Kamer van Koophandel (KVK) Recensioni 152

1,5

Dettagli dell'azienda

1. Ufficio statale

Scritti dall'azienda

Ondernemen begint bij KVK. Wij informeren en helpen alle ondernemers. Alles wat je wilt weten over een bedrijf starten, financiering, innovatie en veel meer. Informatie en advies van de overheid voor ondernemers.

1,5

1 stella

Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 24 ore

Valutata 1 stelle su 5

Formulieren die onnodig veel toner kosten

Kunt u niet gewoon de formulieren met minimale zwart arcering maken, zodat we met z'n allen minder toner verbruiken als printen noodzakelijk is? Ik vind het bizar dat u op de formulieren nota bene sociale media iconen afbeeldt. Dit is toch onzinnig? Tonerpoeder bestaat uit microplastics en chemische stoffen die bij inademing diep in de longen kunnen dringen en schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarnaast zijn de cartridges en het poeder biologisch niet afbreekbaar, waardoor ze bij onjuiste verwerking de bodem en het grondwater langdurig vervuilen met giftige stoffen.

19 maggio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Dank je wel voor je feedback en het delen van je zorgen!
KVK werkt continu aan digitale dienstverlening en een duurzame bedrijfsvoering, hier lees je daar meer over: https://bit.ly/4u5gB6N

Voor officiële besluiten en bevestigingen zijn wij volgens de Algemene wet bestuursrecht (Awb) verplicht om belanghebbenden formeel te informeren. Deze brieven versturen we per post, tenzij je gebruikmaakt van de Berichtenbox.

In dat geval ontvang je deze correspondentie digitaal. We nemen je signaal over printvriendelijkheid mee. Fijne dag!

Valutata 1 stelle su 5

Wat een moeilijk bereikbare instantie!

Wat een moeilijk bereikbare instantie!! Meer dan 30 min aan het wachten voordat je uberhaupt geholpen wordt. De site werkt niet, inloggen met digid en dan weer terug bij af!

7 maggio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Door een storing waren een aantal van onze diensten niet beschikbaar. Inmiddels zijn onze systemen weer stabiel. Door de storing is het nu wel drukker dan normaal aan de telefoon. Je mag je vraag ook aan ons stellen via onze social media kanalen. We helpen je graag verder! Nogmaals excuses voor het ongemak!

Valutata 1 stelle su 5

De locatie in Alkmaar is verhuist

De locatie in Alkmaar is verhuist naar een andere locatie. Dit is ook nog niet aangepast in google maps, dus werd ook ergens anders heen geleid. Omdat de huisbaas het niet wil, mogen ze nog geen kamer van koophandel op het gebouw zetten en als ze vlaggen neerzetten, worden die gestolen zei ze. Ik was hierdoor 6 minuten later (omdat ik dus moest zoeken en het niet kon vinden) waardoor ik weer naar huis kon zonder afspraak. De dame aan de balie geeft aan dat dit op het moment heel vaak gebeurd dat mensen hierdoor te laat komen. Heb me in weten te houden omdat die vriendelijke dame achter de balie er ook niks aan kan doen, maar ik vind dit echt absoluut GEEN STIJL!!!

7 maggio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Wat vervelend om te horen dat jouw afspraak vandaag zo is verlopen. Dit is absoluut niet de bedoeling geweest en wij begrijpen heel goed dat dit lastig is.
Vandaag had KVK helaas te maken met een grote storing, waardoor processen anders verliepen dan normaal. Daarnaast begrijpen wij dat de verhuizing van de locatie in Alkmaar en de onduidelijke bewegwijzering voor extra verwarring hebben gezorgd. Dat je hierdoor te laat bent gekomen terwijl je actief naar de juiste locatie zocht, is uiteraard erg vervelend.
Ik heb begrepen dat er inmiddels al een nieuwe afspraak voor je ingepland is, zodat je alsnog zo snel mogelijk geholpen kunt worden.
Onze excuses voor het ongemak en bedankt dat je ondanks de situatie netjes bent gebleven richting onze collega aan de balie.

