Potrzebowałem konsultacji z lekarzem i korzystam z pakietu TELEMEDI-GO. Niestety moje doświadczenie było bardzo rozczarowujące. Lekarz wykonał trzy połączenia w ciągu jednej minuty. W tym czasie nie... Leggi di più
Scopri cosa dicono le persone
Jako pacjent na NFZ kiedyś byłem bardzo zadowolony, obecnie pacjenci NFZ są traktowani jak drugiej kategorii: - przy problemach technicznych / kontakcie telefonicznym odsyłani na stronę intern... Leggi di più
Okropna firma, która jest jedynie pośrednikiem między zupełnie przypadkowymi i niesprawdzonymi lekarzami. Wpadłem w absurdalną sytuację, przez którą omal nie wyleciałem z pracy, bo lekarka zapomniała... Leggi di più
Lekarz umówiony na 19.00 Do 21ej zero kontaktu. Po pierwszym telefonie na infolinię Pani powiedziała że konsultacja jest opóźniona że przed nami jest jeszcze jeden pacjent i że na pewno lekarz oddzwo... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni fornite da varie fonti esterne
Telemedico - 24/7 access to a doctor online via internet. Chat online with a doctor, without without leaving your home, anywhere in the world.
Informazioni di contatto
05, Warsaw, Polonia
- telemedi.co
Nessuna traccia di inviti alla recensione precedenti
Come questa azienda usa Trustpilot
Lekarz Michał Pająk nie wystawia…
Lekarz Michał Pająk nie wystawia zwolnień, chodziło mi tylko o trzy dni, gdzie byłam chora. Bardzo dużo objawów choroby. Brak informacji dlaczego, nie wystawiono mi zwolnienia lekarskiego. Nie polecam konsultacji tzn. czatu z tą firmą, okradli mnie na prawie 100 zł. Za trzy zdania na czacie od lekarza właśnie tyle zapłaciłam. Skandal!!!
Nigdy więcej pseudo firm telemedycznych internetowych z lekarzami takimi jak Michał Pająk. Naciągacze...
Oszustwo
Oszustwo, czekam na zwrot pieniędzy od trzech tygodni. Brak działającej infolinii. Sprawa trafi do sądu.
Brak kontaktu z obsługą
Brak kontaktu z obsługą. Nie ma możliwości rejestracji wizyty do lekarza pomimo podpisanej deklaracji. Wszystko trwa od ponad tygodnia i do teraz brak Kontaktu i rozwiązania sprawy.
NIE POLECAM
Nie polecam! Mimo podpisanej deklaracji NFZ nie mogę umówić wizyty za darmo, przychodzi na maila wiad żeby opłacić. Na maile nikt nie odpisuje, pojawiła się informacja żeby skontaktować się telefonicznie - 5h wisiałam na linii jako 1 w kolejce !!! SCAM ta infolinia nie istnieje podobnie jak ludzie odp na maile czekałam 3 dni na jakikolwiek odzew NIC
Buntownik z wyboru…
zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie. Pracodawca wykazuje się skrajnym brakiem profesjonalizmu i poszanowania dla pracowników oraz współpracujących lekarzy. Nie oferuje umów o pracę, tylko zlecenie( i b2b), ale wybiera sobie jakie zapisy kodeksu cywilnego są przestrzegane. Reszta obowiązujących tam reguł już zalicza się do zapisów kodeksu pracy. Umowy zawierają liczne kruczki prawne, które mogą prowadzić do niekorzystnych konsekwencji dla zatrudnionych. Brakuje transparentności i uczciwego podejścia, co czyni współpracę z tym pracodawcą ryzykowną i niekomfortową.
Opóźnienie w realizacji usługi
Umówiłem się na wizytę w konkretnym dniu, a lekarz odezwał się dopiero na drugi dzień. Nie polecam nic nie załatwiłem a kasę wzięli.
Konsultacja psychiatryczna - dr Michał Kijanka
W dniu 07.01. otrzymałam wiadomość z ZUS o wystawieniu L4.
