Mam kupiony pakiet 2gb/s internet ledwo dochodzi do 700 mb/s ale to jest najmniej wazne , co -+ miesiąc są,,awarie " gdzie przez dwa tygodnie jest 1mb/s nie da się normalnie funkcjonować obiecują zrob... Leggi di più
Scopri cosa dicono le persone
dlaczego ten interent nigdy nie dziala. zawsze sa lagi i przerwy w dostawie internetu. pomijajc to ze pobieranie czegokolwiek graniczy z cudem bo predkosc intentu to 3mb/s. Nie rozumiem dlaczego ta fi... Leggi di più
Uważajcie na Orange!!!!! Zmienia warunki umowy podnosząc ceny usług o wskaźnik inflacji (niema takiej klauzuli w umowie pierwotnej). Po 2-ch latach możesz oddać wszystkie urządzenia i szukać nowego o... Leggi di più
Przenosiliśmy numery od innego operatora. Umowa była jednoznaczna. Ale po trzech miesiącach okazało się ,że cena abonamentu urosła ponad 50 zł. Jakbyśmy dobrali dodatkową usługę nomen omen za 70zl to... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Informazioni di contatto
Le persone hanno visualizzato anche
NIE POLECAM TEGO ŚCIERWA
Orange to totalne dno jak chodzi o internet i o obsługę. oszukano mnie juz dwa razy jeżeli chodzi o warunki na umowie. ich internet to totalna porazka ciagna sie po dnie jak szczur po kanalach a nawet szczur bylby bardziej wiarygodni niz oni. internet nie stabilny i się wacha. za każdą raza gdy dzwonie na infolinie to słyszę informacje o problemach z bts i tak w kółko od dluzszego czasu a naprawy jak nie bylo tak nie ma
Ten internet to jest totalne dno. Nawet nie mozna na yt obejrzec filmiku bo juz sie zacina, router stoi za sciana a pokazuje 2 kreski masakra nie polecam, jak juz to bierzcie z t-mobile o wiele lepszy internet
Orange to dno totalne
Orange to dno totalne.
Formularz do przenoszenia numeru na jedno z pól edycyjnych za krótkie. Wystarczy w kodzie HTML zmienić jedną liczbę. To jest dla nich za trudne. Podałem im nawet gdzie i co mają zmienić. Nie da się. Kompletna ignorancja.
Pseudo konsultant oszukał mnie przez…
Pseudo konsultant oszukał mnie przez telefon na kwotę umowy, zgłosiłem reklamację ale oczywiście nie została uznana. Prosiłem, aby skontaktowała się ze mną osoba, która rozpatrywała reklamację i o dziwo nikt nie zadzwonił. Czekam na zakończenie umowy i nara!
Jak najdalej od tej firmy
Jak najdalej od firmy Orange. Prowadzę własną firmę, namówiono mnie na światłowód i po zmianie zaczął się problem. Nisko wiszący kabel nad jezdnią po raz 4 został zerwany przez jakieś auto. W dniu 16.12.2025r zgłosiłem zerwanie kabla. Prowadzę firmę auto serwis i myjnia samoobsługowa działająca na zasadzie kas fiskalnych i płatności kartą. Z tego powodu nie mogłem prowadzić normalnej działalności, bo nie działał Internet. Okres świąteczny, napływ turystòw w mojej okolicy, miejscowość turystyczna, poniosłem duże straty. Orange przystąpił do naprawy kabla dopiero 3 stycznia po 15 dniach od zgłoszenia awarii. Wystąpiłem o odszkodowanie, rekompensatę moich strat około 10000 zł, otrzymałem zniżkę na abonament w kwocie 90 zł. Odrzucono moją reklamację. Teraz ponownie od dnia 8.03.2026 kabel znowu był przerwany. Po moich codziennych interwencjach naprawili w dniu 17.03.26r. Technicy powiedzieli że dopiero 15 marca otrzymali zgłoszenie. Konsultant obiecał że jak wystąpię z reklamacją, będę miał zwrot kosztów strat za okres 9 dni. Spodziewam się kolejnego odrzucenia reklamacji. Firma Orange nie jest godna zaufania. Zwróciłem się o natychmiastowe rozwiązanie umowy, poinformowano mnie, że muszę zaplacić karę za zerwanie umowy. Uważam że to orange nie dotrzymuje umowy. Nie polecam tej firmy. Autobakar
Jestem bardzo nie zadowolona z usług…
Jestem bardzo nie zadowolona z usług firmy Orange. Nie dość, że abonament jest bardzo drogi to jeszcze po zakończeniu umowy na abonament otrzymywałam dodatkowe faktury do opłacenia choć wszystkie usługi były juz opłacone w abonamencie. Dodatkowo po zakończeniu umowy powinna wygasnąć umowa na ubezpieczenie zdrowotne, które mam nadal naliczane co zostało zgłoszone po kilku nieudanych próbach w National Nederlanden.