Valutata 1 stelle su 5

6 weken geleden heb ik de contact…

6 weken geleden heb ik de contact gegevens van onze vereniging proberen aan te passen. De wijziging werd afgewezen en ik kreeg de melding dat er met mij contact opgenomen zou worden over de reden. Ik wacht inmiddels 6 weken. De KvK wil onbereikbaar zijn voor haar klanten: geen telefoonnummer, geen email...
Het zou goed zijn als de KvK eens iets zou verbeteren aan hun organisatie, dan hoeven ze niet steeds op iedere klacht te antwoorden dat ze het zo vervelend vinden.

5 maggio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Hoi Ben, dit is zeker niet de bedoeling. Onze excuses hiervoor. We hebben bij Trustpilot je gegevens opgevraagd om samen met jou te kijken wat er niet goed is gegaan en wat we voor je kunnen doen.

Wat een belasting geldverspilling

Wat een belasting geldverspilling ! Een printje van je uittreksel kost 2.95 maar dan moet je wel een toegangscode hebben. Waar je normaal gesproken met je Didid inlogt, is uit "VEILIGHEIDSOVERWEGINGEN" hier echt een toegangscode nodig. Dat duurt een paar dagen. Gelukkig is het alternatief direct te kopen voor 9,95 zonder in te loggen.

4 maggio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

UPDATE: Er is inmiddels contact met je opgenomen en hebben dit samen kunnen bespreken. Wij wensen je heel veel succes verder en bij eventuele vragen in de toekomst, kun je ons altijd bereiken.
Goedemiddag, het klopt dat als je een inzien uittreksel besteld bij KVK je een toegangscode nodig hebt. Voor een digitaal gewaarmerkt uittreksel is dit niet nodig. Deze kun je via de website van KVK bestellen en betalen via IDEAL. We hebben via Trustpilot jouw gegevens opgevraagd om samen te kijken wat we voor je kunnen doen.

KVK voor ondernemers????

Bij inschrijving verwacht je dat de registratie door de notaris gedaan wordt en daarmee ook de betaling. KVK geeft aan herinneringen gestuurd te hebben, maar die heb ik nooit ontvangen. En dan meteen een incasso deurwaarder inschakelen!!! Goh wat is de KVK er om ondernemers te ondersteunen. Van 82,25 nu out of the blind 282,60 te betalen aan de gerecjtsdeurwaarder? Waarom niet een mailtje of telefoontje???

4 maggio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Beste Robert, wat vervelend om te lezen dat je deze ervaring hebt gehad. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. We willen graag samen met je kijken wat er precies is gebeurd. Zou je je contactgegevens kunnen doorgeven? Dan kunnen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om dit verder uit te zoeken.

Valutata 1 stelle su 5

Rekenen HELE hoge kosten voor…

Rekenen HELE hoge kosten voor telefonisch bellen naar kvk 123456 bla bla nummer. Wat een behulpzaam bedrijf voor zelfstandinge ondernemers!! NOT! 2x erg lang als in 30 min in de wacht gestaan om vervolgens opgehangen te worden door een meneer die vgm allang met pensioen moet. Vervolgens van KPN dikke rekeningen van bij elkaar bijna €90/€100.

7 aprile 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Update 23 april: Beste Roos, naar aanleiding van je klachtenformulier hebben we je gesproken en is de klacht afgehandeld. Ik wens je een hele fijne dag verder!

Beste Roos, bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat je ervaring niet naar verwachting was. Wij begrijpen dat wachttijden en kosten frustrerend kunnen zijn. We hebben om je gegevens gevraagd zodat we dit voor je kunnen uitzoeken. ^Emanuel

Super inefficiënt

Super inefficiënt! Je moet eerst online de hele aanvraag doen. Op zich was het al lastig om het daadwerkelijke formulier te vinden (je wordt in rondjes naar alleen de uitleg gestuurd). Als je het formulier eenmaal hebt ingevuld, moet je er ook daadwerkelijk naar toe! Wéken wachttijd, midden in de stad. Geen goede info over parkeermogelijkheden. En dan krijg je een gesprek met een medewerker, die geen enkele toegevoegde waarde heeft om alles wat jij online hebt ingevuld te checken. Daarbij werd wát ik had ingevuld door haar veranderd (en dus op mijn verzoek weer terugveranderd, want ik weet tenslotte het beste wat ik als ondernemer aan bedrijfsactiviteiten heb). Mijn postadres kon niet worden geregistreerd, want nergens stond dat ik daarvoor een contract met PostNL moest tonen. Het hele gesprek ging nergens over. Zonde van de tijd!

