Valutata 1 stelle su 5

Jag hade bokat en tid, när jag kommer dit säger dom att den är ombokad. Jag har inte fått samtal om att boka om tid. Visade upp mitt mail om bokad tid och fick till svar. Du borde ha fått ett nytt mai... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Måndag den 1 december -25 (på sen-eftermiddagen) stod en kvinna i kassan som var EXTREMT OTREVLIG!!! Hon var iskall i sitt bemötande och kort i tonen. En sådan person som jobbar på Bilprovningen i M... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

En bilbesiktning tar ca 20-25 min och kostar mellan 519-679 beror på om man har rabattkod då går de igenom många punkter i bilen, det är skäligt. Men får man en tvåa eller ombesiktning och i mitt f... Leggi di più

Valutata 1 stelle su 5

Idag har jag varit på besiktningen hos Bilprovningen i Mölndal. Killen som besiktade min Nissan bil var extremt otrevlig, han var absolut inte snällt med min bil heller. Med en hammare hård gjorde han... Leggi di più

1. Servizio auto
  2. Officina di autoriparazioni
  3. Centro revisioni per auto

Informazioni fornite da varie fonti esterne

På Bilprovningen jobbar vi för din trafiksäkerhet. Dags att besikta ditt fordon? Här kan du enkelt boka en tid. Vi ses!

1,6

2 stelle
1 stella

Valutata 5 stelle su 5

Recommend service 👌

Overall, I’ve had a very positive experience with their customer service. They’re excellent over the phone and their inspection service is thorough, offering helpful advice and recommendations that genuinely prioritize the customer’s best interests. My visit was to the service point in Haninge, and the team there really stood out.

13 aprile 2026

Jag hade bokat en tid

Jag hade bokat en tid, när jag kommer dit säger dom att den är ombokad. Jag har inte fått samtal om att boka om tid. Visade upp mitt mail om bokad tid och fick till svar. Du borde ha fått ett nytt mail!

28 marzo 2026

Hade tid 3 februari i Gällivare

Hade tid 3 februari i Gällivare. Fick inte godkänd då CO-halten var för hög. Jag påpekade att motorn inte var varm. Det blev ombesiktning efter att verkstaden åtgärdat felet. Dessutom lyckades bilprovaren få nyckeln att fastna i dragkroken, vilket aldrig hänt mig.
Verkstaden lyckades åtgärda dragkroken
och det var inte fel på bilen. CO-halten berodde på att motorn inte var varm
De var förvånade över att bilprovningen inte kunde detta.
Vid nybesiktning var det inget fel. Fick ändå betala 379 kr.
Bilprovningen har åsamkat mig 1290 kr extra kostnad 379 kr och 911 kr verkstadskostnad. När får jag ersättningen? Dessutom hade jag inte tillgång till bil nästan hela dagen

Det är olämpligt att ha privat bilprovning av samma skäl som t ex privat polis.

27 febbraio 2026

Aldrig mer Bilprovningen Strängnäs

Vid besiktning av bilen på Bilprovningen Strängnäs blev bilen underkänd på grund av påstådd läckage i avgasröret, flexröret. Bilen hade varit inne på service kort innan besiktningen och vid kontroll på samma verkstad direkt efter besiktningen hittades inget läckage. Bilen har även fått flexröret bytt under hösten 2025. Bilen kontrolleras även av Dekra bilprovning och även där hittades inget läckage eller fel samt bilen godkändes. Allt detta inom en timme från att bilen underkändes på Bilprovningen Strängnäs.
Verkstad berättar att många kunder kommer in med bilar som underkänts av Bilprovning Strängnäs och där det sedan inte hittats några fel samt att bilen borde ha godkänts. Vid kontakt med kundtjänst för Bilprovningen upplevs de inte vilja ta åt sig av informationen (allt som nämns ovan) som ges och kan enbart erbjuda att jag åker tillbaka och pratar med berörd tekniker. Kundtjänstpersonal uttrycker att de inte vill ha ett negativt rykte men samtidigt tar inte till sig den information som ges, vilken redan tyder på att ett negativt rykte redan finns. Erbjudande om återbetalning finns inte på kartan.

