Scopri cosa dicono le persone

Valutata 5 stelle su 5

Ostatnie przesyłki potrzebowałem do rąk własnych i nie chciałem kierować do Paczkomatów, dlatego celowo nie aktywowałem tych opcji, a wziąłem urlop, aby być przy dostawie w wygodnym dla Kuriera termin... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 5 stelle su 5

Paczka odebrana ode mnie tego samego dnia co był zamówiony kurier więc super. Pierwszy pan kurier nie wziął paczki bo była niestandardowa -35 kg, rozumiem, ale załatwił innego pana kuriera który w nie... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

Gwarancja dostarczenia paczki! Po niemałych problemach z poprzednim przewoźnikiem postanowiłam zmienić opcję posługując się firmą KurJerzy.pl. Kurier UPS zjawił się po paczkę już następnego dnia ra... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

niesamowicie szybko jeszcze tego samego dnia po złożeniu zamówienia przesyłka została odebrana i przesłana do odbiorcy... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Dettagli dell'azienda

1. Servizio di logistica
  2. Servizio di corriere e consegne
  3. Servizio di corriere
  4. Servizio di spedizione merci

Scritti dall'azienda

Serwis do zamawiania kurierów. Najlepsze przesyłki kurierskie. Gwarancja wysokiej jakości usług. Jesteśmy na rynku już 15 lat! Porównaj oferty firm kurierskich i sam zdecyduj, która jest najlepsza dla Ciebie. Wysyłasz więcej? Skorzystaj z naszej oferty cen hurtowych. Sprawdź nasze ceny przesyłek zagranicznych - niskie ceny, szybka dostawa, generowanie dokumentów eksportowych.

Informazioni di contatto

Ha risposto al 95% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Come questa azienda usa Trustpilot

Valutata 1 stelle su 5

Dramat firma po raz kolejny wymyśliła…

Dramat firma po raz kolejny wymyśliła dopłatę do paczki ale chcąc otrzymać specyfikację od przewoźnika to już jej nie dostarczy więc uważam to za spore nadużycie.

16 aprile 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Panie Jacku nic nie wymyślamy sobie. Udało się nam uzyskać potwierdzenie audytu parametrów Pana przesyłki. Wymagało to rozmów na poziomie menadżerskim wysokiego szczebla.

Nie powinno tak być, że musimy prosić się o tego typu dokumenty. "Za dawnych czasów" dostawaliśmy taki dokument do każdej przesyłki, później tylko na wyraźną prośbę klienta wystarczyło skontaktować się z biurem obsługi klienta firmy kurierskiej. W tej chwili o taki dokument musimy starać się u Menadżera ds. Kluczowych Klientów.

Tak nie powinno być, ale tak działają firmy kurierskie i nie mamy na to wpływu. Dodatkowo otrzymujemy za takie działanie negatyw a firma kurierska nic sobie z tego nie robi bo ta opinia ląduje na naszym profilu zamiast na koncie firmy kurierskiej.

Panie Jacku proszę się na nas nie gniewać. Robimy co w naszej mocy, aby proces zamawiania był jak najprostszy. Nie mamy wpływu na doliczenia, które stosuje firma kurierska. Wszystkiego dobrego!

Pełny profesjonalizm

Pełny profesjonalizm . Firma godna zaufania szybko sprawnie.
na stronie są podawanie bardzo dokladnie informacje o przesyłce! jestem pod wrażeniem profesjonalizmu . Polecam każdemu . Cenowa tez jest bardzo konkurencyjnie .

16 aprile 2025
Valutata 5 stelle su 5

Jestem bardzo zadowolona z wyboru

Jestem bardzo zadowolona z wyboru . Zostały mi przedstawione oferty dwóch przewoźników, w bardzo dobrej, przystępnej cenie. Wybrany przewoźnik również okazał się profesjonalny, towar do UK dostarczono w ciągu kilku dni , na czas, bez problemów..

3 aprile 2025

Nie poleca

Nie polecam !