17 aprile 2026

Beste Tien,

Er is inmiddels contact met je opgenomen en hebben dit samen kunnen bespreken. Wij wensen je heel veel succes verder en bij eventuele vragen in de toekomst, kun je ons altijd bereiken. Voor nu ook alvast een heel fijn weekend verder gewenst!

Bedankt voor je review. Jammer dat je onze dienstverlening zo hebt ervaren. Het invullen van de aanvraag vooraf en de afspraak op locatie zijn nodig om je inschrijving zorgvuldig, zonder fouten en volgens de regels te verwerken.

Je feedback over de communicatie, het bezoek en het gesprek nemen we serieus en gebruiken we om onze dienstverlening te verbeteren.

We hebben ook om je gegevens gevraagd dus als je het fijn zou vinden, zouden we je kunnen bellen. ^Emanuel

Valutata 1 stelle su 5

Een kwartier in de wacht en nog geen…

Een kwartier in de wacht en nog geen antwoord

24 marzo 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Hey, wat vervelend om te lezen dat je een kwartier hebt gewacht en geen reactie hebt ontvangen. Onze excuses voor het ongemak. Is je vraag inmiddels al opgelost? Zo niet, dan help ik je graag verder. Je kunt hier je vraag stellen, maar ook een privébericht sturen via onze social kanalen (bijvoorbeeld via Instagram, LinkedIn of Facebook), zodat we sneller met je mee kunnen kijken. ^Emanuel

Valutata 1 stelle su 5

Inloggen is al niet mogelijk!

Inloggen is al niet mogelijk!! Hoe kan je dan een jaarrekening deponeren of een bedrijf uitschrijven. Waarom heeft de KVK zo'n slecht functionerende website terwijl je er verplicht gebruik van moet maken. Zorg ajb dat jullie zaken op orde hebben!!! Dit is zo zonde van de tijd en zo frustrerend!!

23 marzo 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

UPDATE: Ik heb goed nieuws! De verstoring met het inloggen op KVK.nl met DigiD is opgelost. De dienst is weer beschikbaar.

Wat vervelend dat het inloggen niet lukt. Op dit moment is er helaas nog steeds een storing bij het inloggen op KVK.nl via DigiD. Hierdoor werkt het inloggen met DigiD tijdelijk niet.
Inloggen via een toegangscode is inmiddels wél weer mogelijk. De leverancier werkt op dit moment aan een definitieve oplossing.
Via Trustpilot hebben we je om je gegevens gevraagd. Als je jouw e-mailadres doorgeeft, sturen we je direct een bericht zodra alles weer naar behoren werkt.

Ontzettend slecht

Ontzettend slecht! Ik fotografeer en wilde heel graag alles netjes doen, dus heb ik mij ingeschreven bij de kvk ondanks dat ik nog niet veel verdien. Bij mijn inschrijving heeft de kvk mijn mailadres verkeerd overgenomen waardoor ik nooit een factuur voor het inschrijfgeld heb ontvangen en de herinneringen die daarop volgden ook niet. In het account van mijn kvk heb ik daar ook nooit iets op terug gevonden, er stond dat er geen mailadres bekend was. Wel kreeg ik na een tijdje een deurwaarder aan de deur, en moest ik €200,- extra betalen! Had de kvk mij een brief gestuurd, dan had ik het bedrag direct overgemaakt. Het voelde alsof ik als crimineel behandeld werd, terwijl ik mij juist had ingeschreven bij de kvk omdat ik alles goed wilde doen. Aan de reviews te lezen ben ik helaas niet de enige, wat jammer dat de kvk zo met mensen omgaat!

2 febbraio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

-Update: Goedemorgen, inmiddels hebben we contact met je gehad en hebben we je verder geïnformeerd.

Wat vervelend om te lezen dat dit zo is gelopen. We begrijpen goed dat dit voor jou als startende ondernemer een lastige situatie moet zijn geweest, zeker omdat je juist alles netjes wilde regelen.

Dit is niet de ervaring die we ondernemers willen geven en we nemen dit soort signalen serieus. We hebben via Trustpilot om aanvullende informatie gevraagd, zodat we kunnen uitzoeken wat er in jouw situatie is gebeurd en waar dit is misgegaan.

