RijLESS.nl Recensioni 1.737

TrustScore 4 su 5

4,1

Valutata 1 stelle su 5

NOT ORGANISED, STRUCTURED. THEY CAN NOT KEEP THEIR PROMISES. If you are international, never choose this school. They do not care about students, just MONEY IS IMPORTANT FOR THEM, UNFORTUNA... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Niet te duur en een fijne ervaring met mijn rijinstructeur. Ik moest helaas wegens omstandigheden een jaar wachten met lessen, dit was gelukkig allemaal geen probleem en kon na een jaar mijn lessen he... Leggi di più

Valutata 4 stelle su 5

Een heel prettige rijschool met vriendelijke mensen. Tijdens mijn proefles werd ik hartelijk ontvangen, waardoor ik meer zelfvertrouwen kreeg achter het stuur. Ik raad deze rijschool dan ook zeker aan... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Ik vond de proefrijles erg leerzaam. Vanaf het eerste moment kreeg ik duidelijke uitleg en praktische tips waar ik echt iets aan had. De rijinstructeur stelde mij bovendien erg op mijn gemak, waardoo... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Dettagli dell'azienda

1. Autoscuola

Scritti dall'azienda

Ontdek Rijless.nl: Eerlijke Review, Beoordelingen en Aanpak van Klachten Bij Rijless.nl geloven we in transparantie en streven we naar kwaliteit in al onze rijlessen. Onze instructeurs bieden een persoonlijke aanpak, toegespitst op jouw leerstijl en behoeften. Lees de beoordelingen van tevreden leerlingen die hun weg vonden naar een geslaagd rijexamen dankzij onze professionele begeleiding. Echte Beoordelingen: Onze website toont echte beoordelingen van leerlingen die Rijless.nl hebben ervaren, zodat je een goed beeld krijgt van wat je kunt verwachten. Open voor Feedback: Bij Rijless.nl waarderen we feedback. Heb je klachten of suggesties? We staan open om te luisteren en te verbeteren voor een nog betere ervaring. 100% Tevredenheidsgarantie: Wij gaan voor 100% tevredenheid! Mocht het niet bevallen, geen probleem. Neem dan contact met ons op en we lossen het voor je op. Je tevredenheid vinden we heel belangrijk. Betaalbaar en Betrouwbaar: Kies voor betaalbare lespakketten en een betrouwbare rijopleiding. Bij Rijless.nl weet je waar je aan toe bent, zonder onaangename verrassingen.

4,1

1 stella

Ha risposto al 92% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 48 ore

Murat

Murat. Passed after 8 lessons. Great instructor calm and direct. If you speak English ask for him.

30 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Congrats, passing after just 8 lessons is awesome! 🎉 Great to hear you had such a good experience with your instructor – calm and direct is exactly how we like it at Rijless.nl. Wishing you lots of safe and confident drives ahead! 🚗💨

Valutata 1 stelle su 5

Kies liever een plaatselijke rijschool en niet Rijless.nl

Proefles was dochter goed bevallen. Dus pakket aangeschaft. Vervolgens moest ze maanden wachten voordat ze een instructeur kreeg toegewezen die echt geen les kon geven. Gaf haar heel weinig aanwijzingen. Bij deze rijschool wordt reeds van te voren bepaald hoeveel lessen iemand nodig heeft en daar wordt dan niet van afgeweken. Dus lieten ze haar op examen gaan terwijl ze nog maar eenmaal op de snelweg was geweest en ook nog maar eenmaal had gefileparkeerd. Ze had echt geen enkele kans om te slagen. Ze adverteren bij deze rijschool met gratis herexamens, en zeggen dat dit dus geen probleem zou moeten zijn. Ze gaan er dan alleen aan voorbij wat herhaaldelijk zakken doet met het zelfvertrouwen van een leerling, dat het vervolgens door de oplopende spanning alleen maar steeds moeilijker wordt. Bovendien moet je voor een herexamen steeds weer maanden lang wachten. En dan krijg je bij een herexamen ook slechts 3 blokuren extra les, waardoor dochter ook bij poging 2, 3 en 4 echt nog niet klaar was voor het examen. Er wordt gewoon niet naar gekeken wat ze nodig heeft. Bij poging 2 of 3 kreeg dochter commentaar van de examinator op dingen waar dochter werkelijk nog nooit van gehoord gehad (o.a. dat je bij het op de snelweg invoegen reeds aan het begin van de invoegstrook moet kijken of het druk is op de snelweg). Ik heb achteraf aangegeven bij Rijless.nl dat ik dit niet vind kloppen en kreeg toen te horen dat de instructeur dit toch echt wel een keer gezegd heeft. Tja, dat zal best, maar volgens mij weet iedere leraar dat dingen soms herhaald moeten worden voordat het beklijft. Ondank de gratis herexamens is dochter na 6 mislukte examenpogingen toch overgestapt naar andere rijschool. Daar hebben we zeker geen spijt van, want bij deze rijschool na 11 weken lang wekelijks lessen in een keer geslaagd.

