Konkurstruet folkefinansieringsplattform søker lån for å sikre videre drift. Pga heksejakt fra E24 og Finanstilsynet trenger den driftige plattformen lån med sikkerhet i en utedass som tilhører en... Leggi di più

1. Istituto finanziario

Norges første markedsplass for folkelån til privatpersoner. Selskapet er nå rammet av konkurs og vil ikke lenger besvare reviews.

2,5

Scarso

TrustScore 2.5 su 5

Ha risposto al 52% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 2 settimane

En kveld mens jeg rolig gjennomgikk ulike reparasjonstilbud

En kveld, mens jeg rolig gjennomgikk ulike reparasjonstilbud, åpnet jeg en konto på en meglerplattform og gjorde et første innskudd på 62 518 €. To uker senere foretok jeg et nytt innskudd på 69 433 € fra en annen sparekonto. Kort tid etter at jeg ba om uttak, rundt midten av september, ble kontoen min plutselig utilgjengelig. Til tross for gjentatte forsøk på kontakt, forble kundeservicen helt stille. Deretter dukket det opp en melding som krevde 33 176 €, angitt som påståtte gebyrer som måtte betales for å låse opp saldoen. Neste morgen gikk jeg til politistasjonen og leverte utskrifter av kommunikasjonen, mens en saksbehandler tok notater. Noen dager senere, etter å ha samlet alle transaksjonsbekreftelser, leverte jeg en formell anmeldelse. Dagene og ukene som fulgte uten konkrete fremskritt førte til økende angst, frustrasjon og bekymring. Mangelen på klare svar gjorde at jeg måtte fortsette med rettslige tiltak, selv om etterforskningen så vidt hadde begynt.

Parallelt, til tross for stress og usikkerhet, sendte jeg inn en detaljert klage til 𝗧𝗥𝟴𝗗.𝗖𝗖 gjennom en separat administrativ prosess. Takket være deres innsats ble beløpet tilbakebetalt i løpet av noen uker, og avsluttet en svært belastende og emosjonelt krevende opplevelse.

13 dicembre 2025

Konkurstruet…

Konkurstruet folkefinansieringsplattform søker lån for å sikre videre drift.

Pga heksejakt fra E24 og Finanstilsynet trenger den driftige plattformen lån med sikkerhet i en utedass som tilhører en venn av naboens søskenbarn. Han vet riktignok ikke om det, men vi satser på at det er greit.

11 dicembre 2025

Organiser dere! Perxfans

Finanstilsynet avslo Perx' søknad 26. november 2025.
I vedtaket bruker tilsynet ordet "opplysningssvik." Tilsynet skriver at Perx "med hensikt" har formidlet lån i strid med regelverket.

Perx har stanset all utlån. I e-post til kunder skriver selskapet at "risikoen er betydelig" for konkurs dersom ny kapital ikke tilføres.
Informasjon til investorer:
Advokat Per Harald Gjerstad er registrert som sikkerhetsagent og panthaver på vegne av långiverne. Ved konkurs skriver Perx at han vil håndtere inndrivelse.
Aksjeloven § 17-1 regulerer erstatningsansvar for styremedlemmer og ledelse i aksjeselskaper. Investorer som vurderer rettslige skritt bør rådføre seg med advokat om denne bestemmelsen.
Ønsker du kontakt med andre investorer?
Besøk perx.fans - en uavhengig plattform for informasjonsdeling.

4 dicembre 2025

PERX PÅ KONKURSENS RAND

1. Status for Perx

Perx sin utlånsvirksomhet er stoppet.

Finanstilsynet har avslått selskapets søknad om registrering på bakgrunn av ulovligheter.

(Kilde: E24-artikkel referert i teksten.)

2. Opplysninger fra artikkelen

I artikkelen uttaler styreleder Koefoed blant annet:

«Flere av disse sakene dreier seg om at vi har gitt lån til aksjeselskaper, og trodd at vi da kunne ta pant i privat bolig, fått kausjon fra eier og samtidig fått realkausjon i bolig.»

«Realkausjon i bolig er noe vi mener er innenfor regelverket, mens tilsynet mener noe annet.»

«Dette er ikke en bevisst omgåelse av reglene, men rent menneskelige feil.»

Koefoed opplyser også at:

«De aktuelle pantene vil bli slettet.»

