Spennende og engasjerende spill med god historie og stemning – vi ble virkelig dratt inn i etterforskningen. Det var også faktisk ganske vanskelig, noe vi synes er et stort pluss! Det trekker l... Leggi di più
God interaktivitet er nok det eneste positive, og viktigste, men hele spillet. Folket rundt bordet engasjerte seg, teoriserte og funderte. Men ble brått avslutt da slutten var antiklimatisk. Ønsker... Leggi di più
Ha risposto al 100% delle recensioni negative ricevute
Solitamente risponde entro 24 ore
Le persone hanno visualizzato anche
Backstage Escape room
Dette var en krevende sak, men ikke pga krim gåten. Denne saken var mer escape room aktig enn de andre spillene, og flere av oppgavene ga lite mening i den store sammenheng. Skulle ønske det var mer fokus på avhør og faktiske forhold i saken enn å lene seg så heavy på "kodeløsing" som virket helt uten sammenheng med saken. Vi mistet rett og slett tråden helt på den faktiske saken mot slutten. Ellers var det helt ok AI generert innhold, men langt fra den beste saken fra Coldcase.no
Det var også enkelte ark i saken som manglet merking for hvem konvolutt de kom fra.
Veldig engasjerende
Løste Exit. Veldig engasjerende og man får virkelig brukt alt man har av kreativitet og hjernekapasitet. Gøy at dette tar en hel kveld og at det er så godt gjennomarbeidet. Passer for tålmodige sjeler som liker å knekke kode. Skal absolutt løse flere fra Cold Case.
HeiHei
Hei, vi syntes spillet begynte spennende med flere artige detaljer. Skuffelsen startet allerede i 1. pose da vi fikk beskjed om å åpne konvolutt nr 3 før nr 2. Mengden med skrivefeil gjennom spillet ødela for tilliten til bevisene som ble gitt. Ett eksempel på dette er bussbillettene som ble kjøpt. Vi stusset på tidene og stedsnavn men siden det ikke er ruter i Trondheim ble det naturlig, sammen med de andre feilene, å tenke at det også var feil av produsenten. Det kom som et sjokk da noen av bevisene som ble nevnt i løsningen ikke har vært tilgjengelige underveis. Det var flere mangelfulle bevis og hint som ikke ble fulgt opp, som gjorde det ekstremt frustrerende da løsningen kom. Vi hadde gledet oss til å spille dette lenge, så skuffelsen over alle feilene ble stor. Vi ser at noen feil er blitt rettet opp, det burde vært gitt ut informasjon om dette så man kunne byttet til den nye versjonen. Vi føler dette var veldig bortkastede penger, spesielt etter å ha spilt vikinggraven som var kjempe bra.

Risposta di Coldcase
Spennende og engasjerende spill med god…
Det trekker litt ned at det er flere feil i spillet som gjør at man til tider blir usikker på om man er på riktig spor, eller om noe faktisk ikke stemmer. Det kan bryte flyten litt.
Når det er sagt, har vi meldt fra til ColdCase-teamet om dette, og de har vært veldig hyggelige og imøtekommende i oppfølgingen.
Alt i alt en morsom opplevelse vi absolutt vil anbefale – med litt forbedringspotensial 😊
Vi kom godt i gang med spillet exit
Vi kom godt i gang med spillet exit, men når vi skulle åpne konvolutt 4 så var det det samme i den som det var i konvolutt 2. så må være feil. Da manglet vi bevis for å spille vidre. Ble kjempe skuffet da vi var så godt igang. Men med god kundeservice så får vi nytt spill 😊
Kjempegøy!
Fantastisk måte å tilbringe lørdagskvelden på!
Godt gjennomført spillmateriell, gode detaljer, og artige karakterer.
Gleder oss til å prøve de andre spillene også!
Vil også bare legge til at kundeservicen er top notch!
Anbefales virkelig.

