Inventum Technologies - Boilers en warmtepompen Recensioni

TrustScore 4 su 5

Valutata 5 stelle su 5

Mooie producten met goede service. Combinatie Spaarpomp + Sunsmart is een aanrader om het gasverbruik hard omlaag te krijgen.

Valutata 5 stelle su 5

Wij van de Nuytgroep uit Amerongen plaatsen al enige tijd verschillende producten van Inventum. Vooral de Sunsmart, een geweldige oplossing voor het opslaan van de overtollige zonne-energie. Voor onz... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Ik heb een inventum ventilatie warmtepomp all electric. Deze is geplaatst in een nieuwbouwhuis ui 2020. Nu is in november 2025 de ventilator voor de tweede keer vervangen. De eerste keer onder gara... Leggi di più

L'azienda ha risposto

Valutata 5 stelle su 5

Een aantal maanden geleden een sunsmart one 80liter gemonteerd als ‘voorverwarming’ voor de cv-ketel, functioneert uitstekend. Een aanrader met het oog op de toekomst(einde salderen).

Dettagli dell'azienda

1. Fornitore di impianti di riscaldamento

Scritti dall'azienda

Inventum Technologies ontwikkelt en produceert in eigen huis energieoplossingen voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen. Wij bieden een breed assortiment boilers en ventilatiewarmtepompen zonder buitenunit.

Molto buono

TrustScore 4 su 5

27 recensioni

5 stelle
4 stelle
3 stelle
2 stelle
1 stella

Non risultano inviti alla recensione recenti

Ha risposto al 66% delle recensioni negative ricevute

Solitamente risponde entro 1 settimana

Tutte le recensioni

13 recensioni negli ultimi 12 mesi

Scrivi una recensione

Valutata 1 stelle su 5

Inventum laat je in de kou staan (letterlijk en figuurlijk)

(Vervolg op mijn review van 5 december 2023). Eind 2017 kochten wij onze woning van 2,5 jaar oud. Opgeleverd begin 2015. Deze woning werd verwarmd d.m.v. een Intergas Kombi Kompakt HRE 36/30 i.c.m. een Inventum Ecolution Combi 50 (bouwjaar 2014). Een begin 2018 door ons voor onderhoud ingeschakelde installateur constateerde dat er sprake was van forse roestvorming op de verdamper. Hierover is door hem gebeld met Inventum. Er werd aangegeven dat dit een bekend probleem was, maar dat dit geen invloed had op de werking. Omdat ik hier niet gerust op was, heb ik zelf ook nog een mail gestuurd. Hierop heb ik op 21 februari 2018 een schriftelijke reactie gehad van Inventum Technologies B.V. Zij gaven opnieuw aan dat dit geen invloed had op de werking, maar dat wanneer er binnen de garantieperiode of de economische levensduur (15 jaar) onherstelbare schade zou optreden, Inventum dit conform de garantiebepalingen zou oplossen. Enkele weken later (april 2018) ging de Ecolution elke keer in storing met code F90. Elke morgen om 7.00 uur begon het toestel te piepen. Ook maakte het apparaat steeds meer kabaal. Omdat onze installateur plotseling met de noorderzon was vertrokken en niet meer bereikbaar was, zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe installateur. Om kort te gaan kwam onze zoektocht erop neer dat 4 installateurs aangaven te beschikken over voldoende kennis van dit systeem, maar elke keer bleek dit niet het geval. Telkens werd contact gezocht met Inventum voor technische ondersteuning en daarna haakten ze uiteindelijk af en kwamen gewoon niet meer opdagen. Gevolg voor ons: honderden euro’s aan rekeningen, maar geen oplossing. Na lang aandringen door verschillende installateurs en mijzelf kwam er uiteindelijk iemand van Inventum langs. Geen monteur, geen oplossing, maar wel een rekening van EUR 220,00. Op 23 januari 2024 kwam mijn echtgenote op zolder en bleek de laminaatvloer onder de Ecolution volledig blank te staan. Het laminaat was helemaal opgebold. Direct een kennis van mij, die als gecertificeerd onderhoudsmonteur werkt bij een installatiebedrijf, gebeld. Hij constateerde dat de verdamper door de roestvorming lek was, waardoor het water door het hele toestel en uit het systeem op de vloer liep. Hij heeft de Ecolution afgekoppeld. Wij hadden op dat moment, ondanks veel bellen, geen installateur (eenvoudigweg niet te krijgen i.v.m. nieuwe richtlijnen overheid). Op 24 januari 2024 contact gezocht met Inventum om te vragen wat Inventum nog voor ons konden betekenen ten aanzien van het defecte apparaat en de gevolgschade. Vervolgens een mail gestuurd met uitleg. Nadat ik na enkele weken nog steeds geen reactie had ontvangen, opnieuw per mail contact gezocht. Excuses en ze waren er druk mee bezig. Na opnieuw enkele weken opnieuw gemaild en aangegeven dat ik nu wel klaar was met deze loze beloftes en geen vertrouwen meer had in een bevredigende oplossing. We werden na ruim twee weken gebeld door Inventum met de vraag wat ik nu eigenlijk van hen verwachtte. Gaandeweg het, door ons als zeer arrogant en onprettig ervaren gesprek werd min of meer duidelijk, dat Inventum alleen wilde praten over een vervangend systeem van enkele duizenden euro’s met een korting volgens een door hen gehanteerd afschrijvingssysteem. Aangegeven dat dit voor ons geen oplossing is, omdat de Ecolution voor ons aantoonbaar niets toevoegt. Wat we besparen aan gas, zijn we extra kwijt aan stroomkosten in de 6 maanden waarin het toestel continue draait. En dan hebben we het nog niet over de afschrijving op dit toestel. Dit werd glashard ontkend. Meerdere keren in dit gesprek voorgesteld dat een monteur van Inventum langs mocht komen om te constateren dat het toestel total-loss is. Maar daar werd niet op ingegaan. Evenmin op het voorstel om ons dan maar een schadevergoeding te betalen ter grootte van de nog resterende jaren dat het toestel normaal gesproken nog zou moeten werken (economische levensduur). Dit paste niet in hun policy en was niet bespreekbaar. De medewerker zou intern gaan overleggen, maar inmiddels zijn we 5 weken verder en we hebben opnieuw niets meer gehoord. Ik raad u aan om nog eens twee keer goed na te denken als u overweegt een product van dit bedrijf aan te schaffen, want de woorden service en klanttevredenheid moeten hier nog worden uitgevonden. Op reviews reageren ze ook niet.