Rijless is als een soort BOL.com, denk dat hier vooral rijscholen bij zijn aangesloten die zelf niet voldoende klanten kunnen trekken. Je kunt je veel beter aanmelden bij een plaatselijke rijschool. Ga in ieder geval niet voor Rijless wanneer je uit Deventer komt.

Toegevoegd naar aanleiding van reactie van Rijless: het lijkt me vanzelfsprekend dat het de taak is van de instructeur om te beoordelen of iemand klaar is voor het examen. Jullie zouden de betreffende instructeur ook kunnen aanspreken op zijn functioneren en erkennen dat het niet goed is gegaan. Overigens waren extra lessen helemaal niet mogelijk omdat het schema van de instructeur daarvoor te vol zat. Er mocht maximaal eenmaal per week gelest worden (mijn dochter wilde eigenlijk vaker lessen).

29 maggio 2025

Beste Nynke,

Dank voor je uitgebreide review. Wat je beschrijft is voor niemand een gewenste uitkomst, zeker niet na een goed begin. Dat je dochter uiteindelijk bij een andere rijschool is geslaagd, is dan ook een resultaat dat telt.

Tijdens de opleiding is er vanuit onze kant contact geweest, onder andere met collega Hans. Er is gesproken over de voortgang, het examen en de voorbereiding. We begrijpen dat jullie desondanks het gevoel hebben gehad dat er niet voldoende begeleiding was, dat is vervelend om te horen.

We willen graag uitleggen dat het lesadvies dat wij opstellen op basis van de proefrijles een inschatting is, geen verplicht eindpunt. Er is altijd ruimte om bij te sturen, en die mogelijkheid wordt ook met regelmaat benut. Als het advies als star is overgekomen, dan is dat jammer, want dat is niet hoe het bedoeld is.

In je review suggereer je dat Rijless.nl functioneert als een soort platform. We begrijpen dat het zo kan overkomen, maar dat beeld klopt niet. We zijn een rijschool met een landelijke organisatie, vaste lesstructuren en begeleiding vanuit één aanpak. Daarmee proberen we juist rust, overzicht en ondersteuning te bieden tijdens de hele opleiding, ook als het niet in één keer lukt.

Over de herexamens: bij Rijless.nl betalen wij het herexamen wanneer een leerling ervoor kiest om het beschikbare budget te investeren in extra rijlessen. Zo willen we juist mogelijk maken dat er meer geoefend wordt, in plaats van dat het geld naar herhaald examengeld gaat. Meer lessen nemen mag uiteraard altijd, het draait uiteindelijk om goede voorbereiding en vertrouwen.

Wat je terecht benoemt, is het psychologische effect van herhaald zakken. De spanning wordt groter, het vertrouwen kleiner, en elk examenmoment voelt zwaarder dan het vorige. Zo ontstaat een patroon dat moeilijk te doorbreken is. Dan is het goed om afstand te nemen en met een nieuwe blik verder te gaan.

Tot slot: we zijn blij dat het uiteindelijk gelukt is. De keuze om over te stappen naar een andere instructeur heeft duidelijk geholpen om de cirkel te doorbreken en het psychologische effect van herhaald zakken tegen te gaan. Die frisse start bleek precies wat nodig was — een reset die jouw dochter verder heeft geholpen. Dat is een verstandige en goed ingeschatte beslissing geweest.

Klantenservice Rijless.nl

Proefles ervaring

Ik heb voor een proefles ingeschreven en had een geweldig ervaring. Mijn instructeur Mo heeft me goed geholpen en goed en zelf verzekerd later voelen. Ik voel me met behulp van hem meer zelfverzekerd om lessen te gaan volgen omdat ik eerst best nerveus was

17 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Wat tof om te horen dat je proefles zo’n fijne ervaring was! 🙌 Van nerveus naar zelfverzekerd – precies wat we willen bij Rijless.nl! 🚗💨 We kijken ernaar uit om samen met jou verder te bouwen aan je rijskills. Op naar de volgende stap! 💪

Snelle reacties

Snelle reacties, prima prijzen, goede instructeur

21 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Dankjewel voor je review, Ewoud! 🚗💨 Super om te horen dat je blij bent met de snelle service, fijne prijzen en natuurlijk je instructeur. Het team van Rijless.nl staat altijd klaar om je soepel en met vertrouwen de weg op te helpen! 💪 – Groetjes van ons allemaal!

