Dårlig behandling af Thomas birk
Jeg skriver denne klage for at gøre opmærksom på en dybt utilfredsstillende og respektløs behandling, min far oplevede ved konsultation hos Dr. Thomas Birk Kristensen. Min far, som har begrænsede danskkundskaber, befandt sig allerede i en sårbar situation, og i stedet for at få den nødvendige tålmodighed og støtte, blev han mødt af en opførsel, som jeg personligt finder fuldstændig uacceptabel.
Under konsultationen valgte min far – som ikke kan forklare sig optimalt på dansk – at ringe til mig for at få hjælp til at formidle sin situation. I stedet for at udvise den professionelle forståelse, som man forventer af en læge, reagerede Dr. Thomas Birk Kristensen med en ophidset og nedladende attitude. Han råbte efter, at vi skulle forlade lokalet, hvilket ikke blot var ufagligt, men også dybt fornærmende. Denne reaktion vidner om en utrolig arrogance og mangel på empati, som jeg kun kan beskrive som absolut idiotisk.
Det er fuldstændig uacceptabelt, at en læge – en person, der er betroet at tage sig af patienters helbred og trivsel – opfører sig på en sådan respektløs og provokerende måde. Hans reaktion var ikke bare en mindre fejl, men en skamplet, der sætter patienternes værdighed og tryghed i fare. Jeg finder det direkte ubegribeligt, at en fagperson kan udvise en sådan ligegyldighed over for en patients sprogbarriere og personlige udfordringer.
Jeg insisterer på, at denne hændelse bliver undersøgt nøje, og at der iværksættes konkrete tiltag for at sikre, at ingen andre patienter skal udsættes for en sådan uforskammet og respektløs behandling. En læge skal udvise både faglig kompetence og menneskelig forståelse – kvaliteter, som Dr. Thomas Birk Kristensen i denne sag klart har manglet.