Valutata 5 stelle su 5

Pga en olycka blev tåget försenat. Två veckor efter resan kom ett trevligt mail med en ursäkt om försening och återbetalning av den summan som jag var berättigat till enligt VR resevillkor. Helt s... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Wifi fungerar sällan vilket hindrar effektivt arbete eller möjlighet att delta på Teams-möten. De som veckopendlar förlorar 40 arbetsdagar på ett år. Inför garanterad uppkoppling om minst 10 Gb/s!

Valutata 1 stelle su 5

Reste med vagn och ett barn med ert tåg den 27 februari 2026 kl 10:32 från Göteborg till Stockholm. Tågvärden var väldigt otrevlig och inte alls lösningsorienterad eller hade något som helst sevicemin... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 1 stelle su 5

Sämsta upplevelsen. Rekommenderar absolut ingen att välja VR framför andra tåg. Sämsta kundtjänsten som är så otrevliga och obehjälpliga samt noll tillmötesgående. Aldrig mer att jag åker med er efter... Leggi di più

L'azienda ha risposto

1. Società ferroviaria
  2. Azienda ferroviaria metropolitana

Scritti dall'azienda

VR erbjuder den bästa tågupplevelsen mellan Stockholm och Göteborg. Vi ger dig ett tryggt, snabbt och personligt resande både för fritid och arbete. Därför erbjuder vi resor med högst punktlighet, bra priser och en överlägsen serviceupplevelse. Trevligare resa!

2,4

1 stella

Ha risposto al 93% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Valutata 1 stelle su 5

Jag har åkt med VR tåg 4 gånger i år…

Jag har åkt med VR tåg 4 gånger i år och dom är alltid sena. Allt från 1 till 3 timmar. Inte okej.

11 ottobre 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Erik! Beklagar din upplevelse. Det är alltid tråkigt när större förseningar inträffar, även om den stora majoriteten avgångar kommer fram i tid. Är tåget mer än en timme sent har man rätt till ersättning, och hos oss sker det automatiskt för alla som bokat via våra app eller hemsida. Du kan också alltid vända dig till vår kundservice om du har frågor.

Valutata 5 stelle su 5

Kl 05:00 är man inte direkt den…

Kl 05:00 är man inte direkt den vassaste varelsen på planeten – jag letade fortfarande efter min armbåge när jag råkade kliva på fel tåg. Skulle ta SJ2000 till Göteborg men hamnade istället på något som hette VR (aldrig hört talas om, trodde det var ett tv-spel).

Väl på tåget inser jag misstaget, men istället för att köra paragraf 73A mot mig så var personalen hur schyssta som helst och lät mig åka med utan att betala extra.

Visste inte vilka VR var innan idag – men nu vet jag. Och jag kommer åka med dem igen, oavsett pris. För i tider där allt handlar om “what’s in it for me”, så visade de att det fortfarande finns människor som bara är… mänskliga.

Tack VR, ni gjorde min morgon.

8 ottobre 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Tristan! Kul att vi kunde hjälpa till, och varmt välkommen tillbaka!

Drar pengarna - ingen biljett

Drar pengarna och skriver att jag har en bokning men ger mig inga giltiga biljetter. Inget meddelande att något gått fel etc. Ren tur att jag kontaktar kundtjänst som uppkyser att jag inte har en giltig biljett trots att pengar dragits. Kundtjänst tycker jag ska boka och betala ny resa till samma avgång och bara hoppas att pengarna jag redan betalt ska komma åter om ca 2 dagar. Får ingen hjälp att lösa situationen och de skyller på swisch som samma tidpunkt fungerade felfritt med SJ. VR har tidigare funkat bra, men kör nu uppenbarligen bedrägeri som ny affärsidé. Uppdatering: först efter ny kontakt med kundtjänst och hot om polisanmälan återbetalas pengar en vecka senare.

3 ottobre 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej J.N! Hoppas att pengarna är tillbaka på kontot. Det är helt enkelt standardförfarande då transaktionen inte gått igenom på vår sida och det således inte finns någon resa inbokad. Tråkigt svar men så fungerar det dessvärre.