Dank dat je dit met ons deelt. We kijken hier graag verder naar en hopen dit samen met je te kunnen oplossen.^Jason

Valutata 1 stelle su 5

Schandelijk dat je zo lang bezig bent…

Schandelijk dat je zo lang bezig bent met het downloaden van een uittreksel. Je moet eerst een account maken en allerlei persoonsgegevens invullen. Dan kun je het uittreksel downloaden. Ze houden op die manier precies bij welke bedrijven je bekijkt. Wat gebeurd er met deze gegevens??

22 febbraio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Goedemiddag, het klopt dat als je een inzien uittreksel besteld bij KVK je een toegangscode nodig hebt. Voor een digitaal gewaarmerkt uittreksel is dit niet nodig. Deze kun je via de website van KVK bestellen en betalen via IDEAL. We hebben via Trustpilot jouw gegevens opgevraagd om samen te kijken waar het niet goed gegaan is en wat we voor je kunnen doen.

KVK uittreksel irritatie

Ik heb gelukkig niet zoveel te maken met de kvk maar moet 1x in zoveel tijd een uittreksel hebben voor een opdrachtgever. Begin 2025 een uittreksel via internet besteld en toen was deze 2,75 Nu (februari 2026) via inter 39,95 euro dit vond ik een beetje duur en misschien ging er iets fout. Op mij nmobiel gegoogled en toen was dit uittreksel 40,60. Ongeloofelijk. Op een andere manier naar dit ongeloofelijk duur digitaal papiertjegezocht en kwam ik weer een ander bedrag tegen. Nu kon ik hem krijgen voor 9,60 euro. Nog veel te duur voor nogmaals een digitaal papiertje maar toch gelijk maar besteld want voor je het weet is dit document niet meer te betalen. Bleek ook dat in de hogere bedragen 30,50 ADMINISTRATIEKOSTEN bijzaten. Voor welke administratie???!!

15 febbraio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

UPDATE: Goedemorgen, inmiddels hebben we contact met je gehad en hebben we je verder geïnformeerd.
Goedemiddag Aad, wat een vervelende situatie. Een inzien uittreksel kan je bij KVK bestellen voor € 2.95. Een digitaal gewaarmerkt uittreksel kost € 9.60. De bedragen waar jij het over hebt, is voor een uittreksel die je kunt bestellen bij derden. We hebben via Trustpilot jouw gegevens opgevraagd om samen te kijken waar er niet goed gegaan is en wat we voor je kunnen doen.

Voor de 3e keer de (nieuwe) SBI codes aangepast

Voor de 3e keer de SBI codes aangepast. De oude waren vervallen en ik kwam er bij toeval achter dat er nieuwe waren. Nooit bericht hierover gehad. Maar nu voor de 3e keer deze aangepast maak mij best zorgen over hoeveel geld/tijd wordt verprutst met eenvoudige administratieve zaken.

4 febbraio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Hoi Hans, de SBI-codes worden ongeveer elke 15 jaar op Europees niveau geactualiseerd omdat er nieuwe bedrijfsactiviteiten ontstaan en oude verdwijnen. Wij hebben vorig jaar via verschillende kanalen zoals, onze website, nieuwsbrief, socials en campagnes ondernemers op de hoogte proberen te brengen van de SBI herziening. Ook andere organisaties zoals o.a. brancheorganisaties, banken, Belastingdienst, CBS hebben hier aandacht aan geschonken. Het spijt ons dat jij dit niet hebt mee gekregen. Mocht je nog onze hulp nodig hebben met het wijzigen van de SBI-codes, we hebben via Trustpilot jouw gegevens opgevraagd om samen te kijken wat er niet goed gegaan is en wat we voor je kunnen doen.
P.S. de SBI-codes zijn automatisch aangepast, daar heb je niets voor hoeven te doen, mits de oorspronkelijke code juist was.

Valutata 1 stelle su 5

Mafia organisatie van de overheid

Mafia organisatie van de overheid. Als de tijd komt om hun te laten vallen. Dan kies ik daar direct voor.

29 gennaio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Hi Wesley, jammer dat je dat zo ervaart. Kun je toelichten wat er gebeurd is waardoor je dit gevoel hebt? We hebben via Trustpilot jouw gegevens opgevraagd om samen te kijken wat er niet goed gegaan is en wat we voor je kunnen doen.

