg bemoeizuchtig en op de voorgrond en nogal giftig in de communicatie. Net doen of je gek bent als je met een redelijk maar kritisch punt komt of tot vier keer toe vragen of je op dat ene tijdstip toch écht niet kunt voor de gewenste afspraak. Alsof je na één keer vragen niet weet of iemand kan hè. Als ik aangeef dat ik ze wel erg aanwezig vind en dat dat me te veel wordt, stellen ze voor bij me langs te komen. Dat soort dingen. Heb geen keuze meer maar had ik die wel, zou ik niet snel nog eens voor alwel kiezen.
Zwaar teleurgesteld in Alwel
Tot voor kort altijd tevreden geweest. Maar nu ik heb dan ook nooit echt contact op hoeven nemen met Alwel vanwege onderhoud (probeer alles zoveel mogelijk zelf te regelen.)
Nu voor de 2e keer het beslag in een deur boven kapot is gegaan, waardoor mijn dochter werd ingesloten, loop ik toch wel tegen waardeloze service aan.
Bij de vorige deur die kapot ging, heb ik de nooddienst gebeld, die was er zo'n 2 uur later en heeft mijn (angstige dochter) uut de kamer bevrijd door een paneel uit de deur te snijden en vervolgens het beleg eruit te zagen. De deur werd besteld en vervangen.
3 weken geleden gebeurde hetzelfde met de deur ernaast:dochter zat in haar kamer en kon er niet meer uit toen zij naar de wc moest. Het was tegen middernacht, ze moest erg naar de wc . En wetende wat de nooddienst ging doen , hebben we zelf het paneeltje eruit gesneden en is mijn dochter door het paneeltje gekropen. De volgende dag Alwel gebeld jn het volste vertrouwen dat zij de deur weer zouden vervangen zoals vorige keer. Maar nee: de monteur kwam, is door ons gat gekropen (dat hij volgens alwel zelf had moeten zagen en niet wij) ,heeft het beleg (net als vorige keer ) kapot gezaagd om de deur weer open te kunnen doen , alleen moeten we nu zelf voor alle kosten (ruim €200,- ) opdraaien Enkel en alleen omdat we de nooddienst niet gebeld hebben om middernacht. (We dachten hier goed aan te doen, kostenbesparend voor Alwel en bovendien moest mijn dochter heel nodig naar de wc) De monteur die kwam om de deur te openen, gaf aan dat hij hetzelfde gedaan zou hebben.De deur was op geen andere manier open te doen. Hij kon nu niet kosteloos een andere deur bestellen, omdat op de bon stond dat dit op onze kosten moest(dat had de telefoniste erop gezet).
Uiteraard meteen een app /mail gestuurd met het volste vertrouwen dat dit goed zou komen . Nu 3 weken later nog steeds niks gehoord. Mijn dochter kan haar deur niet meer dicht doen, wat erg vervelend voor haar (nacht)rust is in een huis met meerdere mensen.
Dus zojuist een app gestuurd om te vragen of er iets mis gegaan is, gezien het uitblijven van de beloofde respons. Desnoods zetten we er zelf een nieuw paneel in, maar het beslag is er toch echt door Alwel uit geslepen en dat maakt dat de deur niet meer dicht kan.
De reactie was in de trant van:" ons standpunt was duidelijk. We gaan de deur niet vervangen". Kortom; omdat ik niet het noodnummer gebeld heb ,komen ze nu niks meer doen. Daarnaast vindt Alwel het blijkbaar ook niet nodig om die respons zelf te geven op mijn mail of app.
Het makkelijkste voor mij was om het noodnummer te bellen. Maar voelde me daartoe bezwaard, omdat we het ook zelf tijdelijk konden oplossen tot we onder kantoortijden contact op konden nemen. Dat was voordat ik wist wat een bagger organisatie Alwel was. Helaas...
Nooit heb ik geklaagd ; ook niet over het groot onderhoud van keuken en douche dat mij al 4 jaar geleden beloofd werd (keukenkastjes vallen eruit, douche is niet tegenaan te schilderen vanwege de schimmel en houtrot.En nu er iets is dat echt opgelost moet worden , speelt Alwel het zo vies... Schandalig!