3. Kommentar / vurdering
Pantene som slettes viser at det er erkjent at ulovlige sikkerheter har blitt tatt.

Det er etter dette åpenbart at det er begått ulovligheter i utlånsprosessen.

Når pantene slettes, er konsekvensen for långiver at de mister den sikkerheten de baserte utlånet på. Dette kan føre til:

Tap på lånene dersom låntaker ikke kan gjøre opp,

Mulig mislighold av egne forpliktelser,

Mulige krav fra investorer som har finansiert lånene.
Det bør vurderes om styreleder Kofoed og daglig leder burde anmeldes for forhold som kan ligge i grenseland for bedrageri eller grovt uaktsom virksomhetsutøvelse.
Perx har gitt lån med pant i bolig hvor låntaker har bodd, og de har ifølge opplysninger vært klar over dette.
På bakgrunn av disse forholdene vurderer jeg å anmelde saken til Økokrim over helgen. Er det flere som vil anmelde forholdet?

4 dicembre 2025

Jeg slettet forrige negative anmeldelse…

Jeg slettet forrige negative anmeldelse da de lovte å svare på telefon fremover.
Det gjør de fortsatt ikke. De svarer heller ikke på epost. Jeg har prøvd i ukesvis. Telefon går alltid rett til melding om at "vi er opptatt", jeg har prøvd over hundre ganger (brukte til og med auto-dialer to dager).
Det er flere lån som ikke har fått noe som helst oppdateringer trass i løfter om at disse skulle vært ordned opp i snarest (senest en som ble lovt ordnet opp "mellom 2 og 3 uker", dette er nå 6 uker siden, et annet som "skulle innfris snart etter nye lån", som var over 5 måneder siden).
Jeg har bestemt meg for å gå til advokat, da det er totalt umulig å få kontakt og jeg rett og slett ikke ser noen annen løsning, om enn bare for å få oppdateringer.
Svar på denne anmeldelsen vil ikke bli vurdert, for dere har løyet til meg på 3 tidligere anmeldelser som jeg slettet fordi jeg stolte på dere om endringer i informasjon og kontakt.
Denne skal stå her til advarsel for andre.

2 dicembre 2025

Jeg har 11 lån utestående og 9 til…

Jeg har 11 lån utestående og 9 til inkasso( hvor de 2 siste er vet jeg ikke og får heller ingen svar ) Ikke fått tilbakeført noe på nesten 2 år . De første lånene gikk greit og etter det var det helt stopp. Føler dette er svindel
HOLD DERE LANGT UNNA !!

29 novembre 2025

Dere svarer ikke på tlf eller mail 😡håper myndighetene stopper dere 😡

Har ei veninde som har lånt ut penger til dem. Hun får ikke kontakt med di og et lån som har forfalt for 1 ,5 år siden. Di tar ikke tlf og svarer ikke på mail.dettet må være en svindel bedrift alle burde styre unna Roger

18 novembre 2025

Hei,
Vi treffes i kontortid på 4010 2151 og e-post: kundeservice@prx.no.
Vanskelig å svare deg på vegne av venninden din, generelt kan jeg opplyse om at også Perx opplever de vanskelighetene eiendomsmarkedet gir de næringsdrivende. større omløpshastighet og mindre likviditet.

her det best og bruke penger du kommer til og tape

det virker som det er bygd opp som pyramide du får igjen de første pengene som er i henhold til akkurat nå så har jeg 15 av 15 lån mislighold lengste er på 389 dager, disse gutta er gode selgere hvis du ikke har råd og tape pengene dine kan jeg ikke anbefale og investere her.

14 ottobre 2025

Hei Kai,
Jeg ser at du har investert i 22 lån totalt, hvorav 1/3 er innfridd. av de resterende er 3 lån ajour og hele 13 lån forsinket.
Samtlige av disse lånene er enten under frivillig salg, eller i en tvangssalgsprosess inkludert lånet som skulle vært innfridd for over ett år siden.
Vi bruker store ressurser på å så raskt som mulig få lån innfridd med forsinkelsesrenter.

Generelt bra konsept

Generelt bra konsept, vurderingene av låntakerne virker jevnt over seriøst og grundig, selv om nok noen verdianslag har vært litt for høye. Men viktig at folk selv vurderer det enkelte case og forstår hva de investerer i, risiko og avkastning henger nesten alltid sammen. Har hatt 8 lån som har blitt fullt tilbakebetalt.

