Taniapaczka Recensioni

TrustScore 2 su 5

1,9

Scopri cosa dicono le persone

Valutata 1 stelle su 5

Nie polecam dla mnie to oszuści płacisz pieniądze za dostarczenie pod adres a paczka nie dociera pod wskazany adres tylko wraca z powrotem do Ciebie za co trzeba dopłacić za powrót, dla mnie to czyste... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Jedyna firma kurierska, która zatrzymała się chyba wcześniej niż czasy PRLu. Nie jest spotykane w dzisiejszych czasach, aby pośrednik przywłaszczył sobie kwotę pobrania, na własne konto, na uwaga, 10... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Nie korzystajcie z usług taniej paczki,wysyłają dopłaty do paczek po upływie(ja dostałem po 1,5 miesiąca. Oczywiście straszą windykacja itd,powołują się tylko na regulaminy gdzie tam jest napisane że... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

wszystko świetnie, martwiłam się po przeczytaniu opinii, paczka była odebrana w Polsce w wyznaczonym dniu bez opóźnień, kurier świetnie współpracował co do godziny odbioru, dostarczenie przez planowan... Leggi di più

Dettagli dell'azienda

4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non risultano inviti alla recensione recenti

Non ha risposto alle recensioni negative ricevute

Come questa azienda usa Trustpilot

Tutte le recensioni

87 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Valutata 1 stelle su 5

Po zrealizowaniu przesyłki otrzymuję…

Po zrealizowaniu przesyłki otrzymuję informację z nakazem dopłaty do rzekomo niestandardowej przesyłki. Nie ma rzeczowego (zdjęć, protokołu niezgodności) udokumentowania nieprawidłowości z mojej strony. Firma sugeruje się tylko regulaminem a nie konkretnym dokumentem, że to akurat moja przesyłka nie spełnia standardów. Naliczanie i straszenie obowiązkiem dopłaty jest bezpodstawne i mniema kryteria oszustwa i matactwa. Firma nie ma podanego w Internecie dokładnego adresu i numeru kontaktowego. Nie ma możliwości się skontaktować i wyjaśnić sprawę. W zamian są wysyłane tylko bezpodstawne nakazy płatności.

17 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Nie polecam. Nie wiem, na czym polegał problem, ale firma Tania Paczka przez niemal tydzień nie odebrała paczki i nie przesłała żadnej informacji (ostatecznie zrezygnowałam). Koszt usługi jest wyższy niż u innych firm kurierskich. Zatem, ani szybko, ani tanio.

2 febbraio 2026

„Tania Paczka” horor w odcinkach

„Tania Paczka” – Odyseja Londyńska w oparach absurdu
Tytuł: Chciałam wysłać paczkę do Anglii, a wysłałam ją na emigrację... w niemieckich magazynach.

Jeżeli szukacie firmy, która sprawi, że Wasza przesyłka poczuje ducha przygody i zwiedzi europejskie sortownie dokładniej niż turysta z przewodnikiem, Tania Paczka (pośrednik DHL) jest liderem rynku.

Moja paczka do Londynu (zlecenie nr 30058483602) od ponad miesiąca prowadzi życie pustelnika w okolicach Lipska. Podejrzewam, że zdążyła już tam nawiązać przyjaźnie, a może nawet ubiega się o niemieckie obywatelstwo, bo do Wielkiej Brytanii jakoś jej nie spieszno.

Dlaczego odradzam?

Mur milczenia: Próba kontaktu z firmą to doświadczenie metafizyczne. Rozmawiam z automatami, które mają wgrany program „uprzejmej ignorancji”. Żywy człowiek w tej firmie jest prawdopodobnie postacią mityczną – wszyscy o nim słyszeli, nikt go nie widział.

Logistyczna czarna dziura: Paczka nie zginęła, ona po prostu „jest”. W pętli czasu i przestrzeni między Polską a Anglią. Firma Tania Paczka, zamiast interweniować u podwykonawcy (DHL), serwuje mi statusy, które nic nie wnoszą.

Czas to pojęcie względne: Miesiąc oczekiwania na dostarczenie przesyłki do kraju oddalonego o kilka godzin lotu? To już nie jest logistyka XXI wieku, to powrót do czasów dyliżansów i gołębi pocztowych (z przewagą gołębi).

Werdykt: Jeśli macie w sobie duszę hazardzisty i chcecie postawić swoje nerwy na szali – proszę bardzo. Ja natomiast czuję się jak bohaterka czeskiej komedii, gdzie jedynym konkretnym elementem jest faktura za usługę, która nie została wykonana.

Taniu Paczko – oddajcie moją własność albo zacznijcie traktować klientów jak ludzi, a nie jak uciążliwe numery w Excelu!

5 gennaio 2026
Valutata 4 stelle su 5

Dostałam notę obciążeniową,straszyli…

Dostałam notę obciążeniową,straszyli komornikiem to fakt,Zapłacilam ALEzłożyłam reklamację popartą zdjęciami paczki przed wysłaniem z centymetrowym,oraz paczki na wadze .Byłam pewna,że mnie zignorują .A jednak uznali reklamację!!Róbcie zdjęca przed wysyłką !!wymiary i waga,niże oni też potrzebują dowodów aby zareklamować ??.