Ik begrijp nu wel waarom ze de contactgegevens van de onafhankelijk klachtencommissie niet op hun website hebben staan.
berichten worden via email met…
berichten worden via email met onbetrouwbare link gestuurt. .email. geeft direct bericht DEZE LINK NIET OPENEN
Slechte service
Gisteren telefonisch contact gehad met Alwel om aan te geven dat er waarschijnlijk vermoeden is van asbest. En er word gewoon gezegd dat ze niets voor ons kunnen betekenen!
1Ster en dat is nog teveel voor deze…
1Ster en dat is nog teveel voor deze slecht woningbouw ever !!! Een huis vol schimmel en dan druk ik me nog netjes uit ! Maar wel de volle huur betalen ! Mijn kind aan de puffers ! Mja wat kan hun dat schelen zij wonen hier toch niet ?! Dreigen en asociaal gedrag dat kunnen ze dan wel. Maar menselijk reageren of meedenken NEE !!
Alwel’s loze beloften caravaan
Alwel, betere naam is Zalwel. Deze verhuurder verdient geen enkele ster. Jammer dat er geen ‘negatieve’ sterren te verdienen zijn…
Toegang tot berging middels tag is al maanden defect en verlichting werkt ook niet. Installatie is gewoon spanningsloos gemaakt!
Herhaaldelijk contact opgenomen met klantenservice, maar het enige antwoord dat ze kunnen geven is ‘we zijn ermee bezig’
Ondertussen betaal ik wel huur, ook voor het deel dat niet werkt!
Kortom een organisatie die service hoog in het vaandel zegt te hebben maar dit blijkt een loze kreet te zijn, waardeloos dus.
Lijkt mij de hoogste tijd voor een reactie naar BN de Stem!
Alwel Breda (eigenaar)
3 weken geleden
Beste Henk, bedankt voor je feedback. Dat klinkt inderdaad niet goed. Ik kijk graag met je mee. Wil je me het adres geven via 1 van onze andere communicatie kanalen? Groet Masha
MASHA, NU RUIM 3 WEKEN VERDER MAAR DE SITUATIE IS ONVERANDERD 😡😡😡
WAT IS ER NODIG OM JULLIE IN BEWEGING TE KRIJGEN?
LOZE BELOFTE, NA LOZE BELOFTE, WAARDELOZE ORGANISATIE !!!
zoveel loze beloftes na twee jaar…
zoveel loze beloftes na twee jaar lekkages en schimmels en keer op keer slechte reperaties Er zou een schadevergoeding komen mail op mail telefoon niks niks niks
Zeer slecht systeem je word nergens mee…
Zeer slecht systeem je word nergens mee geholpen ik heb last van ongedierte en drugs overlast ik heb door het ongedierte bijna 3x brand gehad ik slaap met heel me gezin op 1 kamer in een flat mensen schrikken als ze komen net als reparateurs die zien gewoon het ongedierte lopen we worden er niet goed van en alwel neemt het zo op van ja we gaan er iets aan doen nou merk er niks van wat een rotzooi daar kan me kinders hierdoor geen vrijheid geven maar je bent een nummer maar wel iedere maand geld willen zien verder kijken ze niet hoe je moet leven
Afspraak
Van velden riolering is niet komen opdagen in de ochtend volgens afspraak en is nu al 13.00 uur . Dus moet ik mijn werk laten schieten terwijl dat ik half dag vrij had genomen. Ik stel alwel verantwoordelijk voor . Slechte woningcorporatie en dat is niet de eerste keer ik heb al eerder een klacht ingediend tegen van velden bij alwel blijkbaar wordt er niks aan gedaan. Amateurs
Wat een slechte woningbouwvereniging
Wat een slechte woningbouwvereniging. Wel de huur willen innen, maar met onderhoud plegen wordt je van kastje naar de muur gestuurd. Bagger slechte amateurs zijn het.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.