Valutata 5 stelle su 5

hele fijne rij instructeur en heel goede ervaring met de klantenservice

Mijn dochter heeft een proefles gehad en kon daarna snel starten bij iemand. Ze was vergeten aan te geven dat ze graag een vrouwelijke instructeur zou willen maar dat werd gelijk veranderd, super!
Ze kreeg Bernadette en ze hadden een goede klik en naast alle leerzame lessen ook veel lol in de auto.
Helaas door miscommunicatie/ mail niet gezien heeft ze haar rij examen dag/ tijdstip gemist. Zo balen maar na een telefoontje met klantenservice fantastisch geholpen door Wesley! Hij heeft ervoor gezorgd dat ze al heel snel mocht afrijden en met een goed voorstel gekomen voor de financiële afwikkeling.
En ze is geslaagd!!
Kortom enorm tevreden over Bernadette (Amersfoort) en rijless.nl

20 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Wat een mooie en waardevolle beoordeling — bedankt dat je dit met ons deelt!

Hoewel er inderdaad iets is misgegaan rond het examenmoment, is het ontzettend fijn om te horen dat jullie dit als goed en snel opgelost hebben ervaren. Bij RijLESS.nl zetten we ons maximaal in om leerlingen persoonlijk te begeleiden, ook als er onverhoopt iets misloopt. Dat Wesley dit zo voortvarend heeft opgepakt, bevestigt voor ons waarom we trots zijn op onze klantenservice.

We geven de complimenten graag door aan Bernadette én Wesley. En natuurlijk: van harte gefeliciteerd met het behalen van het rijbewijs! 🎉

Veel veilige en plezierige kilometers gewenst, en nogmaals dank voor het vertrouwen in RijLESS.nl. 🚗💨

Valutata 5 stelle su 5

Hele fijne proefles gehad bij Ali

Hele fijne proefles gehad bij Ali, veel geleerd en helemaal zin om te beginnen met lessen!

19 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Wat een topstart! 🚗💨 Superfijn dat je proefles zo goed beviel. We gaan samen bouwen aan jouw skills – op naar de volgende lessen met Rijless.nl! 💪

Valutata 5 stelle su 5

Goede ervaring met instructeur altijd snelle reactie van rijless

Ik heb een positieve ervaring met deze rijschool. Bij vragen altijd snelle reactie van rijless gehad. En een prettig ervaring met Instructeur, fouten werden snel herkend en gecorrigeerd.

16 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Wat een fijne review, Maksym! 🙌 Geweldig om te horen dat je zo positief terugkijkt op je lessen bij Rijless.nl. Snelle communicatie en een instructeur die je goed begeleidt en direct corrigeert – dat is precies waar we voor staan! 💬🚗 We zijn blij dat jij dit zo hebt ervaren. Veel veilige kilometers en geniet van je vrijheid op de weg! 💨

respectloos gedrag

Ik wil graag mijn teleurstellende ervaring delen met deze rijschool. Mijn geplande rijles ging simpelweg niet door – zonder enige voorafgaande melding of excuses. De instructeur is niet komen opdagen op de afgesproken locatie, wat niet alleen onprofessioneel is, maar ook zeer respectloos tegenover mijn tijd en inzet.

Tot mijn verbazing werd er achteraf een ‘oplossing’ aangeboden waarbij ik zelf meer dan een uur zou moeten reizen naar Eindhoven voor een les. Een voorstel dat ik niet serieus kan nemen.

Hoewel ik nooit de kans heb gehad om daadwerkelijk een les te volgen, zegt dit gedrag voor mij al genoeg. Op basis van deze ervaring kan ik deze rijschool helaas absoluut niet aanbevelen.

Risposta di RijLESS.nl

Bedankt dat je je ervaring deelt, Amelia. We vinden het vervelend dat je het contact met ons als teleurstellend en zelfs respectloos hebt ervaren — dat nemen we serieus.

Bij RijLESS.nl doen we ons uiterste best om iedere leerling vanaf het eerste contactmoment persoonlijk en zorgvuldig te begeleiden. Juist omdat we willen voorkomen dat iemand onvoorbereid aan een proefrijles begint, nemen we na een aanvraag altijd telefonisch contact op. Tijdens dat gesprek bespreken we de voorwaarden, acties, en of er op dat moment ruimte is bij een instructeur in de buurt.

