Scopri cosa dicono le persone

Valutata 5 stelle su 5

Ostatnie przesyłki potrzebowałem do rąk własnych i nie chciałem kierować do Paczkomatów, dlatego celowo nie aktywowałem tych opcji, a wziąłem urlop, aby być przy dostawie w wygodnym dla Kuriera termin... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 5 stelle su 5

Gwarancja dostarczenia paczki! Po niemałych problemach z poprzednim przewoźnikiem postanowiłam zmienić opcję posługując się firmą KurJerzy.pl. Kurier UPS zjawił się po paczkę już następnego dnia ra... Leggi di più

Valutata 5 stelle su 5

niesamowicie szybko jeszcze tego samego dnia po złożeniu zamówienia przesyłka została odebrana i przesłana do odbiorcy... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Dettagli dell'azienda

1. Servizio di logistica
  2. Servizio di corriere e consegne
  3. Servizio di corriere
  4. Servizio di spedizione merci

Scritti dall'azienda

Serwis do zamawiania kurierów. Najlepsze przesyłki kurierskie. Gwarancja wysokiej jakości usług. Jesteśmy na rynku już 15 lat! Porównaj oferty firm kurierskich i sam zdecyduj, która jest najlepsza dla Ciebie. Wysyłasz więcej? Skorzystaj z naszej oferty cen hurtowych. Sprawdź nasze ceny przesyłek zagranicznych - niskie ceny, szybka dostawa, generowanie dokumentów eksportowych.

Informazioni di contatto

Ha risposto al 95% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Come questa azienda usa Trustpilot

Bad connection between Kurjerzy and FedEx

Very bad experience I'm having with this Kurjerzy and FedEx. FedEx collected the packages, and suddenly, the 21 kg and 23kg packages disappeared.
Also, the staff can be very arrogant when communicating with customers.
Very SAD

6 agosto 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Your packages are missing. Fedex won't be looking for them again. We want to recover compensation for these shipments for you. To do this, we need your cooperation. We're wasting time responding to negative feedback when we could already be starting the complaint process. Please send us the documents we requested earlier. All the best.

Valutata 1 stelle su 5

Panie na infolini katastrofa…

Szczyt chamstwa u pań obsługujących infolinię. Zero pomocy, paczka zaginęła i won z pretensjami, zero roszczen-katastrofa.

9 settembre 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Firma kurierska zagubiła przesyłkę, a gdy przesyłka została odnaleziona kurier zwrócił ją do nadawcy. Był problem z przeprowadzeniem kontroli przesyłki. Bardzo nam przykro, że doszło do tych wszystkich sytuacji. W tej chwili przesyłka jest na etapie składania reklamacji. Mamy nadzieję, że przewoźnik uzna reklamacje. Przepraszamy i wszystkiego dobrego Pani Elizo.

Valutata 5 stelle su 5

Bardzo intuicyjny interfejs strony…

Bardzo intuicyjny interfejs strony pozwolił na szybkie zamówienie i płatność blikiem, etykieta automatycznie była na mailu i przesyłka była od razu gotowa do odbioru przez kuriera.

9 settembre 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Super! Dziękujemy za miłą opinię :)

Valutata 1 stelle su 5

Po kilku latach korzystania niestety…

Po kilku latach korzystania niestety zostałam przez firmę oszukana. Została naliczona dodatkowa opłata. Wysłałam paczke o wadze 4 kg a wg dopłaty paczka ważyła 19 kg. Rozumiem, gdyby różnica wynosiła kilogram czy dwa, ale 15? To jakby niemożliwe ;) szczególnie, że ta sama paczka była wysyłana tą samą firma, z tymi samymi danymi i nie było żadnych problemów...

21 luglio 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Pani Agato działamy na rynku przesyłek kurierskich od 16 lat i czy oszukalibyśmy stałego klienta dla paru złotych? Usiądźmy i przedyskutujmy całą sytuację. Przyznała Pani, że paczka faktycznie mogła kwalifikować się do przesyłek niestandardowych - i stąd cała dopłata.

Przejdźmy do wagi. Waga rzeczywista (fizyczna) to 4kg. Informacyjnie podajemy także wagę wymiarową (wynikająca z gabarytu, informująca ile zajmuje miejsca w samochodzie kuriera).

