Bezint eer ge begint! Nooit meer Renewi. En wel hierom: elk jaar minstens één "indexatie". In 2020 begonnen aan 75,87 euro per 3 maand voor rolcontainer 240l restafval aan 1 lediging per 4 wek... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Wij wensen contract die we aangingen in 2017 stop te zetten, wat blijkt hebben ze contract in 2022 vervalst met een handtekening in onze naam te zetten zodat we zogezegd vasthangen tot2027. We moet... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Misleidende contracten zijn opgesteld op lange termijn zodat je vast hangt vanaf het moment dat je tekent. Enkel wanneer je bedrijf stopzet kan je nog weg.... Gewone wijziging of verandering van a... Leggi di più
L'azienda ha risposto
Het afval van vandaag is de grondstof voor morgen. Laat uw bedrijfsafval ophalen door Renewi en draag zo bij aan een circulaire economie. Voor elke afvalstroom hebben we afzonderlijke containers en verwerkingsprocessen. Zo maken we van PMD, papier, hout, plastic en glas nieuwe grondstoffen en producten. De diensten van Renewi: containerverhuur - afvalophaling - afvalverwerking - afvalmanagement - total waste management - rolcontainers, afzetcontainers en perscontainers voor elke afvalstroom.
Ha risposto al 88% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 1 settimana
F0ut@ge de G integral tout bloqué pendant au moins une heure un samedi après-midi en pleine affluence pour des manœuvres de container pas anticipées....!!!

Risposta di Renewi Belgium
Slechte firma, contract waar je niet onderuit kunt. Huur nooit een container bij renewi.

Risposta di Renewi Belgium
Dit bedrijf probeert op alle mogelijk manieren zijn klanten te bedriegen. Het begint al met een contract van 60 maanden waar je niet vroeger onderuit kan zonder wederzijdse toestemming. De vuilnisophalers kiezen steeds voor de snelste en gemakkelijkste oplossing wat quasi steeds de minst klantvriendelijke oplossing is. Onze container is op een jaar tijd verschillende keren niet leeggemaakt zonder correct argument. De backoffice wijzigt te pas en te onpas de ophaaldata en staat nooit enige compensatie toe. Ik schets even het laatste voorval. In de aanloop naar een feestdag waarbij de ophaling die dag dus niet kon doorgaan hebben wij de online kalender geraadpleegd waarop een vervangdag aangegeven werd. Blijkbaar werd deze nadien nog door Renewi gewijzigd zonder dat wij hiervan enige melding hebben gekregen. Met als gevolg dat die dag onze container niet op de normale plaats buiten stond. De ophaler is langs geweest en zag dat de container er niet stond en is onmiddellijk weggereden. Indien hij even had rondgekeken had hij de container wel zien staan want hij staat 5m verder waar we hem dag en nacht buiten laten staan. Bijkomend waren wij aanwezig en had hij dus gewoon even kunnen aanbellen. En toen ik een vrachtwagen hoorde ben ik onmiddellijk op de parking gaan staan en zag hem voor mijn neus eerst nog een stukje achteruit rijden en dan wegrijden. M.a.w. de backoffice maakt een fout en de soms zelfs onbeschofte chauffeurs maken de fout alleen maar erger door op geen enkel ogenblik te denken aan klantvriendelijkheid.
Het is duidelijk dat dit bedrijf geen rekening houdt met de klant. Ook in Nederland (het is een Nederlands bedrijf) lees je dezelfde commentaren.
Nog een leuk weetje. Als je er dan toch in slaagt om het contract stop te zetten zonder schadevergoeding door te dreigen met het publiceren van beelden, dan mag je nog eens 100€ betalen om de container op te halen die nieuw maar 50€ kost. Als je vraagt om de container over te kopen voor dat bedrag krijg je het antwoord "Wij doen helaas geen verkoop van onze containers.". Maar dat antwoord hadden we wel kunnen voorspellen.

Risposta di Renewi Belgium
eerst stellen ze contracten op met goede prijzen dan gewoon indexverhogingen nu betalen we al bijna 400 euro per 90 dagen voor restafval en karton,glas heeft de verkoper er bij gezet eigelijk niet nodig,
wou stop zetten 1500 euro schade vergoeding huur dient betaald te worden contract 5 jaar +ophalen van containers extra kosten,in mijn ogen geen eerlijk bedrijf
na contract zal ik er ook nooit meer mee samen werken
voel me gewoon opgelicht, we hebben de containers niet meer nodig maar moeten contract uitdoen of zware schade vergoedingen betalen!