Omdat we je destijds telefonisch niet konden bereiken, is de geplande afspraak uit voorzorg uit het systeem gehaald. Daarover heb je van ons ook een e-mail ontvangen met het verzoek om contact met ons op te nemen. Er is dus niemand verschenen, omdat er op dat moment geen geldige afspraak meer stond.

Het voorstel dat we daarna deden, was bedoeld om je toch snel te kunnen helpen via een alternatieve locatie. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Het is geen standaardaanpak, maar soms nodig als er tijdelijk geen directe beschikbaarheid is bij een instructeur in de buurt.

We begrijpen dat de situatie voor jou verwarrend is geweest en dat je een andere verwachting had. Maar respectloos gedrag hoort niet bij wie wij zijn of waar wij voor staan. Juist doordat we duidelijk zijn over beschikbaarheid en afspraken alleen door laten gaan na afstemming, willen we laten zien dat we betrouwbaar en zorgvuldig werken.

We wensen je hoe dan ook veel succes en veilige kilometers toe!

Een prettige rijschool

Een prettige rijschool. Hele goede en snelle service. Dankzij mijn prettige instructeur ben ik in één keer geslaagd.

14 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Wat een mooie beoordeling, Jesse! 🎉 Superknap dat je in één keer geslaagd bent – dat is waar we het voor doen bij Rijless.nl! Dankjewel voor je fijne woorden over onze service en begeleiding. Geniet van je vrijheid op de weg! 🚗💨

Valutata 5 stelle su 5

Rijbewijs na heeeel veel lessen eindelijk binnen

Sinds mijn overstap naar Ismaël ontzettend veel stappen gemaakt.

Ik leste al heel lang maar succesvol examen was nog niet gelukt. Samen met me instructeur gekozen om sinds eind januari in automaat te rijden. Dit scheelt toch een handeling en maakte het makkelijker om te focussen op alle andere zaken tijdens het rijden waardoor eindelijk het rijbewijs binnen is.

16 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Yes Erwin, gefeliciteerd! 🎉 Na een lange weg toch die felbegeerde roze pasje in de pocket – wat een doorzettingsvermogen! Supermooi dat je in de automaat je draai hebt gevonden en zo grote stappen hebt kunnen maken. 👏 Veel rijplezier en veilige kilometers gewenst!
Team Rijless.nl 🚗💨

Valutata 1 stelle su 5

Hele slechte ervaring bij dit bedrijf

Hele slechte ervaring bij dit bedrijf. Wilde van instructeur wisselen, gelukt en kon de instructeur niet rijden op mijn beschikbare tijden. Week lang elke dag gebeld naar ze, elke dag hetzelfde excuus, ‘morgen heb je antwoord’. Je raad het al, geen terugkoppeling. Niet aan beginnen dus!!

15 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Bedankt voor je bericht, Jimmy. Jammer dat je niet tevreden bent over je ervaring.

Je rijopleiding is inmiddels geannuleerd. Zoals we per e-mail hebben toegelicht, wordt het resterende bedrag van €87,14 aan je terugbetaald. De afhandeling daarvan is bij jou bekend.

We zullen zorgdragen voor een correcte afhandeling en wensen je veel succes met het vervolg van je rijlessen.

Leuk

Zonder stress, alles was netjes en duidelijk uitgelegd

15 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Wat fijn om te horen, Anastasia! 🙌 Zonder stress en alles helder uitgelegd – precies hoe we het bij Rijless.nl graag doen. 💙 Dankjewel voor je mooie review!

Team Rijless.nl 🚗💨

Valutata 5 stelle su 5

Hele fijne rijlessen gehad met Moenna

Hele fijne rijlessen gehad met Moenna! Met Moenna kun je veel lachen, maar vraagt ook de nodige focus op momenten dat het moet.

14 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Yes Danny, gefeliciteerd met je rijbewijs! 🎉 Zo tof om te horen dat je de lessen als fijn én leerzaam hebt ervaren. Bij Rijless.nl geloven we in de perfecte mix van gezelligheid en focus – en dat klinkt alsof jij die te pakken had! Veel veilige kilometers! 🚗

Valutata 5 stelle su 5

Je krijg goed uitleg over het rijden

Je krijg goed uitleg over het rijden.

Ze kijken waar je plus punten zitten en ook je minder slecht punten en daar werken ze mee!!

7 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Gefeliciteerd Jennifer, wat een mooie 5 sterren én geslaagd! 🎉 Bij Rijless.nl draait het om jouw groei achter het stuur – top om te horen dat je onze aanpak zo waardeert! 🚗💪 Geniet van je rijbewijs en alle avonturen die voor je liggen
Team Rijless.nl!