Valutata 1 stelle su 5

VR erbjuder endast billigaste pris på vardagar eller morgonen.

För det första minns jag att jag lade upp en kommentar, men den verkar ha blivit borttagen. Jag förstår inte varför, eftersom jag ofta reser med er.

Hur som helst, jag fick tidigare feedback om att jag borde söka längre fram i tiden, eftersom ni erbjuder priser från 219 kr. Visst, det är bra – men många reser inte på vardagar. De flesta vill åka hem till sina nära och kära på den mest populära dagen och tiden: fredag kväll.

Jag vill förklara hur jag upplever problemet med er webbplats. När jag väljer destinationen Göteborg ser jag i VR-kalendern att det står 219 kr. Det ser ut som ett bra pris, men när man klickar på rutan får man en negativ överraskning – priset gäller bara på vardagar eller tidigt på fredagsmorgonen.

Det hade varit bättre om man kunde välja både dag och tid, så att man slipper klicka runt och bli besviken.

Tyvärr är priserna alldeles för höga, vilket leder till dålig miljöpåverkan – folk börjar köra bil istället. Det är ofta billigare att ta bilen eller till och med flyga än att åka tåg.

Jag vet inte hur ert bonussystem fungerar längre, men jag saknar det gamla systemet där man kunde samla poäng och sedan använda dem för att resa billigare eller gratis.

Allt känns kaotiskt just nu. Det är inte rimligt att jag ska behöva leta desperat en månad i förväg för att hitta en billig biljett hem till mina nära och kära.

17 settembre 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Akua! Vi ser din kommentar här nere och har svarat på den. Trustpilot visar helt enkelt bara det senaste omdömet.

Prissättningen fungerar som så att populära avgångar får ett högre pris medan de som bokats mindre håller sig närmare vårt lägstapris. Vill man resa en attraktiv tid på fredagar, några av våra absoluts populäraste avgångar som ofta blir fullbokade, är konkurrensen om dessa biljetter högre och priset drivs därför uppåt.

När jag tittar på en fredag om en månad är några av de "bästa" avgångarna redan nu bokade till 70-90 procent. De kvarvarande biljetterna är därför dyrare. Den sena avgången har å sin sida en bokningsgrad på ca 5 procent, vilket göra att priset är lägre.

Gällande vårt lojalitetserbjudande Mitt VR gäller följande kopplat till bonus: Köper du resor för detta belopp 5 000 kronor på ett år får du 10% caférabatt, gratis kaffe/te och börjar tjäna bonus med 10% återbäring på framtida resor, dessa kan användas för att köpa resor. Mer finns att läsa på vår hemsida. Vi personliga erbjudande, så som rabatt på enskilda resor, från dess att du sajnar upp för Mitt VR.

Amatör mässigt

Amatör mässigt, använder första gång, dryg kundservice, köpte fix, nej bla bla den går inte avboka!
Jaha, då provar omboka...ja du betalar samma biljett en gång till då de har usel Klarna som betal sätt!
Kombo skräp.
Får minus av mig.

5 settembre 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Aggi! Synd att du är missnöjd med bokningen. Vi har olika biljettyper med olika prispunkt för att alla ska hitta något som passar en. Fix är vår billigaste biljett och har 24h öppet kör med full återbetalning och ombokning är möjligt mot en avgift. Andra biljettyper har generösare bokningsvillkor men kostar också lite mer.

Valutata 2 stelle su 5

Fortfarande inget fungerande wifi

Hade en liten förhoppning efter sommaruppehållet i mitt resande, att VR hade gjort någonting åt sin obefintliga wifi, men tji fick jag. Trots att de vet om att det inte fungerar verkar de inte tycka att det är angeläget. För en frekvent affärsresenär är det avgörande att kunna jobba. Annars kan man ju lika gärna ta flyget. Att bekvämligheten intw går att jämföra med SJ förstår jag att man inte kan lösa i ett nafs, men det kan inte vara någon jätteinvestering att lösa fungerande uppkoppling.