19 febbraio 2026

Dålig upplevelse

Dålig upplevelse. Kom dit ingen där. Ringde kundtjänst kunde inte hjälpa till. Bad mig kontakta stället och boka om. Kunde inte ge någon ytterligare rabatt och avslutade samtalet med att återbetalning tar upp till 5 bankdagar. Vilket otroligt dåligt bemötande.

20 febbraio 2026

Got my car inspected at Bilprovningen Kungens Kurva, Segeltorp

The technician appeared to be deliberately looking for faults in the car. During the inspection, he asked about my country of origin and made negative remarks about it. His behavior was unprofessional, and he repeatedly stated that he would never visit my country. His comments suggested a personal bias unrelated to the service.

21 gennaio 2026

Bilprovningen Järfälla-Stäket Betyg-0

Bilprovningen Järfälla-Stäket Betyg-0
Min upplevelse på Bilprovningen Järfälla Stäket var extremt besviken, ledsen och frustrerande.
Har besiktat hos Bilprovningen Järfälla-Stäkeket i decennier, eventuella nedslag har alltid varit motiverade och fullt relevanta. Sedan ett år tillbaka ser jag ett tydligt skifte mot sämsta,oseriös osv . Bilprovningens ansvar är att söka fel och defekter i bilen inte göra skada och misshandel bilen med hammare och järnrör. Slår sönder med järnrör krängningshämmare och trycker gaspedalen till botten i flera minuter,resultat läckage vid termostat och haveri av spännrulle. Skandal
Jag förstår inte varför ansvarig myndigheter regerar inte på eländet
Här finns redan tusen tal klagmål.

19 gennaio 2026

Bilprovning och elektronikontroll

Besiktade bilen i Arvika för en tid sedan och då erbjöd man sig att göra en elektronikontroll. Det visade sig att kontrollen var totalt värdelös enligt märkesverkstadens tekniker, den visade ingenting annat än samma som kontrollamporna i bilen visar.
Bortkastade 99 kr alltså. Detta erbjöds vid besiktningen, så att kunden inte skulle ha någon tid att tänka. En mycket ful uppläggning bara för att tjäna pengar. Jag trodde att Bilprovningen var ett seriöst företag men nu har man förbrukat sitt förtroende, aldrig mer Bilprovningen så avböj erbjudandet om elektronikontroll för det är totalt värdelöst.

7 gennaio 2026
Valutata 4 stelle su 5

Har haft Besikta senaste åren men gick…

Har haft Besikta senaste åren men gick tillbaka till Bilprovningen igen. Bilprovningen i Visby har blivit mycket bättre. Så trevliga och bra. Dessutom ett fungerande medlemskap online.
Senaste besiktning av min bil var en bra upplevelse helt klart.

Bilprovningen i Visby 👍

31 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Extremt frustrerande besiktning – brist på ansvar och respekt

Min upplevelse på Bilprovningen var extremt frustrerande. Personalen var kalla och visade ingen vilja att hjälpa till. Men det mest upprörande var det som hände med själva bilen.

Innan besiktningen hade min bil aldrig visat någon varningslampa. Direkt efter deras kontroll tändes plötsligt en varningslampa som jag aldrig tidigare sett. När jag körde iväg såg jag lampan, men mindre än en minut senare slocknade den helt av sig själv. Det här onormala beteendet fick mig att omedelbart vända tillbaka för att ta reda på vad som hade hänt under besiktningen.

När jag kom tillbaka fick jag i princip beskedet att eftersom jag hade lämnat stationen måste jag nu boka en ny tid och betala igen, utan att få någon riktig förklaring eller hjälp. Ingen tog sig tid att undersöka situationen eller ge en professionell förklaring.