Wymiary przesyłki: 75 x 50 x 30 cm
(75x50x30) / 6000 (6tys. to przelicznik DPD, każdy kurier ma inny).
112500/600 = 18,75 kg -> 19 kg

Ta waga w przypadku Pani doliczenia jest tylko informacyjna, nie wpływała na cenę doliczenia, ta waga była wyliczona przez system w momencie składania zamówienia. Na wielkość doliczenia miał wpływ forma zapakowania -> przesyłka niestandardowa.

Pani Agato rozumiem, że nie każdy ma pojęcie o terminach logistycznych, proszę jednak nie nazywać tego oszustwem. Przydałoby się jednak zwiększyć nam ilość gwiazdek w opinii ;)
Wszystkiego dobrego Pani Agato :)

Valutata 1 stelle su 5

Niski profesjonalizm w realizacji uprzesyłki zagranicznej

Firma współpracuje z podwykonawcami i już na etapie składania zamówienia przez system są problemy z wyborem rodzaju towaru do wysyłki. Wybór rodzaju towaru w przesyłce z dostępnej listy jest ograniczony i przez to może dojść do zwrotu przesyłki po odprawie celnej. W swojej przesyłce zaznaczyłem przyprawy, które nie są zabronione do wysyłki a podczas odprawy przesyłkę urząd celny zwrócił. Rozumiem, że są naliczone dodatkowe opłaty ale jak kupuje się karton w Poczcie Polskiej o określonych wymiarach i w trakcie realizacji przesyłki są nowe pomiary tego samego opakowania (system laserowy wyznacza nowe wymiary opakowania gdy firma nienależycie dba o opakowanie) to już należy się zastanowić nad tym problemem.
Ponadto informacje o statusie wysyłki była utrudniona i sam poszukiwałem zwrotu przesyłki, gdyż nie maiłem wiadomości tekstowej.
Generalnie przy przesyłkach zagranicznych polecałbym bezpośrednio firmy, gdyż pośrednik KurJerzy.pl nie gwarantuje należytej obsługi i trudno jest się do Niego dodzwonić.

7 luglio 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Panie Jarosławie przykro nam, że nie jest Pan zadowolony z naszych usług. Problemy z wyborem rodzaju towaru do wysyłki? Czy chodzi o wyszukiwanie kodu taryfy celnej w bazie ISZTAR? Przyprawy, leki, art. spożywcze, suplementy, alkohol - to elementy, które Urząd Celny bardzo dokładnie sprawdza. Czasem dany produkt jest dozwolony ale tylko do pewnej ilości lub wagi. Czasem wystarczy nieodpowiednie opakowanie produktu i Urząd Celny zatrzyma przesyłkę.

I teraz najgorsza informacja. Nawet firma kurierska nie jest pewna co można przesłać i czy nie będzie to zatrzymane na cle. W tej chwili Europa, USA i reszta świata zaczyna "konflikt" handlowy, który w dużej mierze opiera się na stawkach celnych lub wkluczeniach produktów z transportu. W sprawie odprawy celnej najlepiej kontaktować się z Urzędem Celnym w kraju docelowym.

Można się do nas dodzwonić w godzinach 7-15 od poniedziałku do piątku, można napisać email - zawsze odpowiadamy w 24h lub w kolejny dzień pracujący, jesteśmy dostępni także na czacie, social media to najwolniejsza metoda ale też je przeglądamy. Jest wiele form i można się z nami skontaktować. Wszystkiego dobrego Panie Jarosławie.

Szybko i sprawnie

Szybko i sprawnie, przesyłka dotarła bez zastrzeżeń

20 giugno 2025

Dziękujemy za pozytywną opinię :D

Paczka niestandardowa

Przez stronę KurJerzy.pl jako klijent indywidualny zamówiłem kuriera z DPD i nadałem paczkę długości 243cm. A chciałem bezpośrednio wysłać przez stronę DPD to system odmówił wysyłki tak długiej paczki i w tej sytuacji skorzystałem z usług KurJerzy.pl