Orange to taki ściek zacina mi wszystko…
Orange to taki ściek zacina mi wszystko czy YouTube czy tik tok a nawet gry nie polecam a cały czas piszą sms żeby wziąść telefon na raty czy coś jeżeli telefon też by mi się zacinał to nie ma szans
gorzej od vectry a to juz cos
Co chwile awarie
Co chwile awarie. Naprawy czasami trwają po kilkanaście godzin. Ludzie którzy pracują na komputerach odradzam Orange.
Kazimierz Zgliczynski 06:25 (1 godzinę…
Kazimierz Zgliczynski 06:25 (1 godzinę temu)do Mail Szanowni państwo od końca września 2025r. jak złożyłem miesięczne wypowiedzenie oraz wyjąłem wszyskie karty SIM nie korzystam z waszych oszukańczych metod :::dowody ::::nigdy nie zalegałem z płatnościami ,,,bo za mnie płaci Bank Spółdzielczy w Brodnicy1.---punkty umowy czyta się tylko te punkty które mają zabezpieczyć wasz interes2.----Jak przyjeżdża kurier z umową to żąda zraz aby podpisać i nie ma możliwości czytania oraz analizowania3.----Ostatnio zawierałem umowę na ubezpieczenie mieszkania w instytucji LINK 4 to konsultant czyta każdy punkt umowy i zadaje pytanie czy się zgadzam ewentualnie dany punkt się wykreśla lub zmienia np. usuwa i cena jest mniejsza polisy.4.----Który paragraf Kodeksu Cywilnego zezwala na zawieranie umowy na kilka lat nie informując klienta a co wtedy jak zachoruje . straci pracę , lub ma wypadek lub inne okoliczności zdarzeniowe w rodzinie i spada dochód na opłaty rodzinne>>>>>???????!!!!!!!5.---- Po wypowiedzeniu miesięcznym w wrześniu 2025r. zostały wyjęte wszyskie karty SIM ,,,,nigdy nie zalegałem z płatnościami zA WASZE USŁUGI.6.-----Pismo to piszę kilka miesięcy od wypowiedzenia umowy w wrześniu 2025r. i nadal przychodzą rachunki za niewykonane usługi ,,,,,pytam która pozycja KODEKSU CYWILNEGO zezwala na zawieranie umowy na klika lat bez zgody klienta????7.----Pytam kto z Rządu Polski pozwala na oferowanie modemów bardzo drogich ponad 600.00zł i żarłocznych co do energi iii!!!! pracują tam ludzie za marny grosz i jak pokazywała POLSKA Telewizja co roku wykonuje się bezlitośnie karę śmierci około 100000 ludzi traci życie....?8.------ Pytam który punkt umowy był konsultowany ZE MNĄ CO DO KILA LAT UWIĄZANIA KLIENTA NA ŁAŃCUCH bez jego zgody....????9.-----Pytam na podstawie Kodeksu Cywilnego dlaczego po zapłaceniu kary za zerwania umowy w kwocie:::347.99zł w dnia zapłacenia 02.03.2026r.nadal przychodzą rachunki za niewykonane usługi gdyż została zerwana łączność cyfrowa oraz kablowa... Karę zapłacono w dniu 02.03.2026 r. z rachunku płatnika Kazimierz Zgliczyński17 9484 1033 3302 0302 54710001na rachunek Orange ::::37 1140 1241 1068 0000 1650 9084 i pomimo zapłacenia nieuzasadnionej kary nadal przychodzą rachunki ::::pytam dlaczego jest tyle nieścisłości prawnych na szkodę klienta uwiązanego niezgrabną wręcz upadającą OBYWATELA POLSKI.....!!!!!!?????10----Pytam dlaczego przy konstruowaniu umowy nie ma czynnika społecznego----- albo konstrukcji umowy państwowej broniący interesów OBYWATELA....?????11.--- Pytanie dlaczego przesyłacie pisma zaszyfrowane jak emeryt nie ma nic do ukrycia ,,, a systemy do odczytywania różnych pism i jak ma stary komputer bez programów obsługujących odp. aby utrudnić życie starcowi....1111112----- Jak przyjdę z Szpitala do będę konstruował pismo o ukaranie Orange :::::! 1.000.000.00zł za praktyki upadlające OBYWATELI POLSKICH chwytami niedozwolonymi.......
Kazimierz Zgliczyński:::::: emerytowany dyspozytor z KONCERNU ENERGA lat 76
Jak mam być szczery To nie radzę…
Jak mam być szczery To nie radzę korzystac z firmy ORANGE POLSKA ponieważ nie informują klijetow o awariach. Masz płacić. Klijet dla firmy ORANGE POLSKA się nie liczy tylko pieniądz.
Nie polecam Orange Polska
Nie polecam Orange Polska. Poziom podejścia do klienta jest po prostu żenujący.
Jestem po poważnej operacji serca. Leżąc w szpitalu w listopadzie 2025 r. dostawałem od rodziny i znajomych informacje, że nie mogą się do mnie dodzwonić. Dodam, że chodzi o Gdańsk. Na początku myślałem, że to chwilowy problem z siecią. Niestety po powrocie ze szpitala okazało się, że problem jest poważny i wcale nie znika. Coraz więcej osób informowało mnie, że nie mogą się ze mną skontaktować, w tym również lekarze.