Uwaga ! Firma swoim nieprofesjonalnym podejsciem doprawdzila do straty w wysokosci okolo 300 zl ( wartosc przesylki ) a jeszcze dopina sie doplaty do zamowienia z racji po czasie stwierdzone wyzszej wagi przesylki - Pani na infolinii w odp na moje zapytanie stwierdzila ze zle wypelniona etykieta byla po czym jak wypelnilam jak sobie rzyczyla ich przewoznik nie dosc ze opoznial sie z odbiorem paczki kilku dni to finalnie zniszczyl w transporcie magazynie przesylke ! Ja w ferworze niemocy i nerwow powiedzialam zeby juz sobie darowali odsylanie tej przesylki no bo po co Mi zniszczone lozeczko dziecinne połamane w 3 miejscach ... ale z czasem jak dostalam info ze mam doplacic jeszcze do zamowienia bo przesylka byla ciezsza to juz nie wytrzymalam - zglosilam reklamacje oraz info o zwrocie srodkow za zamowienie i doplaty ! Odbiorca czekal ! Ja czekalam a oni tylko potrafili kase naliczyc ! Nie mialam takiej sytuacji wczesniej. Bede korzystala z innych firm kurierskich ale nigdy juz z uslug tej firmy. To przedszkole nie firma . Zdecydowanie odradzam nigdy wiecej reasumujac strata na kwote przedmiot 239 zl + 32,56 przesylka + 26,91 zl czy odzyskam choc czesc srodkow nie wiem ale ale szale goryczy przelala juz ta kwota z doplata ! Nie powazne ! Nie Nie Nie - nie omieszkam opisac tutaj czy sprawa zostala zalatwiona czy tez nie - Uwazam ze o kazdym takim przypadku trzeba potencjalnych klientow informowac . Uwazajcie na kurierow z tej firmy nie szanuja przesylek a Panie z obslugi klienta niestety nie sa w stanie sprawnie koordynować procesu komunikacji klient/ firma . Ignorowanie brak pomocy spychologia ! Nie !

4 aprile 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Pani Paulino bardzo nam przykro z powodu zaistniałej sytuacji. Drodzy klienci warto zapoznać się z tą negatywną opinią aby nauczyć się paru ważnych rzeczy. Kurier miał początkowo problem z odebraniem przesyłki - bardzo ważne jest prawidłowe wpisanie adresu.

Przesyłka musi być solidnie zabezpieczona. Łóżeczko Pani Pauliny było owinięte tylko folią stretch bez dodatkowych zabezpieczeń. W wyniku tego zawartość została uszkodzona a przewoźnik nie uznał reklamacji. Pamiętajmy, że jest to proces logistyczny i tą przesyłkę czeka długa podróż i wiele "przygód".

Paczka jedzie w samochodzie i mogą leżeć na niej inne paczki. Samochód kuriera może gwałtownie hamować i paczka może uderzyć o burtę samochodu, kurier może upuścić paczkę (no dobra nie oszukujmy się może przy rozładunku nią rzucić co jest karygodne, ale nie takie rzeczy widzieliśmy na filmikach), paczka może spaść z sortera w trakcie segregacji przesyłek itp. Wysyłając przesyłkę powinniśmy sobie zadać pytanie czy nic się jej nie stanie jeżeli ją upuścimy z wysokości 1m i uderzy o ziemię jedną z krawędzi lub rogiem opakowania.

Kolejna kwestia to reklamacja. Reklamacje może składać tylko osoba, która jest w posiadaniu przesyłki. Jeżeli odbiorca i nadawca jednocześnie nie chcą odebrać przesyłki to trafia ona do magazynu przesyłek niedoręczalnych. Nadawca w takim wypadku nie może złożyć reklamacji.

Jedyne co mogliśmy zrobić to anulowaliśmy Pani Paulinie dopłatę za przesyłkę zwrotną.

Podsumowując:
- uważnie wypełniajmy dane nadawcy i odbiorcy
- paczka musi być solidnie zabezpieczona do wysyłki
- aby złożyć reklamację przesyłka musi zostać odebrana przez nadawcę lub odbiorcę
- przesyłka nieodebrana przez odbiorcę wraca drogą powrotną do nadawcy i jest to usługa dodatkowo płatna.

Valutata 1 stelle su 5

Firma, która bierze pieniądze i za nic nie odpowiada. Płacisz za usługę, oni nic nie robią i obwiniają wszystkich, tylko nie siebie!
W czerwcu 2024 zamówiłem dostawę rzeczy osobistych jako prezent z Polski do Turcji. Po tym jak przesyłka dotarła do Turcji okazało się, że trzeba było zapłacić cło. Odbiorca odmówił zapłaty, więc poprosiłem o zwrot mojej przesyłki! Pisałem około dwóch miesięcy, dzwoniłem do kurierów, ale nikt mi nie odpowiedział. Na stronie na bieżąco aktualizowane były informacje o statusie przesyłki, status ten pozostał niezmieniony. Po około dwóch miesiącach pojawiła się informacja, że ​​moja przesyłka została zutylizowana zgodnie z prawem obowiązującym w Turcji, w związku z tym, że przesyłka nie była przechowywana.
Zacząłem dzwonić do supportu firmy KurJerzy i w końcu przesyłka została odesłana do Polski. Po kolejnym miesiącu przesyłka dotarła do magazynu celnego w Polsce i otrzymałem informację, że muszę zapłacić cło za import własnego towaru do Polski. Ale jednocześnie nie podali żadnych informacji, jak to zrobić. Sytuacja wyglądała absurdalnie. I znowu korespondowałem przez około dwa miesiące z firmą, żeby zwolnili mój towar i mi go zwrócili. Po 7 miesiącach od początku tej historii moja przesyłka wróciła do mnie, ale to nie był koniec. W marcu dowiaduję się, że muszę ponownie zapłacić za dostarczenie przesyłki, a raczej za jej zwrot. Nie zgodziłam się, że nie było to wcześniej omawiane i zostałem skonfrontowanym z faktem zapłaty. Poprosiłem o rozłożenie płatności na raty, gdyż było to 1480 zł. Uprzejmie się zgodzili, ale opublikowali moje dane jako dłużnika na Vindicat.pl. Nie polecam nikomu korzystania z usług tej firmy! Ich usługi powodują wszelkiego rodzaju szkody oraz stratę czasu, pieniędzy i nerwów. Nieodpowiedzialni ludzie tu pracują!