Maffia-praktijken in Nederland

Van je eigen overheid moet je het hebben. Een bedrijf beginnen start bij de KvK. Dus netjes ingeschreven, om vervolgens 1001 dingen te regelen. In de drukte de factuur van de KvK vergeten. En voor je het weet staat er een deurwaarder op de stoep. De factuur van €80 is dan ineens €280. Dat dit wettelijk is toegestaan (als dat al het geval is!) kan ik werkelijk waar niet bevatten. Let wel, de deurwaarder Syncasso stuurt niet eerst een brief zoals gebruikelijk maar komt direct met een deurwaarder om zo de kosten moedwillig te kunnen verhogen. Maffia-praktijken in Nederland.

27 gennaio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Hi Jan, dit zeker niet de bedoeling. De start van je onderneming moet een feestje zijn en soepel verlopen. Onze excuses hiervoor, wij willen dit graag voor je gaan uitzoeken. Ik stuur een DM voor je gegevens.

Valutata 4 stelle su 5

8 minuten te laat.

30-12-2025
afspraak ingepland voor 26-01-2026 ruim de tijd om alles voor elkaar te krijgen voor het inschrijven van een eenmanszaak dus dat moet goed komen ( dacht ik )
26-01 met frisse moed op naar kvk alkmaar had afspraak om 16:00 dus betijd weg dan moet alles goed gaan.
Ondanks ruim op tijd vertrokken zat alles op de weg tegen en was amper 8 minuten te laat binnen.
Het enigste wat ik te horen kreeg ; u bent te laat dus u moet een nieuwe afspraak inplannen !
Ze kunnen je dus heel wat leren bij de KvK wat betreft tijden ,klantvriendelijkheid en begrip.
NIET DUS !! eerst volgende mogelijkheid 3 weken verder.
Dus 3 uur verspilde tijd.

Naar aanleiding van deze review ben ik vrijwel direct gebeld en hebben meteen een afspraak ingepland voor de volgende dag en dat is uitstekend verlopen.
Dus uiteindelijk prima opgelost en alles in orde gemaakt.

Bedankt .

26 gennaio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Wat ontzettend vervelend om te lezen dat jouw afspraak op deze manier is verlopen. We begrijpen heel goed dat dit extra frustrerend is, zeker wanneer je ruim van tevoren een afspraak hebt gemaakt en hier tijd en moeite voor heeft vrijgemaakt.

Via Trustpilot hebben we jouw gegevens opgevraagd, zodat we deze situatie zorgvuldig kunnen uitzoeken en intern een melding kunnen maken. We willen graag begrijpen wat er is gebeurd en kijken hoe we dit zo goed mogelijk kunnen oppakken.

Dank dat je jouw ervaring met ons deelt. ^Jason

Niet te bereiken

Niet te bereiken. Chatbot werkt heel slecht.

23 gennaio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Wat vervelend dat je ons niet kan bereiken. Kunnen wij je misschien helpen? We hebben bij Trustpilot je gegevens opgevraagd om samen met jou te kijken wat er niet goed gegaan is en wat we voor je kunnen doen.

Slecht

Slecht. En ze verkopen je gegevens.
Kuut semi ambtenaren

11 gennaio 2026

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Beste D. Bont, we vinden het vervelend dat je geen fijne ervaring hebt gehad. Dat is zeker niet wat we willen. We hebben bij Trustpilot je gegevens opgevraagd om samen met jou te kijken wat er niet goed gegaan is en wat we voor je kunnen doen.

de kamer van onkunde

Ik heb helaas regelmatig met de KvK te maken en elke keer wanneer je denkt dat het niet erger kan, kan het dus nog erger. Waar halen ze hun extreem ongemotiveerd, klant onvriendelijke, onkundige personeel vandaan? Het is een prestatie op zich om zóveel onkunde in huis te halen! Kvk leid je mensen op, motiveer ze, begeleid ze, leer ze hoe ze met mensen om moeten gaan, et, etc!

P.s. ik hoef hierover géén contact met de KVK want hun reactie is altijd hetzelfde: dat dit niet de bedoeling is, bla, bla, bla maar ondertussen verandert er NIETS bij hen! Ik kan hun voorstel tot contact en hun mooie woorden daarom op geen enkele wijze nog serieus nemen.

29 dicembre 2025

Risposta di Kamer van Koophandel (KVK)

Hoi Marjolein, wij vinden dit zeer spijtig om te horen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zou je je contactgegevens kunnen doorgeven? Dan kunnen we zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più