8 ottobre 2025

Risposta di Perx Folkefinans

Takk skal du ha, det er mye mislighold nå, det er et tøft eiendomsmarked i disse dager. Vi jobber intenst for å sikre rask innfrielse ved mislighold.

Bedre avkasting hos Norsk Tipping

Bedre avkasting hos Norsk Tipping
3/4 "investeringer" forsinket eller misligholdt. Tydeligvis dårlig vurderingsevne om hvem som gis lån på denne plattformen

30 settembre 2025

Hei Carl,
Låntakere hos Perx opplever også det vanskelige eiendomsmarkedet. Det påvirker deres evne til å innfri lån i tide.
Av drøye kr 1,1 MRD i utlån har investorene fått tilbakebetalt mer enn kr 700 mill.
Perx jobber på for å sikre rask innfrielse gjennom både frivillighet og tvang.

Brudd på avtaler og forsinket utbetaling

Det startet bra, men siden januar 2025 har rundt 100 % av avtalene blitt misligholdt. Jeg har i ca. seks måneder fått lovnader om innfrielse av et lån, uten at noe har skjedd. I juni ble et objekt solgt på tvangssalg, men fortsatt er ingen midler utbetalt. Oppdatering og oppfølging har vært mangelfull."

29 settembre 2025

Hei,
Jeg ser at du har fått innfridd 4 lån, men at 4 lån er forsinket / misligholdt.
Det er leit.
Vi i Perx jobber iherdig på for å få disse lånene innfridd så raskt vi klarer, både med bruk av tvang og frivillig tvang.
Vi har styrket teamet for å gi hyppigere oppdateringer.

Begynte bra

Begynte bra, men etter ja 2024 har ca 75% blitt missligholdt. Blitt lovet innfrielse på et lån, i ca 6 mnd nå! Men ingenting skjedd! I juni ble et objekt solgt på tvangssalg, men ennå ingen penger kommet! Mangelfull oppdatering og oppfølging!

14 settembre 2025

Helt greit, ikke helt 2025 brukervennlig

Helt greit. Ingen app, kun webside, kort og greit med meny og oversikt, ingenting ekstra. Til nå har jeg 5 lån innfridd uten tap, 7 av 7 aktive lån alle enten forsinket eller misligholdt. Pluss at det er mange lån å investere i, minus at man ikke får noen mail eller form for kommunikasjon overhode, og får å sjekke selv må man logge inn med bank i id hver gang. Har litt å jobbe med teknologi messig for å komme til en 2025 standard

5 settembre 2025

Blandet men positivt

Startet med utlåning via Perx i Februar 2024, noen av de lånene som var på 4-6 måneder er fortsatt ikke tilbakebetalt, men det er nesten en fordel siden jeg vil motta forsinkelsesrenter etterhvert.

Så lenge pengene kommer tilbake før eller senere spiller det egentlig liten rolle, de pengene som jeg fått tilbakebetalt hittil har gått inn i nye lån og jeg har mer utlåning via perx nå enn i starten.
Har også tatt ut penger fra Perx midlertidig, pengene var da på konto neste dag, så ikke noe problem der.

Jeg sprer risiko mellon fonder, aksjer, fastrentekonton etc og det er relativt lite på perx, stopper i hovedsak inn i lån med låg LTV for litt ekstra sikkerhet, eiendommer kan altid være for høyt priset, markedet kan snu, halvferdige eller dårlig gjennomførte prosjekter vil ikke dra inn full pris ved potensielt tvangssalg, det er egentlig for lite forskjell på lån med høy og lav LTV, mange ganger kun en prosent eller to, kan like gjerne være lite på den sikre siden.