Witam, zdecydowałam się skorzystać z telemedi z konsultacji wideo z psychiatrą ponieważ termin wizyty był szybki a nie jak na NFZ. Do konsultacji został przypisany mi dr Michał Kijanka. Wyjaśniłam co mi dolega, zostały przypisane leki oraz dostałam zwolnienie lekarskie od 23.12. do 12.01.2025. Dostałam informację iż jest awaria ZUS i zwolnienia nie mam ani na moim koncie mzus ani nie trafiło do pracodawcy. Zorientowałam się że wprowadziłam Pana Doktora w błąd kiedy zapytał mnie od kiedy potrzebuje L4 ponieważ byłam już na zwolnieniu od lekarza rodzinnego od 16-23.12.2024. Kiedy pracodawca skontaktował się ze mną iż nie widzi L4 umówiłam się raz jeszcze na tym razem konsultacje przez tel. z tym samym lekarzem. Przeprosiłam za wprowadzenie Go w błąd i poprosiłam o skorygowanie L4, tj. od 24.12. Bez problemu Pan doktor powiedział że nic się nie stało, że jesteśmy tylko ludźmi i że każdemu zdarzy się pomylić. Tym razem L4 wystawił od 24.12. do 14.01. podając przyczynę błędnie podanej daty początku L4 przeze mnie i znowu usłyszałam że jest awaria ZUS. Zadzwoniłam do ZUSu i usłyszałam że absolutnie żadnej awarii nie ma po ich stronie i że jeżeli zdarza się bo się może zdarzyć iż lekarz ma problem z przesłaniem L4 do ZUSu może to zrobić poprzez kontakt bezpośrednio z ZUSEm( awaryjnie) oraz konsultantka w ZUS powiedziała mi że po mojej stronie w ZUS wszystkie dane są prawidłowe. Lekarz obiecał mi że wróci do mojej sprawy i że zadzwoni do mnie o godz. 14.30 jednak kontakt z Nim się urwał, ja nadal nie widzę L4 i w dodatku pracodawca niedługo może zwolnić mnie z pracy za nieobecność. Póki co mam nieobecność usprawiedliwioną niepłatną ale pracodawca czeka na to L4 żeby potem tą nieobecność skorygować. Już po tej sytuacji nawet leki nie pomagają, cała się w środku trzęsę na myśl że muszę wrócić do pracy przez którą ucierpiało moje zdrowie psychiczne ( pracuję w dużej korporacji ponad 4 lata). Błagam niech mi ktoś pomoże przecież ja nikogo nie chce na nic naciągać. Uczciwie zapłaciłam za konsultacje z L4 ponieważ muszę sobie wszystko na nowo w głowie poukładać i potrzebuje przerwy od pracy, nie mogę zostać zwolniona bo mam kredyt do spłacenia. Co mam robić ? Pomocy!!!!
Miałam bardzo dobre zdanie o Doktorze Kijance ale dlaczego jest problem z wystawieniem mi L4?? O co tu chodzi?
Czy ktoś miał podobną sytuację ? Jeśli tak, to jak to się skończyło? Zgłaszałam to również na infolinię telemedi i Pani przekazała sprawę lekarzowi ale do dzisiaj nikt nie widzi mojego zwolnienia: ani ZUS ani pracodawca.
Odbyłem konsultację z prof.dr…
Odbyłem konsultację z prof.dr hab.n.med. Maciejem Machaczka, konsultacja konkretna i rzeczowa bez zbędnych,zawiłych opowieści.Jestem w pełni zadowolony z rozmowy i wszystkim życzę takich konsultantów,a Telemedi.co sukcesów w działalności!
Nie polecam, chciałem umówić wizytę za którą zapłaciłem ale przez to że platforma nie działała prawidłowo nie mogłem podać swoich danych osobowych więc nie mogłem mieć wizyty. Po dwóch dniach uzupełnili moje dane ale wizyta i kasa przepadła, chcąc umówić się na wizytę wymagano odemnie nowej wpłaty,nie polecam naciągacze
Nie polecam lekarza Aleksandra Słowik…
Nie polecam lekarza Aleksandra Słowik ,niekompetentne podejście do pacjenta ,odmówiła wystawienia zwolnienia lekarskiego bo już wcześniej były jakieś zwolnienia w systemie. Chyba pani nie rozumie po co istnieje ten portal, żeby nie trzeba było za wszelką cenę iść do lekarza stacjonarnie, tylko płaci się aby zostać w domu. Nie polecam,konkurencja mnie jeszcze nie zawiodła
odradzam wszystkim korzystanie z tej…
odradzam wszystkim korzystanie z tej strony, lekarz wystawił błędnie L4 i przez ponad miesiąc dostawałem co parę dni wiadomość ze sprawa jest weryfikowana oraz dzwoniłem na obsługę klienta gdzie ponad miesiąc wmawiali mi że lekarza który wystawił mi zwolnienie nie ma. Sprawą ucichła a jak chciałem zwrot pieniędzy to poprpstu odpisali bez powodu ze nie. Porażka nie polecam nikomu tej stron