Update: Na 8 maanden volgt alsnog onderstaande reactie van Inventum (werkelijk schandalig!). Toch nog maar een keer gebeld, want misschien zijn ze tot inkeer gekomen. Krijg weer dezelfde meneer van de serviceafdeling en dus dezelfde reactie. Het ligt allemaal aan ons en niet aan Inventum. Het past gewoon niet in hun procedures. De reactie was dus puur voor de bühne en mijn belletje zonde van mijn tijd!!!

15 aprile 2024
Logo di Inventum Technologies - Boilers en warmtepompen

Risposta di Inventum Technologies - Boilers en warmtepompen

Beste meneer Brunink,

Dank u wel voor u feedback. Ik kan mij voorstellen hoe vervelend en frustrerend de ervaring is geweest die u hierboven beschrijft. U heeft een lekkage gehad, waardoor u hoge kosten heeft gekregen in reparaties en heeft het product absoluut niet uw verwachtingen waar gemaakt. Ik hoop dat u door deze reactie u serieuzer genomen voelt en we willen graag met u in gesprek hierover om te kijken of er toch nog een oplossing is.

Uiteraard vinden wij het erg vervelend dat u niet volledig tevreden bent. Graag komen wij verder met u in contact zodat wij de situatie en oplossing kunnen bespreken met elkaar. Wilt u uw gegevens en telefoonnummer mailen naar service@inventum.com ovv Trustpilot? Dan neemt ons service team zo snel mogelijk contact met je op!

Sophie
Inventum Technologies

Valutata 2 stelle su 5

Warmtepompboiler Optima DC120 in 2017…

Warmtepompboiler Optima DC120 in 2017 aangeschafd. Vanaf 2022 problemen, ventilator werkt niet. Enige oplossing vanuit Inventum: compleet vervangen van de ventilatorplaat, wat inclusief montage zo'n 1.700,= kost.

11 marzo 2024
Logo di Inventum Technologies - Boilers en warmtepompen

Risposta di Inventum Technologies - Boilers en warmtepompen

Beste meneer Ruitenburg,

Dank u wel voor uw feedback. Vervelend om te horen dat u ventilatorplaat vervangen moet worden. Dit is een aardig duur en kostbaar onderdeel van de boiler.

Sophie
Inventum Technologies

Valutata 1 stelle su 5

Warmtepomp boiler slaat af en toe niet…

Warmtepomp boiler slaat af en toe niet aan in stand één. Boiler is een jaar oud. Mijn instalateur laten nazien. Kan het niet vinden. Te weinig kennis van Inventum. Het is waarschijnlijk een klein probleem met een relais ofzo. Inventum gebeld...ik kreeg een ontzettende grote mond van de persoon aan de telefoon. Of ik wel wist wie ik aan de telefoon had....
Toen maar een mail gestuurd. Of ik mijn eigen installateur een afspraak wil laten maken om samen naar de boiler te kijken. Nog een keer kosten maken. Dubbel zelfs.
Inventum verwijst je door naar dealers in de buurt die blijken na een telefoon gesprek helemaal geen dealers te zijn. Alles binnen garantie termijn van een jaar. Zit nu al 9 maanden met een boiler die niet goed werkt. Kost wel een paar duizend euro. Waardeloos bedrijf. Waardeloze service.
Koop nooit een Inventum warmtepompboiler.
Ik koop geen enkel product meer van Inventum.

31 agosto 2023

Waardeloze Inventum boiler CV/ZH150 Super

Onze boiler CV/ZH150 Super, 40 KW na 7 jaar lek! Ze geven 5 jaar garantie. Je mag toch verwachten dat een boiler veel langer meegaat! Na een klacht te hebben ingediend belde een aardige man die eigenlijk weer een nieuwe wilde verkopen.. Kon verder niets doen. We moeten nu al voor 1000den een nieuwe kopen (ander merk!). Mijn advies..koop geen Inventum boiler!

7 gennaio 2022
Non scritta su invito

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più