Som mange skriver blir de fleste/mange av lånene forsinket, og at det kan gå mye tid mellom statusoppdateringer f.eks
"overtakelse skjer neste uke" (skrevet tidlig juni 2025) og så får man ikke en ny oppdatering før juli eller august, i enkelte lån har det gått 4-5 måneder mellom oppdateringer, selv om siste oppdatering hinter på mer informasjon snarlig.
Heldigvis sender Perx ut informasjon på SMS når tilbakebetaling av lån skjer, så man trenger egentlig ikke følge med på alt mellom oppstart og avslutt av lån, bare å logge inn når man får sms for å reinvestere renter og/eller lån(eller overfør til konto)

Sett til hvor mange lån som Perx håndterer, så får man bare tolerere slikt, det viktigste er at perx fortsetter drive inn penger og ikke går konk(selv om hjemmesiden sier at der er løsning på plass for at lånene fortsatt skal bli innkrevd i slikt tilfelle), man får jo forsinkelsesrenter, så bare stopp inn penger du ikke trenger de kommende årene og ha tålmodighet.

Ikke regne med å få pengene tilbake på forfallsdato for lånene, da havner du i en dårlig sits.

Fikk nettopp tilbakebetalt et av de første lånene
5000 investert
500 tilbake direkte i renter og reinvestert.
750 forsinkelses renter +5000 tilbake nå nylig
25% roi på 1.5 år, hade gjerne gått inn med mer på den, men ingen investering er 100% så jeg putter penger inn i perx langsomt til jeg ser at de forsinkede lånene faktisk betales tilbake.

Buffet: Rule No. 1: Never lose money.

12 agosto 2025

Penger investert = penger tapt

Penger investert = penger tapt. Lån heller penger til Trump!

4 agosto 2025

Hei Tom,
Du har investert i 11 lån, hvor du har fått tilbake investeringen din samt renter i 8 lån. 3 lån er forsinket, hvor 2 ligger for tvangssalg, ett lån venter på en brukstillatelse fra kommunen før lånet innfris. Så det stemmer vel ikke helt påstanden din.
NB! du tjener forsinkelsesrenter helt til lånet er innfridd.

Veldig fornøyd!

Alt i alt veldig fornøyd!

Trikset er å spre utlånene på mange lån slik at ved evt. mislighold taper man kun en liten sum og fortsatt går godt i pluss totalt sett siden rentene er høye. :-D

Hvis man låner ut kun til ett lån kan man selvsagt være uheldig.

1 agosto 2025

Risposta di Perx Folkefinans

Takk skal du ha, ja dette har du helt rett i, og da blir man heller ikke så sårbar når det er store forsinkelser slik vi nå opplever.

Bra konsept

Generelt fornøyd med invistering min hos PERX, lest en del reviewer før jeg invisterte og stemmer at det blir en del forsinkelser. Jeg var klar over dette så det gjorde meg ingenting. Fikk dessverre ingen informasjon på forsinkelse men de var raske på mail når jeg ettespurte dette.

13 novembre 2024

Forsinkelser uten å få informasjon

Forsinkelser uten å få informasjon
Har heldigvis kun lånt ut et mindre beløp hos Perx, og tilbakebetalingen er snart et år forsinket. Jeg må alltid selv sende e-post for å få en oppdatering om tilbakebetalingen, istedenfor at Perx selv oppdaterer utlånerne automatisk vedr. forsinkelser. Jeg kommer ikke til å bruke Perx som utlåner igjen. Floks det er bare smarter svindel som kan loven og de bruk det mot oss , SCAM SCAM

1 febbraio 2025

Beste inv. plattform i Norge

Tenker at Perx p.d. er den desidert beste Crowdfoundingplattformen i Norge.

Ja, det vil være lån som blir misligholdt og det vil være lån som ikke vil bli tilbakebetalt.
Men, jeg har nå 449 aktive lån, og har hatt 278 lån som er innfridd.
Og har enda ikke tapt en eneste krone, og med en effektiv rente på over 13% så er dette en god investering, kanskje den beste du kan gjøre !

Når det er sagt, så kommer jeg allikevel til å oppleve at noen lån medfører tap,, la oss si at jeg i fremtiden kommer til å tape alle investerte penger på 2 av 100 lån, så gir Perx allikevel en avkastning som er langt høyere enn det du får i bank eller aksjer.

Har også tidligere investert i Monio, men der rakk jeg heldigvis å trekke meg ut før tapene kom.

Alt er ikke bra med Perx, men de er helt klart det beste investeringsalternativet du kan gjøre i Norge i dag !

26 luglio 2025

Risposta di Perx Folkefinans

Takk skal du ha. Vi jobber iherdig for at forsinkede lån raskt skal bli innfridd, fremfor å selge unna lån til en lav pris.