Byłam pierwszy i ostatni raz
Byłam pierwszy i ostatni raz. Lekarz Mateusz Koralewski niekompetentny. Nie słucha pacjenta. Odpisuje od niechcenia po 2 godzinach. Od 2 dni biorę Ibuprom i nie było mnie w pracy od 10.12 a ten pseudo lekarz wypisuje mi zwolnienie za dziś do 14.12 czyli 10.12 mam NN i wiecie co mi zapisał ? Ibuprom. Śmieszne to jest. Jakiś antybiotyk by mi dał a nie kazał iść do lekarza POZ jeszcze najlepiej w niedzielę gdzie przychodnia nie przyjmuje. Po co to jest skoro odsyłają do przychodni. Nie polecam tego lekarza. Szkoda waszych ciężko zarobionych pieniędzy. A telemedi Wam odpisze że reklamacja nieuwzględniona. Żałuję straconych pieniędzy
Zdecydowanie odradzam
Odradzam wszystkim korzystanie z usług Telemedi. Zapisałam się na poradę w niedzielę. Miałam ciężkie zatrucie pokarmowe, silne skurcze żoładka, 38 stopni gorączki i duże osłabienie. Nie byłam w stanie jeść. Lekarka, która udzieliła mi konsultacji nie wykazała żadnego zainteresowania ani moimi objawami ani samopoczuciem. W zaleceniach zapisała, że mam jeść ryż i pić 4 litry wody. Ponadto wypisała mi zwolnienie na 1 dzień - na niedzielę, która jest moim wolnym dniem. Zrobiła to bez konsultacji ze mną. Czat pozwolił mi na wysłanie jednej wiadomości do lekarza, na którą dostałam zdawkową, niezbyt uprzejmą wiadomość. Niestety nie mogłam na nią odpowiedzieć, bo czat został zablokowany.
Oczywiście, reklamacja nie została uznana i według Telemedi wszystko odbyło się wzorcowo.
strata pieniedzy
kolejny raz po płatnej poradzie lekarz odsyła mnie na wizytę stacjonarną ....
Naciagacze
Naciagacze.
Opłaciłem wizytę, teleporade telefonicznie, nie udało im się do mnie dodzwonić mimo ze czekałem i podałem dwa alternatywne numery pod którymi jestem dostępny i nie chcą oddać wniesionej opłaty, tłumacząc się w bez sensowny sposób, ze nie mogą oddać wniesionej wpłaty. Nie warto. Odradzam
Lekarz bez uprawnień i nie wystawia l4
Mam podwyższaną temperaturę, katar, kaszel, dreszcze bóle mięśniowe, czyli podejrzenie wirusa bądź covida. W tym wypadku potrzebowałam zwolnienia l4 i leki.
W tym przypadku moje „zalecenia” to wykonanie testu kasetowego na RSV/Covid,
Na intensywny ból gardła TantumVerde. Tabletki do ssania typu Stepssil, NeoAngin. Na uporczywy katar „na receptę” Cirrus gdzie on jest antyalergiczny i jest bez recepty. Odpoczynek i pozostawanie w domu. A co do zwolnienia lekarskiego, gdzie nagminnie powtarzałam że potrzebuje dla zagranicznego pracodawcy z kodem choroby dostałam „zaświadczenie lekarskie napisane odręcznie” takie jak dla dziecka w przedszkolu” Co najprawdopodobniej świadczy, że lekarz jest w trakcie nauki i nie ma uprawnień do wystawiania recept i zwolnień lekarskich. Zaznaczę że mam wykupiony pakiet i co miesiąc za niego płacę :)
Żenada
Po opisie objawów lekarz dał 3 dni zwolnienia i kazał się skonsultować z lekarzem stacjonarnym. Żenada, pieniądze wyrzucone w błoto.
Lekarz na wiadomość o bólu pleców…
Lekarz na wiadomość o bólu pleców poleca udać się do lekarza stacjonarnie oraz przepisuje leki na gorączkę
Chamski lekarz Aneta Balon napisała że…
Chamski lekarz Aneta Balon napisała że cytuję nie jest złota rybką żeby spełniać życzenia!!!Sarkazm....Jestem w szoku jak można się tak odzywać !!!Patologia..
Po opłaceniu wizyty i opisaniu problemu…
Po opłaceniu wizyty i opisaniu problemu i poinformowaniu że nie ma możliwości iść do lekarza stacjonarnie otrzymałam informację, aby zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu, bo nie są mi w stanie pomoć, gdy poprosiłam o wystawienie l4 dostałam decyzje odmowną. Sytuacja powtórzyła się dwukrotnie, pieniądze wyrzucone w błoto. Naciągacze...
Come funziona Trustpilot
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.