26 gennaio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Uwaga na dopłaty po czasie i presję…

Uwaga na dopłaty po czasie i presję prawną
Po długim czasie od realizacji zlecenia firma zgłasza dodatkowe opłaty, powołując się na wewnętrzne systemy i regulaminy. Na etapie wyjaśnień brakuje transparentnych, niezależnych dowodów zewnętrznych, a zamiast rzeczowej weryfikacji pojawia się presja prawna i straszenie sądem oraz kosztami kancelarii.
Model działania, który budzi poważne wątpliwości i skutecznie zniechęca do dalszej współpracy. Zalecam szczególną ostrożność przedsiębiorcom. Sprawę zgłaszam do UOKiK

4 febbraio 2026

Fatalne doświadczenie

Po wysłaniu paczki wrócili do mnie z bardzo wysoka kwotą do dopłaty. Z biegiem dni kwota się zmniejszała. Żadnego potwierdzenia czy udokumentowania, że wymiary paczki zostały przekroczone (a nie zostały). Dla mnie to wyłudzenie. Złożyłam skargę do UOKiK

3 febbraio 2026

Otrzymałem fakturę obciążenia

Otrzymałem fakturę obciążenia, bo paczka była za duża, lub za ciężka. Ponieważ po zapakowaniu wykonuje zdjęcia wszystkich wymiarów i wagi paczki, odrzuciłem roszczenia i przesłałem zdjęcia Kolejny mail to już informacja, że paczka była niestandardowa z powodu sposobu pakowania- dwie warstwy kartonu+taśma klejąca+folia stretch, wszystko w firmie prostopadłościanu. Nie wiem o co chodzi, ale ta firma to jakiś przekręt.

28 gennaio 2026
Valutata 1 stelle su 5

To jest pośrednik który podbija cenę…

To jest pośrednik który podbija cenę usługi. Dn.27 stycznia 2026r. zapłaciłem 63 zł za paczuszkę do 1 kg . z dostawą na adres (zwrot zakupu) firmy. O dziwo przyjechał kurier inPost i dopiero zrozumiałem że dałem się wydoić. Nie znam finału dostawy bo przekazałem kurierowi dziś .

28 gennaio 2026

Firma chaos!!

Firma chaos!!! Pieniązki przytuli potrafić ale w sytuacji jakichkolwiek problemów odeślą Cię do przewoźnika bo "są tylko pośrednikiem i nie ponoszą odpowiedzialności". Korespondecja albo pisana przez AI albo bliżej nieznającymi się ludźmi/em który nazywa się "Zespół TaniaPaczka".
UNIKAJCIE!!!

23 gennaio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Jedna gwiazdka bo musiałam coś dać.Firma fatalna po miesiącu czasu od wysłania paczki przysłali note do dopłaty,gdzie nota przez DPD była wystawiona zaraz przy wysłaniu paczki do odbiorcy.Dodatkowo teraz codziennie wysyłają smsa ,podchodzi pod nękanie.Nie polecam ja nigdy więcej niż nie skorzystam z ich usług.

5 gennaio 2026

Oszuści

Oszuści, każą płacić za zwrot przesyłki której nie dostarczyli do odbiorcy pod pretekstem błędnego adresu gdzie regularnie dostarczali pod ten adres przesyłki i zawsze dochodziły.. teraz straszą windykacją złodzieje.
Wieczne probelrmu na stronie, i obsługa która nie odbiera telefonów tylko odpisują na maila łaskawie gdzie nie potrafią rozwiązać problemu i nie rozumieją co do nich się piszę, byle by wyłudzić pieniądze, chorzy ludzie. Nigdy już przez nich nie skorzystam z kurierów.

13 gennaio 2026

Oszuści!

Dostałam po miesiącu maila, że przewoźnik czyli DPD, doliczył dodatkową opłatę za pusty podjazd. DPD się nie przyznaje do takich działań. Nie było żadnego podjazdu. Mam wszystkie maile od przewoźnika, więc ponieważ grożą mi windykacją i sądem, to ja bardzo chętnie się w sądzie z nimi spotkam. Nie polecam!

13 gennaio 2026

banda oszustów

banda oszustów, wyłudzaja dopłaty po 2 miesiącach za fikcyjne kwestie np niestandardowa paczka, która w momencie wysłania była standardowa.
Z całego serca odradzam!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 gennaio 2026
Valutata 1 stelle su 5

Nie polecam. Kurier oznaczył „nieobecność nadawcy”, mimo że byłam w domu. Brak wcześniejszej informacji o dniu i godzinach odbioru, brak kontaktu telefonicznego, a na koniec lakoniczna odpowiedź, że „kurierzy nie mają obowiązku dzwonić”.
Zamiast rzetelnej obsługi – fałszywe statusy i zrzucanie odpowiedzialności na klienta. Paczkę i tak trzeba zanieść samemu do punktu. Strata czasu i nerwów.

18 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Aż dziwi mnie że taki przekręt jak…

Aż dziwi mnie że taki przekręt jak tania paczka nadal świadczy usługi to najgorsze przekręty pytanie moje dlaczego firmy kurierskie takie jak dpd DHL dalej z nimi Współpracują przestrzegam każdego o tych oszustach z firmy tania paczka

25 dicembre 2024

Bardzo słaba obsługa.

Bardzo słaba obsługa.
Paczki wysyłane przez dziwnych pośredników co utrudnia reklamację.
Nam zginęła przesyłka i 0 pomocy. Biorą kasę jako pośrednicy potem odsyłają w razie komplikacji. NIE POLECAM!!!

3 ottobre 2025

Uwaga!!!!

Nie dość ze kurier nie przyjechał w terminie, mowiac ze w godzinie odbioru bedzie w domu, to jescze musiałem pomoc mu odpalić samochód... druga sprawa na 2 zgłoszenia reklamacyjne nie odpowiedzieli. No I na koniec po 6 tyg. Nota obciążające, za wymiar i wagę, ... a najlepsze jest to ze przy kurierze ważenie bylo I mierzenie.
Uwaga. To oszuści !!!!

16 settembre 2025

Come funziona Trustpilot

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più