2 aprile 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Bardzo ciekawy przypadek, warto aby każdy się z nim zapoznał, aby uniknąć problemów takich jakie spotkały Pana Andrieja. Wysyłając lub odbierając towar z poza Unii Europejskiej musimy liczyć się z kosztami celnopodatkowymi. Do przesyłki może zostać naliczone cło oraz podatek VAT.

Jeżeli towar wraca do nadawcy (nieważne czy jest to przesyłka krajowa czy zagraniczna) - nadawca musi zapłacić za jej drogę powrotną. Bardzo ważne jest aby wysyłając towar poza EU uzgodnić z odbiorcą czy jest świadom, że będzie musiał w swoim kraju opłacić dodatkowo cło oraz inne opłaty naliczone przez swój kraj. W innym wypadku może się okazać, że nieświadomy odbiorca odmówi odebrania przesyłki i narazi nadawcę na dodatkowe koszty.

Informowaliśmy Pana Andrieja o zaistniałej sytuacji, o fakcie, że paczka powrotna będzie podlegała opłatom celnym - wyraził na to zgodę. Długi czas procesowania przesyłki - firma UPS w trakcie drogi powrotnej kontaktowała się z Panem Andriejem ale bez skutecznie, z naszej strony także wysyłaliśmy kilkukrotnie informację w tej sprawie, agencja celna potrzebowała paru dodatkowych informacji, bez których nie mogli dokończyć odprawy celnej, stąd całe opóźnienie - w tej sprawie mógł działać tylko Pan Andriej.

Mimo wielu ponagleń Pan Andriej nie płacił kwoty należnej za powrót przesyłki. W takim wypadku sprawa trafiła do windykacji. Dług Pana Andrieja został rozłożony na raty, ale zostanie wypisany z systemu windykacyjnego dopiero po opłaceniu zaległej kwoty.

Podsumowując:
- wszystkie przesyłki zwrotne podlegają opłacie (przy przesyłkach zagranicznych często droga powrotna jest nawet droższa)
- przesyłki poza EU podlegają opłatom celnym
- przesyłka zwrotna poza EU także może podlegać opłatom celnym
- ważne aby kontaktować się z odbiorcą przesyłki przed nadaniem paczki i upewnić się, że jest świadom dodatkowych opłat celnych

Valutata 5 stelle su 5

Zorganizowałem już dwie wysyłki i…

Zorganizowałem już dwie wysyłki i wszystko przebiegło perfekcyjnie — informacje były jasne i przejrzyste, wsparcie na poziomie 5⭐️, a ceny absolutnie najbardziej konkurencyjne na rynku.
To już mój zaufany partner do obsługi wszystkich naszych przyszłych wysyłek. Polecam z czystym sumieniem!

26 marzo 2025

Zdecydowanie odradzam

Zdecydowanie odradzam. Reklamacja dotycząca zagubionej przesyłki rozpatrywana trzy miesiące. Po jej uznaniu czas oczekiwania na zwrot pieniędzy kolejny miesiąc. Firma nie dotrzymuje ustawowych terminów.

17 marzo 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Pan Michał w dużej mierze ma rację. Problem polega na tym, że powinna być to opinia o firmie kurierskiej UPS. Proszę uwierzyć, że nas też to bulwersuje. Mamy wiele spraw, które są opóźnione przez opieszałość firmy kurierskiej. Jesteśmy spedytorem i w trakcie rozpatrywania reklamacji musimy czekać na stanowisko kuriera.

