Dettagli dell'azienda

2. Fornitore di escursioni culturali
  3. Agenzia per escursioni
  4. Agenzia viaggi
  5. Sito di raccolta di viaggi

Informazioni fornite da varie fonti esterne

Organisator van actieve groepsreizen, singlereizen en jongerenreizen. Ontdek Europa, de VS of Azië tijdens onze afwisselende groepsreizen voor jongeren.

4,3

1 stella

Ha risposto al 66% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde dopo 1 mese o più

Top ervaring

Een hele mooie reis gemaakt met Simi naar Sri Lanka. De informatie vooraf, via de mail en website, was erg fijn. Ook de mogelijkheid contact op te nemen met de groep voor de reis was heel prettig. Gids was ook goed voorbereid.

1 settembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Cancellen

Iedereen die zei ga die ene reis via Simi Reizen maken. Boek je in februari de reis waar ik ontzettend veel zin in heb. Cancellen ze 4 weken van te voren de reis... Dit is best wel kort dag vindt ik persoonlijk.
Nu moet je last moment iets anders regelen om weg te gaan met vakantie Want had men vakantie al opgenomen voor die data en kon dat niet meer wijzigen.

Meld het liever ruim 2 maanden van te voren of het wel of niet doorgaat. Dan kan je nog iets anders regelen.

Gelukkig een andere reis via een andere organisatie kunnen vinden.

Hierbij raad ik dus Simi Reizen niet aan dat is dus nu wel 100% zeker.

3 settembre 2025
Logo di Simi Reizen

Risposta di Simi Reizen

Jammer te horen dat je reis geannuleerd is. Hoewel het slechts zelden gebeurt, is het bij een groepsreis nooit 100% uit te sluiten, omdat je een groep nodig hebt om te kunnen vertrekken. In het zeldzame geval dat het gebeurt proberen we dit ver vantevoren te laten weten. Soms is het echter ook voor ons aftasten, omdat sommige mensen gewoon pas heel laat boeken. Het is jammer dat je dit niet gewoon bij de klantenservice aangegeven hebt, dan hadden we je graag alle toelichting gegeven om uit te leggen hoe het precies gegaan is. Aan de hand van je profiel kan ik helaas niet achterhalen om welke reis het gaat. Je mag ons echter altijd nog even contacten!

Reisverzekering

Kreeg voedselvergiftiging op het vliegveld waardoor ik niet terug kon vliegen naar Nederland. Simi heeft mij tijdens en na dit proces heel fijn geholpen en waren super erg betrokken - ook al ging alles verder via de verzekering.
Ik ben heel dankbaar voor hun goede service!

1 agosto 2025

leuke reis, goed geregeld

Erg leuke reis gehad. Alles was goed gepland en geregeld. Ook als door onvoorziene omstandigheden een activiteit niet doorging werd dit netjes gecompenseerd. Ook reisbegeleider Max is aan te bevelen. Gezellig, professioneel en makkelijk boven de mensen uit te zien :)

31 luglio 2025
Valutata 2 stelle su 5

Groepsreis Griekenland 18-32 jaar

Groepsreis Griekenland 18-32 jaar – juli 2025
Griekenland is een prachtig land, daar lag het niet aan. De reis zelf was helaas een tegenvaller, vooral door de manier waarop Simi deze reis heeft opgezet en uitgevoerd.

Activiteiten ondermaats:
De activiteiten die op de website werden omschreven als actief en avontuurlijk, bleken in werkelijkheid tam. De hike was een lichte wandeling, het raften stelde weinig voor (de gids deed vrijwel alles) en de zipline mocht ik niet doen vanwege een gewichtslimiet die pas in Griekenland werd genoemd. De gidsen waren vaak slecht te verstaan en begonnen regelmatig met uitleg terwijl de helft van de groep er nog niet bij stond. Vergeleken met bijvoorbeeld free walking tours in steden (die vaak alleen op basis van fooi werken) was de kwaliteit hier duidelijk lager. Alleen de gids bij Meteora was goed, maar daar kregen we dan weer zo weinig tijd dat het afgeraffeld aanvoelde. En dat na uren reizen op één dag.

Aangepast programma na boeking:
Wat ik echt niet vind kunnen, is dat de teksten op de website zijn aangepast ná de boeking, zonder dat we daar iets over hoorden. De rafttocht werd ineens omschreven als een rustige tocht waarbij de gids het meeste werk doet. Ook de stadstour in Thessaloniki was anders dan beloofd. De Witte Toren hebben we zelf maar bezocht, en het Heptapyrgion hebben we niet of nauwelijks gezien.

