L'azienda ha risposto
Ondernemen begint bij KVK. Wij informeren en helpen alle ondernemers. Alles wat je wilt weten over een bedrijf starten, financiering, innovatie en veel meer. Informatie en advies van de overheid voor ondernemers.
Paesi Bassi
Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 24 ore
Kunt u niet gewoon de formulieren met minimale zwart arcering maken, zodat we met z'n allen minder toner verbruiken als printen noodzakelijk is? Ik vind het bizar dat u op de formulieren nota bene sociale media iconen afbeeldt. Dit is toch onzinnig? Tonerpoeder bestaat uit microplastics en chemische stoffen die bij inademing diep in de longen kunnen dringen en schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast zijn de cartridges en het poeder biologisch niet afbreekbaar, waardoor ze bij onjuiste verwerking de bodem en het grondwater langdurig vervuilen met giftige stoffen.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Wat een moeilijk bereikbare instantie!! Meer dan 30 min aan het wachten voordat je uberhaupt geholpen wordt. De site werkt niet, inloggen met digid en dan weer terug bij af!

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
De locatie in Alkmaar is verhuist naar een andere locatie. Dit is ook nog niet aangepast in google maps, dus werd ook ergens anders heen geleid. Omdat de huisbaas het niet wil, mogen ze nog geen kamer van koophandel op het gebouw zetten en als ze vlaggen neerzetten, worden die gestolen zei ze. Ik was hierdoor 6 minuten later (omdat ik dus moest zoeken en het niet kon vinden) waardoor ik weer naar huis kon zonder afspraak. De dame aan de balie geeft aan dat dit op het moment heel vaak gebeurd dat mensen hierdoor te laat komen. Heb me in weten te houden omdat die vriendelijke dame achter de balie er ook niks aan kan doen, maar ik vind dit echt absoluut GEEN STIJL!!!

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
6 weken geleden heb ik de contact gegevens van onze vereniging proberen aan te passen. De wijziging werd afgewezen en ik kreeg de melding dat er met mij contact opgenomen zou worden over de reden. Ik wacht inmiddels 6 weken. De KvK wil onbereikbaar zijn voor haar klanten: geen telefoonnummer, geen email...
Het zou goed zijn als de KvK eens iets zou verbeteren aan hun organisatie, dan hoeven ze niet steeds op iedere klacht te antwoorden dat ze het zo vervelend vinden.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Wat een belasting geldverspilling ! Een printje van je uittreksel kost 2.95 maar dan moet je wel een toegangscode hebben. Waar je normaal gesproken met je Didid inlogt, is uit "VEILIGHEIDSOVERWEGINGEN" hier echt een toegangscode nodig. Dat duurt een paar dagen. Gelukkig is het alternatief direct te kopen voor 9,95 zonder in te loggen.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Bij inschrijving verwacht je dat de registratie door de notaris gedaan wordt en daarmee ook de betaling. KVK geeft aan herinneringen gestuurd te hebben, maar die heb ik nooit ontvangen. En dan meteen een incasso deurwaarder inschakelen!!! Goh wat is de KVK er om ondernemers te ondersteunen. Van 82,25 nu out of the blind 282,60 te betalen aan de gerecjtsdeurwaarder? Waarom niet een mailtje of telefoontje???

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Rekenen HELE hoge kosten voor telefonisch bellen naar kvk 123456 bla bla nummer. Wat een behulpzaam bedrijf voor zelfstandinge ondernemers!! NOT! 2x erg lang als in 30 min in de wacht gestaan om vervolgens opgehangen te worden door een meneer die vgm allang met pensioen moet. Vervolgens van KPN dikke rekeningen van bij elkaar bijna €90/€100.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Super inefficiënt! Je moet eerst online de hele aanvraag doen. Op zich was het al lastig om het daadwerkelijke formulier te vinden (je wordt in rondjes naar alleen de uitleg gestuurd). Als je het formulier eenmaal hebt ingevuld, moet je er ook daadwerkelijk naar toe! Wéken wachttijd, midden in de stad. Geen goede info over parkeermogelijkheden. En dan krijg je een gesprek met een medewerker, die geen enkele toegevoegde waarde heeft om alles wat jij online hebt ingevuld te checken. Daarbij werd wát ik had ingevuld door haar veranderd (en dus op mijn verzoek weer terugveranderd, want ik weet tenslotte het beste wat ik als ondernemer aan bedrijfsactiviteiten heb). Mijn postadres kon niet worden geregistreerd, want nergens stond dat ik daarvoor een contract met PostNL moest tonen. Het hele gesprek ging nergens over. Zonde van de tijd!

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Een kwartier in de wacht en nog geen antwoord

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Inloggen is al niet mogelijk!! Hoe kan je dan een jaarrekening deponeren of een bedrijf uitschrijven. Waarom heeft de KVK zo'n slecht functionerende website terwijl je er verplicht gebruik van moet maken. Zorg ajb dat jullie zaken op orde hebben!!! Dit is zo zonde van de tijd en zo frustrerend!!