Zadzwoniłem na infolinię Orange. Tam dowiedziałem się, że w Gdańsku zepsuła się antena i dlatego są problemy z siecią. Najbardziej absurdalne jest to, że według konsultanta problem ma potrwać aż do końca marca 2026 r., bo dopiero wtedy planowana jest naprawa. Poprosiłem o potwierdzenie tej informacji mailowo. Po około 10 konsultacjach konsultanta z przełożonym w końcu udało się taką wiadomość wysłać.
Na tej podstawie wysłałem do Orange maila z informacją, że rozwiązuję umowę w trybie natychmiastowym, bez ponoszenia kar umownych, ze względu na nienależyte świadczenie usług. Reklamacja została odrzucona automatycznie. Bez żadnego realnego wyjaśnienia. Gdy zapytałem o powód odrzucenia, w odpowiedzi dostałem… regulamin. Według Orange wszystko jest w porządku, bo w regulaminie mają zapisane, że mogą świadczyć usługi w taki sposób.
W tej sytuacji zwróciłem się o pomoc do Urzędu Komunikacji Elektronicznej i złożyłem wniosek o interwencję. Po dwóch tygodniach dostałem odpowiedź, że sprawa została rozwiązana i Orange przychyliło się do wniosku UKE.
Orange zaproponowało, że z dniem 10 marca 2026 r. zakończy świadczenie usług i umowa zostanie rozwiązana przed terminem bez kar umownych. W związku z tym poszedłem do T-Mobile i podpisałem nową umowę z przeniesieniem numeru na 10 marca. Po dwóch dniach dostałem informację z T-Mobile, że Orange wyraziło zgodę na przeniesienie numeru.
I tutaj zaczyna się kolejny absurd.
Dzisiaj okazało się, że Orange wyłączyło mi wszystkie usługi już 5 marca, bo tego dnia kończył się okres rozliczeniowy. Nikt wcześniej mnie o tym nie poinformował. Poszedłem do salonu Orange i usłyszałem, że to mój problem, nie ich. Według pracowników wszystko zostało wykonane poprawnie po stronie operatora.
Efekt jest taki, że w tej chwili zostałem całkowicie odcięty od swojego numeru telefonu. Nikt nie może się do mnie dodzwonić.
Moje pytania do Orange:
• Dlaczego zaproponowaliście datę 10 marca, skoro doskonale wiedzieliście, że okres rozliczeniowy kończy się 5 marca?
• Dlaczego użytkownicy nie zostali w ogóle poinformowani o tak poważnym i długotrwałym problemie z siecią?
Orange podpisało umowę na świadcznie…
Orange podpisało umowę na świadcznie swoich usług oraz dopięcie światłowodu do lokalu mieszkalnego ( domu). Termin wybrałam na koniec stycznia br. Potwierdzili sms wykonanie usługi a za parę godzin oczekiwania info, że nie przyjadą bo ziemia zamarznięta. Kolejny termin, dalej mróz i OK, Ale w czwartek o godz 21 dzwoni Pan z nr 572090437 i umawia mnie na niedzielę, NIKT się nie Pojawia, Brak kontaktu pod podanym telefonem, Infolinia mówi, że mam wskazany termin na 9 marca. A w niedzielę nikt nie pracuje, Otóz pracuje bo inna ekipa była u sasiadów. MASAKRA, zero kontaktu. Z kim mam się konsultować??? Bardzo brzydko traktujecie swoich klientów.
Dodam jeszcze: otrzymałam telefon abym podała ile metrów kabla potrzebuję to sobie wkopię samodzielnie a Orange tylko przyjdzie podłaczyć :). AAA zapomnieli, że za to kasę wezmą ze środków KPO, to nie jest uczciwe
Naliczanie internetu poza pakietami w…
Naliczanie internetu poza pakietami w ofercie na kartę to przeszło 800zł za 1Gb! Uważajcie na tego dostawcę bo zawsze jest coś nie tak. Sprawa zgłoszona do UKE.
Jak można płacić za telefon miesięcznie…
Jak można płacić za telefon miesięcznie 600 zł i mieć tak zły zasięg Orange robi modernizację sieci co 3 dni ale efektów nie widać najgorsza sieć w Polsce
Opinie są bardzo podzielone pewnie ze…
Opinie są bardzo podzielone pewnie ze względu na to, że doświadczenie klienta jest bardzo zależne od tego, na jakiego pracownika obsługi klienta trafi. Ja również mam mieszane doświadczenia, ale ostatecznie raczej pozytywne.
Absolutne ignorowanie klienta
Absolutne ignorowanie klienta. Od września 2025 r. zgłaszam problemy z internetem i dekoderami, dwa razy byli technicy i widzieli problemy z działaniem dekoderów , ale dla Orange jest ok. W sumie 7 reklamacji, kończą zgłoszenia bez kontaktu z klientem. Dno, nigdy więcej tego operatora.
Oszuści!!!!!!!!!
Polecam kontakt z Panią Moniką w…
Polecam kontakt z Panią Moniką w salonie Orange w Iławie ul. Królowej Jadwigi 6.Świetna obsługa
Come funziona Trustpilot
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.
Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.