Accommodaties wisselend:
De accommodatie in Thessaloniki was prima: goed hostel, fijne locatie. Die in Keramoti was niet geschikt voor groepsreizen. Eén sleutel per kamer met vijf personen is gewoon onhandig. Daarnaast werd zonder overleg aangenomen dat twee mensen vijf nachten een tweepersoonsbed zouden delen. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, als je het maar vooraf weet. Nu voelt het vooral alsof het is gedaan om kosten te besparen. Gelukkig werd het lokaal opgelost, maar dat is te danken aan de mensen daar, niet aan Simi.

Reisbegeleiding en organisatie:
De reisbegeleiding was in orde. De reisbegeleidster (Bo) deed wat ze kon en nam feedback serieus, ondanks de slechte hand die haar vanuit Simi was gedeeld. Ik heb haar tijdens de vakantie hierover gesproken en haar complimenten gegeven. Ze stond open voor feedback en probeerde het voor iedereen werkbaar te houden, ondanks het zwakke programma.

Vervoer goed geregeld:
Het vervoer was goed geregeld. De bus was comfortabel, de chauffeur professioneel. Geen klachten daarover.

Zelfgemaakte activiteiten en contact:
Wat vooral opvalt, is dat de meest actieve onderdelen van de reis niet door Simi waren georganiseerd, maar voortkwamen uit eigen initiatief op de vrije dagen. Daardoor is het alsnog een prima vakantie geworden, maar niet dankzij het officiële programma.

Ik heb er bewust voor gekozen geen contact meer op te nemen met Simi na afloop, mede omdat ik een telefoongesprek van een reisgenoot heb gehoord waarin zij op een nette maar kritische manier haar klacht uitte. De reactie van Simi kwam er op neer dat ze het gewoon zo laten en niks gaan doen. Geen excuses, geen erkenning, geen oplossing.

Conclusie:
Voor bijna 2000 euro mag je verwachten dat je krijgt wat er verkocht wordt. Dat was hier niet het geval. Dit was mijn zesde groepsreis, en bij eerdere reizen via andere organisaties heb ik een duidelijk hogere kwaliteit ervaren. Als dit je eerste groepsreis zou zijn, weet dan dat er aanbieders zijn die het serieuzer en professioneler aanpakken. Voor mij was dit de eerste en laatste keer met Simi.

24 luglio 2025

Super fijne reisorganisatie

Super fijne reisorganisatie, welke leuke en afwisselende activiteiten organiseert per reis.
Alles word zo zorgvuldig mogelijk geregeld en tijdens de reis is een goede reisbegeleider niet te missen. Zo hadden wij Lieve Guusje, zij maakte onze reis op en top volmaakt!

8 luglio 2025
Valutata 4 stelle su 5

Guusje de reisgids is geweldig

Guusje de reisgids was echt een geweldige toevoeging aan de al geweldige ervaring die ik had. Hartstikke behulpzaam persoon, en niet te beroerd om wat extra dingen te regelen

29 giugno 2025

Griekenland

De reis was door de mensen die mee waren gezellig en spontaan het raften en het ziplinen waren wat minder dat was wel jammer. Maar daar in tegen maakte onze reisleidster Guusje wel het beste ervan van een grappig spelletje wat je toch wel enigszins samenbrengt. Tot uiteindelijk een leuke tijd.

6 luglio 2025

Griekenland reis

De reis naar Griekenland was goed geregeld. Guusje was een geweldige reis begeleider en we hebben veel mooie plekken gezien en leuke activiteiten gedaan. De groep was heel gezellig

6 luglio 2025
Valutata 4 stelle su 5

Eind meid/begin juni met Simi de Grand…

Eind mei/begin juni met Simi de Grand Tour of the West gedaan. Echt een super toffe reis gehad. Veel gezien en activiteiten gedaan. Alles is super goed door Simi geregeld. Leuke activiteiten, goede hotels en duidelijke informatie van te voren.

Daarnaast hele fijne reisleider Sjoerd, die de reis goed heeft begeleid, voor je klaar stond als er wat was en alles in goede banen leidde. Hij bracht een fijne sfeer met zich mee en deed leuk mee.

Echt een super fijne ervaring met Simi.

19 maggio 2025

Deep South reis

Prachtige Deep South reis gehad. Veel mooie dingen mogen zien en meemaken. Tijdens deze reis leg je grote afstanden af. Daardoor had je soms wel wat weinig tijd om bepaalde plekken te bezoeken, maar uiteindelijk heb ik wel alles kunnen doen wat ik had willen doen.

Dit is mijn tweede Simi Amerika reis en toevallig ook de tweede reis met reisleider Guusje. Als je Guusje als reisleider hebt, dan heb je echt geluk. Zij is super gezellig en staat altijd klaar om de reis voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Reisleider van het jaar!

Ik heb onlangs de Deep South-reis gemaakt en wat een geweldige ervaring was dat! Het was een reis vol indrukwekkende plekken, bijzondere verhalen en een fantastische sfeer in de groep. Maar wat deze reis écht uitzonderlijk maakte, was onze reisleider Guusje.