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Ontzettend slecht! Ik fotografeer en wilde heel graag alles netjes doen, dus heb ik mij ingeschreven bij de kvk ondanks dat ik nog niet veel verdien. Bij mijn inschrijving heeft de kvk mijn mailadres verkeerd overgenomen waardoor ik nooit een factuur voor het inschrijfgeld heb ontvangen en de herinneringen die daarop volgden ook niet. In het account van mijn kvk heb ik daar ook nooit iets op terug gevonden, er stond dat er geen mailadres bekend was. Wel kreeg ik na een tijdje een deurwaarder aan de deur, en moest ik €200,- extra betalen! Had de kvk mij een brief gestuurd, dan had ik het bedrag direct overgemaakt. Het voelde alsof ik als crimineel behandeld werd, terwijl ik mij juist had ingeschreven bij de kvk omdat ik alles goed wilde doen. Aan de reviews te lezen ben ik helaas niet de enige, wat jammer dat de kvk zo met mensen omgaat!

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Schandelijk dat je zo lang bezig bent met het downloaden van een uittreksel. Je moet eerst een account maken en allerlei persoonsgegevens invullen. Dan kun je het uittreksel downloaden. Ze houden op die manier precies bij welke bedrijven je bekijkt. Wat gebeurd er met deze gegevens??

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Ik heb gelukkig niet zoveel te maken met de kvk maar moet 1x in zoveel tijd een uittreksel hebben voor een opdrachtgever. Begin 2025 een uittreksel via internet besteld en toen was deze 2,75 Nu (februari 2026) via inter 39,95 euro dit vond ik een beetje duur en misschien ging er iets fout. Op mij nmobiel gegoogled en toen was dit uittreksel 40,60. Ongeloofelijk. Op een andere manier naar dit ongeloofelijk duur digitaal papiertjegezocht en kwam ik weer een ander bedrag tegen. Nu kon ik hem krijgen voor 9,60 euro. Nog veel te duur voor nogmaals een digitaal papiertje maar toch gelijk maar besteld want voor je het weet is dit document niet meer te betalen. Bleek ook dat in de hogere bedragen 30,50 ADMINISTRATIEKOSTEN bijzaten. Voor welke administratie???!!

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Voor de 3e keer de SBI codes aangepast. De oude waren vervallen en ik kwam er bij toeval achter dat er nieuwe waren. Nooit bericht hierover gehad. Maar nu voor de 3e keer deze aangepast maak mij best zorgen over hoeveel geld/tijd wordt verprutst met eenvoudige administratieve zaken.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Mafia organisatie van de overheid. Als de tijd komt om hun te laten vallen. Dan kies ik daar direct voor.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Van je eigen overheid moet je het hebben. Een bedrijf beginnen start bij de KvK. Dus netjes ingeschreven, om vervolgens 1001 dingen te regelen. In de drukte de factuur van de KvK vergeten. En voor je het weet staat er een deurwaarder op de stoep. De factuur van €80 is dan ineens €280. Dat dit wettelijk is toegestaan (als dat al het geval is!) kan ik werkelijk waar niet bevatten. Let wel, de deurwaarder Syncasso stuurt niet eerst een brief zoals gebruikelijk maar komt direct met een deurwaarder om zo de kosten moedwillig te kunnen verhogen. Maffia-praktijken in Nederland.

30-12-2025
afspraak ingepland voor 26-01-2026 ruim de tijd om alles voor elkaar te krijgen voor het inschrijven van een eenmanszaak dus dat moet goed komen ( dacht ik )
26-01 met frisse moed op naar kvk alkmaar had afspraak om 16:00 dus betijd weg dan moet alles goed gaan.
Ondanks ruim op tijd vertrokken zat alles op de weg tegen en was amper 8 minuten te laat binnen.
Het enigste wat ik te horen kreeg ; u bent te laat dus u moet een nieuwe afspraak inplannen !
Ze kunnen je dus heel wat leren bij de KvK wat betreft tijden ,klantvriendelijkheid en begrip.
NIET DUS !! eerst volgende mogelijkheid 3 weken verder.
Dus 3 uur verspilde tijd.
Naar aanleiding van deze review ben ik vrijwel direct gebeld en hebben meteen een afspraak ingepland voor de volgende dag en dat is uitstekend verlopen.
Dus uiteindelijk prima opgelost en alles in orde gemaakt.
Bedankt .

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Ik heb helaas regelmatig met de KvK te maken en elke keer wanneer je denkt dat het niet erger kan, kan het dus nog erger. Waar halen ze hun extreem ongemotiveerd, klant onvriendelijke, onkundige personeel vandaan? Het is een prestatie op zich om zóveel onkunde in huis te halen! Kvk leid je mensen op, motiveer ze, begeleid ze, leer ze hoe ze met mensen om moeten gaan, et, etc!
P.s. ik hoef hierover géén contact met de KVK want hun reactie is altijd hetzelfde: dat dit niet de bedoeling is, bla, bla, bla maar ondertussen verandert er NIETS bij hen! Ik kan hun voorstel tot contact en hun mooie woorden daarom op geen enkele wijze nog serieus nemen.

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)
Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.