De treinreis naar Het Hoge Noorden was een leuke, ontspannen en mooie reis. De reis was perfect georganiseerd, treinen en bussen reden op tijd en waren comfortabel, alhoewel we veel tijd aan reizen he... Leggi di più
De reis -Scottish Grand Train Tour- was voor ons een prachtig avontuur waarbij het programma vlekkeloos verliep. Opreis.nl had de planning en de locaties prima op elkaar afgestemd. Keurige hotels op l... Leggi di più
De treinreis in Schotland en de Ferry er naar toe was erg goed georganiseerd. Zowel door middel van een duidelijke digitale versie van reisbescheiden alsmede een adequate video hoe de treinkaartjes ui... Leggi di più
Alles tot in de puntjes geregeld, prima hotels en strak reisschema. Van trein , bus en ferry, het noorden op allerlei manieren gezien. Alle plaatsen waar we zijn geweest waren het bezoek waard en Abi... Leggi di più
Dettagli dell'azienda
Scritti dall'azienda
Bij Opreis.nl vind je de mooiste treinreizen door Europa. Onze volledig verzorgde treinreizen zijn inclusief trein tickets met indien mogelijk plaatsreservering, OV-vriendelijke hotels met ontbijt én 24/7 telefonische support onderweg. Zo helpen onze treinspecialisten jou om zorgeloos te genieten van een duurzame, avontuurlijke en ontspannen treinrondreis in Europa. Kies je voor een treinreis door de adembenemende natuur van Noorwegen of Schotland? Een treinvakantie met de heerlijke gastronomie van Italië of Spanje? Of reis je per trein over Europa’s mooiste treintrajecten in Zwitserland? In ons aanbod met bijna 20 eco-vriendelijke treinreizen vind je het allemaal. Bij Opreis.nl werken we vanuit de overtuiging dat reizen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het is onze missie om treinreizen tot een (meer dan) volwaardig alternatief te maken voor auto- en vliegvakanties. Dat doen we door reizigers te inspireren met unieke treinreizen die altijd voldoen aan de drie Opreis.nl basisprincipes: duurzaam, avontuurlijk en ontspannen. Vanuit deze duurzame ambities hebben we Opreis.nl gelanceerd als nieuw initiatief van Mevo Reizen, dat meer dan 20 jaar ervaring heeft met het organiseren van verre treinreizen. De focus van Opreis.nl ligt op reizen per trein binnen Europa zónder vliegreizen, waarmee we de milieu-impact van onze reizen tot het minimum beperken. De resterende CO2-uitstoot compenseren we via een samenwerking met het lokale CO2-compensatieprogramma. Zo maken we reizen niet alleen duurzamer, maar zelfs CO2-neutraal.
Hooghiemstraplein 115, 3513 AZ, Utrecht, Paesi Bassi
- 030 2271870
- info@opreis.nl
- opreis.nl
Prachtige reis door Noorwegen
In augustus hebben wij door Noorwegen gereisd, en we hebben genoten! Hoewel de storm ‘Hans’ voor allerlei obstakels zorgde was het een geslaagde en prachtige reis. Opreis.nl wist elke nieuwe hindernis snel op te lossen door een aantrekkelijk alternatief te verzinnen … èn alles meteen voor ons te regelen – heel erg bedankt daarvoor! De natuur in Noorwegen is overweldigend, we willen daar in de toekomst nog veel meer van gaan genieten. En we zijn blij dat Opreis.nl daar eco-vriendelijke reizen voor organiseert.
Alles was perfect geregeld
Alles was perfect geregeld, treintickets en hotels. Ook was er een handig en fijn reisschema bijgevoegd.
En wat ook zeer fijn was dat alle hotels op loopafstand van de treinstations waren.
Een aanrader.
Vincent
Mooie ervaring, met de trein door Schotland.
Het is heel relaxed om met de trein door Schotland te reizen. Je maakt mooie treinritten door de Schotse Hooglanden. Tickets waren vooraf gereserveerd, zodat je ook een zitplaats hebt in de trein. Bij aankomst, kun je lopend naar je hotel. Heel fijn.
