Motorskade !
Hej alle sammen, jeg kan stærkt IKKE anbefale at tage til sand jensen i flensborg.
Jeg har tidligere haft fine oplevelser hos dem, med god service.
MEN da jeg fik skiftet min tandrem hos dem, (VW polo 1,6 tdi) havde jeg en dårlig oplevelse.
Jeg fik betalt og de fortalte mig hvad der stod på fakturaen. Fortalte mig mundtlig at Kileremmen OGSÅ var blevet skiftet. Det husker jeg tydeligt, da jeg sagde at det var helt OK, da den nok har kørt lige så langt som tandremmen. (200.000 km)
Jeg havarede så lige knap 6 måneder efter, på vej op af en bro, på vej på motorvejen. Det skete syd for hamborg, med campingvogn på, og så endda en søndag.
Jeg hørte den lyd, ligesom noget der blev trykket med rundt, i en rem eller blæser, duk, duk, duk, kørte ind til siden med det samme. Da jeg så ville slukke motoren bemærkede jeg at den allerede var slukket !
Bilen blev bugseret Til Sand Jensen i Flensborg - for der fik jeg jo lavet noget ved bilen sidst.
Det viste sig at Kileremmen, var blevet flænset, og havde smidt stumper ind til tandremmen, så tandremmen var "takket over" Hoppede nogle tænder over, som resulterede i en total motorskade (Skæve ventiler og defekte knastaksler.
Sand Jensen nægtede at det var deres skyld. De påstod at hvis remmen havde fejlet noget, var den gået i stykker noget før.
De siger så at Kileremmen heller ikke var blevet skiftet, selvom jeg fik andet fortalt. De undersøgte det og fandt ud af at en kilerem sjovt nok ikke er med i et tandrem set. (Kileremmen skal afmonteres for at skifte tandrem).
Det påstod så også at den så fin nok ud, selv efter 200.000 km.
- Der skal lige siges at samtlige autoriserede VW værksteder skifter kilerem HVER GANG der bliver lavet tandrem, da den også har kørt lige så langt. (Oftest 200.000 da tandremmen ikke skal skiftes før).
NÅ så sand jensen ville ikke dække den motorskade, som netop er forårsaget af nogle grunde, som jeg ville undgå, det var jo derfor jeg fik det gjort på et værksted i første omgang !.
Jeg fik bilen leveret tilbage, hvor de ville have penge for deres fejlsøgning. Dem fik jeg så returneret senere.
Jeg fik selv skiftet motor, til en pris langt under det halve, end den himmelhøje pris de kom med.
EFTER jeg fik skiftet motor, lod jeg mærke til at der var en mislyd, en klonk lyd, hvis man koblede til, lidt uregelmesigt, eller accellerede hårdere. Det kørte jeg med i noget tid, indtil jeg valgte selv at kigge på, hvad der var galt.
- Jeg fandt ud af, at der manglede 2 bolte i det ene ophæng på motoren ! I højre side, de to bagerste bolte, som er boltet ned af, fra motor"bøsning" ned i rammen.
Så her kommer min undren.
De 2 bolte, som tydeligtvis IKKE HAR VÆRET SPÆNDT er det nok muligt, at den ene var faldet ned imellem kileremmen og det nederste remhjul, som har gjort at kileremmen blev fuldstændig flænset.
For at en kilerem pludselig bliver flensæt, som den gjorde, uden ngole hjul eller andet er defekt, sker aldrig.
Så Sand Jensen kunne se at rester fra kileremmen var røget ind til tandremmen, Men ikke at der manglede 2 bolte i det ene motorophæng.
Så jeg stod for at skulle betale hele balladen selv.
Og det er godt muligt, at når de 2 bolte ikke har været ordentlig spænd, at der kan gå så lang tid, før de falde ud. De var nemlig skruet i oppe fra og ned, så de kan ikke naturligt dreje ud af sig selv. men ved hjælp af vibrationer, raslen og bevægelse af det motorophæng, som kunne vippe.
- Det skal lige siges at jeg har været mekaniker i over 8 år, så jeg ved godt hvad jeg taler om.
Så jeg advarer bare alle der får lavet noget på deres bil, som er "kritiske" for bilens mekanik, pas på, det er tydelig vis ikke de mest imødekommende eller kompetente personale, hvis det kommer til skade, forårsaget af dem.
Mvh.
Christian.