Det som gör mig ännu mer orolig är att jag inte vet om deras hantering kan ha orsakat ett tillfälligt fel eller till och med någon typ av skada som jag ännu inte känner till. När en bil är helt problemfri före besiktningen, och en varningslampa tänds direkt efter deras arbete för att sedan snabbt försvinna, är det helt naturligt att som kund känna sig både osäker och misstänksam.

I stället för att ta min oro på allvar lades ansvaret över på mig, utan att den centrala frågan ens berördes:

Varför uppstod felet först efter besiktningen – och varför försvann det nästan direkt igen?

Jag har aldrig ifrågasatt att lampan tändes. Det jag ifrågasätter är hur detta kunde inträffa efter att bilen varit i deras händer, och varför jag inte fick någon tydlig och professionell förklaring. Bristen på transparens och vilja att hjälpa gör mig mycket tveksam till deras professionalism.

Det här var en oacceptabel upplevelse.
Jag kommer inte att återvända och kan inte rekommendera denna station till någon annan.

10 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Ny trend på besiktning, suga pengar från din kund

Jag har varit på besiktning, fick flera anmärkningar som ska lagas, på efterbesiktning blev felens reparationer godkända, men de hittade nya fel. Till exempel handbromsen som var godkänd, måste nu justeras, jag måste komma igen på efter besiktning. Jag har lagat de två fel jag hade och fick godkänd för dem, men man hittade igen tre nya fel som måste lagas, jag måste kommer igen på efterbesiktning. Detta händer också på flera bilbesiktningsföretag. Man vill komma åt kundens pangar under mottet trafiksäkerhet. Svenska staten har privatiserat bilprovningen och tilllåtet konkurransen. Har de inte tänkt på att företagen gör allt för att tjäna pengar.

9 dicembre 2025

Besiktningsteknikern underkände vår sprinter

Besiktningsteknikern i Arvidsjaur underkände vår mb sprinter på dåliga bromsar. Personen säger mycket skadeglatt fin bil men tyvärr så är handbromsen underkänd. Den var ny justerad och kollad. Jag sa det kan inte stämma men ingen respons. Besiktade om bilen 1/12 på en annan station utan att något gjorts eller ändrat på bilen. Bilen körd bara 8 mil sen förra besiktningen. Där sa besiktningstekniker tom att handbromsen var riktigt bra för att vara en sprinter.
Detta även på en svensk Bilprovning station.

9 ottobre 2025
Valutata 1 stelle su 5

Kunde ha blivit miss med dödligt slut

Besiktade bilen och den gick igenom. Då är man oftast glad. 10 dagar och 10 mil senare gick bakaxeln av. Den var helt avrostad. Som tur var så var det inte på motorvägen det hände utan på 30 väg. Detta borde en besiktningsman ha sett annars anställer de blinda personer. Detta kunde ha blivit en dödsolycka.

19 giugno 2025
Valutata 1 stelle su 5

Måndag den 1 december -25 (på…

Hon var iskall i sitt bemötande och kort i tonen. En sådan person som jobbar på Bilprovningen i Märsta, kommer INTE att locka till sig nya- samt behålla kunder.
Tänk på att ni INTE är det enda besiktnings-stället i Märsta. Ni har stor konkurrens på orten … och dessutom finns sociala medier nu, där folk kan både hissa och dissa.

1 dicembre 2025
Valutata 1 stelle su 5

En bilbesiktning tar ca 20-25 min och…

Men får man en tvåa eller ombesiktning och i mitt fall var det 2 punkter som jag åtgärdat och bokat ombesikting , det tog för de knappt 2-3 min och fick betala 379:- jag undrar vad kostar minuten jämfört med "vanlig besiktning"!! Dåligt

17 novembre 2025
Non scritta su invito

Questa è la tua azienda?

Crea un account gratuito

Scopri di più sui diversi tipi di recensioni.

Ecco qui 8 consigli per scrivere delle ottime recensioni.

Scopri di più