Een uitstekende reis en al onze wensen…
Een uitstekende reis en al onze wensen verwerkt.
Fantastische treinreis door Noorwegen
Fantastische treinreis door Noorwegen
Onze ferry was paar dagen voor we vertrokken uit de vaart gehaald. Zouden vanaf Emden vertrekken en Op Reis heeft t zo goed voor elkaar gekregen dat we vanaf Kiel konden vertrekken. Ze hadden ook nog een hotel geboekt in Kiel en parkeerplaats geregeld. We konden een dag eerder op vakantie dus.
Top geregeld.
We kwamen dag 2 aan in Oslo en gingen meteen met de trein naar Kristiansand, Dag 3 met de trein naar Stavanger wat een prachtige plaats.
We mochten zelfs met een trein eerder mee van de conducteur, die stond er toevallig toen we wat te vroeg aankwamen.
We zijn daar met de bus vanuit ons hotel naar de Preikestolen gegaan en de berg opgelopen, wat een prachtig uitzicht had je daar. de busreis was ook super. De chauffeur had een leuk praatje. De volgende dag naar een natuurgebied gelopen en daar een wandeling gedaan. Hele leuke restaurantjes in Stavanger en barretjes om lekker buiten te zitten.
Dag 6 vroeg uit de veren om met de ferry naar Bergen te gaan, weer fantastische reis gehad ondanks de mist.
leuke plaats ook Bergen maar hadden regen en was mistig, zijn berg opgegaan maar zagen niet veel door de mist.
Dag 8 met de trein naar Myrdal fantastische reis ook
toen met de Flåm trein dat was adembenemend mooi.
Toen weer verder naar Oslo.
Super mooie stad, heel veel te zien, mooie gebouwen .
Dag 10 de ferry weer op om terug naar huis te gaan.
Alle hotels waren ook fantastisch, de ontbijtjes ook, bizar gewoon wat er allemaal stond.
Vriendelijke mensen overal,werden goed geholpen.
Deze reis is echt een aanrader met dank aan Op Reis. Dit was zeker niet de laatste reis die we bij hun geboekt hebben.
Prachtige en goed verzorgde rondreis Schotland
Vanaf het begin af aan was het contact met Opreis.nl goed. Vragen werden snel en duidelijk beantwoord, alle documentatie die we kregen was helemaal helder. Een document klopte niet helemaal, maar werd na melding snel gecorrigeerd.
De rondreis door Schotland zelf was prachtig. Opreis.nl heeft een mooie route uitgezet waarbij je de hoogtepunten van de Highlands kunt bewonderen. De treinritten verliepen helemaal prima. Een trein had zo’n 45 minuten vertraging door slecht weer, maar dat heeft ons reisplan gelukkig niet gehinderd. Ook de hotels waren prima, sommige in wat oudere staat, maar verder alles goed geregeld.
Wat we bijzonder goed vinden is dat Opreis ook na de reis contact opneemt en actief om feedback vraagt om de reizen te kunnen verbeteren. Wij hebben daarbij aangegeven dat we graag langer hadden doorgebracht op Isle of Skye.
Prachtige indruk krijgen van Noorwegen!
Onze trein/boot reis naar Noorwegen was prachtig en heel goed geregeld. Vanwege het uit de vaart nemen van de ferry van Emden naar Kristiansand, moest opreis.nl onze reis kort van te voren nog aanpassen en dat is prima gelukt.
We vertrokken een dag eerder met de trein naar Kiel, heerlijk hotel, met uitgebreid ontbijt. Vervolgens de volgende dag met de ferry van Kiel naar Oslo, een kalme zee en gezellig bootverblijf, prima hut op de boot en zon erbij.
De afwisseling van trein/boot en verblijven in de hotels in Stavanger, Bergen en Oslo was erg fijn. Ook anderhalve dag in deze steden te zijn is mooi en geeft gelegenheid om veel bezienswaardigheden nog mee te kunnen pakken.