Risposta di Coldcase
Startet bra og sluttet skuffet
Vi har spilt en del slike spill tidligere og har hatt gode opplevelser. Exit Oslo. Det starter veldig bra her, og vi fikk en super god flyt og god progresjon. Når vi jobbet mot å finne passordet for mailen klarte vi å finne passordet med å bruke det vi hadde og ikke bruke hjelp (noe som faktisk er mulig om man tenker litt utenfor boksen og søker opp sangeren, selv om at det står ikke mulig før du åpne mappe nr2) så vi gikk da over til mappe nr 3 da når vi prøvde riktig passordet på mobilen og fikk opp feil flere ganger og ikke fant ut hva passordet til safen var siden vi ikke fikk opp telefonen så gikk vi videre til mappe nr3 og spilte oss gjennom den til vi kunne åpne mappe nr 4. Da begynte vi å stusse over hvorfor vi ikke hadde åpne mobil eller safe enda og måtte gå gjennom hintene. Hvorav passordet til safen ikke kom tydelig frem da vi prøvde å skille mellom mappene for å ikke kødde til innholdet (viste ikke om da at det kunne tilbakestilles). Noe vi fortsatt irriterer hos over i etterkant er hvorfor var det et så stort fokus på skoene på bildet og til vaskeren, men samtidig så ble det fortalt i hoved forklaring av spillet av vaskeren sine fotspor ikke var relevant. Og da senere ble en mistenkt tatt sko avtrykk på og vi ikke fikk noe svar om de stemte eller ikke. Og hvorfor ingen av de andre ble bedt om å ta avtrykk. Noen andre har sagt det og det må sies igjen. Hvorfor blir ikke alle spurt om alibi... samt når du kommer lengre enn i mappene så får du bilde/beviser som du ikke får med deg hvor de kommer fra og skaper forvirrelse..
Dette med bruk av KI bilder er svært negativt.. det tar i fra jobb muligheten for andre og støtte lokal næringsliv. Mange av bildene som ble tatt med her er fult mulig å kunne tatt med fotograf og heller redigert bildet til å bli helt passende. For det er så svært tydelig at det er ki bilder som ikke er noe fint i det hele tatt.
Føler det også er mye manglende bevis som skulle ha bli tatt med som kontoutskrifter av alle mistenkelige og evt dems samboer/kone. Da ville man kunne bekreftet hvem som reparerte bilen med flere beviser. Og lettere kunne ha fått en forståelse hvor hvordan økonomien er for alle sammen og gjerningsmannen ville ha kommet mer tydelig frem. For vi hadde utelukket han som morden (men fortsatt med motiv og midler) da for oss hadde han tett alibi. Vi klarte ikke å skulle fortså hvordan den faktiske bussbileten skulle ha vært i forhold til den vi fikk.
Og den viktige detaljen om teipen ble husket heile veien og vi prøvde hele tiden å finne den personen som hadde gjort det, for det kommer faktisk ikke frem hvem som gjorde det, og med det svaret vi fikk fra resultatet så kunne nesten alle ha gjort akkurat det. Og det med flere flyreiser hadde kommet bedre frem med kontoutrifter av mistenkt og samboer til mistenkt.
Vi følte at alt gikk så bra helt frem til mappe 5, da stoppet alt opp. Hintet til alle disse 48 kodene ga ikke mening da vi ikke hadde noe mer info om kulen bortsett fra at det var en 9mm. Her må det også sier at personal nummeret til fattern virker ikke. Og det kom ikke frem noen steder at politiet hadde ringt sykehuse for å sjekke alibi, noe vi ikke fikke vite før oppsummeringen...
Det er mye mer man kunne ha skrivet, men det blir så mye at mindre saker faller bort. Det er også mange skrivefeil her som får det til å se ut som at det er ki generert.

Bra krim spill
Bra krim spill
Veldig morro for oss andre som ikke er etteforskere og få et lite innblikk i hvor vannsklig det egentlig er veldig mye papirer og greier men man må ha tunga i munn og lese godt og gjennom alt
alt i alt ble en spennde kveld her hjemme værtfall

Slapt håndtverk med potensiale
Spillet funka stort sett helt greit, men det er noen ting som trekker ned i mine øyne.
I kapittel 3 av 4 får man en lapp med en QR-kode og teksten "Har du løsningen?" Siden vi ikke hadde løsningen lot vi være å scanne denne koden. Senere i spillet får vi beskjed om å gå videre til kapittel 4. I løpet av kapittel 4 avsløres den skyldige I historien på en svært plutselig og anti-klimatisk måte uten at vi føler vi har fått sjansen til å diskutere skikkelig og "låse svaret". Det viste seg at bak QR-koden på "Har du løsningen?"-lappen lå oppmuntringen om at nå var det på tide å diskutere, se for seg et scenario og legge inn den man trodde var skyldig.
Alt bildeinnhold og veldig mye tekstinnhold fremstår som KI-generert og er i tillegg preget av dumme skrivefeil her og der.
Ideen til spillet og utformingen på innholdet er lovende, og spillet hadde sine øyeblikk, men den skamløse bruken av KI var plagsom for meg hele veien (spillet opplyser ikke om bruk av KI på esken heller), og den dårlige kommunikasjon fra spillets side som gjorde at vi misset en vesentlig del av spillet, nemlig sjansen til å "låse svaret" forringet opplevelsen kraftig. Sistnevnte feil ville sannsynligvis ha blitt fanget opp dersom spillet var behøvelig brukertestet i forkant, noe jeg mistenker det ikke er (mye fordi så mange skrivefeil også har passert).
Til en pris på 800 kroner forventer jeg bedre håndverk, ikke KI-generert innhold og snarveier.