13 giugno 2025
Valutata 1 stelle su 5

Nigdy więcej nie zamówię tam usługi

Kiedyś bez większych problemów, jednak ostatnia paczka (zagraniczna) zamówiona u tych Państwa pozostanie ostatnią u nich w ogóle - nigdy więcej.
1) problemy z rzekomymi brakami dokumentacji celnej (dokumenty do paczki dostarczone zarówno w formie papierowej, jak i elektronicznej).
2) Pani z firmy z uporem maniaka żądała ode mnie potwierdzenia opłacenia cła przez kupującego (paczka zaginęła, odnalazła się po czasie i dostała nowy numer). W życiu nie wykonałem tyle połączeń z firmą kurierską (zarówno pośrednikiem, jak i firmą wykonującą usługę przewozu). Oczywiście do Pani nie docierały argumenty, że to druga strona opłaciła cło, a potwierdzenie jest jasno (lecz po angielsku) zaznaczone na historii paczki. Pani chce potwierdzenie, jak nie to płać i basta. Sytuacja była na tyle niekomfortowa, że musiałem prosić odbiorcę o pomoc w rozwiązaniu sprawy.
Niech każdy decyduje sam, ale ja NIGDY nie zamówię już żadnej usługi u KurJerzy.

15 novembre 2024

Risposta di KurJerzy.pl

Drodzy klienci każdego dnia obsługujemy tysiące przesyłek. Trudno jest czasem powrócić do sprawy, która była pół roku temu. Warto na bieżąco wyjaśniać wszystkie niejasności.

Z cłami poza EU zawsze były problemy. W tej chwili sytuacja celna na świecie staje się jeszcze bardziej skomplikowana. Wysyłając przesyłkę poza EU odbiorca powinien zapłacić opłaty celne. Przypominamy, że jeżeli przesyłka nie zostanie odebrana przed odbiorcę to wróci z naliczonym cłem i zostanie za to obciążony nadawca - ale to nie dotyczy tego przypadku. Firma UPS w Wielkiej Brytanii i USA dopuszcza dostarczenie przesyłki do odbiorcy bez wcześniejszego uregulowania opłat celnych (w Polsce jest inaczej). To rozwiązanie rodzi problemy, jeżeli odbiorca nie zapłaci cła to kosztami zostanie obciążony nadawca. Możemy to reklamować w firmie kurierskiej jeżeli odbiorca opłacił cło, ale potrzebujemy potwierdzenie przelewu bankowego lub innego pokwitowania. Statusy tracj&trace w UPS często są źle ustawione i nie można na nich w pełni bazować - i chyba o tym wiedzą sami pracownicy UPS skoro wymagają dodatkowego potwierdzenia w postaci kopii przelewu.

Ważne drodzy klienci, aby porozmawiać z odbiorcą i uświadomić go o tym, że musi zapłacić opłaty celne. W tej chwili pracujemy nad dodatkowym narzędziem, które ułatwi rozwiązanie tego typu sprawy. Postaramy się, żeby system mógł sam wyliczyć wysokość opłat celnych i uzależni wysłanie paczki od wcześniejszego opłacenia cła. Nie jest to łatwe, ale nad tym intensywnie pracujemy.

Panie Arnoldzie proszę się na nas nie gniewać to nie my wymyślamy te procedury i nie chcemy nic utrudniać. Staramy się, żeby przesyłki przechodziły szybko i bezproblemowo. Przecież każdy się stara, żeby klient był zadowolony i wrócił z kolejnym zamówieniem. Wszystkiego dobrego.

ZERO*

Szkoda, że nie ma opcji 0 gwiazdek.

Dramat, brak interwencji pracowników w sytuacji potencjalnego zwrotu paczki z urzędu celnego pod pretekstem niedostarczenia dokumentów, o które nie zostałam nawet poproszona. Te, które miałam dostarczyć, przekazałam.

Scedowanie kontaktu z przewoźnikiem na klienta. Numer do oddziału firmy kurierskiej w kraju docelowym nie działa. KurJerzy, ogarnijcie się.

20 maggio 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Faktycznie nie tak to powinno wyglądać. Właśnie jesteśmy w trakcie wykłócania się z Fedexem o to co im zawiodło w całym procesie. Wygląda na to, że Fedexowy oddział w Czarnogórze nie do końca jest sprawny.