Wiemy, że podniosą się teraz głosy "nic mnie to nie obchodzi", "to wasz problem". Firma kurierska wychodzi z pozycji siły. Niestety w naszym kraju system sądowy jest niewydajny i nie mamy żadnych argumentów. Sprawa w sądzie rozwleka się z miesięcy na lata. Przepraszamy Panie Michale za te długi terminy, to nie jest nasza zła intencja, nie mamy na to wpływu - ale każdego dnia ciśniemy firmy kurierskie, żeby przyśpieszyły swoją pracę.

Valutata 1 stelle su 5

Nie polecam nikomu już któryś raz z…

Nie polecam nikomu już któryś raz z kolei mam problem zamiast dwóch opłaconych palet dociera jedna innym razem zamiast trzech opłaconych palet docierają dwie.Podczas zgłaszania reklamacji Pani po odebraniu telefonu uważa że nic się nie stało .Usługi są drogie a klient traktowany jak intruz.Najlepiej wziąść kasę przed dostarczeniem przesyłki a potem nie przejmować się klientem

12 marzo 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Bardzo nam przykro, że firma DHL nie dostarczyła dwóch palet jednocześnie. Jeżeli jest to kolejny taki przypadek może to oznaczać, że DHL w tym miejscu nie ma wydajnego systemu obsługującego palety, być może mają problemy z odpowiednim zapakowaniem aut na "wahadle". W takim wypadku może warto rozpatrzeć ofertę DPD, która także ma w swojej ofercie przesyłki paletowe.

Proszę się na nas nie gniewać, nie mamy wpływu na takie sytuacje. Zgłosiliśmy do firmy kurierskiej reklamację z powodu nieterminowego dostarczenia palety. Zależy nam na każdym Kliencie i jeżeli jesteśmy w stanie zawsze staramy się pomóc.

nie kurjerze a KAJOCI!

To naprawdę nie kurjerze a KAJOCI!
Trzy dni czekałem na tego dziwnego kuriera. Gdzieś tam jeździł i opowiadał ze paczka nie gotowa. Żadnego kontaktu z kurierem i głupie wypowiadki dyspo. NIE POLECAM!

10 marzo 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Przykro nam, że firmie UPS nie udało się zrealizować zamówienia. Mam nadzieje, że rozumie Pan, że nie jesteśmy firmą kurierską i to nie nasi pracownicy przyjeżdżają po odbiór przesyłki.

Klient uważa, że kurier nie przyjechał po przesyłkę. Kurier uważa, że przesyłka nie była gotowa. Nie jesteśmy w stanie rozsądzić tego sporu, chociaż zdajemy sobie sprawę, że pracownicy firm kurierskich często stosują takie wymówki. W tym przypadku zwróciliśmy pieniądze na konto klienta.

Drodzy klienci jeżeli występują takie problemy jest parę rozwiązań:
- możemy ponowić odbiór na kolejny dzień
- możemy zmienić firmę kurierską, która ma odebrać przesyłkę
- klient może samemu zanieść paczkę do najbliższego punktu nadawczego (często są to sklepy w najbliższej okolicy)

Gwarancja dostarczenia paczki!

Gwarancja dostarczenia paczki!

Po niemałych problemach z poprzednim przewoźnikiem postanowiłam zmienić opcję posługując się firmą KurJerzy.pl. Kurier UPS zjawił się po paczkę już następnego dnia rano, a dobę później wylądowała u odbiorcy po drugiej stronie Polski w nienaruszonym stanie. Tutaj szybkość łączy się z jakością! Na pewno będę polecać komu tylko się da za tak sprawnie wykonaną robotę.

5 marzo 2025
Valutata 1 stelle su 5

Nie polecam. 2 dni czekałem na kuriera DPD zamówionego za pośrednictwem kurjerzy.pl i się nie doczekałem. Sam zawiozłem przesyłkę do punktu dpd. Najgorsze że to był prezent na urodziny który ostatecznie nie dotarł na czas przez to opóźnienie.

24 febbraio 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Bardzo nam przykro, że kurier DPD nie przyjechał na czas. Kontaktowaliśmy się z firmą DPD w tej sprawie. Otrzymaliśmy lakoniczną odpowiedź, że kurier był na miejscu ale nie zastał nadawcy. Nie możemy potwierdzić tej informacji, podejrzewamy, że kurier nie podjechał po odbiór lub pomylił adresy. Proszę nas nie winić za zaistniałą sytuację, nie jesteśmy firmą kurierską i nie możemy odpowiadać za działanie ich pracowników.

Drodzy klienci, tak jak napisał Pan Krzysztof, czasem na przyjazd kuriera trzeba czekać cały dzień. Jeżeli zależy nam na czasie, warto zanieść przesyłkę do najbliższego punktu nadania wybranego kuriera. Na naszej stronie można znaleźć punkty kurierskie w najbliższej okolicy. Wszystkiego dobrego Panie Krzysztofie.

Come funziona Trustpilot

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più