21 agosto 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Magnus! Wifi är faktiskt en prioriterad fråga. Det är dessutom en relativt stor investering som behöver gå igenom och prövas av många innan vi hittat den rätta tekniken och leverantören. Vi är nu i slutet av processen och hoppas kunna presentera lite nytt om detta inom kort.

Valutata 5 stelle su 5

I am from a non-european country and…

I am from a non-european country and living in Sweden for few years. I have used SJ extensively and looked at VR for a journey towards Stockholm from Gothenburg as the ticket price was good. And then I saw the trust pilot reviews and was taken aback a bit.
But I am writing this review as I am reaching back Gothenburg on my journey. Both journeys, to the Stockholm and Back to Gothenburg happened flawlessly today I would say.
My review is largely anecdotal as this was my first journey with VR. But compared to SJ (which whom I travelled daily for like 600KM for work for a total year) I do not see any major problems.
Both services are quite comparable (and vastly superior compared to train services I experienced in my life) according to my personal opinion.
I specially thought of leaving this review to give some assurance to someone who will be looking at trustpilot reviews in the future before trying VR. as I saw same negative reviews for SJ as well. I think it is natural to have some problematic days where delays happen and that is just the nature of train operations and it is not fair to judge a service such as trains just using online reviews.
Hence people should try the train service in reality and then come to their own conclusions. If I saw the type of reviews on SJ I would have been alarmed as well before using them.
And more importantly what I learnt is that I should leave reviews when the outcome is positive, since I think people leave reviews when they are frustrated but never do when they are pleased with a service. I myself is reaching Gothenburg soon and on time as VR promised. Hopefully my review gives hope to someone who is feeling unsure about using VR. Wish whomever seeing this review in the future a pleasant journey!

14 agosto 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hi Rajitha! Thank you for your well articulated review. Welcome back when you're in need of travelling again!

Valutata 5 stelle su 5

Alltid nöjd med VR åker oftast med min…

Alltid nöjd med VR åker oftast med min katt. Tågvärdinnor som förstår att man inte får besöka cafeterian med djur brukar erbjuda att de hämtar mat/ dryck efter beställning och levererar det på plats med kortläsare. Fantastiskt!
Dessutom blir jag alltid trevligt och respektfullt bemött.
Så skedde även idag 13/8 med 10.53 tåget till Göteborg
Jeanette och Hugo

13 agosto 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Jeanette! Vad härligt att både du och katten trivs ombord på våra tåg.

Ett sovjetiskt bolag

Redan från Göteborg hade jag mina aningar. Försent från Sävenäs depån. Sedan Trafikverket kontaktlednings problem utan för Flen. Alla SJ tåg drog vidare via Eskilstuna och vi står kvar. Orsaken var att en rundgång på tågsättet skulle innebära 80 km/h, ATC kasst? Från Eskilstuna mot Stockholmarna i 80 km/h. Vilken utmaning för andra tåg? Skiten rasade ihop i Södertälje Hamn, ja ni hörde rätt. Tack vare SL kom vi till Stockholm 7 timmar senare. Råd! Ta SJ de tar hand om Er bättre vi strul. Folk skulle träffa släkt och vänner mm….

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Peter! Det var en riktigt riktigt knepig dag på järnvägen när du reste, som du säkert förstår. När vi har omfattande infrastukturproblem och dessutom en olycka på ett annat ställe kan vi bara göra det bästa av situationen. Vi beklagar verkligen din upplevelse och ber dig kontakta kundservice om det är så att du inte fått hjälp och eventuell kompensation.

Itsallinthehips

Jag går rakt på sak de var fruktansvärt,de var långsamt vi åkte Kl 07:30 från Göteborg c till Stockholm c och vi skulle vara framme kl 10:57 men nu sitter vi kvar på det här tåget kl 17:00 jag rekommenderar inte detta tåget för någon eftersom det är på detta vis. Det här tåget tar pauser varje minut och stannar i 2-4 timmar nu blir det ett annat tåg framåt tyvärr #itsallinthehips

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Elliot! Du hade oturen att resa på en väldigt tuff dag på järnvägen, där det mesta som kunde gå fel gick fel. Då påverkas alla bolag på sträckan. Vi beklagar verkligen din upplevelse och ber dig kontakta kundservice om det är så att du inte fått hjälp och eventuell kompensation.