Odbiorca nie został poinformowany o brakach w dokumentacji, my również takiej informacji nie uzyskaliśmy. Bardzo przepraszamy za zaistniała sytuację. Jak tylko przesyłka wróci, bierzemy się za pisanie reklamacji, ale będziemy przy tym potrzebować Pani współpracy.

Valutata 5 stelle su 5

Polecam tą firmę kurierską byłam miło…

Polecam tą firmę kurierską byłam miło zaskoczona jakością usługi,kurier miły i konkretny.Rano zrobiłam zlecenie o godz 10 był już kurier,była to duża przesyłka a do klienta dotarła już następnego dnia,na pewno będę korzystać z usług tej firmy w przyszłości

14 maggio 2025

Świetni kurierzy

Paczka odebrana ode mnie tego samego dnia co był zamówiony kurier więc super. Pierwszy pan kurier nie wziął paczki bo była niestandardowa -35 kg, rozumiem, ale załatwił innego pana kuriera który w niecała godzinę przyjechał do mnie i wziął sam paczkę. Obu panom bardzo dziękuję za pomoc, zwłaszcza drugiemu panu kurierowi, który sam zniósł paczkę z 4 piętra, jest pan świetny!🙂

30 aprile 2025

Kontak kuriera

Kontak kuriera, przed przyjazdem był bardzo pomocny ponieważ przy ograniczeniach dostepu dla ciężarówki o większych gabarytach i DMC powyżej 3,5t mogliśmy łatwo i sprawnie ustalić miejsce i czas odbioru większej i cięższej przesyłki

23 aprile 2025
Valutata 1 stelle su 5

Przez kilka lat było OK...

Przez kilka lat było OK.
Jednak w razie problemów, Firma jako pośrednik unika jakiejkolwiek odpowiedzialności.
Ostatnio spotkałem się z zawyżeniem wymiarów przesyłki o jeden centymetr (względem podanych przeze mnie zaokrąglonych w górę) aby przekroczyć wymiar graniczny dla konkretnej grupy przesyłek. W sumie gra warta świeczki bo różnica to ponad 56 zł. Dodatkowo często przesyłki są podejmowane nieterminowo.
Dlatego, po kilku latach współpracy postanowiłem podziękować.

14 aprile 2025

Risposta di KurJerzy.pl

Byłoby idealnie gdyby każdy klient zawyżał wymiary :) Ale niestety jest tak, że znaczna większość osób zaniża wymiary przesyłki lub mierzy ją na oko - brzmi dziwnie? Niestety tak wygląda rzeczywistość, a z tego powodu tworzą się późnij doliczenia, które przesyłają firmy kurierskie. Nawet klienci, którzy mierzą "idealnie", niestety dostają doliczenia bo paczka nigdy nie jest idealnym prostopadłościanem, a wystarczy, że przesyłka w jednym miejscu jest wybrzuszona lub odstaje na niej folia i firma kurierska potraktuje to jako dodatkowy wymiar.

Pan Bartosz słusznie zawyża wymiary podając parę centymetrów więcej, jest to dobra praktyka. Co do terminowości przesyłek. Sprawdziliśmy i mamy tylko jedno zgłoszenie w związku z opóźnieniem GLS. Sprawdziliśmy DPD za zeszły rok i wszystkie przesyłki był w porządku, w październiku Fedex miał 1 dniowe opóźnienie. Nic nie było nam zgłaszane więc nie mogliśmy zareagować. Z drugiej strony są to firmy zewnętrzne i to one realizują dostarczenie przesyłki, nie możemy za nie odpowiadać, ale bardzo chętnie pomagamy naszym klientom na etapie reklamacji bo tylko w taki sposób możemy coś zrekompensować.

Drodzy klienci, nawet jeżeli zamówicie kuriera w innym serwisie to przyjedzie do Was po paczkę ten sam "Pan Kurier" co zawsze jeździ w danym obszarze. To, że zamówicie gdzieś indziej nie sprawi, że kurier będzie bardziej miły lub bardziej punktualny. Pisanie skarg na kurierów też jest mało wydajnym narzędziem, firmy kurierskie borykają się z brakami kadrowymi i cieszą się, że w ogóle ktoś rozwozi paczki - bo jest to ciężka praca.

Come funziona Trustpilot

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Scopri di più su come vengono gestite le recensioni su Trustpilot.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più