Risposta di Renewi Belgium
Valse beloftes, Verkopers zijn pure oplichters, interne medewerkers zijn rechters die zomaar in hun eigen voordeel besluiten nemen.
Ik werd overgenomen van een concurrent ( Eco Kwaliteit) omdat Renewi iets goedkoper voor het zelfde had beloofd. Verkoper komt langs en doet zijn verhaal en wij tekenen vertrouwend op zijn woorden. Overname gaat automatisch door hun gebeuren, en zonder enig kopzorgen werd ik overgenomen door hun tegen de eindvervaldag van ECO KWALITEIT ( jaar 2028). Over 6 maanden krijg ik een container en een betaalfactuur geleverd, terwijl mijn contract bij Renewi pas in 2028 zou moeten starten. Dan de 2de factuur, 3de factuur, Incassobureau, ... 2 x betaling via domiciliering afgehouden die ik bij de 3de heb laten stoppen omdat ik dubbel aan het betalen was.
Na verschillende contacten met Renewi, werd ik ieder keer behandeld als een schaap. AH sorry, die verkoper werkt hier niet meer. In ons contract staat duidelijk vermeldt dat... enz... enz... Niemand die mij wou helpen. Tot dat wij een advocaat aangesteld hebben. Dan kon opeens alles terug rechtgezet worden ( maar dan ook niet correct). tot de datum van rechtzetting moest ik toch doorbetalen. 6 maanden moest ik zonder excuus betalen!!! EN ZIJ KUNNEN ER NIETS AAN DOEN. OOKAL IS DAT HUN FOUT BIJ OVERNAME. EN WIJ SCHAPEN MOETEN TOCH ONZE CENTEN AFGEVEN AAN HUN OMDAT ZE ER NIETS AAN KUNNEN DOEN DAT ZE EEN FOUTE OVERNAME GEDAAN HEBBEN EN NIET WILLEN TERUGBETALEN. Geen enkele keren moeten legen bij mij in die 6 maanden, container terug opgehaald. maar toch betalen!!!
KEVIN COLLIER = Kan er helemaal niets aan doen om mijn centen terug te betalen, ik moest zelfs nog bij betalen. Na dat ik kwaad gemeld heb dat ik bij iedere instantie een melding zal doen, overal een review zal posten en dat ik niet ga overstappen naar Renewi. Belt hij mij over 5 minuten terug om te zeggen dat ik gelijk heb en niets moet betalen. Dat de openstaande bedragen gecrediteerd zal worden. Maar dat ik toch alle eerder betaalde facturen kwijt ben. 115 euro + 75 euro totaal 190 euro ben ik als een schaap kwijt. 190 euro rijker! GOED BEZIG RENEWI!!!

Risposta di Renewi Belgium
Gewone wijziging of verandering van adres telt voor die mensen niet!! geen enkel begrip puur moneymaking en vooraf goed ingestudeerde contracten.
Er zijn betere alternatieven...
laat je niet vangen,

Risposta di Renewi Belgium
Renewi heeft ontzettend lange opzegtermijnen. Men beloofd rekening te houden met her feit dat bepaalde activiteiten van je bedrijf stopgezet zijn en je de container eigenlijk niet meer nodig hebt. Dat vergeten ze Dan. 3 jaar opzeg.
Verschillende malen werd mijn container niet geledigd. Kon ik nadien laten in plannen, geen probleem. Vandaag hoor ik dat ik daar Dan voor moet bij betalen, terwijl Al betaald is en er geen prestaties voor waren.
Op 6 jaar tijd werd de kost van dezelfde container verdubbeld in prijs.
Helemaal geen service en Ik voel me bedonderd.

Risposta di Renewi Belgium
Jarenlang klant geweest bij Renewi (vroeger Vangansewinkell), toen kreeg je nog service. Nu wijzigen ze de ophalingen zonder communicatie, dien je alles via een platform te regelen en is hun enige antwoord. "In het contract staat dat wij aanpassingen mogen doorvoeren." De service is rondom slecht, iedere maand heb ik een klacht omdat er een lediging niet is doorgegaan. De excuses hiervoor zijn uiteenlopend en als klant moet je je voortdurend aanpassen. Als je een vraag stelt aan de klantendienst moet je héél lang wachten op een antwoord dat dat naast de kwestie is waardoor je nog 5 nieuwe mails kan sturen. Echt triestig...

Risposta di Renewi Belgium
Bij de opstart van een nieuw filiaal gingen we op zoek naar partner voor afvalophaling. Zowel voor restafval als papier en karton.
Fijn gesprek met verkoper gehad en vervolgens gewoon volledig ontgoocheld door deze boite.
- Valse beloftes in gesprek qua ophaling,
- Walgelijke opzegtermijn van 60(!) maanden na een genoodzaakt op zoek moeten gaan naar andere partner. Na amper 6 maanden open te zijn.
- Onmogelijk voor dienstverlening vervolgens af te bouwen van 2 naar 1 keer per maand omdat we in opzegperiode zitten..
Degoutant gewoon. Nooit meer zal ik Renewi aanbevelen.