Under all kritik

Jag skulle ha rest med VR från Stockholm till Göteborg, men på grund av förseningar i trafiken med mina anslutande tåg (SJ och X‑trafik) hann jag inte med ert tåg. Både SJ och X‑trafik hjälpte mig snabbt och smidigt att boka om mina biljetter, detta trots att jag köpt hela resan via Omio.

När jag kontaktade VR för att få hjälp möttes jag däremot av avvisande svar. Jag fick höra att ni ”inte har samma möjligheter som ett litet bolag”, vilket jag uppfattade som ett mycket märkligt och otillfredsställande svar. Kundtjänsten var dessutom nonchalant, med standardiserade meddelanden och ingen verklig vilja att lösa situationen.

Jag är mycket besviken på bemötandet. Enligt EU:s passagerarrättigheter borde ombokning erbjudas vid missad resa på grund av förseningar, oavsett biljettyp.

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Tilde! Beklagar verkligen att du upplevde bemötandet nonchalant. En annat sätt att uttrycka det är att vi har sex stycken tåg vilket gör omkast på detta sätt svårare, något jag gissar att kundservice ville förmedla. Vi hoppas att du vill ge oss en ny chans vid ett senare tillfälle då vi är övertygade om att vi kan ge dig en långt mycket bättre upplevelse.

Valutata 1 stelle su 5

Värsta tågresan i hela mitt liv.

Värsta tågresan i hela mitt liv.

Helt fruktansvärt, åkte från Göteborg central 07:30 sitter fortfarande på tåget nu strax in kl 17 och kommer förmodligen sitta här ytligare två timmar. Från Göteborg C - Stockholm C tar 3.5 timmar inte 12.5 timmar pga att man byter håll man kör 3 gånger och står still i 4 timmar. Sämsta Resebolaget någonsin, Välj SJ!

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Theo! Du hade oturen att resa på en väldigt tuff dag på järnvägen, där det mesta som kunde gå fel gick fel. Då påverkas alla bolag på sträckan. Vi beklagar verkligen din upplevelse och ber dig kontakta kundservice om det är så att du inte fått hjälp och eventuell kompensation.

Supernöjd med VR!

Jag har pendlat mellan Göteborg och Stockholm under juli månad och valt VR varje gång. Överlägset bästa tåget, alltid i tid, suverän personal som alltid uppdaterar och informerar, fräscha vagnar, bra café service och bra toaletter! Rekommenderas verkligen!

23 luglio 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Nina! Kul att höra att allt har fungerat bra.

Service

Inget problem med tågen i sig eller personalen på tågen men man blir varse om att det är ett annat bolag när något går på tok. Tappade bort min väska på ett av deras tåg. Förlustanmälde och fick ett par dagar senare besked om att de hade hittat en väska men kom fram till att den inte var min, trots att jag skrev att jag var osäker på den yttre beskrivningen och beskrev innehållet i väskan. 20 dagar (?!) senare återkommer de med en bild på innehållet - mycket riktigt, det är min väska. Vid detta laget hade jag varit Stockholm ytterligare två gånger och eftersom hoppet om att hitta väskan var ute hade jag börjat ersätta innehållet för flera tusen. Då är frågan hur man ska hämta ut väskan? Det måste göras i person av någon i Stockholm. Mina kollegor börjar gå på semester och själv ska jag på föräldraledighet, d.v.s. jag behöver själv åka tur och retur bara för att hämta väskan eller vaska väskan.

Skicka väskan - jag betalar? Nej, det går inte för det finns nämligen inget postkontor i närheten som tar emot paket av den storleken.

Jag köper en plats på tåget, väskan sätts på platsen och jag tar själv ansvar för om jag tar emot den? Inte aktuellt.

Jag hade eventuellt köpt det om inte ärendet hanterats så undermåligt från början. Jag hade också kanske köpt det om jag hade fått en ursäkt för att de ställt till det. Det är ju trots allt mitt eget fel att väskan tappades bort - men bemötandet har varit horribelt från VR:s sida.