Wij hebben een hele fijn en mooie reis gehad. Het weer was goed, dat helpt natuurlijk mee.
Een prachtige treinreis door Zwitserland met Opreis.nl
Onlangs met Opreis.nl een prachtige rondreis met de trein door Zwitserland gemaakt. Wat hebben we genoten van de prachtige vergezichten en panoramabeelden tijdens de Glacier Express, de Bernina Express en de Gotthard Express. En heel leuke steden bezocht. Het enthousiaste team van Opreis.nl heeft ons vanaf het moment dat we de reis geboekt hebben steeds heel goed geïnformeerd over alle bijzonderheden rondom de reis en reageerde direct als er toch nog vragen waren. Alles was heel goed geregeld en we hebben dan ook een heel positieve ervaring met Opreis.nl
Een 10 met een griffel
Vanwege doelstelling van Opreis (duurzaamheid, service en duidelijke presentatie) hadden we (ouder echtpaar) er alle vertrouwen in juist bij hen te boeken.
Op 1 dag (20 maart 2023) na 4 mailwisselingen was de reis compleet, zonder dat telefonisch overleg nodig was.
Documentatie en uitvoering klopte 100%.
Onderweg tickets verloren. Na het noodnummer om 23 uur te hebben gebeld werd een adequate aanpak voorgesteld. Dat was een prettige steun en zeer geruststellend.
Alles is zeer goed geregeld
Alles is zeer goed geregeld, fijne communicatie en werd de reis snel omgeboekt. Zeker voor herhaling vatbaar om bij op reis.nl te boeken. Echt een aanrader
Prima service en backup van Opreis.nl
Hoewel de ferry van Emden naar Kristiansand, waar wij mee zouden reizen, uit de vaart was genomen, heeft Opreis.nl er alles aan gedaan om ons toch nog een prachtige reis te bezorgen. Ze waren daarin erg flexibel en luisterden naar onze wensen. Het enige dat jammer was, is dat niet alle hotels zo goed waren als die van de THON keten, waar we ook gelogeerd hebben. Verder alleen maar lof voor Opreis.nl en absoluut een aanrader als men een mooie treinreis zoekt.
Fantastische ervaring met Opreis in Zuid-Noorwegen!
We hebben een super 11-daagse rondreis door Zuid Noorwegen gehad. Heel fijn hoe goed alles georganiseerd was, en geen enkele stress gaf tijdens het reizen zelf. Medewerkers van Opreis zijn snel en prettig in de communicatie, zorgvuldig en rustig bij het aanpassen van tickets en hotelreserveringen in tijden van crisis. De informatie per locatie in het reisschema was heel behulpzaam. We kunnen het iedereen aanraden!
Indrukwekkende reis
Met opreis.nl een 9 daagse treinreis gemaakt door Zwitserland via o.a. de beroemde Glacier- , Gotthard- en Bernina express trajecten.
* De plaats reservering in deze betreffende treinen was optimaal
* De hotels zijn goed tot zeer goed, met zonder uitzondering een perfecte locatie t.o.v. de aankomst stations. ( in sommige gevallen reed je bijna de receptie van het hotel in)
* De verstrekte info voor deze reis was zeer duidelijk en overzichtelijk, en een goede 'advies' planning voor de te nemen tussenliggende treinverbindingen. Met de mogelijkheid, daar naar eigen interesse, binnen bepaalde grenzen van af te wijken voor een bezoek van enige uren aan bijvoorbeeld de steden Basel, Lugano en/of Lucerne. Naast de geplande dagen in Zermatt en Tirano.
* Kortom, voor ons was het een fantastische, door
'opreis.nl', perfect georganiseerde, relaxte reis door een schitterend Zwitsers berglandschap.
Liet en Mees van der Wulp
Westerhoven
Zorgeloos op reis door prachtige Noorwegen
In 2023 hebben we een heerlijk reis per trein door Noorwegen gemaakt. Deze reis hadden we geboekt bij Opreis.nl. De reis was goed samengesteld qua haalbaarheid en vervoer. We hebben niet hoeven haasten en veel mooie natuur gezien.