Risposta di Renewi Belgium
Neem bij Renewi nooit de SWILL containers!
Ze worden voortdurend te laat opgehaald of gewoon niet ....
De mensen die het in Kampenhout moeten regelen houden je vaak aan het lijntje en zijn totaal niet eerlijk.
Als je heel lang blijft aandringen word je gewoon genegeerd en blijft je bak nog wat langer buiten staan....
Ondertussen stapelen al je etensresten zich binnen op in zakken uit noodzaak. Maar daar liggen ze blijkbaar niet van wakker.
De klantendienst geeft soms eens een korting van 16 euro .... Dat weegt niet op tegen de last die we hebben ...
Ik hoop snel een andere oplossing te vinden ...

Risposta di Renewi Belgium
Opgelet met contracten. Dat dit kan blijven bestaan begrijp ik niet. GANGSTERS!!

Risposta di Renewi Belgium
Toen ik mijn contract tekende was het voor mijn bedrijf interessant om met Renewi te werken.
Nu na 3 jaar en meerdere indexeringen wou ik het contract stopzetten omdat mijn afval in het magazijn minimaal is geworden.
Ik heb meerdere malen proberen opzeggen, maar zoals ik hier nog heb gelezen in de reviews is het duidelijk dat Renewi niet klantvriendelijk is als het aankomt op contracten opstellen.
Een 5 jaar contract aansmeren zonder op voorhand te vermelden dat dit minimum 5 jaar is.
Alsook automatisch verlengd wordt indien niet tijdig opgezegd.
Bij vroegtijdige stopzetting van mijn contract zou ik een belachelijke schade vergoeding moeten betalen ?!
SCHANDALIG!
Eindig het contract wanneer klanten dit willen, haal hun containers terug op en laat ze desnoods een kleine schadevergoeding betalen.
Maar de manier waarop dit bedrijf werkt is niet oke.
Slechtste servicekwaliteit die ik ooit ben tegengekomen in een bedrijf. Customer service is een ramp, ophaling zijn ALTIJD verkeerd georganiseerd. De persoon die deze moet organiseren is incapabel en scoort een dikke vette onvoldoende... Klachten hierover worden gewoon genegeerd. Renewi, mijd dit bedrijf als de pest het zorgt alleen maar voor problemen. Op de kop toe als je uw contract wil beëindigen dreigen ze er mee u te rapporteren bij de milieu dienst zodat deze een controle kunnen uitvoeren op uw afval sortering.
Ik geef Renewi 1 ster... als ik ze een slechtere aanduiding zou kunnen geven verdienen ze die zeker, maar helaas dat kan hier niet.
Wees gewaarschuwd als u met dit bedrijf in zee gaat!

Risposta di Renewi Belgium
Afzetters en bedriegers zijn dit, NOOIT nog dat ik een samenwerking zou doen met hun. Ik zou zeggen sluit zeker geen contract af met hun!
Bedriegers eerste klas!
Schandalig! Een echt wurgcontract. Ik bevroeg me om contract op te zeggen omdat wij al een hele tijd minder afval hebben dus de kost ons te hoog uitkwam (hebben we het als kleine zelfstandige niet allemaal al moeilijk genoeg om te overleven?!)
Er werd me gemeld dat dit enkel kon mits betaling van een schadevergoeding vermits ons contract onlangs voor 5jaar verlengd is geweest (hiervan ben ik ook niet op de hoogte gebracht geweest)
De vrachtwagen is al meermaals onze straat niet ingereden om onze container te komen ledigen. Kort samengevat, ga nooit in zee met deze dieven!!!!
Wurgcontracten. Contract wordt automatisch (ZONDER MELDING) verlengd. Schadevergoeding wegens "verbreken" contract ongeacht opzegtermijn.
BLIJF WEG VAN RENEWI!!!!!
Annuleren duurt 1 jaar waardoor we nog 12 facturen mochten betalen. VRESELIJK. 'Mails lopen achter' waardoor ze geen tijd hebben om te antwoorden (wanneer je wil annuleren). Wanneer ze het leeggoed (alweer) niet kwamen ophalen logen ze erover terwijl wij naast onze volle container stonden.
Oude manier van werken contract opzeggen is 50% Opzegging en 100€ Ophaling container.
Het is zo een verkeerde cultuur van nog zo oubollig te werken dat ik nooit nog met zulke firma zal werken.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.