Valutata 5 stelle su 5

Ik heb fijne rijlessen gehad en veel…

Ik heb fijne rijlessen gehad en veel geleerd. Het was fijn om zo persoonlijk geholpen te worden. En nu in 1x mijn rijbewijs gehaald 🥳

9 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Yes Jaimy, in één keer geslaagd! 🥳 Wat een mooie mijlpaal! Supertof om te horen dat je de lessen bij Rijless.nl als persoonlijk en leerzaam hebt ervaren. 🚗💨 Geniet van je vrijheid en heel veel veilige kilometers gewenst
Team Rijless.nl!

Dikke prima

Site is helder, proefrijles was makkelijk te plannen en te verzetten. Snelle reactie en duidelijke communicatie. Fijne proefles gehad, uiteraard wat nerveus maar werd op m’n gemak gesteld. Erg tevreden tot nu, geeft vertrouwen voor verder verloop.

Risposta di RijLESS.nl

Wat een fijne review, Daphne! 💙 Super om te horen dat alles – van de site tot de proefles – zo soepel en duidelijk verliep. Spannend zo’n eerste keer, maar top dat je je snel op je gemak voelde. Bij Rijless.nl draait het om vertrouwen en een goede start, en jij bent helemaal op weg! 🚗✨ Let’s go!

Review proefles

Was een aardige man. Aleen jammer dat ie van Amsterdam kwam maar wel heel aardig en geeft goed les zou zeker vaker met hem lessen als het kon

Risposta di RijLESS.nl

Wat tof om te horen, Noël! 😄 Fijn dat je proefles zo goed beviel en dat je instructeur indruk maakte met z’n relaxte en duidelijke uitleg. Bij Rijless.nl doen we er alles aan om elke les waardevol én gezellig te maken! 🚗💬 Op naar meer mooie ritten!

Onbetrouwbaar

Initieel bieden ze een proefles aan op huisadres maar uiteindelijk blijkt dat ze alleen in de grote steden les geven en niet aan huis. 30 min reizen enkele reis per les is geen optie en vervolgens cancelen de rijles zonder afstemming. Onbetrouwbare keten, beter om op een lokale rijschool te vertrouwen

7 maggio 2025

Risposta di RijLESS.nl

Bedankt dat je je ervaring deelt. We vinden het jammer om te horen dat je kennismaking met RijLESS.nl niet naar wens is verlopen.

We begrijpen dat het verwarrend kan zijn als je uitging van een proefles aan huis, maar uiteindelijk te horen kreeg dat er vanaf een centrale locatie gelest kon worden. Bij het plannen van een proefles nemen we altijd contact op om vooraf goed uit te leggen wat de les inhoudt, wat de kosten zijn, en of er direct plek is in jouw omgeving. Als er sprake is van een wachttijd, bieden we een alternatief aan op een centrale locatie, zoals een station. Is dat geen optie, dan halen we de afspraak er zonder kosten uit.

We vinden het belangrijk dat leerlingen weten waar ze aan toe zijn. Als onze uitleg in jouw geval niet duidelijk genoeg is geweest, dan spijt ons dat. We doen er juist alles aan om afspraken helder en netjes te regelen.

We komen graag met je in contact om dit verder uit te zoeken en goed af te ronden.

We hopen je alsnog goed te kunnen helpen.

Fijne rijschool!

28 aprile 2025

Risposta di RijLESS.nl

Yes Anna-Lisa, gefeliciteerd met je rijbewijs! 🎉 Supertof dat je zo’n fijne ervaring hebt gehad bij Rijless.nl. Geniet van de open weg en rij veilig! 🚗💨

Goeie rijschool

Met deze rijschool heb je goede communicatie.
Wel jammer dat er bij mij in de buurt geen aangesloten rij instructeur beschikbaar was en ik eerst naar locatie moest komen bijna 3 dorpen verderop.
De intructeur die ik had gekregen was wel echt een topper!
Deze man zorgde er voor dat ik in 1 keer was geslaagd!

28 aprile 2025

Risposta di RijLESS.nl

Gefeliciteerd Valerie, wat een mooie prestatie – in één keer geslaagd! 🎉 Superfijn om te horen dat je zo'n goede klik had met je instructeur en dat de communicatie top was. Jammer van de afstand in het begin, maar des te knapper dat je het hebt geflikt! 💪 Veel rijplezier en veilige kilometers gewenst 🚗

Team Rijless.nl

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più