Het reisbureau reageerde opvallend snel en adequaat op onze aanvullende vragen en verzoeken. Alles zeer correct. De reisdocumenten hadden we op tijd in ons bezit en waren (waar nodig) voorzien van een korte toelichting.
Tijdens onze reis ging de ferry maatschappij failliet. Opreis.nl heeft hier snel op geacteerd door ons meteen te bellen (zodat we ons niet ongerust hoefden te maken in onze vakantie) en kwam, zoals afgesproken, de volgende dag al met een aantal prima alternatieven waar we uit konden kiezen. We hebben geen moment het idee gehad dat de terugreis een probleem zou worden.
Kortom zeer goede ervaringen. Noorwegen is een prachtig land. We gaan zeker nog eens terug en laten de auto dan weer lekker thuis.
Groeten van Bert en Judith van der Waal van Dijk (Tilburg)
Treinreis Reis Noorwegen
Omdat reizen met de trein een prima mix is van zelf doen en ondergaan, waarbij hotels en treinroutes en tickets perfect geregeld zijn door Opreis.nl. Trein is ook goede een manier om het prachtige landschap te ondergaan. De natuur in Noorwegen is meer dan verbluffend fraai.
Opreis boekte op de dag voor vertrek alles opnieuw hotels en vliegtuig naar Oslo. Dat in de plaats van de falliete ferry kwam, zonder extra kosten. Fantastische service dus.
Enkel genieten, geen gedoe
We kregen duidelijke informatie en via een handig online plek vonden we alle nodige documenten. Onze reis was daardoor heel relaxed! We hebben genoten!
Aanrader qua route en reisorganisatie
Wij hebben een prachtige treinrondreis gemaakt door Zuid Noorwegen. Er was een mooie route uitgekozen door Opreis.nl met indrukwekkende natuur onderweg, mooie steden en fijne hotels. Alles was prima geregeld met duidelijke informatie vooraf.
Door een grote storm kon de geplande route helaas niet doorgaan. Hierbij zijn we erg goed geholpen door Opreis.nl. Zij hebben ons steeds goed geïnformeerd, alternatieven uitgezocht en alles voor ons geregeld. We voelden ons enorm goed ondersteund, en hebben daardoor een hele fijne vakantie gehad ondanks dat het anders gelopen is dan gepland. Echt een aanrader!
Rondreis Oost-Europa
Ik ben gisteren weer thuisgekomen van een prachtige rondreis door Oost-Europa. Het programma en de tijden klopten allemaal. De hotels waren erg leuk en afwisselend. De combinatie trein, bus en boot is erg goed bevallen. De Baltische staten vond ik indrukwekkend met ieders haar eigen charmes. Kortom, een aanrader!
Goed georganiseerd
Goed georganiseerd, prettige locaties en prachtig beeld van Schotland gekregen.
Met de trein door Oost-Europa en de Baltische staten
Wij hebben deze zomer een heel goed in elkaar gezette treinreis van drie welen door Oost-Europa en de Baltische Staten beleefd via opreis.nl! Leuke plaatsen, goede hotels, met heerlijk ontbijt.
De reis was vantevoren uitgestippeld, maar er was voldoende ruimte om aanpassingen te maken, indien gewenst. Opreis.nl heeft goed nagedacht over de route en de ligging van de hotels, zodat het allemaal heel goed te doen is. Het hotel was steeds op loopafstand van het station.
Super is zéker ook hun service! Alles is duidelijk. De documenten via een map aanleveren is heel fijn. Eventueel latere kaartjes worden daar meteen geüpload.
Daarnaast is de mogelijkheid tot contact via Whatsapp ook heel fijn! Er wordt meteen gereageerd en meegedacht, met ook meteen een oplossing of advies.
Zeer zeker een hele leuke ervaring! Wij hopen in de toekomst vaker via opreis.nl een treinreis te maken.
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.