Guusje is zonder twijfel de beste reisleider die ik in tijden heb meegemaakt. Vanaf het allereerste moment viel haar openheid op ze is benaderbaar, oprecht geïnteresseerd en creëert direct een gevoel van vertrouwen binnen de groep. Ze denkt mee met ieders wensen en zorgt ervoor dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Dat alleen al maakt een wereld van verschil tijdens zo’n reis.

Wat haar echt bijzonder maakt, is de combinatie van haar kennis, haar energie en haar ongelooflijke gezelligheid. Ze weet ontzettend veel over de plaatsen die we bezochten van historische feiten tot lokale weetjes en brengt die kennis over op een manier die boeiend en levendig is. Daarbij is ze altijd in voor een grapje, een goed gesprek of gewoon een fijn moment samen. Je voelt aan alles dat ze dit werk met passie doet.

Dankzij Guusje voelde deze reis niet alleen als een mooie ontdekkingstocht door het zuiden van de VS, maar ook als een ervaring die nog lang zal bijblijven. Ze wist van een mooie reis een onvergetelijke te maken. Guusje bedankt!

-Michael Hoffenkamp

Valutata 2 stelle su 5

Reisleiding slecht

Reisorganisatie was prima. Echter was de reisleider niet top. Reisleider was vooral betrokken bij 1 groep en sloot andere mensen buiten. Voorbeeld laatste avond wilde we met zijn alle eten. Meermaals na gevraagd maar kreeg tot 19:00 te horen dat er niks gepland ging worden. Uit eindelijk zit de hele groep behalve 6 andere gezellig samen te eten.

10 giugno 2025
Logo di Simi Reizen

Risposta di Simi Reizen

Hi Quinty, vervelend te horen dat je niet tevreden was met de reisleider. Juist hiervoor communiceren we ons noodnummer, waar je ten alle tijden anoniem je verhaal kunt doen. Ook via de socials of mail hadden we graag tijdens je reis gehoord wat er speelde, zodat we (discreet natuurlijk), actie hadden kunnen ondernemen. Het is ontzettend belangrijk om te kunnen genieten van je reis, dus mocht je in de toekomst met ons of een andere reisorganisatie iets soortgelijks mee
maken, laat het dan vooral tijdens je reis weten, we doen er echt wat mee!

Met Simi Reizen naar de Deep South

Met Simi Reizen naar de Deep South van Amerika geweest. Het is een intensieve reis waar je zelf met auto's door Amerika rijd. Het zijn lange dagen maar je ziet ook veel. Tijdens de reis was er veel vrijheid voor eigen activiteiten maar ook 3 georganiseerde activiteiten zoals een stadswandeling in Savannah en snorkelen bij Florida City. Reisleidster Guusje is echt een topper, goede hulpen bij vragen tijdens de reis en wist ook leuke plekjes om te eten naast de bekende ketens in Amerika.

Deep South vakantie met Simi Reizen

Ik heb een topvakantie gehad met Simi Reizen. De voorbereiding van de reis loopt soepel en voornamelijk digitaal. Wij hadden de reis naar Amerika, wat wel nog wat extra geld, zelfstandigheid en voorbereidingstijd vraagt, maar dat was van tevoren goed aangegeven. Enige minpuntje was wellicht dat wij tijdens deze reis (Deep South reis) veel tijd kwijt waren aan het auto rijden zelf, en dat we soms het gevoel hadden minder tijd te hebben voor de activiteiten. Dat kan een beetje tegenstrijdig voelen met alle opties aan activiteiten die we kregen in de brochure. Er zaten 3 acitviteiten bij de reis inbegrepen, de rest moet je zelf nog boeken. Had van mij wellicht 1 extra bij gemogen (gezien de prijs die je voor de reis betaalt).

Onze reisleidster Guusje was echt een topper! Gezellig in de groep, maar kon ook op de juiste momenten wat meer dat leiderschap pakken. Ze had zich zichtbaar goed voorbereid, en wil altijd met je meedenken om het voor iedereen een top reis te maken. Echt een hele fijne reisleidster!

12 giugno 2025

US Deepsouth Roadtrip

Het was allemaal goed geregeld en wat er dan eens niet zo werkte als gepland werd meteen opgelost door andere opties en de reisleider Guusje heeft als met goed aangepakt

Grand tour west Amerika

Fantastisch reis gehad! Boven verwachtingen goed! Alles heel goed geregeld door Simi. Hotels waren prima, leuke reisgenoten en alles gezien en gedaan wat ik wilde doen. Reisleider gaf duidelijke informatie, regelde alles goed en was onderdeel van de groep.

5 giugno 2025
Non scritta su invito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più