26 giugno 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Agnes! Vi förstår helt och hållet din frustration här. Det är omständigt med hittegods och tyvärr blev det inte så smidigt för dig här som det brukar bli, beklagar detta! Vi kan av säkerhetsskäl inte sätta en väska på tåget utan uppsikt, och att skicka den var krångligare än man kan tro. Återigen ledsen för situationen och hur du uppfattade bemötandet.

Funktionshindrad

Min upplevelse som resenär med rullator är fruktansvärt jobbigt! Jag får inte sitta handikappplatserna! Måste beställa biljett och sen ringa två veckor innan jag ska åka för att få platserna längst fram i se vagnen! Det står att rullatorn ska fällas ihop, men på grund av att det är ett hjälpmedel så kan ni inte kräva att den ska fällas ihop! Har kollat upp det på diskrimineringnämnden och där står tydligt att ni inte kan kräva att jag ska fälla ihop min rullator eftersom det är ett hjälpmedel och jag behöver den för att gå! Tycker att det är så fruktansvärt tråkigt så jag funderar på att anmäla er för detta! Jag vet att jag har rätt det ska inte behöva vara så varenda gång jag åker med er att jag ska må dåligt på erat tåg

10 aprile 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Annkristin! Vi har haft denna diskussion vid flera tillfällen tidigare och har tyvärr inget nytt att tillägga. Anledningen till att resenärer med liknande situationer ombeds ringa innan är att vi kan göra noteringar till avgången och be vår personal vara extra uppmärksamma.

Valutata 2 stelle su 5

Vilken greenwashing

Vilken greenwashing! Blev glad över att de börjar med flervägsmuggar och gör glad reklam för det. Men:
När man kommer med egen mugg fyller de ändå på en pappmugg och häller över med ursäkten att de inte vill ge någon mer kaffe än någon annan? Är det första koppen de häller upp?
Helt värdelöst att skryta med miljöreklam och sen bevisa att man ändå inte bryr sig...

17 giugno 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Raaz! Som du säger så är det nog för att få rätt mängd som det gjordes. Vi tar med oss detta internt och ser om vi kan göra det bättre framöver.

Valutata 1 stelle su 5

Tåg 30 min försenat p.g.a fel på…

Tåg 30 min försenat p.g.a fel på kontaktledning. Ingen information om hur det ser ut med anslutningstrafik vid sen ankomst till station. Ingen hjäp med ombokning av tåg om man inte reser med resplus. Ingen ersättning utgår förrän minst 60 min försening och då är det en LÅG ersättning som inte täcker extra kostnader p.g.a försening.

28 maggio 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Bengt! Beklagar förseningen, kontaktledningar ligger utanför vår kontroll men vi ska såklart vara bättre på informationen i dessa fall. Ersättningen och villkor kring denna går att läsa på vår hemsida. Vi har även automatiskt förseningsersättning för att du som kund inte aktivt ska behöva kräva denna.

Smidigt att resa med

Enkelt att boka, tar väl hand om sina kunder om man väljer första klass eller plus. Man blir erbjuden en frukost med en gratis juice samt kaffe. Sittplatserna på tåget och då menar jag alla sittplatser oavsett plus eller ej har brett utrymme. Om man vill avboka eller boka byta biljet så behövs ingen mellanskillnads betalning till skillnad från SJ som vill att man ska köpa en helt ny biljett även fast det finns plats på ett tidigare/senare tåg för eventuellt samma pris. Sj kundservice är nog en av dom värsta jag vart med om någonsin då dom är absolut inte hjälpsamma eller erbjuder någon hjälp. Vr tåg blir mitt standard framöver.

18 maggio 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hej Marcus! Tack för ditt omdöme, välkommen åter.

3 hours late today

3 hours late today
Never again with them

9 maggio 2025

Risposta di VR Snabbtåg

Hi Dr Ayman! We regret your trip being late. The major delays on Friday were do to an infrastructure issue, a defected cable at Stockholm Södra. We, along with other train companies, unfortunatly have no chances of affecting the delays in these situations. It is still however regrettable and we get your frustration.

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più