Risposta di Coldcase
God interaktivitet, men preget av AI
Men ble brått avslutt da slutten var antiklimatisk.
Ønsker ikke gi en positiv review da overdrevet bruk av GenAI er brukt, og det ikke er reflektert i prisen at dere har spart penger på å gi ikke betale kunstnere eller fotografer.
Håper dere tar til dere dette, og at deres fremtidige produkt er 100% menneskeskapt.

Veldig bra laget
Veldig bra laget. Ble veldig imponert. Spilt 2 av 3. Så det siste må selvsagt også kjøpes. Anbefales 🙌🙌

Ikke bra nok
Mye AI, og mange feil i navn og div i spillet som bare forvirrer unødig. Dette kommer også frem av flere av de andre anmeldelsene som også påpeker dette. Interaktiviteten er bra, men ikke gjennomført da det i noen tilfeller sjekkes alibi, og andre tilfeller ikke. I tillegg gir oppsummeringen svært detaljerte svar på enkelte situasjoner, mens andre sentrale ting ikke får noen skikkelig oppklaring. Hadde ikke dette spillet vært så himla dyrt hadde det kanskje fått en annen karakter, men for denne prisen forventes kvalitet av et helt annet kaliber. Det finnes andre, myyye rimeligere alternativer som er bedre enn dette.

Godt brukte 4timer
Gøy opplevelse, mye detaljer å finne ut av og likte spesielt godt variasjonen av motiver og potensielle mordere. jeg vil også peke på at interaksjonen med tlf (mulighet til å «ringe»), datamaskin og senere lydklipp trekker er et godt tilskudd som gjør det lettere å leve seg inn i spillet. Det er en del skrivefeil igjennom dokumentasjonen, som også bærer preg av google-translate og KI som trekker opplevelsen noe ned.

Risposta di Coldcase
Artige vrier og imponerende teknologi
Nøye planlagt ned til hver minste, lille detalj. Artige vrier og imponerende teknologi i et brettspill😊 Gleder oss til neste spill i rekken.
Gøy for både godt voksne og ungdommen
Spennende og gøy for både de voksne og for ungdommen. Det ble mye engasjement rundt bordet med ulike vurderinger og perspektiver. Passe vanskelighetsgrad og gøy med en oppsummering på slutten.
Anbefales!
Det var veldig bra
Det var veldig bra, omfattende og mye smått vi måtte finne ut av. Var litt annerledes enn tidligere spill, absolutt å anbefalle 👍🏻
Godt laget og fin variasjon
Godt laget, fin variasjon i type oppgaver man må løse, riktig lengde (tok brorparten av en kveld) og bra vanskelighetsgrad. Vi var to spillere, ganske sikker på at jeg hadde gjort samme vurdering om vi var tre eller fire. Likte veldig godt oppsummeringen på slutten, var noen overraskelser der som vi hadde vurdert litt annerledes.
Mye innhold
Mye innhold, en del variasjon og passe vanskelig. Likte oppsummeringen på slutten hvor man får vite alt man fikk med seg/ikke fikk med seg og man får se alt i sammenheng.
Jeg spilte Cold Case Exit med venner
Jeg spilte Cold Case Exit med venner, og vi elsket det! Spillet var spennende, gjennomført og hadde mange detaljer som virkelig fikk oss til å føle oss som ekte etterforskere. Det er tydelig at mye arbeid er lagt ned i både historien og materialet.
En av de tingene vi likte aller best var hvordan vi måtte bruke telefonen som en del av spillet. Når vi ringte, føltes det veldig ekte, og vi fikk viktige opplysninger underveis. Det var en skikkelig wow-faktor som gjorde opplevelsen enda mer engasjerende!
Et lite tips for å gjøre spillet enda morsommere: Når dere leser avhørsrapportene, kan én person spille etterforsker og den andre vitne. Det gir en mulighet til å teste skuespillertalentene deres og gjør det mer dynamisk enn bare å lese rett fra dokumentene.
Et annet tips som vi tenkte på etterpå, er å benytte en magnettavle til å henge opp alle dokumenter og bevis. Det gjør det enklere å holde oversikt, og du slipper å skade papirene. Perfekt hvis man vil ta vare på spillet for at andre kan spille det senere.
I tillegg fikk vi rask og god hjelp da vi tok kontakt med Royal Software i etterkant av spillet for spørsmål. Det er tydelig at de setter pris på spillerne sine og gjør sitt beste for at opplevelsen skal være topp.
Anbefales på det varmeste til alle som liker mysterier og samarbeidsspill – og vi gleder oss allerede til den nye saken “Vikinggraven” som de forteller at vil komme til påske. Er jo perfekt spill i påsken.